Myyntilaitaostohousuhomeskandi

Anonyymi

Ostohousu - ja ostolaitaväki. Olisitte uskoneet, että pappojen homeskandeissa on elämän jäljet vessanpytyssä, liejut moottorin alla, tärisevä alkuperäiskone, omatoimisähköt, delaminoituneet kannet, käyttöiän päässä olevat mittarit, rakkulat rungossa, jumittuneet vanttiruuvit, märät peräsimet, venyneet purjeet, 70-luvun suunnittelu, ahtaat sisätilat, uppotukin merenkulkuominaisuudet ja vanhan jäärän piintynyt hienhaju. Miksi ostitte ne pois? Eikö ollut saatavilla uudempia myyntilaitapursia? Nyt sitten odottamaan matkailun avautumista.

17

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin, miksinostitte sen kolmen tonnin raaskun ettekä uutta sadalla tonnilla?

  • Anonyymi

   Olipa runollinen avaus tällä kertaa! Aina se joku toinen tekee väärin, kun ei kysynyt minulta ensin, niinkö se menee?
   Olen seilannut vasta neljäkymmentä vuotta ja veneitä ollut viisi erilaista "skandia". Kaikki vanhoja ja halpoja, yhdessä jopa pikkuisen hometta. Mutta kyllä minua viime vuosina on niin naurattanut kun kulut kaikkineen ovat olleet pienet. Toki en ole voinut sitten pullistella satamissa tyyriin paatin kannella, mutta yritän kestää sen.

   • Anonyymi

    Ehei.
    Aloittajalla kuuluu selvästi oman kokemuksen ääni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehei.
    Aloittajalla kuuluu selvästi oman kokemuksen ääni.

    Mikään aloittajan luettelemista ominaisuuksista ei varsinaisesti estä purjehtimista. Omista preferensseistä on sitten kiinni haluaako niille tehdä jotain. Vanhempi veneilevä kansa pystyi nauttimaan veneilystä vähän kuluneellakin kalustolla, kun ei yksinkertaisesti tiennyt paremmasta.

    Itseäni häiritsi eniten vanhassa veneessä kirpeä homeen ja dieselin haju sisätiloissa. Siitä remontti lähti paisumaan aika isoksi. Kaikki aloittajan listaamat ominaisuudet ja läjä muita, mm. klappaava peräsin, pohjaremontti, ikkunoiden irrotus ja tiivistys, kaikkien kannen kiinnikkeiden irrotus ja uudelleen tiivistys, läpivientien uusiminen, kölipulttien kiristys, vanttien ja staagien uusiminen, lämmittimen ja jääkaapin asennus, akkujen vaihto, paneelin asennus, juoksevan rikin uusiminen (ml. pylpyrät,), ST-vinssien asennus, turkkilevyjen ja sisätilojen lakkaus jne. tuli käytyä läpi. Onneksi oli koko ajan toinen parempikuntoinen vene käytössä.


  • Anonyymi

   Sadallatonnilla ei käytännössä saa mitään asuttavaa purjevenettä uutena Suomessa veteenlaskettuna, rikattuna ja katsastusvarustein.

   Toisekseen, itse päätin juuri hävittää purjeveneeni pikapuoliin markkinoille. Passin uusimishakemus lähti toissapäivänä, toisen rokotuspiikin saatuani elokuussa jätän taakseni tämän maan vittumaisine säineen, 9 kuukauden talvineen ja sinileväisine vesistöineen.

   Kyllä tuon joku ostaa, tulee varmaan takkiin, mutta mielenterveydestään kannattaa maksaa.
   Kiitti mulle riitti - kesämökkiin en sentään ole hairahtunut, puhumattakaan jostain helvetin asuntoautoista hahahahah!

   • Anonyymi

    Ikävää ettei yli sadan tonnin investointi ole tuonut iloa ja mielenrauhaa. Mulla on kolmen tonnin H ja siellähän nukkuu ihan telttamukavuuksin yön tai pari - ja vuosikustannukset jää maltillisiksi. Stressi on minimaalista, monta hyvää retkeä tehty ja välillä kisattukin. Mulla sijoitus on ehkä tuottanut vähän paremmin kuin sulla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ikävää ettei yli sadan tonnin investointi ole tuonut iloa ja mielenrauhaa. Mulla on kolmen tonnin H ja siellähän nukkuu ihan telttamukavuuksin yön tai pari - ja vuosikustannukset jää maltillisiksi. Stressi on minimaalista, monta hyvää retkeä tehty ja välillä kisattukin. Mulla sijoitus on ehkä tuottanut vähän paremmin kuin sulla?

    Kalliit veneet on tekijämiesten ja -naisten käyttöön. Paitsi jos ne ovat vain naapureita varten. Mutta itsepähän on maksettu.


   • Anonyymi

    Kaikki voittavat!


   • Anonyymi

    On järkevä päätös olla tekemättä asioita, joista ei pidä etenkin, jos niin perimmäinen tarkoitus olisi rentouttaa ja tuottaa mielihyvää.

    Sen verran on pakko kommentoida, että ihmiset ovat erilaisia ja mielihalut muuttuvat. Sinun painajaisesi voi silti olla jonkun unelmien täyttymys ja jollekin toisella 9 kuukautta ulkomailla on ihan mahdottoman ikävä asia.

    Kukin taaplaa tyylillään.


  • Anonyymi

   "Vanhempi veneilevä kansa pystyi nauttimaan veneilystä vähän kuluneellakin kalustolla, kun ei yksinkertaisesti tiennyt paremmasta."

   Viikon paras teesi!

   Näin se on. Tieto lisää tuskaa tässäkin.

   Eli jos ei tiedä paremmasta, on vaarana, että nauttii elämästä paskallakin kalustolla. Kamala juttu!!!

   :)))

  • Anonyymi

   Tuntuuhan se Skodakin autolta, jos ei ole koskaan Mersulla ajanut

   • Anonyymi

    Ja jos on ajanut molempia niinkuin minä, tietää että suurin ero on korvien välissä. Tuntuu äveriäämmältä ajaa mersua, ja on kiva kun naapurit - ehkä - on kateellisia.

    Valitettavasti venekin ostetaan usein naapurien mieliksi ja harvoin todellisen käyttötarkoituksen mukaan. Iso pitää olla vaikka käytettykin. Osataan kyllä laskea perustason kustannukset oletuksella että yllätyksiä ei tule.

    Sitten kun kansi pehmiää tai diesel laskee toimitasavut pihalle, joudutaan harrastetta varten ottamaan kymppitonneja velkaa. Silloin naapurin pikkuvene saattakin herättää kateutta - siihen kun ei tarvitse vaihtaa kuin köysiä joskus ja purjeita harvemmin.

    Tietysti jos tarve on oikeasti lähteä valtamerille muutenkin kuin haaveissa niin kyllähän veneen täytyy merkikelpoinen olla. Silloin pitää kyllä olla pätäkkää vähän uudempaan.


   • Anonyymi

    Tuntuuko, oikeesti?


  • Anonyymi

   Olen ajellut sekä skodalla että mersulla tietääkseni että suurin ero on hinnassa, sekä sosiaalisessa asemassa. Naapuri kadehtii kun on mersu.

   Sama koskee veneitä: useimmat käyttävät niitä vain ajaakseen lomasatamasta lomasatamaan juuri silloin kun kaikki muutkin ovat menossa, ja silti yhdellä on halpa ja toisella on kallis - tai iso ja käytetty halpa. Se iso ja käytetty halpis voi olla tavallisen palkansaajan ulottuvilla mutta kun siihen tulee vikaa, kannen sisältä löytyy kukkamultaa tai kone päästää savut pihalle, on tavallinen palkansaaja duunari aika pulassa. Iso vene on kallis korjata.

  • Anonyymi

   Mielestäni kaikki ei ole aivan kunnossa, jos kalusto valitaan sillä perusteella, jotta saadaan naapuri maksimaalisen kateelliseksi.
   Tuollaisilla ajatuksilla maailmaa seuraavan ihmisen tulisi viipymättä hakeutua asiaan kuuluvaan terapiaan.
   Omatoimista apua voi myös hakea lukemalla joidenkin laajasti arvostettujen kirjailijoiden teoksia. Niistä voi ammentaa viisaita elämän ohjeita, jos omat eivät ole riittäviä.
   Satunnainen tarkkailija

   • Anonyymi

    Niin.
    Yleensä raha merkitsee vähiten niille, joilla sitä on tarpeeksi. Rikkaan ei tarvitse näyttää kenellekään koska kaveritkin on rikkaita.


  • Anonyymi

   Suomalainenhan kysyy aina ulkomaita myöten muilta, mitä he suomalaisista ajattelevat.

   Sama näkyy kaikessa tekemisessä. Ja usein varmuuden vuoksi tehdään kuten muutkin.
   Ja kärsitään omasta typeryydestä.

   Ja vanha totuushan on, että ainoastaan suomalainen on valmis maksamaan satasen, jotta naapuri ei saa viisikymppistä.

   Sehän näissä naapureiden Mersuissa ja Bemareissa hiertää. Tosiasiassa Skodalla ajetaan pakosta, ei järkisyistä.

   Audi-muoti meni menojaan, niitä kun ei saanut enää vaihdettua muuhun kuin Volkkariin tai Skodaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2415
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   92
   1369
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1339
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   1000
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   934
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   885
  7. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   845
  8. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   823
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   31
   775
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   742
  Aihe