Vaalikoneita kuntavaaleihin 2021 avattu

Anonyymi

Eri organisaatiot ovat jo availleet vaalikoneita koskien vuoden 2021 kuntavaaleja. En tiedä, kuinka luotettavia ovat, mutta oman, kahden eri koneen, testin tuloksella puolue, jota äänestän, ei ole enää sama, kuin aiempina vuosina. Käykäähän kurkkaamassa, vastatkaa rehellisesti ja yllättykää lopputuloksesta... niin ja äänestäkään sen tuloksen mukaan, ei esimerkiksi edustajan kauneuden mukaan.

18

1305

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Järkyttävää oli uutisista kuulla, että 47% äänestää samaa puoluetta kuin ennenkin... kaikki kuitenkin valittavat, kuinka huonosti suomella menee. Pieni ristiriita... jos halutaan muutosta. Minullakin puolue vaihtuu, se, jota aiemmin äänestin, oli vaalikoneen mukaan nyt sijalla viisi. Kannattaa siis testata oman puolueen sijoitus.

   • Anonyymi

    Vaikka äänestäisi samaa puoluetta, niin kenties kannattaisi äänestää uusia naamoja sinne. Ehkä tulisi muutosta myös sen kautta. Pitkään mukana olleet voivat olla mukana sellaisissa paikoissa joissa politiikkojen ei pitäisi olla, eli rakenteellista korruptiota.

    Suomen vaalijärjestelmä (pois lukien. presidentinvaali) on henkilö- ja puoluevaalin yhdistelmä, jossa yhdellä numerolla äänestetään sekä henkilöä että puoluetta. Puolueen valinta merkitsee siis oleellisesti, eli jopa enemmän kuin henkilön valinta. Pienillä puolueilla ei tosin vain ole kovinkaan suurta mahdollisuutta vaikuttaa paljonkaan.


   • Anonyymi

    No nysse aukee sitte vihdoinki maakuntavaaleissa maaseudu immeisillekki mahollisuus ienestöö Perus Suomalasta, immeise puolesta.


  • Anonyymi

   Vain suomalaiset voivat olla noin idiootteja, jo pelkän "ELVYTYSPAKETIN" (kukahan tuonkin termin on keksinyt? suomi ottaa 6 000 000 000€ lainaa!!!) puoltaminen kuvaa sitä... siis se suomi elvyttää rikkaita teollisuusmaita 4 000 000 000€:lla ja etunenässä puolueet, jotka saivat vähiten ääniä eduskuntavaaleissa, mutta erilaisilla takinkäännöillä hallitus saatiin kasaan ja kaksi eniten ääniä saanutta puoluetta jäi oppositioon. Tämä on varmaankin mahdollista vain suomessa.

  • Anonyymi

   Nyt ei tarvitse enää Kokoomustakaan äänestää, takit pyörii vinhaa vauhtia ja puolue ihan sekaisin, äänestämme sitä eiku tätä eiku sitä ja tätä

  • Anonyymi

   En suosittelisi äänestämään pelkästään vaalikoneen tulosten perusteella, mutta niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää omassa päätöksenteossa. Ne auttavat rajaamaan sitä ehdokasjoukkoa, johon sitten tutustuu tarkemmin. Kannattaa myös tehdä ainakin pari eri vaalikonetta, sillä erilaiset kysymykset saattavat johtaa erilaisiin tuloksiin. Täällä hyvää vertailua eri vaalikoneista:

   http://politiikkaajarjella.blogspot.com/2021/05/kuntavaalikoneiden-tuloksia.html

   • Anonyymi

    Antaa viitteitä siitä, ketkä ovat toimineet vaalikoneen asiantuntijoina.
    Sehän tiedetään, miten valtamedia on värittynyt.
    Itselläni kaikki vaalikoneet antoivat erilaisia tuloksia.
    Lopputulokseen vaikuttaa eniten se, millaisia kysymyksiä ne sisältävät ja miten vastauksia niputetaan ja painotetaan.
    Vastauksissa näyttää olevan viisi vahvuusastetta - "täysin samaa mieltä, melkolailla samaa mieltä, en osaa sanoa, jonkin verran eri mieltä, täysin eri mieltä".
    Läheskään kaikki ehdokkaat eivät olleet vastanneet kaikkiin kysymyksiin.
    HUOM! Vain yksi vaalikone kysyi PAKKORUOTSISTA. Pakkoruotsi on Suomen kohtalon kysymys - saako vienti lisäpotkua laajenevasta kielitaidosta, tapetaanko koululaisten ja nuorten halu opiskella kieliä.


  • Anonyymi

   Olen nyt kokeillut kahta eri vaalikonetta ja molemmat antoivat samat vaihtoehdot 1. ja 2. puolueiksi. Vihreät, kahden aatteen puolue (kaikille kaikki ilmaiseksi ja autot pois-puolue), oli selvä peränpitäjä. SDP ja Kokoomus kaukana kärjestä nekin, eli mikä puoltaisi vielä äänestämään jotakin noista puolueista. Vaikka periaatteessa kuntavaaleissa kyseessä on henkilövaalit, kaikki kuitenkin äänestävät puoluekurin mukaan. Suunnattomasti ärsyttää nämä "ääniharavat", jotka ovat ehdokkaina VAIN siksi, että puolue saisi paljon ääniä, itsellä heillä ei ole aikomustakaan lähteä mukaan kuntapolitiikkaan.

   • Anonyymi

    Testasin Iltalehden vaalikonetta. Olen vasemmistokonservatiivi. Oman kuntani ehdokkaaksi tuli PS.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kannattaa testata useampia ja useamman kerran.


  • Anonyymi

   Suomi24:n kuntavaalikone ei antanut millään vastauksilla perussuomalaista ehdokasta. Pilipali-pelikone. Ei jatkoon.

   Yt, perussuomalainen

  • Anonyymi

   Kaikkivaalikoneet on pelkäähuijausta, ohjelmoitu äänestämään mediasuosikkeja.
   Huijausta kaikki.

  • Anonyymi

   Minua vaalikoneissa häiritsee se, että on helppoa pitää vaaleja jonkinlaisena toivomuskaivona, joka täyttää kaikki toiveet ja vähän enemmän.
   Eduskuntavaalit voivat jossain määrin toimiakin niin koska aina voi ottaa lisää velkaa ja jakaa rahaa ja tavaraa ihmisille.

   Aluevaaleissa rahaa ei kuitenkaan ole kuin rajallinen määrä ja rahan kohteet on määritelty tarkasti laeissa ja asetuksissa. Kerrankin pätee totuus, että yhteen lisää on varmuudella toisesta pois.

   Koska aluevaaleissa valituilla ei ole löysää rahaa käytettävissä ja useimmissa tapauksissa pelkkä palveluiden ylläpito vaatii vyön kiristämistä, en pidä uskottavana lupauksia, joissa hyvää jaetaan lisää kaikille.

   Teoriassa hyvää voi jakaa ja salata mistä leikkaukset tehdään. Käytännössä leikkauksia ei kuitenkaan voi tehdä koska se johtaa laittomuuksiin.

   • Anonyymi

    Aluevaaleissa valitaan sosiaalipoliittisista asioista päättäjät ,sekä terveyspalveluista . On syytä katsoa mistä puolueista ehdokkaat tulevat ja millaisia asioita on kyseiset puolueet ajaneet esim terveyspuolella. Esimerkiksi Kokoomus on vahvasti ollut palveluiden yksityistämisen kannalla terveyspalveluissa. Nuo seikat huomioiden on valittavissa puolue jota äänestää .Syytä lienee myös huomioida ,kuinka puolue asettuu poliittiselle kartalle ja tuossa suhteessa on katsottavissa esim kuinka puolue valitsee hallituskumppaninsa, PS esim nykyisellään katsoo parhaaksi kumppanikseen Kokoomuksen. Näin selviää keiden asioita puolue asettuu ajamaan. Ajaako se sinun vai jonkun toisen asioita. Sitten vain valitsemaan sopivaksi katsomastaan puolueesta sopiva ehdokas . Vaalikone voi ehkä tuossa auttaa, mutta ehdokkaan kohtaaminen on se jolla saa parhaan käsityksen noiden laskelmoitujen vastausten sijaan.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-uutisten-kysely-tassa-ovat-kokoomuksen-ja-perussuomalaisten-kenttavaen-suosikit-hallituskumppaniksi/8316884


  • Anonyymi

   Kyllähä ne konneet on luotettavvii, vuo nuo ehokkaat suottaava puhhuu ja vastailla mitä halutaa kuulla, sen mukkaa mikä kuullostaapi hyvältä .Se onnii sitte toine juttu kui todeperäsii ne vataukse O.

  • Anonyymi

   Alaska. NA qlpq. A la Na a0q. Ba alpa. A ka ba llq. A k

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   78
   7821
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   403
   4263
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   2188
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   144
   1963
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   80
   1889
  6. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   157
   1744
  7. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   302
   1353
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   87
   1006
  9. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   110
   958
  10. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   903
  Aihe