Vaalikoneita kuntavaaleihin 2021 avattu

Anonyymi

Eri organisaatiot ovat jo availleet vaalikoneita koskien vuoden 2021 kuntavaaleja. En tiedä, kuinka luotettavia ovat, mutta oman, kahden eri koneen, testin tuloksella puolue, jota äänestän, ei ole enää sama, kuin aiempina vuosina. Käykäähän kurkkaamassa, vastatkaa rehellisesti ja yllättykää lopputuloksesta... niin ja äänestäkään sen tuloksen mukaan, ei esimerkiksi edustajan kauneuden mukaan.

18

1346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Järkyttävää oli uutisista kuulla, että 47% äänestää samaa puoluetta kuin ennenkin... kaikki kuitenkin valittavat, kuinka huonosti suomella menee. Pieni ristiriita... jos halutaan muutosta. Minullakin puolue vaihtuu, se, jota aiemmin äänestin, oli vaalikoneen mukaan nyt sijalla viisi. Kannattaa siis testata oman puolueen sijoitus.

      • Anonyymi

        Vaikka äänestäisi samaa puoluetta, niin kenties kannattaisi äänestää uusia naamoja sinne. Ehkä tulisi muutosta myös sen kautta. Pitkään mukana olleet voivat olla mukana sellaisissa paikoissa joissa politiikkojen ei pitäisi olla, eli rakenteellista korruptiota.

        Suomen vaalijärjestelmä (pois lukien. presidentinvaali) on henkilö- ja puoluevaalin yhdistelmä, jossa yhdellä numerolla äänestetään sekä henkilöä että puoluetta. Puolueen valinta merkitsee siis oleellisesti, eli jopa enemmän kuin henkilön valinta. Pienillä puolueilla ei tosin vain ole kovinkaan suurta mahdollisuutta vaikuttaa paljonkaan.


      • Anonyymi

        No nysse aukee sitte vihdoinki maakuntavaaleissa maaseudu immeisillekki mahollisuus ienestöö Perus Suomalasta, immeise puolesta.


    • Anonyymi

      Vain suomalaiset voivat olla noin idiootteja, jo pelkän "ELVYTYSPAKETIN" (kukahan tuonkin termin on keksinyt? suomi ottaa 6 000 000 000€ lainaa!!!) puoltaminen kuvaa sitä... siis se suomi elvyttää rikkaita teollisuusmaita 4 000 000 000€:lla ja etunenässä puolueet, jotka saivat vähiten ääniä eduskuntavaaleissa, mutta erilaisilla takinkäännöillä hallitus saatiin kasaan ja kaksi eniten ääniä saanutta puoluetta jäi oppositioon. Tämä on varmaankin mahdollista vain suomessa.

    • Anonyymi

      Nyt ei tarvitse enää Kokoomustakaan äänestää, takit pyörii vinhaa vauhtia ja puolue ihan sekaisin, äänestämme sitä eiku tätä eiku sitä ja tätä

    • Anonyymi

      En suosittelisi äänestämään pelkästään vaalikoneen tulosten perusteella, mutta niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää omassa päätöksenteossa. Ne auttavat rajaamaan sitä ehdokasjoukkoa, johon sitten tutustuu tarkemmin. Kannattaa myös tehdä ainakin pari eri vaalikonetta, sillä erilaiset kysymykset saattavat johtaa erilaisiin tuloksiin. Täällä hyvää vertailua eri vaalikoneista:

      http://politiikkaajarjella.blogspot.com/2021/05/kuntavaalikoneiden-tuloksia.html

      • Anonyymi

        Antaa viitteitä siitä, ketkä ovat toimineet vaalikoneen asiantuntijoina.
        Sehän tiedetään, miten valtamedia on värittynyt.
        Itselläni kaikki vaalikoneet antoivat erilaisia tuloksia.
        Lopputulokseen vaikuttaa eniten se, millaisia kysymyksiä ne sisältävät ja miten vastauksia niputetaan ja painotetaan.
        Vastauksissa näyttää olevan viisi vahvuusastetta - "täysin samaa mieltä, melkolailla samaa mieltä, en osaa sanoa, jonkin verran eri mieltä, täysin eri mieltä".
        Läheskään kaikki ehdokkaat eivät olleet vastanneet kaikkiin kysymyksiin.
        HUOM! Vain yksi vaalikone kysyi PAKKORUOTSISTA. Pakkoruotsi on Suomen kohtalon kysymys - saako vienti lisäpotkua laajenevasta kielitaidosta, tapetaanko koululaisten ja nuorten halu opiskella kieliä.


    • Anonyymi

      Olen nyt kokeillut kahta eri vaalikonetta ja molemmat antoivat samat vaihtoehdot 1. ja 2. puolueiksi. Vihreät, kahden aatteen puolue (kaikille kaikki ilmaiseksi ja autot pois-puolue), oli selvä peränpitäjä. SDP ja Kokoomus kaukana kärjestä nekin, eli mikä puoltaisi vielä äänestämään jotakin noista puolueista. Vaikka periaatteessa kuntavaaleissa kyseessä on henkilövaalit, kaikki kuitenkin äänestävät puoluekurin mukaan. Suunnattomasti ärsyttää nämä "ääniharavat", jotka ovat ehdokkaina VAIN siksi, että puolue saisi paljon ääniä, itsellä heillä ei ole aikomustakaan lähteä mukaan kuntapolitiikkaan.

      • Anonyymi

        Testasin Iltalehden vaalikonetta. Olen vasemmistokonservatiivi. Oman kuntani ehdokkaaksi tuli PS.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kannattaa testata useampia ja useamman kerran.


    • Anonyymi

      Suomi24:n kuntavaalikone ei antanut millään vastauksilla perussuomalaista ehdokasta. Pilipali-pelikone. Ei jatkoon.

      Yt, perussuomalainen

    • Anonyymi

      Kaikkivaalikoneet on pelkäähuijausta, ohjelmoitu äänestämään mediasuosikkeja.
      Huijausta kaikki.

    • Anonyymi

      Minua vaalikoneissa häiritsee se, että on helppoa pitää vaaleja jonkinlaisena toivomuskaivona, joka täyttää kaikki toiveet ja vähän enemmän.
      Eduskuntavaalit voivat jossain määrin toimiakin niin koska aina voi ottaa lisää velkaa ja jakaa rahaa ja tavaraa ihmisille.

      Aluevaaleissa rahaa ei kuitenkaan ole kuin rajallinen määrä ja rahan kohteet on määritelty tarkasti laeissa ja asetuksissa. Kerrankin pätee totuus, että yhteen lisää on varmuudella toisesta pois.

      Koska aluevaaleissa valituilla ei ole löysää rahaa käytettävissä ja useimmissa tapauksissa pelkkä palveluiden ylläpito vaatii vyön kiristämistä, en pidä uskottavana lupauksia, joissa hyvää jaetaan lisää kaikille.

      Teoriassa hyvää voi jakaa ja salata mistä leikkaukset tehdään. Käytännössä leikkauksia ei kuitenkaan voi tehdä koska se johtaa laittomuuksiin.

      • Anonyymi

        Aluevaaleissa valitaan sosiaalipoliittisista asioista päättäjät ,sekä terveyspalveluista . On syytä katsoa mistä puolueista ehdokkaat tulevat ja millaisia asioita on kyseiset puolueet ajaneet esim terveyspuolella. Esimerkiksi Kokoomus on vahvasti ollut palveluiden yksityistämisen kannalla terveyspalveluissa. Nuo seikat huomioiden on valittavissa puolue jota äänestää .Syytä lienee myös huomioida ,kuinka puolue asettuu poliittiselle kartalle ja tuossa suhteessa on katsottavissa esim kuinka puolue valitsee hallituskumppaninsa, PS esim nykyisellään katsoo parhaaksi kumppanikseen Kokoomuksen. Näin selviää keiden asioita puolue asettuu ajamaan. Ajaako se sinun vai jonkun toisen asioita. Sitten vain valitsemaan sopivaksi katsomastaan puolueesta sopiva ehdokas . Vaalikone voi ehkä tuossa auttaa, mutta ehdokkaan kohtaaminen on se jolla saa parhaan käsityksen noiden laskelmoitujen vastausten sijaan.

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-uutisten-kysely-tassa-ovat-kokoomuksen-ja-perussuomalaisten-kenttavaen-suosikit-hallituskumppaniksi/8316884


    • Anonyymi

      Kyllähä ne konneet on luotettavvii, vuo nuo ehokkaat suottaava puhhuu ja vastailla mitä halutaa kuulla, sen mukkaa mikä kuullostaapi hyvältä .Se onnii sitte toine juttu kui todeperäsii ne vataukse O.

    • Anonyymi

      Alaska. NA qlpq. A la Na a0q. Ba alpa. A ka ba llq. A k

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe