Vaalikoneita kuntavaaleihin 2021 avattu

Anonyymi

Eri organisaatiot ovat jo availleet vaalikoneita koskien vuoden 2021 kuntavaaleja. En tiedä, kuinka luotettavia ovat, mutta oman, kahden eri koneen, testin tuloksella puolue, jota äänestän, ei ole enää sama, kuin aiempina vuosina. Käykäähän kurkkaamassa, vastatkaa rehellisesti ja yllättykää lopputuloksesta... niin ja äänestäkään sen tuloksen mukaan, ei esimerkiksi edustajan kauneuden mukaan.

12

130

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Järkyttävää oli uutisista kuulla, että 47% äänestää samaa puoluetta kuin ennenkin... kaikki kuitenkin valittavat, kuinka huonosti suomella menee. Pieni ristiriita... jos halutaan muutosta. Minullakin puolue vaihtuu, se, jota aiemmin äänestin, oli vaalikoneen mukaan nyt sijalla viisi. Kannattaa siis testata oman puolueen sijoitus.

   • Anonyymi

    Vaikka äänestäisi samaa puoluetta, niin kenties kannattaisi äänestää uusia naamoja sinne. Ehkä tulisi muutosta myös sen kautta. Pitkään mukana olleet voivat olla mukana sellaisissa paikoissa joissa politiikkojen ei pitäisi olla, eli rakenteellista korruptiota.

    Suomen vaalijärjestelmä (pois lukien. presidentinvaali) on henkilö- ja puoluevaalin yhdistelmä, jossa yhdellä numerolla äänestetään sekä henkilöä että puoluetta. Puolueen valinta merkitsee siis oleellisesti, eli jopa enemmän kuin henkilön valinta. Pienillä puolueilla ei tosin vain ole kovinkaan suurta mahdollisuutta vaikuttaa paljonkaan.


  • Anonyymi

   Vain suomalaiset voivat olla noin idiootteja, jo pelkän "ELVYTYSPAKETIN" (kukahan tuonkin termin on keksinyt? suomi ottaa 6 000 000 000€ lainaa!!!) puoltaminen kuvaa sitä... siis se suomi elvyttää rikkaita teollisuusmaita 4 000 000 000€:lla ja etunenässä puolueet, jotka saivat vähiten ääniä eduskuntavaaleissa, mutta erilaisilla takinkäännöillä hallitus saatiin kasaan ja kaksi eniten ääniä saanutta puoluetta jäi oppositioon. Tämä on varmaankin mahdollista vain suomessa.

  • Anonyymi

   Nyt ei tarvitse enää Kokoomustakaan äänestää, takit pyörii vinhaa vauhtia ja puolue ihan sekaisin, äänestämme sitä eiku tätä eiku sitä ja tätä

  • Anonyymi

   En suosittelisi äänestämään pelkästään vaalikoneen tulosten perusteella, mutta niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää omassa päätöksenteossa. Ne auttavat rajaamaan sitä ehdokasjoukkoa, johon sitten tutustuu tarkemmin. Kannattaa myös tehdä ainakin pari eri vaalikonetta, sillä erilaiset kysymykset saattavat johtaa erilaisiin tuloksiin. Täällä hyvää vertailua eri vaalikoneista:

   http://politiikkaajarjella.blogspot.com/2021/05/kuntavaalikoneiden-tuloksia.html

   • Anonyymi

    Antaa viitteitä siitä, ketkä ovat toimineet vaalikoneen asiantuntijoina.
    Sehän tiedetään, miten valtamedia on värittynyt.
    Itselläni kaikki vaalikoneet antoivat erilaisia tuloksia.
    Lopputulokseen vaikuttaa eniten se, millaisia kysymyksiä ne sisältävät ja miten vastauksia niputetaan ja painotetaan.
    Vastauksissa näyttää olevan viisi vahvuusastetta - "täysin samaa mieltä, melkolailla samaa mieltä, en osaa sanoa, jonkin verran eri mieltä, täysin eri mieltä".
    Läheskään kaikki ehdokkaat eivät olleet vastanneet kaikkiin kysymyksiin.
    HUOM! Vain yksi vaalikone kysyi PAKKORUOTSISTA. Pakkoruotsi on Suomen kohtalon kysymys - saako vienti lisäpotkua laajenevasta kielitaidosta, tapetaanko koululaisten ja nuorten halu opiskella kieliä.


  • Anonyymi

   Olen nyt kokeillut kahta eri vaalikonetta ja molemmat antoivat samat vaihtoehdot 1. ja 2. puolueiksi. Vihreät, kahden aatteen puolue (kaikille kaikki ilmaiseksi ja autot pois-puolue), oli selvä peränpitäjä. SDP ja Kokoomus kaukana kärjestä nekin, eli mikä puoltaisi vielä äänestämään jotakin noista puolueista. Vaikka periaatteessa kuntavaaleissa kyseessä on henkilövaalit, kaikki kuitenkin äänestävät puoluekurin mukaan. Suunnattomasti ärsyttää nämä "ääniharavat", jotka ovat ehdokkaina VAIN siksi, että puolue saisi paljon ääniä, itsellä heillä ei ole aikomustakaan lähteä mukaan kuntapolitiikkaan.

   • Anonyymi

    Testasin Iltalehden vaalikonetta. Olen vasemmistokonservatiivi. Oman kuntani ehdokkaaksi tuli PS.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kannattaa testata useampia ja useamman kerran.


  • Anonyymi

   Suomi24:n kuntavaalikone ei antanut millään vastauksilla perussuomalaista ehdokasta. Pilipali-pelikone. Ei jatkoon.

   Yt, perussuomalainen

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   102
   3304
  2. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   2829
  3. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   64
   2677
  4. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   2144
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   2062
  Aihe