Perintä/ulosotto

Häpeää ja stressiä. Tunnen itseni idiootiksi enkä ymmärrä, miten tähän on päädytty, mutta tässä ollaan. Peliriippuvuus.

Kerran jo haettu vanhempien avulla erittäin suuri laina omasta pankista. Sitä on vajaan kolmen vuoden jälkeen jäljellä vielä yli 40 000 eur,mutta maksettu on pois melkein yhtä paljon. Retkahdin uudelleen ja otin lisää kulutusluottoja, joita on nyt suunnilleen yhtä paljon kuin edellistä jäljellä. Viime vuoden puolella lopetin näiden uusien lainojen lyhentämisen ja ulosotto uhkaa. Vielä en ole saanut kirjallista ilmoitusta vireillepanosta.

Vanhemmat haluaisivat edelleen auttaa ja yrittää järjestää tilanteen niin, ettei kaikkea tarvisi maksaa ulosoton kautta, mutta itse olen luovuttanut jo ja asennoitunut siihen, että menetän kaiken sekä olen velkahelvetissä vielä eläkeläisenäkin.

Oma asuntolaina sekä myöhemmin otettu laina hoidettu aina, mutta niiden jälkeen ei jää kuin muutama satanen, joka ei riittäisi edes ulosoton osuuteen (1/3 palkasta). Maksuhäiriömerkinnästä en ole huolissani, jos saan vain pitää asuntoni. Kuinka todennäköistä on, että asunto ulosmitataan? Velkaa on edelleen paljon eikä myyminen kattaisi ulosotossa olevia velkoja millään, koska omasta pankistakin on asuntoa vastaan ylimääräistä velkaa paljon.

Kuinka helposti perintätoimistot (ja alkuperäiset velkojat) sopivat maksujärjestelystä, jos velat ovat siirtyneet jo ulosottoon eikä niitä ole mahdollisuus kuitenkaan maksaa kerralla pois - vai suostuvatko tällaisiin järjestelyihin ollenkaan enää tässä vaiheessa?

19

1232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensinnäkin, ulosoton määrässä ei huomioida mitään todellisia kuluja, eli lainanhoitokulut eivät mitenkää vaikuta ulosoton määrään.

      toisekseen ulosoton määrä ei ole vakio 1/3 osaa, vaan suojaosuuden ylittävästä rahamäärästä perittävä osuus määräytyy kyseisen osuuden määrästä.

      Kolmanneksi, miksi velkojat tekisivät maksusopimuksia alemmilla suoritusmäärillä kuin ulosoton kautta saatava määrä?

    • Anonyymi

      Mulla sama historia, peliongelmaa ja vanhemmat takas sit 36000e lainan joll amaksettiin pois, no siinäpä ei luottotiedot edes menneet niin sehän oli pian tilanne että saman verran velkaa ja enemmänkin, reilusti! Tässä on nyt noin 8v kun jätin kaiken maksamatta ja nyt viimein, heinäkussa olen vapaa, kaikkimaksettu viimeistä senttiä myöten! Uo kesti sen 7,5 vuotta.


      Olen ONNELLINEN JA EI KOSKAAN ENÄÄ VELKAAAAAA !!!!!!

    • Ajatus olikin, että mukana ei olisi ulosottokuluja, jotka hidastavat velan lyhentymistä. Ymmärrän kyllä, jos kokevat, että saavat saatavansa varmemmin ulosoton kautta, mutta pidentää aikaa, jossa ne saisivat kokonaisuudessaan.

      • Anonyymi

        Ulosotossa menee vain kahden ensimmäisen vuoden aikana ns. taulukkomaksut, jotka ovat varsin kohtuullisia. Sen jälkeen ulosotto on kulutonta lystiä. Viivästyskorko 7 prosenttia menee velkojille, ja se on heille hyvin tarpeellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulosotossa menee vain kahden ensimmäisen vuoden aikana ns. taulukkomaksut, jotka ovat varsin kohtuullisia. Sen jälkeen ulosotto on kulutonta lystiä. Viivästyskorko 7 prosenttia menee velkojille, ja se on heille hyvin tarpeellinen.

        Kaikki velat vanhenevat lopullisesti viimeistään 20 tai 25 vuotta erääntymisen jälkeen, vaikkei niitä olisi pistetty ikinä oikeuteen.


    • Anonyymi

      Nythän voit otaa itseäsi niskasta kiinni,mennä hoiton peliriipuvuudesta. Tiedän henkilön joka työssä.Pelasi totoa netissä,ulosmittaus.Kauhee tuuri.Peri rahaa joltain lapseton sukulainen isän puolelta.kun isä kuollut. Makso velat,hetken aikaa refasteli rahalla.Taas ulosotossa ja sama asia,tuli perintöraha isä vainajan pulelta.Onko nyt 3 vuotta jo,kun sanoi : Mutsi kun kuolee perin rahaa,oletetavasti ulosotossa.Hyvin mutsi tosin voi olla kuollut,kun oli jo vanha ja alzmer.Ehkä taas sai velat maksetua.Toto sen aivot viennyt.Ei itse näe peliriipuvuus,Ja sitä on tuuri juoppo!

      • Anonyymi

        Itse olen ollut velaton koko euroajan ja on ollut helppo seurata tätä palstaa ja kommentoida.

        Se on vaan helvetin helppo sanoa sanoa ilman kasvoja ihmiselle jolla on esim kympin ongelma, että ota niskasta itseäsi ja maksa maksut niin ettet joudu kuseen. Kun kuukausittain pienen maksukyvyn vuoksi korko kasvattaa maksamista niin mitä se niskasta kiinni ottaminen auttaa.

        Tiedän pari ihmistä jotka ei työtilanteessa takia pääse järjestelyyn eivätkä voi edes hakea takuusäätiön takausta. Kun ihmisellä on ikää 60, niin ei siinä paljoa lohduta, että ulosotto on maksimissaan 15v sillä todennäköisyys elää niin pitkään että se ulosotto päättyy on todella siinä ja siinä.

        Enemmän minua vituttaa ne velalliset jotka jostain syystä jättävät velkansa heti ensimmäisestä erästä alkaen maksamatta ja kaikki lankeaa heti takaajien ja täysin ulkopuolisten niskaan. Kun taka-ajatus on pelastettu, niin sankari tulee maksumiehen ruokapöytään ja alkaa valittamaan ruuasta. Kun maha on täynnä, niin hän menee puhumaan raha-asioitten hoitamisen taidosta aivan ulkopuolisille ihmisille yms. Ihminen saa kaiken anteeksi.

        Oma mielipiteeni on se että velkajärjestely on typerin tapa antaa ihmiselle anteeksi oma tuottamuksellinen velkaantuminen. Kenellekään kuseen ajautuneelle ei saa tulla käsitystä täydellisestä anteeksi annosta tai puhtaalta pöydältä alkamisesta eikä se niin oikeasti menekään. Ei pankit anna asiansa kusseelle enää lainaa.

        Meidän jotka ollaan aina hoidettu asiamme hyvin pitää muistaa ettei anneta nimeä kenenkään pankkipaperiin.

        Ulosotto on tietenkin se juttu, mutta sitäkin pitäisi kestää se 10-15 vuotta ja sen jälkeen sallia henkilökohtainen konkurssi sillä ehdolla ettei kellekkään tule kuvitelmaa puhtaasta alusta. Tottakai ihmisen pitää saada kohtuullinen mielummin säädyllinen elämä, mutta ei mitään luksusta tai hyvää. Riittävä vuokra-asunto, puhelinliittymä, ja vakuutukset. Ja tietenkin peruspankkipalvelut.


    • Anonyymi

      Pakkohan tässä on jotenkin ruveta tätä riippuvuutta hoitamaan. Onneksi tuntuu nyt siltä, etten edes halua pelata enää ikinä. Muu elämä jää, kun keskittyy siihen. Pelaaminen ei tuo enää jännitystä, vaan tuntuu pakota.

      • Anonyymi

        Jotenkin tuntuu minusta väärältä, jos riippuvuuden takia pääset velkajärjestelyyn, vaikket ole selvinä kausina hakeutunut hoitoon. Mutta onneksi oikeuskäytäntö on lempeämpi kuin minun oikeustajuni.


    • Anonyymi

      Se, mitä nyt voit tehdä, on neuvotella velkojien kanssa mahdollisista maksusopumuksista. Pystyisitkö sitoutumaan niihin? Eli oma asuntolaina vanhempien takaama laina ja muut velat?

      Jos olet alunperin saanut tuon vanhempien avustaman lainan 80 000 euroa, saisitko siihen korotusta ja maksettua muut pois ja heti perään omaluottokielto?

      Jos päädyt ulosottoon, menee sinne tietty osa nettotuloistasi (voit katsoa maksukieltolaskurilla määrän). Jääkö sinulla sen päälle varaa maksaa asuntolainaa ja vanhempien takaamaa lainaa? Jos ei, päätyvät nekin ulosottoon /vanhempiesi maksettavaksi.

      Saisitko asunnon myynnillä maksettua osan veloista pois? Eikö se kannattaisi?

      Ja hae peliriippuvuuteen apua!

      Minä olin 8 vuotta sitten taloudellisessa tilanteessa, jossa oli vain erilaisia huonoja vaihtoehtoja. Monta vuotta tiukkaa lainojen maksua ja nyt on jo elämä taas helpompaa.

      Tsemppiä!

    • Anonyymi

      Totaah, sellasta vaan että pistä kaikki rahat gamestoppiin. Kiitä minua jälkikäteen.

    • Anonyymi

      Vain ryhdistäytymällä ja lopettamalla totaalisesti pelailemisen voit selvitä kuiville, mutta siihenkin menee tavalliselta ihmiseltä yli 10 vuotta, sillä nuo velat ovat ehtineet kasvaa melkoisen suuriksi. Maksat siis ihan tarpeettomasti 10-15 vuotta .

      • Anonyymi

        Nykyään pelaamisen lopettaminren on helppoa. Koska veikkaus automaatit vaatii tunnistautumisen, niin säädetään netissä rajat nollaan tai oikeastaan suljetaan oma veikkaustunnus kokonaan.

        Tuo että vanhemmat on hoitanut lainaa. Siis jos he ovat maksaneet velkoja, niin niistä laitetaan liitteet heidän jälkeiseenpesänjakoon ja perunkirjaan. Se hyvitetään sitten muille osakkaille.

        Jos kaikki menee hyvin, niin tässä ei ole mitään hävettävää. Kunhan et sotke muita tähän niinkuin jotkut tekee


    • Anonyymi

      Ei se velkojen maksaminen ole niin hankalaa ole kuin luullaan.
      Monet maksavat tyhjien velkojen sijaan vaan omaa asuntoaan.
      Jotkut selviävät siitä 15 vuodessa, toisilla menee 20-25 vuotta, mutta liikkeelle lähdetään sillä periaatteella, että homma pitää kestää loppuun asti.
      Kyllä ne pelivelatkin voi maksaa kokonaan ja sen jälkeen aloittaa kokonaan uuden elämän puhtaalta pöydältä ja toisenlaisin periaattein.
      Elämää vaan soljuu hukkaan useita vuosia ei sen kummenpaa.

    • Anonyymi

      Minkälaisia korkoja? Lakimiehen kanssa ne voi kohtuullistaa, eri vuosina eri rajat, soita velkapuhelin.fi

    • Anonyymi

      Pankki on etusijalla asunnon realisoinnissa, että enste maksetaan asuntolaina pankille ja lopuilla lyhennetään muita velkoja.

      Asunnon realisointi voi tulla eteen jos se jollain tavalla edesauttaa velkojen maksamista. Eli jos maksuvara kasvaa ja velat lyhenee niin mikä ettei.

      Ei tietenkään heti, että eiköhän nyt ensiksi katsovat että mitä lähtee mutta jos velkakasa ei lyhene niin sitten käyvät läpi muita vaihtoehtoja.

    • Anonyymi

      kyllä persereikä vähällä pääsit. TÄÄLLÄ ULOSOTTO JATKUU JO 30 VUOTTA, EIKÄ LOPPUA NÄY?

      • Anonyymi

        Oletko aikanasi ottanut kevytmielisesti sellaista vanhenematonta velkaa ?
        Lämpimät onnittelut sinulle elämäsi valinnoista !


    • Anonyymi

      Kommentti ketjun alkajalle vaikka omia aiempinakin tässä ketjussa on

      Jos kerran pystyt vuotamaan aloitukseksi kaltaisen kirjoituksen, niin miksi et pysty hakeutumaan viralliseen edunvalvontaan. Kun menetät oikeustoimikelpoisuuden lopullisesti niin olet vapaa kaikesta. Et pääse eroon veloistasi mutta olet huoleton tulevasn.

      Siis ulosotto on todennäköisin hamam tappiin, sillä mitään yhdistelylainaa et tule koskaan saamaan. Jos ne varakkaat vanhemmat saa sinut pois ikeestä sinun pitää vain muistaa että se on ennakkos tulevasta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1955
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1532
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1079
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1021
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      986
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      969
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      949
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe