Näkyykö alkoholismi työpaikallanne?

Anonyymi

Sanotaan, että joka kymmenennellä työelämässä olevalla on alko-ongelma.

https://yle.fi/uutiset/3-10644678

Valtiollisella työnantajalla alkoholin käyttö on ollut reipasta. Vielä vuosituhannen alussa suurimmat sankarit olivat niitä, jotka hankkiutuivat työpaikalle humalassa. Heitä hyysättiin ja ihailtiin, tehtiin juopuneen hommat siinä sivussa. Pomot eivät olleet huomaavinaan. Jos juopon kanssa olisi jutellut tämän ongelmasta, olisi esimies joutunut kaikkien sylkykupiksi.

Sittemmin työnantajan suhtautuminen juomiseen on muuttunut. Ongelmaisia on toimitettu vaivihkaa katkolle. Potkujakin on työtekijätasolla jaettu. Myös työntekijät ajattelevat, että töihin tullaan vain selvänä.

Varsinkin esimiesten alkoholingelman huomasi ensiksi pidentyvistä viikonlopuista. Perjantai tai maanantai tai molemmat olivat sairaspäiviä, mutta muutoin työpäivät ja koko ura hoidettiin vanhuuseläkeikään saakka niin sanotusti kunnialla.

Entinen, viikonloppujuoppo, pomoni kuoli vain muutama vuosi eläköitymisensä jälkeen. Jää nähtäväksi, minne saakka nykyinen esimies jaksaa. Työtehtävät eivät ole suuri rasite, mutta etätyö sekä joustavat että venyvät työajat mahdollistavat ryyppämiseen 24/7.

Kun etätöitä rakastava alkoholisti tulee näyttäytymään työpaikalle muutamaksi tunniksi, pyrkii hän antamaan tehokkaan touhukkaan vaikutelman. Työasioihin ei jaksa kauaa keskittyä ja ihmiset aiheuttavat vähintään harmitusta, koska mieli on jo keskittynyt seuraavaan korkin aukaisuun. Työpuuskan palkintona odottaa kunnon humala.

Alkoholistin käytös selvänäkin on arvaamatonta myös työpaikalla. Hän voi vaikuttaa hyväntuuliselta, mutta raivostuu äkisti, eikä kukaan käsitä miksi. Esimiesjuoppo saattaa räjähtää ja rähjätä alaiselle. Hän voi syyttää ja arvostella aiheetta tai keksimiensä juttujen pohjalta, kuten alkoholisteilla on tapana.

Juopon pomon käytös lisää pahoinvointia työyhteisössä. Alkoholismi aiheuttaa ongelmakimpun, jota on mahdoton selvittää. Ne, jotka ymmärtävät kaiken johtuvan viinasta, joutuvat pitämään suunsa kiinni, koska etenkään esimiesasemassa olevan kohdella, ei tällaista sovi lausua ääneen. Jos on kyse tavallisesta työntekijästä, asian selvittely voi jopa onnistua.

3

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meillä enemmän ongelmia aiheuttavat absolutistit, jotka haluavat tuoda sen esiin joka yhteydessä ja hämmästellä, että miksi joidenkin sitten pitääkin sitä alKKohoolia juoda, kun "minä en yhtään sellaisesta välitä ja hyvin olen ilmankin toimeen tullut".

      Aika usein kun näitä absolutisteja kuuntelee, toivoisi että ottaisivat vähän häppää, niin olisi heilläkin elämässä jotain sisältöä, eivätkä jatkuvasti puhuisi muiden asioista. Ei vaan kiinnosta pätkääkään jonkun täysin vieraan henkilön asiat, eikä toisten asiat ylipäätään. Nämä absolutistit voisivat yrittää hankkia oman elämän, niin ei tarvitsisi elää puhumalla toisten tekemisistä.

      • Anonyymi

        Kuule kannattaisiko sun etsiytyä absolutismi-palstalle?


      • Anonyymi

        Taisi koira älähtää kun kalikka osui :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe