Miten avoimen väylä oikein toimii? Kuinka paljon opintopistettä täytyy olla, että voi olla varma pääseväni yliopistoon? Ja täytyykö tai kannattaako silti osallistua pääsykokeisiin? Jos esim. pitää olla vähintään 60 op. niin onko mahdomlista niitä suorittaa ja saada sen verran opintopistettä lyhyessä ajassa esim. vuoden aikana?? Minkälaisia kurssia kannattaa ottaa? Tällä hetkellä siis psykologiaa kiinnostaa ja olen osallistumassa psykan pääsykokeesee nyt keväällä. Jos tämän jälkeen pääsy yliopistoon ei tapahdu niin avoin olisi seuraava suunnitela. Jos joku sattuisi olla samassa tilanteessa tai joku jolla on kokemus ja tietää näistä asioista niin olisi tosi kivaa jos jakaisitte kokemuksenne!
MITEN AVOIMEN VÄYLÄ TOIMII?
14
3134
Vastaukset
- Anonyymi
Psykologian opiskelusta en paljon tiedä, mutta läheskään kaikkiin oppiaineisiin ei ole avointa väylää. Psykologia voi olla juuri sellainen.
Kun avoimen väylä on olemassa, vaatimukset vaihtelevat yliopiston, tiedekunnan ja oppiaineen mukaan. - Anonyymi
Yksinkertaistettuna: suoritetaan vaadittavat opinnot ja lähtökohtaisesti haetaan niillä koulupaikkaa. Kyseiset avoimessa suoritetut opinnot saa hyväksiluettua kun olet päässyt kouluun.
60op saa helposti suoritettua vuoteen mikäli vain on motivaatiota. Itse suoritin avoimen opinnot kauppatieteelliselle alalle töiden ohessa. Kun vaadittavat opinnot on suoritettu, hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen keskiarvon mukaan. Avoimen väylän kilpailu on noussut viimevuosina rajusti ja onkin syytä tarkistaa ja pohtia kuinka paljon työtä vaatii jos keskiarvoraja on esimerkiksi yli 4,5.
HUOM. Rajat ja sisäänpääsytavat ovat aina tutkinto- ja yliopistokohtaisia. Keskiarvorajat, vaadittavat kursssit yms saattavat vaihdella erittäin paljon yliopistojen välillä.
Itse koin avoimen väylän erittäin hyvänä vaihtoehtoja, sillä mikäli en olisi päässyt sitä kautta sisään, se olisi antanut huomattavasti laajemman kuvan alasta jo pääsykoetta ajatellen. Myös töiden ja opintojen yhdistäminen olivat erittäin iso plussa. Myös avoimen väylä on lähtökohtaisesti tilastollisesti helpompi reitti verrattuna pääsykokeisiin.
En tiedä yhtään tuosta psykologian avoimen väylästä, mutta suosittelen perehtymään asiaan tarkemmin. Ota yhteyttä eri yliopistoihin ja tutustu heidän nettisivuihin. Huomioi myös vaadittavat kurssit sekä viimevuosien keskiarvorajat. Tyypillisesti kaikki kysymäsi tieto löytyy aina heidän sivuiltaan tai opintopolusta. Avoimen väylän haku ei poissulje pääsykoetta. Voit siis hakea molempia reittejä pitkin samana vuonna.
Toivottavasti tämä auttoi edes hieman. Tsemppiä opiskeluun.- Anonyymi
Todella kauppatieteelliseen 60 op saa kokoon vuodessa, ellei ole kovin paljon muuta tekemistä. Kursseja on tarjolla runsaasti ja mitään rakettitiedettä kurssit eivät ole.
Psykologia kannattaa selvittää, mikä on tilanne missäkin. - Anonyymi
Kiitos paljon vastauksesta! Auttoi todella paljon!!
- Anonyymi
Onko niin että, jos suorittaa esim. opintoja helsingin avoimessa yliopistossa pääsee tuolloin vain helsinkiin yliopistoon. Eikä muuhun yliopistoon päästä avoimen kautta jos ei niiden omassa avoimessa ole suoritettu niitä opintopistettä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko niin että, jos suorittaa esim. opintoja helsingin avoimessa yliopistossa pääsee tuolloin vain helsinkiin yliopistoon. Eikä muuhun yliopistoon päästä avoimen kautta jos ei niiden omassa avoimessa ole suoritettu niitä opintopistettä?
Yliopistot eivät hyväksy mitä tahansa avointen yliopistojen kursseja. Kannattaa selvittää, minkä yliopiston tutkintovaatimusten mukaista opetus on vai onko minkään.
- Anonyymi
Se tosiaan riippuu tiedekunnasta, mutta lähtökohtaisesti opiskelu vastaa 30-60 opintopistettä, ja jokaisesta tentistä tulee saada vähintään arvosana 3, tai kaikkien tenttien keskiarvo vähintään 3.
- Anonyymi
Tuollä vahimmäiskeskiarvolla ei mennä sisään, jos hakijoita on enemmän kuin opiskelupaikkoja. Yleensä on. Pikemminkin voidaan puhua käytännössä vähintään keskiarvosta 4 tai enemmän.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuollä vahimmäiskeskiarvolla ei mennä sisään, jos hakijoita on enemmän kuin opiskelupaikkoja. Yleensä on. Pikemminkin voidaan puhua käytännössä vähintään keskiarvosta 4 tai enemmän.
Siis tarkoitin että jos on alle 3 niin ei oteta edes harkintaan tai jonoon tai varasijalle yms...
- Anonyymi
Opintopisteiden määrä ei yksin ratkaise vaan myös laatu merkitsee. Varma ei sisäänpääsystä voi olla koskaan etukäteen, sillä muiden hakijoiden tasolla on ratkaiseva osa. Väyläopinnot ei läheskään aina avaa yliopiston ovia tutkinto-opiskelijaksi.
- Anonyymi
Ei tietenkään se ole opintopisteiden määrä, eikä ole koskaan ollut muuten kuin vähimmäismäärän osalta, sillä tenttien keskiarvo sen lopulta ratkaisee.
- Anonyymi
Psykaan ei käsittääkseni ole avoimen väylää. Eli aina joudut käymään pääsykokeessa, jos et pääse todistusvalinnalla sisään. Jyväskylässä taitaa päästä avoimen kautta lukemaan psykaa sellaiseen suuntautumisvaihtoehtoon, josta ei kuitenkaan voi valmistua psykologiksi. Toki välivuoden voi silti käyttää psykologian perus- ja aineopintojen opiskeluun, sillä auttaahan se sitten pääsykokeisiin valmistautumiseen ja olet sitten sisään päästessä vuoden verran edellä toisia.
- Anonyymi
Jollet näihin kysymyksiin osaa itse etsiä vastauksia, et todellakaan kuulu yliopistoon.
- Anonyymi
Kaikki löytävät vastauksia useimpiin kysymyksiin väylähausta osoitteessa
https://www.toinenreittiyliopistoon.fi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.703900- 1613513
- 533119
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä1911895- 271737
- 441736
- 231724
- 571684
- 191587
- 181571