Tätä se perussuomalaisuus on

Anonyymi

"Halla-ahon mukaan Suomen työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista. "

Oletteko samaa mieltä?

Ulkomaalaiset ei saa tulla jos ei saa 3 000€ kuussa. Omistahan ei ole väliä.
Monenkos hoitajan palkka on tällä hetkellä 3 000€, taitaa olla vähässä.

Populistista soopaa koko persulaisuus. Puhutaan, mikä menee läpi ja sitten tehdään mitä tehdään.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kertoikohan Halla-aho syvimmät ajatuksensa liian aikaisin?

    • Anonyymi

      Ulkomailta tuleville on hyvä asettaa tuloraja, koska mielelläänhän sieltä tullaan tekemään töitä vaikka viidelläsadalla kuussa, kun sosiaalihuoltojärjrstelmä maksaa loput elinkustannukset. Ja ne rahat tulkee meidän suomalaisten työstä verotetuilla tuloilla.

      Lainauksia Halla-Ahon sanomisesta
      "-Työntekijöiden käteen jäävien tulojen määrää on pyrittävä kasvattamaan, kuitenkaan samaan aikaan lisäämättä yritysten kustannuksia. Ainoa kaikille soveltuva keino on puuttua asumisen, elämisen ja liikkumisen kustannuksiin sekä työn verottamiseen ja palkan sivukuluihin, Halla-aho toteaa."

      "-Menoja on siis pantava tärkeysjärjestykseen, ja on karsittava kaikki sellaiset menot, jotka eivät liity valtion ydintehtäviin ja suomalaisten turvallisuuteen."

      "Perussuomalaiset katsoo, että verotuksen keventäminen on ainoa realistinen keino lisätä työn vastaanottamisen houkuttelevuutta, eli sitä suhteellista hyötyä, joka ihmiselle seuraa menemällä töihin sen sijaan, että hän eläisi sosiaaliturvan varassa."

      "Perussuomalaisten mielestä Suomella on varaa hyvään sosiaaliturvaan, mutta se pitää kohdentaa niille ihmisille, jotka sitä tarvitsevat.

      -Työttömyydestä ei siis voi tulla vaihtoehtoinen elämäntapa työkykyisille. Myös sosiaaliturvan asiakaskunta on pidettävä rajattuna. Ei voi olla niin, että meillä on yhä pienenevä maksajajoukko, joka rahoittaa järjestelmän ja samaan aikaan asiakaskunnaksi laajennetaan koko ihmiskunta, Halla-aho sanoo."

      "-Työntekijöiden käteen jäävien tulojen määrää on pyrittävä kasvattamaan, kuitenkaan samaan aikaan lisäämättä yritysten kustannuksia. Ainoa kaikille soveltuva keino on puuttua asumisen, elämisen ja liikkumisen kustannuksiin sekä työn verottamiseen ja palkan sivukuluihin, Halla-aho toteaa.

      Hän jatkaa, että uudistukset kuitenkin edellyttäisivät toisenlaista ajattelua julkisten menojen osalta kuin mihin muut puolueet ovat tällä hetkellä valmiita.

      -Menoja on siis pantava tärkeysjärjestykseen, ja on karsittava kaikki sellaiset menot, jotka eivät liity valtion ydintehtäviin ja suomalaisten turvallisuuteen."

      "-Hallinnon uudistuksilla ei voida ratkaista perustavia ongelmia. Keskeinen on se, että julkinen puoli saa liian vähän tuloja, joilla palveluja rahoitetaan. Samaan aikaan kuitenkin menot kasvavat muun muassa väestön ikääntymisen ja hoivan tarpeen kasvun vuoksi. Kaikki siis palautuu julkiseen talouteen ja suureen kuvaan. Lopputulos on, että palveluverkkoa karsitaan ja hoitoon pääsy vaikeutuu, Halla-aho sanoo.

      Perussuomalaisten mielestä sellaista ei pidä korjata, mikä ei ole rikki.

      -Julkisessa terveydenhoidossa on ongelmia nimenomaan perusterveydenhoidossa. Muilta osin järjestelmämme toimii varsin hyvin. Se, että miten järjestämisvastuulliset kunnat ovat asian hoitaneet, vaihtelee suuresti. Järjestelmä on erittäin epäsymmetrinen, koska alle sata kuntaa Suomessa pystyy itse hoitamaan velvoitteensa, muut tekevät erilaista yhteistyötä kuntarajojen yli."

      "Perussuomalaiset katsoo, että verotuksen keventäminen on ainoa realistinen keino lisätä työn vastaanottamisen houkuttelevuutta, eli sitä suhteellista hyötyä, joka ihmiselle seuraa menemällä töihin sen sijaan, että hän eläisi sosiaaliturvan varassa.

      -Perinteisessä oikeistossa usein ajatellaan, että ongelma voidaan ratkaista leikkaamalla sosiaaliturvaa. Siinä kuitenkin törmätään äkkiä perustuslakiin ja perusoikeudellisiin kysymyksiin, eli sitä tietä ei voi jatkaa kovin kauas.

      Perussuomalaisten mielestä Suomella on varaa hyvään sosiaaliturvaan, mutta se pitää kohdentaa niille ihmisille, jotka sitä tarvitsevat.

      -Työttömyydestä ei siis voi tulla vaihtoehtoinen elämäntapa työkykyisille. Myös sosiaaliturvan asiakaskunta on pidettävä rajattuna. Ei voi olla niin, että meillä on yhä pienenevä maksajajoukko, joka rahoittaa järjestelmän ja samaan aikaan asiakaskunnaksi laajennetaan koko ihmiskunta, Halla-aho sanoo."

      Kyllä Halla-Ahon ajatuksissa on järkeä. Verotusta keventämällä ja työnantajien kuluja pienentämällä saadaan työn tekeminen houkuttelevammaksi. Ja mitä vähemmän työttömiä, sitä vähemmän menee rahaa sosiaaliturvaan ja valtiolla rahat riittävät pakollisiin kuluihin. Se on vain tosiasia. Vasemmistoalinen aate ei toimi jos ajatellaan, että valtion ei tarvitse maksaa velkojaan takaisin. Perälauta se tulee vastaan velan ottamisessakin ja sitten vasta se leikkausten määrä on hurjaa.

      • Anonyymi

        Anonyymi
        30.05.2021 19:50

        Mitäs sitä pyhäjärven persupakkomielteiselle nettipeikolle muuta kuin sitä perinteistä eli samojen avauksien massapostauksia eri palstoille joissa trollaat? Kyllästyitkö taas itsesi kanssa keskustelemiseen persupalstalla kun ilmestyit taas haapavesipalstalle itsesi kanssa keskustelemaan?


    • Niin.

      Huutavasta työvoimapulasta huolimatta on Suomessa yli 200 000 työtöntä ja avoimia työpaikkoja vajaa 40 000. Syy siihen, miksi Suomessa on noinkin monta avointa työpaikkaa on, että joitain töitä ei haluta tehdä ja joitain ei osata. Monessa tapauksessa työtön työnhakija ei ole enää kykenevä joihinkin töihin eli osaamisvajeen ja haluvajeen lisäksi on myös kykyvaje.

      Jos järjestelmä olisi optimaalinen, se kouluttaisi, ohjaisi, kannustaisi ja kuntouttaisi oikein kohdennetusti niin työelämään tulossa olevaa kuin myös työelämässä jo olevaa niin työtöntä kuin työssäolevaakin työvoimaa. Tätä voitaisiin kutsua yhteiskunnan työvoiman oikeinkohdentamiseksi, johon osallistuvat yhteiskunnan lisäksi myös työnantajatahot eli pääomataho.

      Toisin sanoen, järjestelmän tulisi kannustaa työvoimaa hoitamaan osaamisvajeensa kouluttautumisella sekä kannustaa sitä ottamaan vastaan osaamisensa ja kykyjensä mukaisen työn, vaikkei siitä maksettava palkka miellyttäisikään. Järjestelmän tulisi myös pitää kuntouttamalla työvoiman työkykyä yllä. Luonnollisesti yhteiskunnan olisi huolehdittava koulutusmahdollisuuksien järjestämisellä, että esimerkiksi työvoimaksi tulevassa oleville olisi tarpeenmukaista koulutusta saatavilla riittävä määrä.

      Työvoiman oikeinkohdentaminen vaatii joustavaa järjestelmää. Ei voida lähteä siitä, että sijoitettu pääoma sidotaan muuttumattomiin työvoimakuluihin. Mikäli näin tapahtuu, vedetään sijoitettu pääoma helposti kokonaan pois kun sen tuotto alkaa vähentyä. Jos ja kun näin tapahtuu, ei ole enää olemassa työpaikkaa eikä työnantajaa, jonka kanssa solmituista työehdoista pidetään kiinni kynsin ja hampain.

      Tällä hetkellä voitaneen olla yksimielisiä siitä, ettei Suomessa kohdenneta työvoimaa optimaalisesti. Ellei sellaisena sitten haluta pitää tuhansia peruspäivärahalle pudonneita ja toimeentulotuen varassa eläviä, joita on tällä hetkellä lähes 150 000 kotitaloutta.

      Passivoiva tukijärjestelmä ja rakenteellisesti jäykkä työmarkkinalaitos joustamattomine instrumentteineen ovat myrkkyä niin työllisyydelle kuin työvoiman optimaaliselle kohdentamisellekin. Tämä erityisesti siksi, ettei Suomella ole enää vientietua tuottavaa mahdollisuutta valuutan devalvoimiseen. Kun valuutta ei enää jousta, tulee työehtojen ja työvoiman joustaa.

      Mikäli emme Suomessa edes yritä olla vientiteollisuustalous, eivät jäykät työmarkkinalaitokset ja sille ominaiset instrumentit, kuten jäykästi sitovat työehtosopimukset ole silloin enää nykyaikaa.

      Maailma on muuttunut, ja kaikki muuttuu sen mukana. Haluttiinpa sitä taikka ei.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      157
      2262
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      120
      1715
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1590
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      98
      1487
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1332
    6. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      223
      1285
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      58
      1273
    8. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      212
      1237
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1121
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      252
      976
    Aihe