Esimerkillä miten kallis on pääkaupunki

****set maksoivat vuokraa Haagassa 1 650 euroa kuukaudessa: Sitten he muuttivat omakoti­taloon Hyvinkäälle ja käsitys asumis­kuluista mullistui.
Pääkaupunkiseudulta muutettiin ympäröiviin kehyskuntiin viime vuonna enemmän kuin koko 2010-luvulla. Kymmenen kunnan Kuuma-seutu sai koko Suomen kaupunkiseuduista toiseksi eniten uusia asukkaita.

Kyllä virikkeet on maalla, luonnon äärellä, en edes voisi varsinkaan nyt vanhempana kuvitella muuttavani perheineni pääkaupunkiin tuollaiselle vuokralle. Kesäaika eläimineen maalla, mikä sen voittaa ? Osa eläimistä kuin perheenjäseniä, käyskentelevätkin vapaina pihalla mm tyttären tyttären pari kania, samoin emäntien kauhistuksena pari pukkia, jotka syö kukkapenkkien juuretkin, jonka olen kyllä hoitanut aidaten, etteivät pääse niihin käsiksi, mutta nekös sen estää -ei aina, korjataan taas estettä ja parannetaan. Olemme koittaneet opettaa pukkeja papanoineen tekemään tiettyyn samaan paikkaan, huonoin tuloksin kylläkin.
Nurmikoilla papanat pian liukenee, muualta vain keräillä pois. On ne kyllä niin mahtavia pukit, seurailevat ulkoaskareissa kanien tapaan. Varottava kylläkin ettei oma ahteri jää valvomatta, siinä pian on pökkääjä, näillä se geeneissä pitää nousta takajaloille ja ottaa vauhtia pökkäämiseen. Myös pellolle on joutsen pariskunta asettunut, kesyinä päästävät ihan 5-10 m päähän. Eläimistä eivät niin ole moksiskaan.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kuulostaa ihan auvoiselta elolta. Maalla elämisessä on laatu mukana.
   Joutsen on uljas ilmestys, mutta reviirilintu. Se näkyy erityisesti pienemmissä vesissä, joissa mm tavikanta on heikentynyt.

   • Anonyymi

    Samoin mm kurki on komea ilmestys, pitkine jalkoineen näyttää suurelta. Sekin kesyyntynyt takavuosikymmenistä.


  • Anonyymi

   Jepjep. Virikkeet on muka maalla, mutta silti ne jotka muuttavat maalla haluavat maalle lähelle kaupunkia. Ns. Kuumakuntien (Keski-Uusimaan Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti) tärkein vetovoimatekijä on se, että niistä on lyhyt matka Helsinkiin.

   • Anonyymi

    Heitetään Helsinki mamauille ja vihreille, ja että tulisivat itsenäisesti toimeen.
    Olisi pian Gaza.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heitetään Helsinki mamauille ja vihreille, ja että tulisivat itsenäisesti toimeen.
    Olisi pian Gaza.

    Raketti tehtaita, kun kokemusta on.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   4541
  2. No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."

   Asioissa kannattaa nähdä positiivisia puolia ja tämän vauvaa odottava Jannika B. tuntuu osaavan! https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-toni-wirtanen-ke
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   4128
  3. Lokki liiteli taivaalta Hankoon

   Show sen kun jatkuu 😂😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   2307
  4. Wow! Uhkea Sointu Borg sensuellisti yläosattomissa - Janni Hussi täräyttää "Härreguud ku hieno..."

   Diili-voittaja Sointu Borg ei peittele muotojaan somessa. Nyt vuorossa aikas rohkea otos vai mitä mieltä olet? Insta ehkä poistaa kohta, joten kannatt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2011
  5. Korkeammat lämpötilat alkavat maksaa ihmishenkiä

   Monipäiväiset lämpöjaksot ovat nousemassa tasolle, josta on viime vuosina tullut ihmisille vaarallista. Ongelma syntyy, kun lämpötila ylittää kehomme
   Ilmastonmuutos
   52
   1586
  Aihe