Tänään täällä Thaimaassa tarjolla

Anonyymi

Moi moi ! !

Onkohan täällä tänään mitään muuta tarjolla, kuin jo jäähtynyttä Tom Yam Kung soppaa?

Viittaan tähän Asiantravelin maukkaaseen kuvaan https://aijaa.com/5afh1O

Tuossa kuvassa on kuitenkin ihan keskiössä kala.

Arvelen itse, että ko. kala on nimeltään Plaa Kraphong eli Lates calcarifer.

Meri Affena on siis uhrattu uppopaistettavaksi ja päällensä on hunnutettu eräänlaista sinänsä simppeliä kastiketeatta. Sivuunsa on sitten isketty kuin kukkalaitteena mangosalaattia.

Voisin laittaa tähän opetus videon liitteeksi jos haluatte?

5

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korjaus: kastiketeatta-> kastiketta.

    • Anonyymi

      Nyt kyllä täytyy myöntää, että hieman harmittaa, ettei kukaan vastaa aloitukseeni.

      Toivoin, että Senssu sentään, mutta...

      Tässä kuitenkin https://www.youtube.com/watch?v=TPQ84OynTQ8 video siitä miten homma tehdään.

      Itse tykkään ko. videossa siitä, kuinka kauniisti kala on esikäsitelty. Mango myös viipaloidaan minun mieleisesti.

      Tänään täällä Kuopiossa jo innostuin, että teempä tästä klassikko ruuasta savolaisen version. Plaa Kuhan olisin vileroinut ruodottomaksi, mutta... täältä ei löytynyt ”raakaa” mangoa.

      5

    • Anonyymi

      Hullun nmeikkamiehen rottaburgeribaarissa erikoistarjous, kaksi burgeria yhden hinnalla.

    • "Nyt sä jätkä oot liemessä" -sano Aimo kun kiehuvan keitto kattilan päälleni kippas musta sukkasuuksissaan. Olin kattonu liian pitkään kuulema naapurin katolla pyllistelevää nuohoojaa.... Tukka lähti ja nuudelit piti irrottaa pinseteillä pää nahasta....

      • Anonyymi

        Meillä oli enemmänkin eroosinen suhde Aimon kanssa. Imaisin kerran Aimon pillistä kuumat ilmaiseksi samalla kun se katteli kaasunaamari päässä oravien parittelua ikkunasta. On se kova.

        NumBaII, 60 valhetta päivässä


    • Anonyymi

      Numpalta lähinnä kysyisin, että onko ”rekkamiesten” ravintolassa tarjolla tuollaista tai vastaavia kala-annoksia?

      Käytin tuota ”rekkamiesten” ravintola nimeä en mitenkään ilkeilleksäni, vaan siksi, etten nyt muista ravintolan oikeaa nimeä ja olen liian laiska tarkistaakseni sen

      Samalla kysyisin, että millaisissa tarjoiluastiossa siellä tarjoillaan Tom Yam sopat, siis jos tällaisia ko. ravintolan ruokalistalla on?

      • Anonyymi

        Jatkoa vielä edelliseen, kun nyt muistui vanhoja juttuja mieleeni.

        Hua Hinissä olen itse vieraillut vain pari- kolme kertaa ja noista vierailusta on aikaa kulunut luvattomankin paljon.

        Hua Hin on mielestäni ihan hieno paikka ja vaikka ei olekaan minulle se ykköspaikka Thaimaassa, niin ymmärrän hyvin sen, miksi moni suomalainen on valinnut sen sellaiseksi paikaksi, missä viettävät pidempiäkin ajanjaksoja.

        Mitä itse tämän ketjun aiheeseen, eli ruokaan tulee, niin minä miellän Hua Hinin seafood kohteeksi. Yhdellä vierailukerralla Hua Hinissä valitsimmekin vaimoni kanssa majoituspaikkamme perusteilla, että se sijaitsi meren päällä ja että meillä oli lupa käyttää majoituspaikan keittiötä omiin kokkailuihimme. Paikka oli lyhyen kävelymatkan päässä sekä kalasatamasta että tuoretorilta. Näistä sitten haimme supertuoreita mereneläviä kokkaitavaksemme. Aina joskus käy mielessäni ajatus, että vieläköhän tuo majoituspaikkamme on hengissä ja että varmastikin sinne tulisimme majoittumaan, jos nyt paria päivää pidempään tulisimme Hua Hinissä aikaamme viettämään. Ainakin kävisin katsastamassa, että onko yksi valmistamistamme ruoka-annoksista yhä paikan ruokalistalla ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa vielä edelliseen, kun nyt muistui vanhoja juttuja mieleeni.

        Hua Hinissä olen itse vieraillut vain pari- kolme kertaa ja noista vierailusta on aikaa kulunut luvattomankin paljon.

        Hua Hin on mielestäni ihan hieno paikka ja vaikka ei olekaan minulle se ykköspaikka Thaimaassa, niin ymmärrän hyvin sen, miksi moni suomalainen on valinnut sen sellaiseksi paikaksi, missä viettävät pidempiäkin ajanjaksoja.

        Mitä itse tämän ketjun aiheeseen, eli ruokaan tulee, niin minä miellän Hua Hinin seafood kohteeksi. Yhdellä vierailukerralla Hua Hinissä valitsimmekin vaimoni kanssa majoituspaikkamme perusteilla, että se sijaitsi meren päällä ja että meillä oli lupa käyttää majoituspaikan keittiötä omiin kokkailuihimme. Paikka oli lyhyen kävelymatkan päässä sekä kalasatamasta että tuoretorilta. Näistä sitten haimme supertuoreita mereneläviä kokkaitavaksemme. Aina joskus käy mielessäni ajatus, että vieläköhän tuo majoituspaikkamme on hengissä ja että varmastikin sinne tulisimme majoittumaan, jos nyt paria päivää pidempään tulisimme Hua Hinissä aikaamme viettämään. Ainakin kävisin katsastamassa, että onko yksi valmistamistamme ruoka-annoksista yhä paikan ruokalistalla ;)

        Tarkistaa ravintolan nimi!
        Tarkistaa!
        Jätkä kokee olevansa selvitysten ja kartoittajien ylijumalajumalauta mikä vitunidiootti ja joka päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkistaa ravintolan nimi!
        Tarkistaa!
        Jätkä kokee olevansa selvitysten ja kartoittajien ylijumalajumalauta mikä vitunidiootti ja joka päivä.

        Ulkona on lämmintä ja myös Hilkan Palvelupirtissä käydään myös todella kuumana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa vielä edelliseen, kun nyt muistui vanhoja juttuja mieleeni.

        Hua Hinissä olen itse vieraillut vain pari- kolme kertaa ja noista vierailusta on aikaa kulunut luvattomankin paljon.

        Hua Hin on mielestäni ihan hieno paikka ja vaikka ei olekaan minulle se ykköspaikka Thaimaassa, niin ymmärrän hyvin sen, miksi moni suomalainen on valinnut sen sellaiseksi paikaksi, missä viettävät pidempiäkin ajanjaksoja.

        Mitä itse tämän ketjun aiheeseen, eli ruokaan tulee, niin minä miellän Hua Hinin seafood kohteeksi. Yhdellä vierailukerralla Hua Hinissä valitsimmekin vaimoni kanssa majoituspaikkamme perusteilla, että se sijaitsi meren päällä ja että meillä oli lupa käyttää majoituspaikan keittiötä omiin kokkailuihimme. Paikka oli lyhyen kävelymatkan päässä sekä kalasatamasta että tuoretorilta. Näistä sitten haimme supertuoreita mereneläviä kokkaitavaksemme. Aina joskus käy mielessäni ajatus, että vieläköhän tuo majoituspaikkamme on hengissä ja että varmastikin sinne tulisimme majoittumaan, jos nyt paria päivää pidempään tulisimme Hua Hinissä aikaamme viettämään. Ainakin kävisin katsastamassa, että onko yksi valmistamistamme ruoka-annoksista yhä paikan ruokalistalla ;)

        Mikset aivoton ota puhelua ravintolaan jonne olet annoksesi saattanut ruokalistalle.

        Onko ongelmaa muuta, ai niin onko majoituspaikka hengissä pohdit tarkastajien ylipäällikkönä, onko ongelmaa tarkistaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset aivoton ota puhelua ravintolaan jonne olet annoksesi saattanut ruokalistalle.

        Onko ongelmaa muuta, ai niin onko majoituspaikka hengissä pohdit tarkastajien ylipäällikkönä, onko ongelmaa tarkistaa?

        Onko taas tavallistakin huonompi päivä, tunnetko,yksinäisyyttä ja ahdistusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa vielä edelliseen, kun nyt muistui vanhoja juttuja mieleeni.

        Hua Hinissä olen itse vieraillut vain pari- kolme kertaa ja noista vierailusta on aikaa kulunut luvattomankin paljon.

        Hua Hin on mielestäni ihan hieno paikka ja vaikka ei olekaan minulle se ykköspaikka Thaimaassa, niin ymmärrän hyvin sen, miksi moni suomalainen on valinnut sen sellaiseksi paikaksi, missä viettävät pidempiäkin ajanjaksoja.

        Mitä itse tämän ketjun aiheeseen, eli ruokaan tulee, niin minä miellän Hua Hinin seafood kohteeksi. Yhdellä vierailukerralla Hua Hinissä valitsimmekin vaimoni kanssa majoituspaikkamme perusteilla, että se sijaitsi meren päällä ja että meillä oli lupa käyttää majoituspaikan keittiötä omiin kokkailuihimme. Paikka oli lyhyen kävelymatkan päässä sekä kalasatamasta että tuoretorilta. Näistä sitten haimme supertuoreita mereneläviä kokkaitavaksemme. Aina joskus käy mielessäni ajatus, että vieläköhän tuo majoituspaikkamme on hengissä ja että varmastikin sinne tulisimme majoittumaan, jos nyt paria päivää pidempään tulisimme Hua Hinissä aikaamme viettämään. Ainakin kävisin katsastamassa, että onko yksi valmistamistamme ruoka-annoksista yhä paikan ruokalistalla ;)

        Jatkan vielä näitä horinoitani, jos sallitaan.

        Thaimaassa eri alueet ja kohteet omaavat niille tyypillisiä ja myös spesiaaleja ruoka-annoksia.

        Kirjoittelin tuossa aiemmin Hua Hinin supertuoreista meren antimista ja mutta nyt muistui mieleeni yksi spesiaali ruoka-annos, josta Hua Hin ja Prachuap Khiri Khan ovat erityisen kuuluisia. Annoksen nimi on; Plaa Samlii Täät Diav - tai jotain tuohon suuntaan. Pahoitteluni tästä, etten nyt viitsi tarkistaa miten tuo tasan tarkaan tulisi kirjoittaa. Toisaalta on niinkin, kuten Thaimaata tuntevat tietävätkin, että nämä eri ruoka-annokset kirjoitetaan mitä vaihtelevimmilla tavoilla, eikä ehkä ole olemassakaan sitä yhtä ja ainoaa oikeaa kirjoitus muotoa.

        Plaa Samlii Taet Diaw ruuan nostin nyt esille muutamastakin eri syystä johtuen.
        Ensinnäkin siksi, että minua kiinnostaa kysyä, että onko kukaan palstalaisista tätä maistellut ja oliko maukasta mielestänne?
        Toiseksi siksi, että tämän annoksen tähti on nimeltään Cotton Fish ja mitä tulee tuohon kirjoittamaani supertuoreisiin meren antimiin, niin oikeaoppisesti tätä kalaa tulee kuivattaa puolipäivää auringossa ennen kuin siitä kokkaillaan nopeasti paistamalla ko. ruoka-annos. Tällä kuivatuksella saadaan aikaan kalan oikea suutuntuma (purutuntuma) itse annoksessa.
        Kolmanneksi siksi, että tämä kala sitten tarjoillaan mango salaatin kanssa. Tästä mango salaatistahan mainiosti Asiantravel on täällä maininnut ja kuvankin lähettänyt.

        Asiantravel, anteeksi. Arvostan erittäin paljon kirjoituksiasi ja kuviasi, mutta minun on pakko nyt kirjoitta tämä, että kuvassasi mango salaatti ei mielestäni esiintynyt edukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkistaa ravintolan nimi!
        Tarkistaa!
        Jätkä kokee olevansa selvitysten ja kartoittajien ylijumalajumalauta mikä vitunidiootti ja joka päivä.

        Kiitos kommentistasi.

        Niin... ja joo, olen pahoillani tästä, että en nyt saata muistaa tämän Numpan kantapaikan nimeä, josta hän on aijannut useita mielenkiintoisia kuvia tänne (kiitos Numpa).

        En viitsi nyt viestihistoriaa kaivella, mutta ole hyvä vaan ja kaivele itse, jos sinulle on jotain jäänyt hampaan koloon.

        Numpa varmaankin itse asiaa tarkentanee, jos kiukuttelusi viitsii huomioda.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulkona on lämmintä ja myös Hilkan Palvelupirtissä käydään myös todella kuumana.

        Jep jep ja minä SAATAN olla päivystävä aivokirurgi täältä Kuopion suunnalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset aivoton ota puhelua ravintolaan jonne olet annoksesi saattanut ruokalistalle.

        Onko ongelmaa muuta, ai niin onko majoituspaikka hengissä pohdit tarkastajien ylipäällikkönä, onko ongelmaa tarkistaa?

        Kiitos kysymyksistäsi.

        Taisin jo kirjoitella jotain siihen suuntaan, että ainakaan toistaiseksi minä en ole matkustamassa Hua Hiniin.

        Ehdotuksesi että soittaisin ko. majoituspaikkaan ja tarkistaisin, että onko ko. annos vielä ruokalistalla on oikeastaan oikein hyvä ja tavallaan mieltäni kiihoittava.

        Näin toimiessani tulisi etukäteen tarkistettua myös tämä, että onko ko. paikka vielä edes hengissä, vieläkö samat yrittäjät soppakauhojen kahvoissa ja edes onko paikan puhelinnumero vielä käytössä... mutta kuten jo taisin kirjoittaa; toistaiseksi en ole ajatellut matkustaa Hua Hiniin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkan vielä näitä horinoitani, jos sallitaan.

        Thaimaassa eri alueet ja kohteet omaavat niille tyypillisiä ja myös spesiaaleja ruoka-annoksia.

        Kirjoittelin tuossa aiemmin Hua Hinin supertuoreista meren antimista ja mutta nyt muistui mieleeni yksi spesiaali ruoka-annos, josta Hua Hin ja Prachuap Khiri Khan ovat erityisen kuuluisia. Annoksen nimi on; Plaa Samlii Täät Diav - tai jotain tuohon suuntaan. Pahoitteluni tästä, etten nyt viitsi tarkistaa miten tuo tasan tarkaan tulisi kirjoittaa. Toisaalta on niinkin, kuten Thaimaata tuntevat tietävätkin, että nämä eri ruoka-annokset kirjoitetaan mitä vaihtelevimmilla tavoilla, eikä ehkä ole olemassakaan sitä yhtä ja ainoaa oikeaa kirjoitus muotoa.

        Plaa Samlii Taet Diaw ruuan nostin nyt esille muutamastakin eri syystä johtuen.
        Ensinnäkin siksi, että minua kiinnostaa kysyä, että onko kukaan palstalaisista tätä maistellut ja oliko maukasta mielestänne?
        Toiseksi siksi, että tämän annoksen tähti on nimeltään Cotton Fish ja mitä tulee tuohon kirjoittamaani supertuoreisiin meren antimiin, niin oikeaoppisesti tätä kalaa tulee kuivattaa puolipäivää auringossa ennen kuin siitä kokkaillaan nopeasti paistamalla ko. ruoka-annos. Tällä kuivatuksella saadaan aikaan kalan oikea suutuntuma (purutuntuma) itse annoksessa.
        Kolmanneksi siksi, että tämä kala sitten tarjoillaan mango salaatin kanssa. Tästä mango salaatistahan mainiosti Asiantravel on täällä maininnut ja kuvankin lähettänyt.

        Asiantravel, anteeksi. Arvostan erittäin paljon kirjoituksiasi ja kuviasi, mutta minun on pakko nyt kirjoitta tämä, että kuvassasi mango salaatti ei mielestäni esiintynyt edukseen.

        Nämä on ihan mukavia tarinoita ja mielipiteitä thaimaalaisesta ruokakulttuurista.

        Nykyisenä kotikulinaristina luen mielelläni ruokajuttuja ja kopioin talteen jos jotakin kivaa reseptiä on tarjolla tai vinkkiä ruoanlaittoon.

        Nuo kuvat, menu ja sapuskat on sellaista hyvää kansainväliseen asiakaskuntaan uppoavaa perusruokaa, jossa varmasti maut kunnossa, testattu ja valmistettu ammattiylpeydellä.

        Kun taas mennään vaikkapa meidän kulmille niin ruokailut on usein massatapahtumia jos on vähänkin siihen aihetta. Aina siihen ei tarvita muuta syytä kuin että illallisen aika sopii useille.

        Parinkymmenen hengen ruokailut menee niin että pöytään kannetaan ämpärillinen sitä ja ämpärillinen tätä. Siitä sitten hakemaan omalle lautaselle. Soosit annostellaan itse mieltymyksien mukaan. Pyöreästi kolmasosa on kasviksia.

        Olen yrittänyt opettaa (toistenkin) lapsia syömään enemmän kasviksia, mutta kehnohkolla menestyksellä.

        Lihavat lapset kun kuulema näyttää hassuilta pikku Buddhilta. Niitä taputellaan pyllylle ja kysellään miksi ne on niin lihavia. Kun kerron vanhemmille miksi, he kuuntelevat, mutta esittävät samat kysymykset seuraavalla kerralla lapsen juostessa pihalla paahtoleipäpaketti kädessä.

        Kun ei puhuta ala carte- annoksista ja ravintoloista, niin kattauksella ja esillepanolla ei ole niin suurta merkitystä. Merkitystä on sillä että tiedät mitä on tulossa vielä, jotta osaat syödä sen mukaan sitä edeltäviä ruokalajeja.

        On käynyt kymmeniä kertoja niin, että en ole kysellyt mitä sieltä vielä tulee, niin olen vetänyt alkuruoilla itseni jo niin täyteen, että muut jatkaa vielä 2-3 tuntia syömistä sen jälkeen ja minä kaivelen hammastikulla hampaitani sitä katsellessa.

        Olisi kyllä maistunut, mutta nyt ei mahdu. Doggy bag- kulttuuri on hallinnassa myös. Joillakin se on sitä kirjaimellisesti, mutta minähän en koirille ravintolaruokaa syötä. Se on häväistys kokkia kohtaan jo.

        Ainoan ruokamyrkytyksen ikinä Thaimaassa olen saanut Pattayan Sea Zonesta. Siitä sain kammon sitruunaruohoa kohtaan, kun ruiskutin koko seuraavan yön sen hajuista soosia toiletissa niin että koko kortteli haisi ja meni kahdet petivaatteetkin.

        Sanon joka kerta tilatessani että EI SITRUUNARUOHOA (mai chai toakrai). Joskus ymmärtävät ja joskus on tullut extrapaljon. Syömättä en jätä, mutta keitto tai liemi on minusta pilalla jos siinä on sitruunaruohoa.

        Jokaisella ruokailulla on eronsa. Kellonajoilla ei ole niin väliä. Aamiaismenu on käytössä koko päivän. Päivällä syödään lounas samaan tyyliin kuin Suomessa, eli sen verran että sillä pärjää illalliseen saakka pienen välipalan siivittämänä.

        Buffa on buffa thaimaassakin. Sillä erolla että Thaimassa buffetit on todella freesejä, eikä mistään pakasteista tai muovipusseista kotoisin.

        Perussafka on perussafkaa, ala carte on ala cartea ja gourmet on gourmeeta. Thaimaassa en ole koskaan käynyt niin sanotuissa huippuravintoloissa, ellei jotakin Hiltonin tai Marriotin ravintoloita sellaisiksi luonnehdita.

        Niissäkin todella harvoin. 2000- luvun alkupuolella tuli käytyä niissä, kun oli niihin majoittuneena. Marriottin aamupala oli muistaakseni 800 bahtia (ilman hotellivarausta) kun viimeksi käytiin 2019. Tosin se taisi jo silloin olla Avani- nimellä. Siihen rahaan sen täytyy olla hyvä ja onhan se.

        Vaikka tässä on pientä piruilua rekkamiesravintoloista ja koiranruoka- annoksista, niin kaikki olisin pistellyt naamariin mitä täälläkin olen nähnyt. Hinta-laatu pitää kuitenkin olla kohdillaan.

        Perussafka- annoksen hinnat on 100-200 bahtin väliltä per annos ja fisu sitten tuplasti kalliimpaa tai enemmän. Sen yli kun mennään niin ei puhuta enää perussafkasta.

        Olen syönyt josku hyvin 45 bahtilla, sisältäen vesipullon. Tämä tapahtui kirjaimellisesti rekkamieskuppilassa jossakin Chiang Main provinssin laitamilla.

        T 2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä on ihan mukavia tarinoita ja mielipiteitä thaimaalaisesta ruokakulttuurista.

        Nykyisenä kotikulinaristina luen mielelläni ruokajuttuja ja kopioin talteen jos jotakin kivaa reseptiä on tarjolla tai vinkkiä ruoanlaittoon.

        Nuo kuvat, menu ja sapuskat on sellaista hyvää kansainväliseen asiakaskuntaan uppoavaa perusruokaa, jossa varmasti maut kunnossa, testattu ja valmistettu ammattiylpeydellä.

        Kun taas mennään vaikkapa meidän kulmille niin ruokailut on usein massatapahtumia jos on vähänkin siihen aihetta. Aina siihen ei tarvita muuta syytä kuin että illallisen aika sopii useille.

        Parinkymmenen hengen ruokailut menee niin että pöytään kannetaan ämpärillinen sitä ja ämpärillinen tätä. Siitä sitten hakemaan omalle lautaselle. Soosit annostellaan itse mieltymyksien mukaan. Pyöreästi kolmasosa on kasviksia.

        Olen yrittänyt opettaa (toistenkin) lapsia syömään enemmän kasviksia, mutta kehnohkolla menestyksellä.

        Lihavat lapset kun kuulema näyttää hassuilta pikku Buddhilta. Niitä taputellaan pyllylle ja kysellään miksi ne on niin lihavia. Kun kerron vanhemmille miksi, he kuuntelevat, mutta esittävät samat kysymykset seuraavalla kerralla lapsen juostessa pihalla paahtoleipäpaketti kädessä.

        Kun ei puhuta ala carte- annoksista ja ravintoloista, niin kattauksella ja esillepanolla ei ole niin suurta merkitystä. Merkitystä on sillä että tiedät mitä on tulossa vielä, jotta osaat syödä sen mukaan sitä edeltäviä ruokalajeja.

        On käynyt kymmeniä kertoja niin, että en ole kysellyt mitä sieltä vielä tulee, niin olen vetänyt alkuruoilla itseni jo niin täyteen, että muut jatkaa vielä 2-3 tuntia syömistä sen jälkeen ja minä kaivelen hammastikulla hampaitani sitä katsellessa.

        Olisi kyllä maistunut, mutta nyt ei mahdu. Doggy bag- kulttuuri on hallinnassa myös. Joillakin se on sitä kirjaimellisesti, mutta minähän en koirille ravintolaruokaa syötä. Se on häväistys kokkia kohtaan jo.

        Ainoan ruokamyrkytyksen ikinä Thaimaassa olen saanut Pattayan Sea Zonesta. Siitä sain kammon sitruunaruohoa kohtaan, kun ruiskutin koko seuraavan yön sen hajuista soosia toiletissa niin että koko kortteli haisi ja meni kahdet petivaatteetkin.

        Sanon joka kerta tilatessani että EI SITRUUNARUOHOA (mai chai toakrai). Joskus ymmärtävät ja joskus on tullut extrapaljon. Syömättä en jätä, mutta keitto tai liemi on minusta pilalla jos siinä on sitruunaruohoa.

        Jokaisella ruokailulla on eronsa. Kellonajoilla ei ole niin väliä. Aamiaismenu on käytössä koko päivän. Päivällä syödään lounas samaan tyyliin kuin Suomessa, eli sen verran että sillä pärjää illalliseen saakka pienen välipalan siivittämänä.

        Buffa on buffa thaimaassakin. Sillä erolla että Thaimassa buffetit on todella freesejä, eikä mistään pakasteista tai muovipusseista kotoisin.

        Perussafka on perussafkaa, ala carte on ala cartea ja gourmet on gourmeeta. Thaimaassa en ole koskaan käynyt niin sanotuissa huippuravintoloissa, ellei jotakin Hiltonin tai Marriotin ravintoloita sellaisiksi luonnehdita.

        Niissäkin todella harvoin. 2000- luvun alkupuolella tuli käytyä niissä, kun oli niihin majoittuneena. Marriottin aamupala oli muistaakseni 800 bahtia (ilman hotellivarausta) kun viimeksi käytiin 2019. Tosin se taisi jo silloin olla Avani- nimellä. Siihen rahaan sen täytyy olla hyvä ja onhan se.

        Vaikka tässä on pientä piruilua rekkamiesravintoloista ja koiranruoka- annoksista, niin kaikki olisin pistellyt naamariin mitä täälläkin olen nähnyt. Hinta-laatu pitää kuitenkin olla kohdillaan.

        Perussafka- annoksen hinnat on 100-200 bahtin väliltä per annos ja fisu sitten tuplasti kalliimpaa tai enemmän. Sen yli kun mennään niin ei puhuta enää perussafkasta.

        Olen syönyt josku hyvin 45 bahtilla, sisältäen vesipullon. Tämä tapahtui kirjaimellisesti rekkamieskuppilassa jossakin Chiang Main provinssin laitamilla.

        T 2010

        Nyt täytyy todellakin antaa vilpitön kiitos Neidille kirjoituksesta, josta tyystin puuttui perinteinen, mutta sallinen hyvänmielisen piruilemattoman kommenttini kahteen asiaan, jotka kirjoituksessasi aiheutti ajatuksen.

        Ensinnäkin hammastikulla hampaiden kaivelu alkuaikoina aiheutti huomiotani, jota en ole koskaan suomessa havainnut.
        Ensinnäkin thai suorittaa toimenpiteen pääsääntöisesti poistuen ruokailijoiden keskuudesta, ja aina toisella kädellä peittää kasvonsa kun kaivelee.

        Toinen joka hymyilyttää on se, että kun minä olen ns. kotikulinaristi niin sinä aikoinaan mollasit kotiruoan valmistuksen ja kotiruokailun, mutta nyt mielipiteesi on toinen kun olet profiilillasi perheellinen ja bailabailan sijaan koti-isukki.

        Mitä tulee sitten tulee noihin muihin ruoka-asioihin kantaa ottaa, niin tilannehan sen määrää ja mopomummo kanatikkuineen on ok oikeassa tilanteessa, kuten torilta noudetut kastikkeet ja sopat vaikka aamupalojen yhteyteen.

        Jos joku joskus on ollut aamuyöstä eduskuntatalon takana suomen parhaasta grillistä syömässä hampurilaista munalla ja juoden maitoa rahalla, niin ei sekään ole kurmeeta eikä karmeetakaan, vaan parasta siihen tilanteeseen.

        S


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko taas tavallistakin huonompi päivä, tunnetko,yksinäisyyttä ja ahdistusta?

        Hyvä kysymys.

        Vaikka kysymys ei ilmeisesti ollut minulle suunnattu, niin vastaan seuraavasti.

        Täällä Suomessa nyt päivystän. Kaikki on oikein hyvin. Näyttäisivät nuo omenapuunikin kukkivan paremmin kuin viime vuonna.

        Koirani (ei doppari) juuri otti ja heittäytyi nukkumaan terassille jalkojeni juureen. On päässyt tänään uimaan ja muutenkin puuhailemaan vaikka mitä kivaa, mikä aivojensa kautta väsyttää enemmin kuin pelkät fyysiset harjoitukset.

        Vaimoni on töissä. Puhuu ja kirjoittaa minua paremmin thaita. Tämä hieman harmillista siksi, että olisi voinut yrittää soittaa puolestani erääseen em. paikkaan Hua Hiniin (jos nyt hänellekään olisi ollut numero tallessa).

        Näillä mennään nyt täällä. Tänään siis tavallista parempikin päivä täällä. Mitens siellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kysymys.

        Vaikka kysymys ei ilmeisesti ollut minulle suunnattu, niin vastaan seuraavasti.

        Täällä Suomessa nyt päivystän. Kaikki on oikein hyvin. Näyttäisivät nuo omenapuunikin kukkivan paremmin kuin viime vuonna.

        Koirani (ei doppari) juuri otti ja heittäytyi nukkumaan terassille jalkojeni juureen. On päässyt tänään uimaan ja muutenkin puuhailemaan vaikka mitä kivaa, mikä aivojensa kautta väsyttää enemmin kuin pelkät fyysiset harjoitukset.

        Vaimoni on töissä. Puhuu ja kirjoittaa minua paremmin thaita. Tämä hieman harmillista siksi, että olisi voinut yrittää soittaa puolestani erääseen em. paikkaan Hua Hiniin (jos nyt hänellekään olisi ollut numero tallessa).

        Näillä mennään nyt täällä. Tänään siis tavallista parempikin päivä täällä. Mitens siellä?

        No mitä työtä vaimosi harjoittaa jos annat luvan tiedustella?
        Kiinnostaa myös miten hän on ammattipätevyytensä hankkinut, sekä onko hänellä kelakortti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä on ihan mukavia tarinoita ja mielipiteitä thaimaalaisesta ruokakulttuurista.

        Nykyisenä kotikulinaristina luen mielelläni ruokajuttuja ja kopioin talteen jos jotakin kivaa reseptiä on tarjolla tai vinkkiä ruoanlaittoon.

        Nuo kuvat, menu ja sapuskat on sellaista hyvää kansainväliseen asiakaskuntaan uppoavaa perusruokaa, jossa varmasti maut kunnossa, testattu ja valmistettu ammattiylpeydellä.

        Kun taas mennään vaikkapa meidän kulmille niin ruokailut on usein massatapahtumia jos on vähänkin siihen aihetta. Aina siihen ei tarvita muuta syytä kuin että illallisen aika sopii useille.

        Parinkymmenen hengen ruokailut menee niin että pöytään kannetaan ämpärillinen sitä ja ämpärillinen tätä. Siitä sitten hakemaan omalle lautaselle. Soosit annostellaan itse mieltymyksien mukaan. Pyöreästi kolmasosa on kasviksia.

        Olen yrittänyt opettaa (toistenkin) lapsia syömään enemmän kasviksia, mutta kehnohkolla menestyksellä.

        Lihavat lapset kun kuulema näyttää hassuilta pikku Buddhilta. Niitä taputellaan pyllylle ja kysellään miksi ne on niin lihavia. Kun kerron vanhemmille miksi, he kuuntelevat, mutta esittävät samat kysymykset seuraavalla kerralla lapsen juostessa pihalla paahtoleipäpaketti kädessä.

        Kun ei puhuta ala carte- annoksista ja ravintoloista, niin kattauksella ja esillepanolla ei ole niin suurta merkitystä. Merkitystä on sillä että tiedät mitä on tulossa vielä, jotta osaat syödä sen mukaan sitä edeltäviä ruokalajeja.

        On käynyt kymmeniä kertoja niin, että en ole kysellyt mitä sieltä vielä tulee, niin olen vetänyt alkuruoilla itseni jo niin täyteen, että muut jatkaa vielä 2-3 tuntia syömistä sen jälkeen ja minä kaivelen hammastikulla hampaitani sitä katsellessa.

        Olisi kyllä maistunut, mutta nyt ei mahdu. Doggy bag- kulttuuri on hallinnassa myös. Joillakin se on sitä kirjaimellisesti, mutta minähän en koirille ravintolaruokaa syötä. Se on häväistys kokkia kohtaan jo.

        Ainoan ruokamyrkytyksen ikinä Thaimaassa olen saanut Pattayan Sea Zonesta. Siitä sain kammon sitruunaruohoa kohtaan, kun ruiskutin koko seuraavan yön sen hajuista soosia toiletissa niin että koko kortteli haisi ja meni kahdet petivaatteetkin.

        Sanon joka kerta tilatessani että EI SITRUUNARUOHOA (mai chai toakrai). Joskus ymmärtävät ja joskus on tullut extrapaljon. Syömättä en jätä, mutta keitto tai liemi on minusta pilalla jos siinä on sitruunaruohoa.

        Jokaisella ruokailulla on eronsa. Kellonajoilla ei ole niin väliä. Aamiaismenu on käytössä koko päivän. Päivällä syödään lounas samaan tyyliin kuin Suomessa, eli sen verran että sillä pärjää illalliseen saakka pienen välipalan siivittämänä.

        Buffa on buffa thaimaassakin. Sillä erolla että Thaimassa buffetit on todella freesejä, eikä mistään pakasteista tai muovipusseista kotoisin.

        Perussafka on perussafkaa, ala carte on ala cartea ja gourmet on gourmeeta. Thaimaassa en ole koskaan käynyt niin sanotuissa huippuravintoloissa, ellei jotakin Hiltonin tai Marriotin ravintoloita sellaisiksi luonnehdita.

        Niissäkin todella harvoin. 2000- luvun alkupuolella tuli käytyä niissä, kun oli niihin majoittuneena. Marriottin aamupala oli muistaakseni 800 bahtia (ilman hotellivarausta) kun viimeksi käytiin 2019. Tosin se taisi jo silloin olla Avani- nimellä. Siihen rahaan sen täytyy olla hyvä ja onhan se.

        Vaikka tässä on pientä piruilua rekkamiesravintoloista ja koiranruoka- annoksista, niin kaikki olisin pistellyt naamariin mitä täälläkin olen nähnyt. Hinta-laatu pitää kuitenkin olla kohdillaan.

        Perussafka- annoksen hinnat on 100-200 bahtin väliltä per annos ja fisu sitten tuplasti kalliimpaa tai enemmän. Sen yli kun mennään niin ei puhuta enää perussafkasta.

        Olen syönyt josku hyvin 45 bahtilla, sisältäen vesipullon. Tämä tapahtui kirjaimellisesti rekkamieskuppilassa jossakin Chiang Main provinssin laitamilla.

        T 2010

        No nyt tuli asiaa ja pelkkää asiaa ihan liiankin paljon, että ehtisin paremmin artikuloida juuri lukemaani.

        Paikallaan lienee kertoa, että en ole Senssu tai NumBall.

        Olen käynyt muutaman kerran Burinamin suunnalla. Näihin käynteihini en nyt laske mukaan esim. Luang Por Khun nimisen nyttemmin jo edesmenneen munkin tapaamistani. Thainyrkkeilyä harrastaneille tai oikeasti Thaimaan kulttuurista kiinnostuneille voisin ehkä kirjoittaa jotain, vaikkapa vain novellin, ko. guru munkkiin liittyen.

        Minulla on ollut elämässäni onni myötä siten, että olen saanut viettää hetken elämästäni lähellä Buri Rammia. Thaimaan ja koko muailman paras riisi tullee yhä tuolta suunnalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt tuli asiaa ja pelkkää asiaa ihan liiankin paljon, että ehtisin paremmin artikuloida juuri lukemaani.

        Paikallaan lienee kertoa, että en ole Senssu tai NumBall.

        Olen käynyt muutaman kerran Burinamin suunnalla. Näihin käynteihini en nyt laske mukaan esim. Luang Por Khun nimisen nyttemmin jo edesmenneen munkin tapaamistani. Thainyrkkeilyä harrastaneille tai oikeasti Thaimaan kulttuurista kiinnostuneille voisin ehkä kirjoittaa jotain, vaikkapa vain novellin, ko. guru munkkiin liittyen.

        Minulla on ollut elämässäni onni myötä siten, että olen saanut viettää hetken elämästäni lähellä Buri Rammia. Thaimaan ja koko muailman paras riisi tullee yhä tuolta suunnalta?

        Minäkin tiedän paljon ja voisin jopa kirjoittaa, mutta en nyt ehdi artikuloimaan ja antamaan itseni ymmärtää, mutta Thaimaan paras paras kahvi kasvatetaan pohjoisthaimaassa.


      • Anonyymi

        Kiitos... mutta nythän ilmeisesti on niinkin, että Senssu ei ole pelkästään T moden ystävä, vaan T mode ihan itte ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt täytyy todellakin antaa vilpitön kiitos Neidille kirjoituksesta, josta tyystin puuttui perinteinen, mutta sallinen hyvänmielisen piruilemattoman kommenttini kahteen asiaan, jotka kirjoituksessasi aiheutti ajatuksen.

        Ensinnäkin hammastikulla hampaiden kaivelu alkuaikoina aiheutti huomiotani, jota en ole koskaan suomessa havainnut.
        Ensinnäkin thai suorittaa toimenpiteen pääsääntöisesti poistuen ruokailijoiden keskuudesta, ja aina toisella kädellä peittää kasvonsa kun kaivelee.

        Toinen joka hymyilyttää on se, että kun minä olen ns. kotikulinaristi niin sinä aikoinaan mollasit kotiruoan valmistuksen ja kotiruokailun, mutta nyt mielipiteesi on toinen kun olet profiilillasi perheellinen ja bailabailan sijaan koti-isukki.

        Mitä tulee sitten tulee noihin muihin ruoka-asioihin kantaa ottaa, niin tilannehan sen määrää ja mopomummo kanatikkuineen on ok oikeassa tilanteessa, kuten torilta noudetut kastikkeet ja sopat vaikka aamupalojen yhteyteen.

        Jos joku joskus on ollut aamuyöstä eduskuntatalon takana suomen parhaasta grillistä syömässä hampurilaista munalla ja juoden maitoa rahalla, niin ei sekään ole kurmeeta eikä karmeetakaan, vaan parasta siihen tilanteeseen.

        S

        Sensei, kommenttisi on asiallinen, mutta takerrut aina kirjaimellisuuksiin. Jos joku sanoo syöneensä ikean lihapullia Pattayalla, niin ei hän syö niitä ympäri vuorokauden koko lomansa ajan. On myös vertauskuvia. Jos Kymppi sanoo kaivaneensa hammastikulla 2-3 tuntia hampaitaan oman ruokailunsa jälkeen, niin varmaankin on kyse vertauskuvallisuudesta samaten kuin sanoisi pyöritelleensä peukaloita koko viikonlopun. Ei kukaan kirjaimellisesti pyörittele peukaloita plus 48 tuntia yhtäsoittoa.
        Maailma on täynnä kielikuvia, vertauskuvia ja sarkasmia. Ei tarvi kaikkea ottaa aina kirjaimellisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sensei, kommenttisi on asiallinen, mutta takerrut aina kirjaimellisuuksiin. Jos joku sanoo syöneensä ikean lihapullia Pattayalla, niin ei hän syö niitä ympäri vuorokauden koko lomansa ajan. On myös vertauskuvia. Jos Kymppi sanoo kaivaneensa hammastikulla 2-3 tuntia hampaitaan oman ruokailunsa jälkeen, niin varmaankin on kyse vertauskuvallisuudesta samaten kuin sanoisi pyöritelleensä peukaloita koko viikonlopun. Ei kukaan kirjaimellisesti pyörittele peukaloita plus 48 tuntia yhtäsoittoa.
        Maailma on täynnä kielikuvia, vertauskuvia ja sarkasmia. Ei tarvi kaikkea ottaa aina kirjaimellisesti.

        Jaahah... taisin taas pudota veneestä.

        T Eno


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sensei, kommenttisi on asiallinen, mutta takerrut aina kirjaimellisuuksiin. Jos joku sanoo syöneensä ikean lihapullia Pattayalla, niin ei hän syö niitä ympäri vuorokauden koko lomansa ajan. On myös vertauskuvia. Jos Kymppi sanoo kaivaneensa hammastikulla 2-3 tuntia hampaitaan oman ruokailunsa jälkeen, niin varmaankin on kyse vertauskuvallisuudesta samaten kuin sanoisi pyöritelleensä peukaloita koko viikonlopun. Ei kukaan kirjaimellisesti pyörittele peukaloita plus 48 tuntia yhtäsoittoa.
        Maailma on täynnä kielikuvia, vertauskuvia ja sarkasmia. Ei tarvi kaikkea ottaa aina kirjaimellisesti.

        Anteeksi kommentoija mutta tarvitsisitko sellaisen hammastikun joka poistaisi hampaittesi välistä kuten myös aivoistasi ainaisen senseiongelmasi.

        Minä en havaitse S:n kirjoituksessa mitään arvostelua Kymppisi hammasvälien puhdistamisesta tikulla, vaan S kirjoitti kuten luettavissa.

        Sinulla kommentoija täytynee olla vakavia ongelmia oman elämäsi hallinnassa.

        Kopioin vielä tähän alle S:n kirjoituksen, joten lue se niin monta kertaa että ymmärrät mitä siinä lukee ja jos on luetun ymmärtämisvaikeuksia, niin pyydä apua joltain.

        "Ensinnäkin hammastikulla hampaiden kaivelu alkuaikoina aiheutti huomiotani, jota en ole koskaan suomessa havainnut.
        Ensinnäkin thai suorittaa toimenpiteen pääsääntöisesti poistuen ruokailijoiden keskuudesta, ja aina toisella kädellä peittää kasvonsa kun kaivelee".

        MINÄ USKON VAKAASTI, ETTÄ PATTAYAN RAKKAUS ON SAIRAUS.


      • Anonyymi

        Numpa ei jostain syystään vastaa.


    • Anonyymi

      Melkoista yksinpuhelua, hullulla on halvat huvit.

      • Anonyymi

        Vastasit kuitenkin. Eli ilmeisesti sinua kiihoittaa hullujen huvit. Ja olet muutoinkin rikas Pattayan rakas?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastasit kuitenkin. Eli ilmeisesti sinua kiihoittaa hullujen huvit. Ja olet muutoinkin rikas Pattayan rakas?

        Olen kotoisin itä-suomesta paikkakunnalta, jossa niin sanottu keskusta on Matkahuolto, linja-auton kääntöpaikka ja pikkuinen ostari. Asumukset on hujan hajan peltojen ja jokien laitamilla. Etäisyydet suuria. Alakoulussa luokkia piti yhdistää kun muuten joillakin luokilla olisi ollut vain 3-4 oppilasta. Sieltä piti sitten lähteä muualle hankkimaan aikuiskoulutusta.
        Sellaisessa pitäjässä puolison valinta on että Mirkku vai Lissu. Jos et ota jompaa kumpaa niin olet sitten ilman ja joku toinen ottaa ne. Et halua kumpaakaan mutta pakko on, jos meinaat olla perinteinen suomalaismies.
        Sieltäpä sitten "etelään" töihin ja Mirkku perässä ja eikun perhettä perustamaan. Isossa kaupungissa onkin sitten paljon enemmän niitä naisia ja houkutuksia. Molemmille. Erohan siitä tuli ja sitten seikkailemaan vapaille markkinoille. Duunit meni hyvin ja samalle alalle yritys, jonka myin vasta kaksi vuotta sitten.Pattayalla pidettiin poikaporukalla iloisia juhlia ja jäin vähän koukkuun.

        En nyt kutsuisi tätä rakkaudeksi, mutta siellä on hyvä olla missä on helppo olla. Vantterana Jukolan Jussina innostuin bodaamisestakin ja tuloksena ikämiesten SM-mitaleita useita. Rautaa väännellään edelleen Pattayalla. Salit olleet kiinni aika ajoin mutta onnistuu tuo kotonakin.
        Kaksikerroksinen vuokrakämppä Buakhaon kujalla 15000 patia kuussa. Valkkasin tämän kattoterassin vuoksi, josta urbaanit näköalat pikkuisen korkeammalla kuin naapurissa.
        Katolle rakennettu pöytäryhmä katoksineen, grillitsydeemit ja jääkaappi-pakastin. Aurinkotuolit tietenkin myös. Sama avovaimo tyttärensä kanssa ollut jo vuosia saman katon alla. Rauhallista elämää, hyvin verkkaiset rutiinit. En ole herännyt kellonsoittoon vuosiin ja olen kokonaan unohtanut mikä on stressi. En taida omistaa kelloakaan muuten kuin kännykässä.

        SS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen kotoisin itä-suomesta paikkakunnalta, jossa niin sanottu keskusta on Matkahuolto, linja-auton kääntöpaikka ja pikkuinen ostari. Asumukset on hujan hajan peltojen ja jokien laitamilla. Etäisyydet suuria. Alakoulussa luokkia piti yhdistää kun muuten joillakin luokilla olisi ollut vain 3-4 oppilasta. Sieltä piti sitten lähteä muualle hankkimaan aikuiskoulutusta.
        Sellaisessa pitäjässä puolison valinta on että Mirkku vai Lissu. Jos et ota jompaa kumpaa niin olet sitten ilman ja joku toinen ottaa ne. Et halua kumpaakaan mutta pakko on, jos meinaat olla perinteinen suomalaismies.
        Sieltäpä sitten "etelään" töihin ja Mirkku perässä ja eikun perhettä perustamaan. Isossa kaupungissa onkin sitten paljon enemmän niitä naisia ja houkutuksia. Molemmille. Erohan siitä tuli ja sitten seikkailemaan vapaille markkinoille. Duunit meni hyvin ja samalle alalle yritys, jonka myin vasta kaksi vuotta sitten.Pattayalla pidettiin poikaporukalla iloisia juhlia ja jäin vähän koukkuun.

        En nyt kutsuisi tätä rakkaudeksi, mutta siellä on hyvä olla missä on helppo olla. Vantterana Jukolan Jussina innostuin bodaamisestakin ja tuloksena ikämiesten SM-mitaleita useita. Rautaa väännellään edelleen Pattayalla. Salit olleet kiinni aika ajoin mutta onnistuu tuo kotonakin.
        Kaksikerroksinen vuokrakämppä Buakhaon kujalla 15000 patia kuussa. Valkkasin tämän kattoterassin vuoksi, josta urbaanit näköalat pikkuisen korkeammalla kuin naapurissa.
        Katolle rakennettu pöytäryhmä katoksineen, grillitsydeemit ja jääkaappi-pakastin. Aurinkotuolit tietenkin myös. Sama avovaimo tyttärensä kanssa ollut jo vuosia saman katon alla. Rauhallista elämää, hyvin verkkaiset rutiinit. En ole herännyt kellonsoittoon vuosiin ja olen kokonaan unohtanut mikä on stressi. En taida omistaa kelloakaan muuten kuin kännykässä.

        SS

        Appelsiinikainalo antoi Kläppi kartoittajalle tehtävää, eli kenellä kaapissaan useita SM-mitaleita solariumissa paahdettujen öljyttyjen ikämiesten lihasten-pullistelu-kisoista.

        Siinä kartoittajalle TSYDEEMIÄ.

        Kovin on samat mieltymykset omaan kroppaansa kuin lastenvaunuja työntävälläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Appelsiinikainalo antoi Kläppi kartoittajalle tehtävää, eli kenellä kaapissaan useita SM-mitaleita solariumissa paahdettujen öljyttyjen ikämiesten lihasten-pullistelu-kisoista.

        Siinä kartoittajalle TSYDEEMIÄ.

        Kovin on samat mieltymykset omaan kroppaansa kuin lastenvaunuja työntävälläkin.

        Kovin on samat mieltymykset kuin "etelän miehelläkin"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovin on samat mieltymykset kuin "etelän miehelläkin"

        Kaikki pattayaan rakastuneet on veistetty kuin yhdestä puusta, syy vai seuraus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki pattayaan rakastuneet on veistetty kuin yhdestä puusta, syy vai seuraus.

        "Molemmat" suomi24 palstaan rakastuneet on veistetty kuin yhdestä puusta, syy vai seuraus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki pattayaan rakastuneet on veistetty kuin yhdestä puusta, syy vai seuraus.

        Päivää, tai huomenta Suomeen!

        Olen sanonut tuhat kertaa täällä että tuo perusnegatiivisuutesi, vihasi, pessimistisyytesi, kaiken vastustaminen, kaiken kadehtiminen, kaiken halveksiminen ja epätoivoon vaipuminen vie sinut ennenaikaiseen hautaan.

        Hapan keho aiheuttaa syöpiä ja lukuisia muita sairauksia. Hapan mieli on yhtä kuin hapan keho. Alkaaliseen kehoon ei taudit sen sijaan pysty.

        Tuossa tilanteessa kropassasi jäytää jatkuvat tulehdukset, suolistobakteerikanta on pielessä, kärsit vatsavaivoista, niveliä kolottaa, joudut vetämään tulehduskipulääkkeitä jotka aiheuttaa lisää ongelmia.

        Ongelmista olet saanut tekosyyn olla liikkumatta ja tämä on kuin piste iin päälle. Hapenottokykysi on surkea ja jos vielä tupakoit tähän päälle, katastrofi on valmis. Se on se viimeinen tauti nurkan takana ellei jo päällä.

        Suosittelen ensihoidoksi ulkoilua ja sellaista jossa saat vähän sykettä koholle, pikkuhiljaa lisäät määriä. Opettelet samalla hieman myös ravitsemusasioita ja jätät ne ranskalaiset ja spagetit vähemmälle.

        Siitä kun se kroppa lähtee pikkuisen siitä kilpikonnatasolta käyntiin, niin otat ohjelmaan venyttelyt. Ei tarvi kuin pari minuuttia illalla, niin jo se tekee hyvää muutosta olotilaan heti.

        Hyvän kikan positiivisempaan ajatteluun kuulin radiosta Jaajo Linnonmaalta. Lukiessaan herättyään aamu-uutisia, hän valkkaa vain kivat otsikot joista tulee hyvä mieli. Näin päivä lähtee mukavammin käyntiin ilman ärripurria ja negatiivisuutta.

        Maailmaa ehtii murehtimaan sitten myöhemminkin ja ei se murehtimalla ja äksyilemällä mihinkään muutu. Omalta osalta se muuttuu kun ottaa kevyemmin ja reippaammin. Se näkyy ja tuntuu sitten kropassa ja ulkonäössä.

        Positiivista ja reipasta päivää toivottaen!

        T 2010


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe