Pliis auttakaa arvostan tosi paljon:(

Anonyymi

Siis mistä tälläinen voi johtua? Olen 16v. Minulla on jatkuvasti epätodellinen olo. Tuntuu ettei ole läsnä missään ihan kuin eläisi kaiken jonkun harson läpi. Vaikea ajatella ja keskittyä mihinkään. Koko ajan ahdistaa. Ei jaksa mitään tehdä ja perus asioiden tekeminen tuntuu aivan mahdottomalta. Välillä aina havahtuu siihen että missä on ja mitä tekee. Mikään ei tunnu samalta ja asioista ei pysty nauttia normaalisti. Muistiongelmia on myös nyt alkanut tulemaan. Tänään olin kaverin kanssa ulkona ja hetkeksi unohdin jopa että onko vuosi 2020 vai 2021. Ahistaa tää olo tosi paljon ja haluisin jotain vastauksia enkä mitään hölynpölyä jaksaisi kuunnella. Voiko johtua masennuksesta nää? Joskus on terkkari todennut masennuksen oireita pari vuotta sitten.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ja vielä lisään, että kun esimerkiksi menee ulos kävelemään, niin ympäristöä on jotenkin vaikea hahmottaa kunnolla.

  • Heippa! Itse olen 15v ja sairastan masennusta. Tuo ei onneksi kuulosta masennuksen oireilta. Mutta toisaalta onhan tossa jotain sen piirteitä. Itselläkin saattaa muisti katkoksia tulla ja se on ihan normaalia. Ahdistus ei koskaan oo ok eikä sen kanssa tarvitse millään lailla jäädä yksin. Keskittyminen ja itsealoitteisuus itselläkin saatta välillä olla hukassa joka on tosi kuormittavaa. Kuulostaa kuitenkin siltä, että sulla on jotain muutakin taustalla. Kannattaa puhua jonkun kanssa mielen painuvista ongelmista sillä kenenkään ei joutuisi jäädä yksin oman mielen kanssa. Tsemppiä

  • Anonyymi

   Lääkäri voisi tutkia veriarvosi ja muutenkin että kaikki on kunnossa. Itsellä joskus tuollaista ja sitten huomaan, että se on itsellä nestehukkaa. Juon vettä 3 lasillista niin se menee ohi enkä enää muistakaan asiaa, kunnes taas tulee samaa ja taas ihmettelen ja lopuksi juon vettä. Kokeile vettä. Kylmää raikasta vettä. Liikaa ei kannata juoda mutta 2-3 lasillista silloin kun alkaa "vippaamaan".

  • Anonyymi

   Mitä syöt ja saatko tarpeelliset vitamiinit jne? Voi liittyä kasvuun jne mutta nuorten ruokavalio on huolestuttava nykyään.

   Myös jatkuva itsensä ja kehonsa tarkkailu voi tuoda epätodellisen olon. Itsellä oli samaa vikaa tossa iässä mutta se meni ohi kyllä.

   • Anonyymi

    Mutta tää olo on todella paha ja häiritsee todella paljon elämää. Voiko tälläinen muka jostai ruuasta johtua?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta tää olo on todella paha ja häiritsee todella paljon elämää. Voiko tälläinen muka jostai ruuasta johtua?

    Ruoasta saadaan kaikki hiven- ja kivennäisaineet, aminohapot ja proteiinit, niistä meidät on tehty.

    Esim. raudanpuutos saa ihmiset tekemään jopa itsemurhia kun olo on niin huono.


  • Anonyymi

   Hae apua. Soita esimerkiksi kriisipuhelimeen, tai ole yhteydessä terveyskeskukseen. Auttavat eteenpäin.

  • Hei,

   Hyvä, että kirjoitit tänne ja olet jo saanutkin hyviä kommentteja! Omista tuntemuksista voisi keskustella kouluterveydenhoitajan ja /tai lääkärin kanssa. Tai jonkun muun auttavan tahon kanssa, joka voi tarvittaessa ohjata sinua myös eteenpäin.

   https://sekasin247.fi/

   Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

   Myös Tukinetissä on monenlaisia palveluita, joita voit halutessasi käyttää. Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

   Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa itseään mietityttävästä aiheesta. Tukinetissä on monia tukisuhdepalveluia, joista esim. Mieli Tukisuhde https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/ tai Etsivan nettityön tukisuhde voisivat sopia sinulle https://tukinet.net/teemat/etsivan-nettityon-tukisuhde/tukisuhteet/.

   Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja ryhmächattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tässä vielä linkki Nuorten foorumille: https://tukinet.net/teemat/nuorten-foorumi/forum/

   Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Tukinetin kaikki palvelut saa maksutta käyttöönsä, kun on anonyymisti rekisteröitynyt ja kirjautunut sivuille.

   Ystävällisin terveisin
   SOS-kriisikeskus/Kata

  • Anonyymi

   Minulla oli sinun ikäisenä samantapaisia tuntemuksia. Ikäänkuin tarkkailin itseäni ja tekemisiäni itseni ulkopuolelta. Se oli erittäin epämiellyttävää. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että se johtui muutamalla kerralla siitä, etten ollut nukkunut edellisenä yönä juuri yhtään. Toisella kerralla se johtui siitä, että silmiini oli laitettu pupillit laajentavaa ja silmälihakset lamauttavaa ainetta tutkimusta varten. Ainetta oli ehkä pantu liikaa.

   En osaa sanoa, mistä tuo kohdallasi johtuu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   6466
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   2171
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   219
   1708
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   73
   1318
  5. 42
   1229
  Aihe