Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta ensimmäinen suuri menetys Suomelle - Geneveen!

Venäläiset eivät käyneet koskaan Suomessa harjoittelemassa asein -vuoden 1945 jälkeen!

Kun Suomella oli paljon puhuttu | parjattu YYA-sopimus, ei Neuvostoliitosta käyty Suomessa kertaakaan harjoittelemassa asein - ei vuoden 1945 jälkeen (sitä ennenhän "harjoitukset" olivat täyttä sotaa).

Kerran Kreml ehdotti yhteisiä sotaharjoituksia, tuolloin presidentti Urho Kekkonen sanoi ystävällisesti - "Ei kiitos" - asia jäi siihen, eikä seuraavaa pyyntöä koskaan tullut ..

Tämä historiasta ja meidän | poliitikkojemme luovuttamasta puolueettomuudesta (kts. Nato-Isäntämaa pöytäkirja), jota kylläkin kansakuntamme ylläpitää sotilaspoliittisena liittoutumattomuutena - minkään sotaliiton kanssa.

Kaikissa mielipidetiedusteluissa suomalaiset sanovat jo yli 10 vuoden ajan - "Kiitos ei" - Nato, yli 50 prosentin voimalla.


Kuopion Rissala tulee nyt uudestaan ---

[YLE: "Yhdysvaltojen merijalkaväen hävittäjät ja 250 sotilasta saapuivat harjoittelemaan Suomeen – Everstiluutnantti: “Ehdottomasti meidän etu”"
~ https://yle.fi/uutiset/3-11960547 - ]

[2016] Toinen ero tuossa Nato-pöytäkirjassa on se, miten Nato/US' n taistelujoukot kutsutaan

Ruotsi selvensi sen tarkaksi, Suomessa ei edelleenkään tiedetä kuka/ mikä sen kutsun lähettää ja tätä epäselvyyttä US on jo käyttänyt hyväkseen ja kutsui itse itsensä Kuopion Rissalaan F-15C taistelukoneineen, lentämään yhteislentoja kohden itärajaa kotoisten Hornetien kanssa. Venäjä laittoi tämän hyvin tarkasti merkille.

Suomalaiset ovat joku vuosi sitten ilmaisseet, ettemme liity Natoon edes silloin, jos Ruotsi sattuisi niin tekemään - nyt tämän päivän tutkimusta ei ole näkynyt, tästä kyselypatterista.
--
Suomella on oma historia - me tunnemme venäläiset, niin hyvässä kuin pahassa

Jouduimme puolustautumaan Talvisodassa ja Jatkosodassa virallisen päivän-pari odottelun jälkeen hyökkäsimme itse - Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossan osana itään - Neuvostoliittoon, jopa ylittäen vanhan valtakunnan rajan. Samalla olimme antaneet jo aiemmin koko Lapin Saksan sotakoneille - Wehrmacht' ille ja Waffen-SS' lle.

--
Meille oli mahdollisuus saada ydinasesuurvaltojen päämiehet Suomeen, joko Helsinkiin tai Rovaniemelle -

.. tosin nyt jäi vielä yksi mahdollisuus - myöhemmälle toiselle kierrokselle, kun Venäjä on Arktisen neuvoston puheenjohtaja.

Ensimmäisen presidentillisesti "hyvien palveluksien" pöydän kattamisen me menetimme, koska Kreml halusi alleviivata meidän roolia olla luomatta uhkaavia sotilaskuvia rajojemme yli - vieraiden toimesta ja näin Kreml valitsi Sveitsin Geneven presidenttien Vladimir Putinin ja USA' n Joe Bidenin tapaamispaikaksi. USA' lle olisi käynyt myös Helsinki ja Rovaniemi.

Ensimmäinen Case Rissala / F-15C -konein -se katsottiin "läpi sormien", mutta toinen sotaharjoitus F/A-18 Hornet -konein oli liikaa - Suomi oli astunut yli sellaisen viivan, joka tuottaa reaktion Kremlistä.

Tässä kohdin voisimme muistella muinoisen Neuvostoliiton asevarusteluja sotakoneineen Kuubaan 1960-luvulla -

.. tuolloin maailma oli näyttävästi suurydinsodan partaalla, vaikka todellisuus oli vielä monen "lukon takana". Joka tapauksessa USA reagoi väkevästi, ja nyt Venäjän reaktiot olivat hienovaraisemmat ja juuri Suomelle - ajatteleminen syvällisemmin oli usein hyvinkin suotavaa, mitä ja miten teemme kuin luomme uhkakuvia - juuri itään.

Pitää muistaa kokonaisuus koko 1300 kilometrin matkalta Venäjän kanssa

Pohjoisessa hyytävyys sen kuin lisääntyy. Kuolassa ovat Venäjän vastinvoimat strategisina ydinasepelotteina, jottei maailmamme haihdu ydintulen lieskoihin - kyseessä strategisten ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat - Borei-veneille Bulava monikärkiohjuksineen.

Nythän US Army ja USAF taisteluharjoittelevat Lapissamme, josta kentiltämme on noin 15 minuutin rynnäkömatka Kuolan Borei-tukikohtiin. Ehkä nyt ymmärrämme miksi Ala-Kurttia myös vahvistetaan - tosin siihen vaikuttaa myös Koillisväylän kauppareitin puolustusjärjestelyt ...

Mikä olisikaan meidän parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa?

Se on yksiselitteisesti täysi puolueettomuus ja presidentillisten "hyvien palveluksien" tarjoaminen kaikille konfliktoituneille.

Meidän on opittava sekaantumattomuus toisten kolmansien omiin sisäisiin asioihin, olla diplomaattisia vaikka olisimme itsessämme eri mieltä - olla myös hienotunteisia, eikä sotkeutua "heristävin sormin" varsinkaan maailmallisiin enemmistöihin, joilla on myös oikeus omanlaiseen yhteiskuntamalliin ja -järjestykseen.

Maailma jatkuu lännen jälkeen!

Eurooppakin on yli puolelta osin Venäjää, sen ollen myös Euroopan väkirikkain valtio. EU-Eurooppa ei ole koko Eurooppa ja eurooppalaisuus ei tarkoita eu-eurooppalaisuutta, pelkästään. Tämäkin on hyvä muistaa täältä meiltä - idän ja lännen vedenjakajalta.

..
EKSTRA
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/kansalaiskirjoitus-voisimme-kayda.html -


...
31936

278

663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rupla-Luoma jaksaa toimia Kremlin torviäänenä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Joo ehkä Ilkan olisi helpompaa muuttaa asumaan vaikka Jaltalle . Jalllajalla Jalajalla. JALTALLA.


      • Anonyymi

        Äänessä öyhöttäjä 🤯🤯🤯


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ehkä Ilkan olisi helpompaa muuttaa asumaan vaikka Jaltalle . Jalllajalla Jalajalla. JALTALLA.

        Asuu kuulemma Kaivarissa.


      • Anonyymi

        Ihmettelen, että tällaisia luomajuttuja vielä löytyy. Luojan kiitos olemme EU:n kansalaisia, eikä tarvitse pelätä diktaattori Putinia. Toinen mokoma diktaattori on Valko-Venäjällä ja saa kyllä kiukun kohoamaan tuollaiset hallitsijat.

        Eikö noille löydy maailmasat mitään lakeja, joka panisi heidät aisoihin.

        Tuollaiset itsevaltiaat eivät kuulu sivistyneeseen maailmaan. Mahtaako joku laki noille diktaattoreille löytyä?

        Kansan pitäisi nousta barrikaadeille rohkeasti ja näyttää noille, mikä on oikein hallitustapa maassa.


      • Anonyymi

        Miten toi viittii kaunis kesä .


      • Anonyymi

        Toimii lähinnä enemmistökansakuntamme hyväksi ja puolesta, joka suomalaisenemmistönä vastustaa Natoon liittymistä yli puolikkaan voimalla - käytännössä jo vuosikausien ajan!


    • Anonyymi

      Mahorkkamiehen floodaus vain muistuttaa siitä, miten iljettäviä pietarintrolli putinistit ovat.

      • Anonyymi

        Ilta-Sanomat - pääkirjoitusotsikko-osa

        "Pääkirjoitus: Verkkokeskusteluja terrorisoi säälittävän pieni joukko – ... "


      • Anonyymi

        Nimetön öyhöttäjä tässä riekkuu!


    • Anonyymi

      Suomi on vahvasti näennäisdemokraattinen maa jossa saa vapaasti muodostaa mielipiteensä ja jopa julkaistakin sen.
      Mitään vaikutuata kansan mielipiteellä ei tosin ole.

      • Anonyymi

        Suomen kansan mielipiteellä on vaikutus. Teidän venäläisten ei ole...



      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomen kansan mielipiteellä on vaikutus. Teidän venäläisten ei ole...

        Pitää paikkansa - suomalaiset eivät liity Natoon edes silloin, vaikka supersuosittu Niinistö sanoisi kyllä --- Niinistöhän on todennut "olevansa suomalainen" ...

        MAANANTAINA, ELOKUUTA 13, 2018
        Kansakunta jyrähti – ei Natoon edes presidentin suosituksesta!

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta-jyrahti-ei-natoon-edes.html -

        ...


      • Kyllä onneksemme on - emme liity Natoon edes silloin vaikka ruotsalaiset niin omaksi vahingokseen tekisivätkin!

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/ruotsalaiset-haluavat-pysya-naton.html -

        PERJANTAINA, SYYSKUUTA 09, 2016
        Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella

        (Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen)

        [ … kansalainen Erkki Suomessa ei halua Natoon, vaikka Ruotsi sinne onnettomasti lipsahtaisi. Me olemme täällä idän ja lännen vedenjakajalla täysin ainoalaatuisessa asemassa, meillä on ”suhde” 1300 kilometrin matkalta itään – Erkki tuumaa, ettei kannatta olla sotaliitossa mukana, kun nuo Kuola ja Pietari ovat meissä kiinni …

        … kansalainen Liisa on oivaltanut, ettei hän lapsien synnyttäjänä halua olla ydinasesuurvaltojen taistelukenttänä – ollessamme Venäjässä kiinni. Liisa ymmärtää jo alitajunnastaan, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Liisa on lisäksi oivaltanut, että emme laske Venäjälle vihamielisiä asevoimia ja taistelujoukkoja maahamme, koska se on veren kaivamista nenästä … ]


        Ennakoimme väkevästi Ruotsin jatkavan Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - yli 200 vuotta kestänyttä rauhantilaa, ilman sotia saatu kehittää omaa yhteiskuntajärjestelmää ja vaurastua, meidän Suomen turvapuskurin suojauksien takaa. Media koettaa heittää kapuloita rattaisiin urakalla, jotta niin Suomi kuin Ruotsi liittyisivät lännen sotilasliittoon. *

        [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/nato-raportti_nostattaa_tunteita_ruotsissa__kansa_kannattaa_liittoutumattomuutta/9153905 -

        |* Mtv informoi lukijoitaan täysin väärin (9.9. klo 10:21!). Ruotsissa natokannatus on nyt laskussa, ei nousussa, kuten Mtv - media väittää. Näin meillä media Natoon pakottaa. Voisiko Mtv' n vastaava päätoimittaja Merja Ylä - Anttila korjata virheellisen väittämän?

        Virheellinen Mtv - uutinen korjattiin klo 10:51.

        ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-nato-selvitys-julkaistaan-millainen-on-suomen-asema/6065322 -

        ...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomen kansan mielipiteellä on vaikutus. Teidän venäläisten ei ole...

        Venäläisten mielipiteillä oli suuri vaikutus 31.12.1917 (P.E. Svinhufvudin vierailu Pietarissa), kun Lenin ja Stalin lupasivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen - ensimmäisenä - Lupaus konkretisoitui 4.1.1918, kun asianomainen asiakirja allekirjoitettiin ja näin Suomi oli ensimmäisen kerran tunnustettu itsenäiseksi.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Venäläisten mielipiteillä oli suuri vaikutus 31.12.1917 (P.E. Svinhufvudin vierailu Pietarissa), kun Lenin ja Stalin lupasivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen - ensimmäisenä - Lupaus konkretisoitui 4.1.1918, kun asianomainen asiakirja allekirjoitettiin ja näin Suomi oli ensimmäisen kerran tunnustettu itsenäiseksi.

        Suomi on puolueeton ja itsenäinen kansanTasavalta, omat Puolustusvoimat, rajavalvonta, tulli , Suomen pankki.
        Yya sopimus toimi aivan hyvin, lieneekö vielä voimassa?


      • Anonyymi

        Natottajien pieni vähemmistöisyys saa poikkeavan paljon laatumedian palstatilaa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kansakuntamme on sanonut vakaasti ei Natolle - jo vuosikausia ---

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

        PS. Tuon linkin alta täydellisenä Nato - Isäntämaa pöytäkirja, jolla on kuuden kuukauden irtisanomisaika

        Kiitos. Nyt ainakin on mahdollisuus perehtyä aidosti asiaan, ilman turhaa manipulaatiota natottajien tahoilta.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Venäläisten mielipiteillä oli suuri vaikutus 31.12.1917 (P.E. Svinhufvudin vierailu Pietarissa), kun Lenin ja Stalin lupasivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen - ensimmäisenä - Lupaus konkretisoitui 4.1.1918, kun asianomainen asiakirja allekirjoitettiin ja näin Suomi oli ensimmäisen kerran tunnustettu itsenäiseksi.

        Kannattaa tähän kohtaan lukea Erkki Räikkösen aikalaiskirja - Itsenäisyyssenaatti ... kertomus Svinhufvudin matkasta Pietariin hakemaan itsenäisyystunnustusta 31.12.1917.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kyllä onneksemme on - emme liity Natoon edes silloin vaikka ruotsalaiset niin omaksi vahingokseen tekisivätkin!

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/ruotsalaiset-haluavat-pysya-naton.html -

        PERJANTAINA, SYYSKUUTA 09, 2016
        Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella

        (Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen)

        [ … kansalainen Erkki Suomessa ei halua Natoon, vaikka Ruotsi sinne onnettomasti lipsahtaisi. Me olemme täällä idän ja lännen vedenjakajalla täysin ainoalaatuisessa asemassa, meillä on ”suhde” 1300 kilometrin matkalta itään – Erkki tuumaa, ettei kannatta olla sotaliitossa mukana, kun nuo Kuola ja Pietari ovat meissä kiinni …

        … kansalainen Liisa on oivaltanut, ettei hän lapsien synnyttäjänä halua olla ydinasesuurvaltojen taistelukenttänä – ollessamme Venäjässä kiinni. Liisa ymmärtää jo alitajunnastaan, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Liisa on lisäksi oivaltanut, että emme laske Venäjälle vihamielisiä asevoimia ja taistelujoukkoja maahamme, koska se on veren kaivamista nenästä … ]


        Ennakoimme väkevästi Ruotsin jatkavan Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - yli 200 vuotta kestänyttä rauhantilaa, ilman sotia saatu kehittää omaa yhteiskuntajärjestelmää ja vaurastua, meidän Suomen turvapuskurin suojauksien takaa. Media koettaa heittää kapuloita rattaisiin urakalla, jotta niin Suomi kuin Ruotsi liittyisivät lännen sotilasliittoon. *

        [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/nato-raportti_nostattaa_tunteita_ruotsissa__kansa_kannattaa_liittoutumattomuutta/9153905 -

        |* Mtv informoi lukijoitaan täysin väärin (9.9. klo 10:21!). Ruotsissa natokannatus on nyt laskussa, ei nousussa, kuten Mtv - media väittää. Näin meillä media Natoon pakottaa. Voisiko Mtv' n vastaava päätoimittaja Merja Ylä - Anttila korjata virheellisen väittämän?

        Virheellinen Mtv - uutinen korjattiin klo 10:51.

        ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-nato-selvitys-julkaistaan-millainen-on-suomen-asema/6065322 -

        ...

        YLE TV sarja ohuella langalla Ruotsista Malmö.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Venäläisten mielipiteillä oli suuri vaikutus 31.12.1917 (P.E. Svinhufvudin vierailu Pietarissa), kun Lenin ja Stalin lupasivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen - ensimmäisenä - Lupaus konkretisoitui 4.1.1918, kun asianomainen asiakirja allekirjoitettiin ja näin Suomi oli ensimmäisen kerran tunnustettu itsenäiseksi.

        Suomi on ollut osa ruotsia aina nevalle asti .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on puolueeton ja itsenäinen kansanTasavalta, omat Puolustusvoimat, rajavalvonta, tulli , Suomen pankki.
        Yya sopimus toimi aivan hyvin, lieneekö vielä voimassa?

        Toi Suomen pankki on vähän vanha juttu se on nykyisin Euroopan unionin keskuspankki ....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Nyt ainakin on mahdollisuus perehtyä aidosti asiaan, ilman turhaa manipulaatiota natottajien tahoilta.

        Itseasiassa natottajillakin on oikeus mielipiteeseen vapaassa maassa .


      • Anonyymi

        Itsenäisyys luovutettiin Brysseliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen kansan mielipiteellä on vaikutus. Teidän venäläisten ei ole...

        Venäläiset vaikuttivat 1939, tosin tänään Mannerheimin päivänä todettua olisi pitänyt kuunnella hänen neuvoja käydä maanvaihtoneuvottelut loppuun saakka, ilman sotaa!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kyllä onneksemme on - emme liity Natoon edes silloin vaikka ruotsalaiset niin omaksi vahingokseen tekisivätkin!

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/ruotsalaiset-haluavat-pysya-naton.html -

        PERJANTAINA, SYYSKUUTA 09, 2016
        Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella

        (Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen)

        [ … kansalainen Erkki Suomessa ei halua Natoon, vaikka Ruotsi sinne onnettomasti lipsahtaisi. Me olemme täällä idän ja lännen vedenjakajalla täysin ainoalaatuisessa asemassa, meillä on ”suhde” 1300 kilometrin matkalta itään – Erkki tuumaa, ettei kannatta olla sotaliitossa mukana, kun nuo Kuola ja Pietari ovat meissä kiinni …

        … kansalainen Liisa on oivaltanut, ettei hän lapsien synnyttäjänä halua olla ydinasesuurvaltojen taistelukenttänä – ollessamme Venäjässä kiinni. Liisa ymmärtää jo alitajunnastaan, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Liisa on lisäksi oivaltanut, että emme laske Venäjälle vihamielisiä asevoimia ja taistelujoukkoja maahamme, koska se on veren kaivamista nenästä … ]


        Ennakoimme väkevästi Ruotsin jatkavan Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - yli 200 vuotta kestänyttä rauhantilaa, ilman sotia saatu kehittää omaa yhteiskuntajärjestelmää ja vaurastua, meidän Suomen turvapuskurin suojauksien takaa. Media koettaa heittää kapuloita rattaisiin urakalla, jotta niin Suomi kuin Ruotsi liittyisivät lännen sotilasliittoon. *

        [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/nato-raportti_nostattaa_tunteita_ruotsissa__kansa_kannattaa_liittoutumattomuutta/9153905 -

        |* Mtv informoi lukijoitaan täysin väärin (9.9. klo 10:21!). Ruotsissa natokannatus on nyt laskussa, ei nousussa, kuten Mtv - media väittää. Näin meillä media Natoon pakottaa. Voisiko Mtv' n vastaava päätoimittaja Merja Ylä - Anttila korjata virheellisen väittämän?

        Virheellinen Mtv - uutinen korjattiin klo 10:51.

        ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-nato-selvitys-julkaistaan-millainen-on-suomen-asema/6065322 -

        ...

        Olemme suomalaisia ja puolustamme näin Marskin päivänäkin omaamme itse, myös ajattelemattomia natottajia vastaan.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Venäläisten mielipiteillä oli suuri vaikutus 31.12.1917 (P.E. Svinhufvudin vierailu Pietarissa), kun Lenin ja Stalin lupasivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen - ensimmäisenä - Lupaus konkretisoitui 4.1.1918, kun asianomainen asiakirja allekirjoitettiin ja näin Suomi oli ensimmäisen kerran tunnustettu itsenäiseksi.

        Hyvin tiedät historian!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen kansan mielipiteellä on vaikutus. Teidän venäläisten ei ole...

        Suomessa on vapaat vaalit, Luojan kiitos. Toista se Venäjällä, siellä pitää vain äänestää Putinia ja jos ei äänestä, käy niin kuin Valko-Venäjällä. äänestyslaput pistetään roskakoriin ja entinen meno jatkuu vielä kovemmilla diktaattorin otteilla.

        Siinä on kaksi oikein malli maata.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kansakuntamme on sanonut vakaasti ei Natolle - jo vuosikausia ---

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

        PS. Tuon linkin alta täydellisenä Nato - Isäntämaa pöytäkirja, jolla on kuuden kuukauden irtisanomisaika

        Vuosaaren satamassa oli venäläinen tankkilaiva koronassa 12 sairasta . Eikö teillä ole suu suojia siellä Venäjällä .


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kyllä onneksemme on - emme liity Natoon edes silloin vaikka ruotsalaiset niin omaksi vahingokseen tekisivätkin!

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/ruotsalaiset-haluavat-pysya-naton.html -

        PERJANTAINA, SYYSKUUTA 09, 2016
        Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella

        (Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen)

        [ … kansalainen Erkki Suomessa ei halua Natoon, vaikka Ruotsi sinne onnettomasti lipsahtaisi. Me olemme täällä idän ja lännen vedenjakajalla täysin ainoalaatuisessa asemassa, meillä on ”suhde” 1300 kilometrin matkalta itään – Erkki tuumaa, ettei kannatta olla sotaliitossa mukana, kun nuo Kuola ja Pietari ovat meissä kiinni …

        … kansalainen Liisa on oivaltanut, ettei hän lapsien synnyttäjänä halua olla ydinasesuurvaltojen taistelukenttänä – ollessamme Venäjässä kiinni. Liisa ymmärtää jo alitajunnastaan, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Liisa on lisäksi oivaltanut, että emme laske Venäjälle vihamielisiä asevoimia ja taistelujoukkoja maahamme, koska se on veren kaivamista nenästä … ]


        Ennakoimme väkevästi Ruotsin jatkavan Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - yli 200 vuotta kestänyttä rauhantilaa, ilman sotia saatu kehittää omaa yhteiskuntajärjestelmää ja vaurastua, meidän Suomen turvapuskurin suojauksien takaa. Media koettaa heittää kapuloita rattaisiin urakalla, jotta niin Suomi kuin Ruotsi liittyisivät lännen sotilasliittoon. *

        [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/nato-raportti_nostattaa_tunteita_ruotsissa__kansa_kannattaa_liittoutumattomuutta/9153905 -

        |* Mtv informoi lukijoitaan täysin väärin (9.9. klo 10:21!). Ruotsissa natokannatus on nyt laskussa, ei nousussa, kuten Mtv - media väittää. Näin meillä media Natoon pakottaa. Voisiko Mtv' n vastaava päätoimittaja Merja Ylä - Anttila korjata virheellisen väittämän?

        Virheellinen Mtv - uutinen korjattiin klo 10:51.

        ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-nato-selvitys-julkaistaan-millainen-on-suomen-asema/6065322 -

        ...

        Ruotsissa on tuo muslimien ryöstöily mennyt vähän liian pitkälle .


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Venäläisten mielipiteillä oli suuri vaikutus 31.12.1917 (P.E. Svinhufvudin vierailu Pietarissa), kun Lenin ja Stalin lupasivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen - ensimmäisenä - Lupaus konkretisoitui 4.1.1918, kun asianomainen asiakirja allekirjoitettiin ja näin Suomi oli ensimmäisen kerran tunnustettu itsenäiseksi.

        Ruotsia on oltu alunperin Suomen valtioon kuuluu Viipuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on puolueeton ja itsenäinen kansanTasavalta, omat Puolustusvoimat, rajavalvonta, tulli , Suomen pankki.
        Yya sopimus toimi aivan hyvin, lieneekö vielä voimassa?

        Mikä Suomen pankki . Euroopan unionin keskuspankki euroissa . Onhan meillä eurotulli ja tullissa euro lippu . Rajavalvonta on Euroopan unionin asia . Onhan lentokentillä Euroopan liput ja tulli. Meillä on euroraha ja eurotulli. Ei kuulkaa te elätte ihan historiassa. Kaikki Suomessa omistaa europassit ja euroajokortit . Eurooppalaiset vakuutukset .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Natottajien pieni vähemmistöisyys saa poikkeavan paljon laatumedian palstatilaa.

        Ymmärrättekö te yhtään että Suomi on samaa kuin Eurooppa 🇫🇮🇫🇮🇪🇺🇪🇺


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsenäisyys luovutettiin Brysseliin.

        Vähän ihmetelty kun paniikissa ryntäilee rikollisia lähiöissä mutta kun osalla ei passeja osalla väärennetty osalla varastetut ja kopioidut . Osalla ei ajokorttia kaverin kortti. Yksi ei uskaltanut laivaan yritti palata Latviaan tehnyt pimeitä töitä 20 vuotta varasti passin sillä meni . Lähiöissä nähtyä . Nämähän jää sitten Euroopan alueelle joiden kotimaa Afrikassa kun ovat passittomia .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Nyt ainakin on mahdollisuus perehtyä aidosti asiaan, ilman turhaa manipulaatiota natottajien tahoilta.

        Kansamme enemmistö vastustaa Natoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansakuntamme . Tarkoittaa ketä ??

        Varmaankin suomalaisia, joilla on Suomen passi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseasiassa natottajillakin on oikeus mielipiteeseen vapaassa maassa .

        Onneksi turvallisuudellemme heitä on vähän, 17-23 prosenttia kansastamme


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä Suomen pankki . Euroopan unionin keskuspankki euroissa . Onhan meillä eurotulli ja tullissa euro lippu . Rajavalvonta on Euroopan unionin asia . Onhan lentokentillä Euroopan liput ja tulli. Meillä on euroraha ja eurotulli. Ei kuulkaa te elätte ihan historiassa. Kaikki Suomessa omistaa europassit ja euroajokortit . Eurooppalaiset vakuutukset .

        Niin, menetimme itsenäisyytemme!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrättekö te yhtään että Suomi on samaa kuin Eurooppa 🇫🇮🇫🇮🇪🇺🇪🇺

        Kuten Venäjä, Euroopan suurin valtio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Nyt ainakin on mahdollisuus perehtyä aidosti asiaan, ilman turhaa manipulaatiota natottajien tahoilta.

        Ei Suomen kansalta sitä kysytä . Halutaanko liittyä Natoon. Se tapahtuu pikkuhiljaa ja muutamien vuosien päästä todetaan, että Suomi on Natossa noin 90 prosentilla.


    • Pari samaa kommenttia kuin aikaisempiin ummehtunutta suomettumista tihkuviin kirjoituksiin ja yksi kysymys, johon et ole suostunut vastaamaan:

      Suomi ei ole idän ja lännen "vedenjakajalla", vaan olemme länsimainen demokratia ja poliittisesti, taloudellisesti ja arvopohjaltamme osa länttä.

      Biden ei tietenkään halua toisintoa Trumpin ja Putinin Helsingin tapaamisesta ja siksi oli alusta asti selvää, että tapaaminen pidetään jossain muualla kuin Helsingissä eikä sillä ole mitään tekemistä Suomen Nato-suhteen kanssa.

      Oliko Natsi-Saksan keskitysleirit ja niissä suoritettu kansanmurha Saksan "sisäinen asia", johon kenenkään ei olisi pitänyt muiden puuttua? Pitääkö meidän sallia se, että diktaattorit ja heidän lähipiirinsä vangita, kiduttaa ja murhata maansa kansalaisia vapaasti ilman että demokraattiset maat sitä mitenkään kommentoivat?

      • Bidenille oli aivan sama - Geneve vai Helsinki/ Rovaniemi. Mikäli edellinen vierailu toisen us-presidentin toimesta olisi ollut esteenä - olisi se samalla merkinnyt USA' n n tunnustusta häviöstään! Ja tätähän ei tuo toinen ydinasesuurvalta tunnusta ...


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Bidenille oli aivan sama - Geneve vai Helsinki/ Rovaniemi. Mikäli edellinen vierailu toisen us-presidentin toimesta olisi ollut esteenä - olisi se samalla merkinnyt USA' n n tunnustusta häviöstään! Ja tätähän ei tuo toinen ydinasesuurvalta tunnusta ...

        Biden ei halua Trump-Putin tapaamisen toisintoa ja monien (erityisesti Bidenin lähipiirin) mielestä Trump mokasi Putin-tapaamisensa raskaasti. Ainakaan se ei muuttanut Venäjän agressiivista politiikkaa piiruakaan.

        Et vastannut (taaskaan) siihen, että pitäisikö demokraattisten maiden vain hiljaisesti hyväksyä diktaattorien ja heidän pienen lähipiirinsä suorittamat omaan kansaansa kohdostama sorto, vangitsemiset, kidutukset ja murhat?

        Onko ihmisoikeudet täysin turha arvo? Voisiko siitä luopua meilläkin? Voisiko Kekkosen aikaan jumahtaneita toisinajattelijoita viedä uudelleenkoulutusleirille, joilla heitä päättäväisesti autetaan oikaisemaan ajatteluvirheensä?


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Biden ei halua Trump-Putin tapaamisen toisintoa ja monien (erityisesti Bidenin lähipiirin) mielestä Trump mokasi Putin-tapaamisensa raskaasti. Ainakaan se ei muuttanut Venäjän agressiivista politiikkaa piiruakaan.

        Et vastannut (taaskaan) siihen, että pitäisikö demokraattisten maiden vain hiljaisesti hyväksyä diktaattorien ja heidän pienen lähipiirinsä suorittamat omaan kansaansa kohdostama sorto, vangitsemiset, kidutukset ja murhat?

        Onko ihmisoikeudet täysin turha arvo? Voisiko siitä luopua meilläkin? Voisiko Kekkosen aikaan jumahtaneita toisinajattelijoita viedä uudelleenkoulutusleirille, joilla heitä päättäväisesti autetaan oikaisemaan ajatteluvirheensä?

        Jos noin, niin Biden olisi saman tien tunnustanut henkisen alamittaisuutensa eli häviön Putinin vierellä. Päin vastoin USA' lle Helsinki / Rovaniemi olisi kelvannut erinomaisesti. Revanssi olisi ollut parempi kuin alamittaisuuden tunnustaminen.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Jos noin, niin Biden olisi saman tien tunnustanut henkisen alamittaisuutensa eli häviön Putinin vierellä. Päin vastoin USA' lle Helsinki / Rovaniemi olisi kelvannut erinomaisesti. Revanssi olisi ollut parempi kuin alamittaisuuden tunnustaminen.

        Mitä sinä oikein sekoilet? Yritä edes suunnilleen pysyä asiassa josta keskustellaan.

        Biden haluaa tehdä pesäeroa Trumppiin, koska katsoo, että Trump oli häpeäksi Yhdysvalloille. Bidenilla on mielestäni hyvät perusteet mielipiteelleen. Alamittaisuus oli joku oma freudilainen lipsahduksesi, jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Jos noin, niin Biden olisi saman tien tunnustanut henkisen alamittaisuutensa eli häviön Putinin vierellä. Päin vastoin USA' lle Helsinki / Rovaniemi olisi kelvannut erinomaisesti. Revanssi olisi ollut parempi kuin alamittaisuuden tunnustaminen.

        Miten Biden ikinä voisi olla henkisesti alamittainen päätään lyhyemmän ja henkisestikin täysin alamittaisen pikkudiktaattorin rinnalla? Siis miten Ilkka?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Bidenille oli aivan sama - Geneve vai Helsinki/ Rovaniemi. Mikäli edellinen vierailu toisen us-presidentin toimesta olisi ollut esteenä - olisi se samalla merkinnyt USA' n n tunnustusta häviöstään! Ja tätähän ei tuo toinen ydinasesuurvalta tunnusta ...

        Geneve valittiin juuri sillä perusteella kuin aiemmin arvelinkin.:) Biden yhdistää matkaan ainakin Britannian vierailun.


      • Anonyymi

        Miten tää nyt liittyy tähän ??? Nyt on vuosi 2021 . Diktaattorit näkyy tekevän noita juttuja vähän siellä ja tuolla nykyäänkin. Mutta erityisesti kristittyjä vastaan on tehty ryöstöjä eri maissa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Bidenille oli aivan sama - Geneve vai Helsinki/ Rovaniemi. Mikäli edellinen vierailu toisen us-presidentin toimesta olisi ollut esteenä - olisi se samalla merkinnyt USA' n n tunnustusta häviöstään! Ja tätähän ei tuo toinen ydinasesuurvalta tunnusta ...

        Miten sotahullu ilkka olet kun lukee näitä sinun juttujasi . Mistä olet saanut tämän sotaisen kiiman itseesi ??? Olet jo vanha ihminen . Maapallolla on monia ydinase valtioita ja mahteja suorastaan toivotaan että nämä suuret ryöstöllä kasvaneet valtiot pienennetään sen takia ettei enää tulisi yhtäkään muiden päälle käyvää valtiota mistään.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mitä sinä oikein sekoilet? Yritä edes suunnilleen pysyä asiassa josta keskustellaan.

        Biden haluaa tehdä pesäeroa Trumppiin, koska katsoo, että Trump oli häpeäksi Yhdysvalloille. Bidenilla on mielestäni hyvät perusteet mielipiteelleen. Alamittaisuus oli joku oma freudilainen lipsahduksesi, jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        Tarkoittaa huonoa käytöstä ryhmänsä puolesta maailman silmissä samoin on monen arabimaa suhteen . Tv näyttää mikä käytös on.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mitä sinä oikein sekoilet? Yritä edes suunnilleen pysyä asiassa josta keskustellaan.

        Biden haluaa tehdä pesäeroa Trumppiin, koska katsoo, että Trump oli häpeäksi Yhdysvalloille. Bidenilla on mielestäni hyvät perusteet mielipiteelleen. Alamittaisuus oli joku oma freudilainen lipsahduksesi, jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

        "Biden haluaa tehdä pesäeroa Trumppiin, koska katsoo, että Trump oli häpeäksi Yhdysvalloille."

        Ei sen vuoksi tarvitse samoja paikkoja vältellä. Ajatus perustuu median ylitulkintaan. Riittää, että Biden on oma itsensä.;) Kun USA:n presidentti matkustaa Eurooppaan, hän ei juuri koskaan vieraile vain yhdessä paikassa. Sama koskee Suomenkin pressaa esim. Aasian matkalla. Tällä reissulla Biden vierailee ainakin Britanniassa. Geneve sopii siis hyvin kummallekin, koska siitä on lyhyt matka sekä Moskovaan sekä muualle Eurooppaan. Sen vuoksi siellä järjestetään monia kansainvälisiä kokouksia.


    • Anonyymi

      Kannattaa Ilkankin taas muistaa: jatkosota johtui siitä, että talvisodan vääryyteen haettiin hyvitystä..kaikkine virheineen mutta kuitenkin.
      Vuoristoarmeija Lapissa oli ihan perusteltu ratkaisu.

      • Tässä historian professorin ja tohtori Markku Kuisman seloste Jatkosodasta:

        " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

        ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

        ...


      • Jatkosotaa on tähän turha sotkea, mutta tilanne oli käytännössä se, että jatkosodan alkaessa Natsi-Saksa oli miehittänyt Norjan ja Ruotsin "myöntyväisyyspolitiikan" takia Suomi oli loukussa Hitlerin ja Stalinin välissä. Piti valita ruton ja koleran välillä.

        Jos siitä jotain kannattaa oppia, niin se on se, että Suomen pitää sitoutua EU:hun ja EU:n demokraattisiin perusarvoihin ja puolustaa parhaan kykynsä mukaan niitä,, niin että meillä on edes lännessä liittolaisia, jotka eivät ole verisiä diktaattoreja.


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Jatkosotaa on tähän turha sotkea, mutta tilanne oli käytännössä se, että jatkosodan alkaessa Natsi-Saksa oli miehittänyt Norjan ja Ruotsin "myöntyväisyyspolitiikan" takia Suomi oli loukussa Hitlerin ja Stalinin välissä. Piti valita ruton ja koleran välillä.

        Jos siitä jotain kannattaa oppia, niin se on se, että Suomen pitää sitoutua EU:hun ja EU:n demokraattisiin perusarvoihin ja puolustaa parhaan kykynsä mukaan niitä,, niin että meillä on edes lännessä liittolaisia, jotka eivät ole verisiä diktaattoreja.

        Olet oikeassa. Mutta jos tarkkaan katsot - niin kommenttini oli lukijakommenttiin vastaus, jossa Jatkosota tuotiin esille.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tässä historian professorin ja tohtori Markku Kuisman seloste Jatkosodasta:

        " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

        ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

        ...

        Säälittävää - lähde on SEURA -LEHDEN MIELIPIDEKIRJOITUS!!!!
        Se ei ole faktaa.

        Todellisuudessa Jokipii, Polvinen ja Erfurth kertovat, että Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen, mikä aloitti jatkosodan.

        Visuri valehtelee jos hänen käännöksensä väitteet eroavat alkuperäisestä Erfurthin teksteistä-


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Jatkosotaa on tähän turha sotkea, mutta tilanne oli käytännössä se, että jatkosodan alkaessa Natsi-Saksa oli miehittänyt Norjan ja Ruotsin "myöntyväisyyspolitiikan" takia Suomi oli loukussa Hitlerin ja Stalinin välissä. Piti valita ruton ja koleran välillä.

        Jos siitä jotain kannattaa oppia, niin se on se, että Suomen pitää sitoutua EU:hun ja EU:n demokraattisiin perusarvoihin ja puolustaa parhaan kykynsä mukaan niitä,, niin että meillä on edes lännessä liittolaisia, jotka eivät ole verisiä diktaattoreja.

        Suomella oli Ahtisaaren valtakautena iso tilaisuus Eu:n lisäksi liittyä natoon. Ahtisaari poliitikot eivät tätä tehneet, toisin kuin vaikka Baltian maat.

        Jos Suomi olisi liittynyt, niin tämän päivän turvallisuuspolitiikka olisi selkeää, eikä sitä tarvitsisi koko ajan vatvoa.

        Jos nyt joskus tulle polttava tarve pikaisesti liittyä, niin sitä ei ainakaan kansalta pidä ruveta kyselemään. Tällaisia päätöksiä varten meillä on kansan edustuksellinen demokratia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomella oli Ahtisaaren valtakautena iso tilaisuus Eu:n lisäksi liittyä natoon. Ahtisaari poliitikot eivät tätä tehneet, toisin kuin vaikka Baltian maat.

        Jos Suomi olisi liittynyt, niin tämän päivän turvallisuuspolitiikka olisi selkeää, eikä sitä tarvitsisi koko ajan vatvoa.

        Jos nyt joskus tulle polttava tarve pikaisesti liittyä, niin sitä ei ainakaan kansalta pidä ruveta kyselemään. Tällaisia päätöksiä varten meillä on kansan edustuksellinen demokratia.

        Näin oli. Balttian perässä Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon olisi mennyt aika kivuttomasti. Hyvä kuitenkin olisi ollut, että Suomen ja Ruotsin perusratkaisu on sama.

        Nyt ongelma on se, että ilman kansanäänestystä Natoon on poliittisesti vaikea liittyä ja kansanäänestyksen järjestäminen taas saa Venäjän diktaattorin käynnistämään ennakoimattoman määrän provokaatioita ja hybridivaikuttamista.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Olet oikeassa. Mutta jos tarkkaan katsot - niin kommenttini oli lukijakommenttiin vastaus, jossa Jatkosota tuotiin esille.

        Jos Hitler ei olisi hyökännyt Venäjälle, niin jossain vaiheessa tuo toinen hullu natsi, Stalin, olisi hyökännyt Saksaan ja Eurooppaan!


      • Anonyymi

        Suur-Suomi mielessäin! 💪💪💪


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tässä historian professorin ja tohtori Markku Kuisman seloste Jatkosodasta:

        " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

        ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

        ...

        Oikeesti neukut varasteli toiset otti takaisin varastettua . Että vaan tunnusta että olette varkaita .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomella oli Ahtisaaren valtakautena iso tilaisuus Eu:n lisäksi liittyä natoon. Ahtisaari poliitikot eivät tätä tehneet, toisin kuin vaikka Baltian maat.

        Jos Suomi olisi liittynyt, niin tämän päivän turvallisuuspolitiikka olisi selkeää, eikä sitä tarvitsisi koko ajan vatvoa.

        Jos nyt joskus tulle polttava tarve pikaisesti liittyä, niin sitä ei ainakaan kansalta pidä ruveta kyselemään. Tällaisia päätöksiä varten meillä on kansan edustuksellinen demokratia.

        Jokaisen inkeriläisen mukana tuli yhtä monta venäläistä Suomeen lähiöihin . " Oleskelu lupa puolisona ". Niillä on taas sukulaiset venäjän armeijassa töissä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Hitler ei olisi hyökännyt Venäjälle, niin jossain vaiheessa tuo toinen hullu natsi, Stalin, olisi hyökännyt Saksaan ja Eurooppaan!

        Stalin mursuviiksi arabiasta kyllä oli ahne mitä varastamiseen tulee .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suur-Suomi mielessäin! 💪💪💪

        Oikeesti Viipuri on suomalaisten kaupunki oikeasti ruotsin rakentama jo aikojen alussa . Pietarin kaupungista menee suorat lennot Israelin luvattuun huumemaahan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomella oli Ahtisaaren valtakautena iso tilaisuus Eu:n lisäksi liittyä natoon. Ahtisaari poliitikot eivät tätä tehneet, toisin kuin vaikka Baltian maat.

        Jos Suomi olisi liittynyt, niin tämän päivän turvallisuuspolitiikka olisi selkeää, eikä sitä tarvitsisi koko ajan vatvoa.

        Jos nyt joskus tulle polttava tarve pikaisesti liittyä, niin sitä ei ainakaan kansalta pidä ruveta kyselemään. Tällaisia päätöksiä varten meillä on kansan edustuksellinen demokratia.

        "Suomella oli Ahtisaaren valtakautena iso tilaisuus Eu:n lisäksi liittyä natoon. Ahtisaari poliitikot eivät tätä tehneet, toisin kuin vaikka Baltian maat."

        Olet väärässä. Nato ei halua jäsenvaltioita, joissa jäsenyydellä ei ole kansan enemmistön kannatusta. Suomihan liittyi vuonna 1994 Naton rauhankumppanuusohjelmaan. Sen on yleensä ensi askel. Sen jälkeen tulee jäsenyysvalmennusohjelma, jonka yli Suomi voisi hypätä, koska puolustusvoimat ovat jo nyt Nato-yhteensopivia. Mutta se kansan tahto ...
        Sama kansa huutaa kyllä myöhemmin kurkku suorana, jos tulee isompi konflikti, eikä turvatakuita ole. EU:n puolustusyhteistyö ei tule kehittymään, koska suurin osa EU-maista on jo Naton jäseniä.


      • Anonyymi

        Juutalainen Herman Hess kirjoitti jonkun kirjan ...pelle Hermannit .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomella oli Ahtisaaren valtakautena iso tilaisuus Eu:n lisäksi liittyä natoon. Ahtisaari poliitikot eivät tätä tehneet, toisin kuin vaikka Baltian maat.

        Jos Suomi olisi liittynyt, niin tämän päivän turvallisuuspolitiikka olisi selkeää, eikä sitä tarvitsisi koko ajan vatvoa.

        Jos nyt joskus tulle polttava tarve pikaisesti liittyä, niin sitä ei ainakaan kansalta pidä ruveta kyselemään. Tällaisia päätöksiä varten meillä on kansan edustuksellinen demokratia.

        Ryöstöllä ainakin on monia eri maalaisia joukkoja kulkenut jo vuosikymmenet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Hitler ei olisi hyökännyt Venäjälle, niin jossain vaiheessa tuo toinen hullu natsi, Stalin, olisi hyökännyt Saksaan ja Eurooppaan!

        Sehän hyökkäsi joka suuntaan. Moneen maahan.


      • Anonyymi

        Tänään Vuoristoarmeijaa vastaa tiuhaan maahamme tulevat jenkkien taistelujoukot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säälittävää - lähde on SEURA -LEHDEN MIELIPIDEKIRJOITUS!!!!
        Se ei ole faktaa.

        Todellisuudessa Jokipii, Polvinen ja Erfurth kertovat, että Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen, mikä aloitti jatkosodan.

        Visuri valehtelee jos hänen käännöksensä väitteet eroavat alkuperäisestä Erfurthin teksteistä-

        Miten todisteet Visurin väittämäsi valheet?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Näin oli. Balttian perässä Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon olisi mennyt aika kivuttomasti. Hyvä kuitenkin olisi ollut, että Suomen ja Ruotsin perusratkaisu on sama.

        Nyt ongelma on se, että ilman kansanäänestystä Natoon on poliittisesti vaikea liittyä ja kansanäänestyksen järjestäminen taas saa Venäjän diktaattorin käynnistämään ennakoimattoman määrän provokaatioita ja hybridivaikuttamista.

        Ei kivuttomasti, koska suuri enemmistö Suomessa vastustaa Natoa.


    • Anonyymi

      Jos et ole Amerikan kanssa samaa mieltä , olet sitä vastaan ja palkkana on tuhoutuminen.

      • Yhdysvallat on ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan, ja tässä se koski lähinnä hyökkäystä japanilaisia siviilejä vastaan - kolmen syyn vuoksi:

        -aseteknologinen elävän elämän testaus - käytettiin kahta erityyppistä atomipommia
        -varoitus kommunismin nousulle ja Neuvostoliiton Josif Stalinille
        -virallisena syynä: säästää omia us-sotilaita Japanin pääsaarille maihinnousussa


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Yhdysvallat on ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan, ja tässä se koski lähinnä hyökkäystä japanilaisia siviilejä vastaan - kolmen syyn vuoksi:

        -aseteknologinen elävän elämän testaus - käytettiin kahta erityyppistä atomipommia
        -varoitus kommunismin nousulle ja Neuvostoliiton Josif Stalinille
        -virallisena syynä: säästää omia us-sotilaita Japanin pääsaarille maihinnousussa

        Todellinen syy on tuo viimeinen.

        Kaksi muuta ovat itse keksimiäsi.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Yhdysvallat on ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan, ja tässä se koski lähinnä hyökkäystä japanilaisia siviilejä vastaan - kolmen syyn vuoksi:

        -aseteknologinen elävän elämän testaus - käytettiin kahta erityyppistä atomipommia
        -varoitus kommunismin nousulle ja Neuvostoliiton Josif Stalinille
        -virallisena syynä: säästää omia us-sotilaita Japanin pääsaarille maihinnousussa

        Venäjä on kehitysmaa, joka on avoimesti ilmoittanut ydinasedoktriiniinsa kuuluvan ydinaseiden avauskäytön. Samaa uhoa kuin Pohjois-Korean hullulla pullukalla. Tässä kaksi johtavaa roistovaltiota.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Yhdysvallat on ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan, ja tässä se koski lähinnä hyökkäystä japanilaisia siviilejä vastaan - kolmen syyn vuoksi:

        -aseteknologinen elävän elämän testaus - käytettiin kahta erityyppistä atomipommia
        -varoitus kommunismin nousulle ja Neuvostoliiton Josif Stalinille
        -virallisena syynä: säästää omia us-sotilaita Japanin pääsaarille maihinnousussa

        Pitää aina muistaa, että Japani sen selkäsaunansa tilasi, ja kun hyvin tiedämme, että USAlla ei ollut mitään tarkoitusta hyökätä Japaniin, ja sehän tiedetään, mitä helevetillistä julmuutta , mitä Japanin sotavoimat harrasti Kiinan siviilien keskuudessa ja muuallakin Aasiassa kaikilla saarilla, mihin tunkeutuivat. Joten on täysin turhaa paskaa länkyttää Japanilaisten siviiliuhreista. Usan ydinpommit lakkautti sen järjettömän keisarikultin Japanista, ja sen jälkeenhän siitä kansakunnasta tuli erittäin menestyvä ja salonkikelpoinen, ja hyväkäytöksinen kansa. Vain pohjois-korean johtokööri on yhtä surkea, kuin kärpäsen paska vellilautasessa koko Aasian alueella Burman kanssa.


      • Anonyymi

        Amerikassa on kyllä aika hyvä toi sanan ja mielipiteen vapaus . Sitten on ihmismassoja jotka ajaa vain heidän etuja muista viis . Harvemmin muuten valkoinen saa hyvää kohtelua missään edes Afrikassa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Yhdysvallat on ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan, ja tässä se koski lähinnä hyökkäystä japanilaisia siviilejä vastaan - kolmen syyn vuoksi:

        -aseteknologinen elävän elämän testaus - käytettiin kahta erityyppistä atomipommia
        -varoitus kommunismin nousulle ja Neuvostoliiton Josif Stalinille
        -virallisena syynä: säästää omia us-sotilaita Japanin pääsaarille maihinnousussa

        Ai. Nythän monet katsoo karttaa täältä käsin eikö niin. Ensinnäkin ilmasto on aivan erilainen kuin täällä. Toisekseen Suomesta katsottuna japani on idässä niinkö ??? Vai onko se lännessä. Japani oli mukana maailman sodassa. Budhalla on vihaa väkivaltaa kidutusta ettei sekään niin ihana jumala ole. Sota loppui siihen. Mitä nyt pitää ajatella Mongolian uudesta budhapatsaasta????? Google Maps kertoo teille missä erilaiset ja eri kieliset maat sijaitsevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on kehitysmaa, joka on avoimesti ilmoittanut ydinasedoktriiniinsa kuuluvan ydinaseiden avauskäytön. Samaa uhoa kuin Pohjois-Korean hullulla pullukalla. Tässä kaksi johtavaa roistovaltiota.

        Pullukka ammuskelee ihmisiä vain huvikseen jos ei satu tykkäämään jostain. Näin ei saa olla missään maassa kielessä kulttuurissa. Me kaikki synnymme tänne ja olemme erilaisia .


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Yhdysvallat on ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan, ja tässä se koski lähinnä hyökkäystä japanilaisia siviilejä vastaan - kolmen syyn vuoksi:

        -aseteknologinen elävän elämän testaus - käytettiin kahta erityyppistä atomipommia
        -varoitus kommunismin nousulle ja Neuvostoliiton Josif Stalinille
        -virallisena syynä: säästää omia us-sotilaita Japanin pääsaarille maihinnousussa

        Niin kauhea kuin ydinisku olikin, niin se lopetti sodan. Tottakai USA reagoi Pearl Harboriin. Mutta Luoma unohti kokonaan japanilaisten valloittajien vuosia jatkuneet laajat julmuudet Aasiassa ja Tyynen meren alueella. Ne muistuttivat paljon natsi-Saksan julmuuksia keskitysleireineen, mutta japanilaiset olivat vieläkin julmempia.

        Ydiniskun jälkeen ihmiskunta oppi, että ydinaseilla ei pidä leikkiä. Edes pommin kehittäjät eivät sitä ennen tajunneet mitä tuli tehtyä. Ydinkokeita tehtiin kevytmielisesti myös USA:n maaseudulla lähellä asutusta. Lopputulos oli vielä vuosikymmenten kuluttuakin traaginen.


      • Anonyymi

        Eihän ole . Voi olla erilaisia mielipiteitä mutta vahingoittaa ei saa ketään. Missään. Siitä on seuraukset .


    • Case I Rissala ---

      (USA kutsui itse itsensä Oregonin osavaltion kansalliskaartin ilmavoimina kylään Suomeen ilmataisteluhävittäjineen. Omien sanojensa mukaan USA haluaa tulla näyttämään voimaansa Venäjälle. Näin me jouduimme jalkarätiksi ydinasesuurvaltojen omaan nokkapokkaan. Presidentti Urho Kekkosen aikana osasimme ystävällisen määrätietoisesti kieltäytyä Neuvostoliiton aseharjoittelukosinnoista. Olimme tuohon aikaan itsenäinen valtio)

      ~ http://yle.fi/uutiset/kiistelty_lentoharjoitus_tuo_yhdysvaltalaiset_havittajat_rissalaan__lennosto_varautuu_mielenilmaukseen/8858273




      [U][25012015] Ajopuumme kellui koskeen Viron Ämarin USAF rynnäköintiharjoituksista
      (Tarkastelemme amerikkalaisten ilma-aseen etabloitumista/ vakiinnuttamista Suomenlahden välittömään läheisyyteen ja Venäjän viereen – kaikkihan alkoi Viron Ämarin ilmarynnäköintiharjoituksista) *


      Harjoittelemme puolustamaan Viroa, luodun uhan edessä!
      (Media vihmoo puolinaisesti Viron Ämarin ilmasotaharjoituksia ja sen informointia. Helsingin Sanomat julkisti epäilyksen ulkopolitiikan johdon erimielisyydestä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarttui sisällyksettömään suusanalliskutsuun USA:n rinnalle, Viroon – taistelu- ja rynnäkkökonein 1])

      [ … kansalainen ihmetteli mitä taas tehdään hänen selän takanaan 2]. Miksi suuria maamme sotilaallista puolueettomuutta suoraan koskettavia asioita halutaan käsitellä salassa, kabineteissa. Jälleen tarkoitushakuisesti ajetaan kansakuntaamme sellaisen pyssyn piippuun minne emme halua. Kansalainen laukaisee herkästi – ”me emme kuulu mihinkään pyssyn piippuun – emme läntiseen, emmekä itäiseen”. Osaamme puolustaa itsemme ja nimenomaan itse! 3] … ]


      Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

      Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

      Tämäkin virolaisittain 5] luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan 6] ja lännen reaganismiin 7], jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.


      Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –
      [ … ekstra “Kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html - [47675]

      … itäisen rajanaapurimme. Oli synnytetty vastakkainasettelu ja nyt meidät suomalaiset sotilaallisesti liittoutumattomana maana halutaan mukaan – olemmeko astumassa kansalaisnäkökulmasta viritettyyn ansaan?

      • Anonyymi

        Emme astu ansaan vaan toimimme omien etujen mukaisesti huomioiden roistovaltion uhkan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Emme astu ansaan vaan toimimme omien etujen mukaisesti huomioiden roistovaltion uhkan.

        Mitä kamalaa siinä on, jos Venäjälle tähdennetään, että sen kannattaa pysyä omalla puolellaan Suomen rajaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Emme astu ansaan vaan toimimme omien etujen mukaisesti huomioiden roistovaltion uhkan.

        West trolling manipulation -ilmiön "uhri"? ;-)


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mitä kamalaa siinä on, jos Venäjälle tähdennetään, että sen kannattaa pysyä omalla puolellaan Suomen rajaa?

        Näin se tekeekin, mutta varautuu kaikkeen sellaiseen mikä voisi muodostaa sille uhkaa - ja sen toisen ydinasesuurvallan ilmestyminen sotakoneineen rajansa taakse Suomeen - on sitä.

        Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Näin se tekeekin, mutta varautuu kaikkeen sellaiseen mikä voisi muodostaa sille uhkaa - ja sen toisen ydinasesuurvallan ilmestyminen sotakoneineen rajansa taakse Suomeen - on sitä.

        Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?

        Nyky-Venäjä muistuttaa Natsi-Saksaa enemmän kuin Yhdysvallat joka on demokratia. Miksi sinua ei lainkaan häiritse se, että Putin on julma diktaattori, joka tapattaa omia kansalaisiaan ja sortaa kansaansa?

        Suomi kuuluu poliittisesti, taloudellisesti ja arvopohjaltaan länteen. Meidän ja idän autoritääristen diktatuurien välissä on henkinen juopa ja ja kuuluukin olla. Kun ystävänsä valitsee oikein, niin ei ole mitään haittaa jos ystävät käyvät kylässä.


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Nyky-Venäjä muistuttaa Natsi-Saksaa enemmän kuin Yhdysvallat joka on demokratia. Miksi sinua ei lainkaan häiritse se, että Putin on julma diktaattori, joka tapattaa omia kansalaisiaan ja sortaa kansaansa?

        Suomi kuuluu poliittisesti, taloudellisesti ja arvopohjaltaan länteen. Meidän ja idän autoritääristen diktatuurien välissä on henkinen juopa ja ja kuuluukin olla. Kun ystävänsä valitsee oikein, niin ei ole mitään haittaa jos ystävät käyvät kylässä.

        'Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana' - jopa Atlantin takana. Kun tutkii tätä, niin ajatukset voivat kirkastua ---

        ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

        ...



      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Näin se tekeekin, mutta varautuu kaikkeen sellaiseen mikä voisi muodostaa sille uhkaa - ja sen toisen ydinasesuurvallan ilmestyminen sotakoneineen rajansa taakse Suomeen - on sitä.

        Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?

        Huonosti tunnet historiaa - saksalaisjoukot tulivat Lappiin paljon aikaisemmin kuin 1941 eikä se ollut kenellekkään ongelma.

        Lopettaisit kirjoittamisen tällaisista aiheista, joita et ymmärrä.

        Ei kaikki voi olla älykkäitä - tyytyisit mitättömään osaasi yhteiskunnan elättinä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti tunnet historiaa - saksalaisjoukot tulivat Lappiin paljon aikaisemmin kuin 1941 eikä se ollut kenellekkään ongelma.

        Lopettaisit kirjoittamisen tällaisista aiheista, joita et ymmärrä.

        Ei kaikki voi olla älykkäitä - tyytyisit mitättömään osaasi yhteiskunnan elättinä.

        Varustelut Oper. Barbarossaan alkoivat Lapissa olevien saksalaisvoimien osalta 1941 ... Tätä tarkoitettanee?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varustelut Oper. Barbarossaan alkoivat Lapissa olevien saksalaisvoimien osalta 1941 ... Tätä tarkoitettanee?

        Ei - tunnetusti heikosti historiaa tunteva Luoma kirjoittaa:

        "Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?"

        No ne nixmannit tulivat Lappiin kauttakulkusopimuksen pohjalta jo 1940. Neuvostoliitto hyväksyi tämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo jenkkien sotahistoria on maailmanennätys luokkaa! Miksi jenkki on niin sotainen?

        Kiinan on pidenpi, sotaisampi ja ruumiita on tullut moninkertainen määrä. Väliin mahtuu helposti Venäjä.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Meidän ystävät löytyvät meistä länteen ja etelään: Ruotsi, Norja, Viro, Saksa jne.

        Viisasta olisi tehdä aiemmasta vihollisensa jälleen ystävä, sillä se on meille se ratkaisevin asia, rauhaa ajatellen.


      • Anonyymi

        Esimerkiksi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Viisasta olisi tehdä aiemmasta vihollisensa jälleen ystävä, sillä se on meille se ratkaisevin asia, rauhaa ajatellen.

        Agressiivinen diktatuuri on "ystävänä" kelvoton. Venäjä on uhka vaikka Suomi tekisi mitä. Tietenkään ei pidä tarkoituksellisesti provosoida ja olla asiallinen, mutta emme voi unohtaa sitä, että Suomi on demokratia ja demokraattisen yhteisön jäsen ja Venäjä on omaa kansaa sortava diktatuuri.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Näin se tekeekin, mutta varautuu kaikkeen sellaiseen mikä voisi muodostaa sille uhkaa - ja sen toisen ydinasesuurvallan ilmestyminen sotakoneineen rajansa taakse Suomeen - on sitä.

        Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?

        Muistatko, mitä seurasi, kun Stalinin rosvoarmeija raukkamaisesti hyökkäsi Suomeen 1939?
        Tämä kusipäinen teko aiheutti sen, että Suomi täysin moraalisesti oikein liittoutui Saksan kanssa taistelemaan kommunistihirviötä vastaan!

        Ja Nl aloitti myös sen jatkosodankin pommittamalla maamme kaupunkeja!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo jenkkien sotahistoria on maailmanennätys luokkaa! Miksi jenkki on niin sotainen?

        Ylläpitää hegemoniaansa ja puolustaa kaikin keinoin oikeaksi katsomaan malleja elää, tosin pienestä maailmallisena vähemmistöisyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varustelut Oper. Barbarossaan alkoivat Lapissa olevien saksalaisvoimien osalta 1941 ... Tätä tarkoitettanee?

        Juuri näin. Göring laitatti lähettinsä kautta viestiä Suomeen "korkojen kanssa takaisin saannista" 1940!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei - tunnetusti heikosti historiaa tunteva Luoma kirjoittaa:

        "Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?"

        No ne nixmannit tulivat Lappiin kauttakulkusopimuksen pohjalta jo 1940. Neuvostoliitto hyväksyi tämän.

        Saksan varustelut Barbarossaan alkoivat Suomenkin puolelta 1941.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisasta olisi tehdä aiemmasta vihollisensa jälleen ystävä, sillä se on meille se ratkaisevin asia, rauhaa ajatellen.

        Jotta aito ystävyys kahden maan välillä olisi mahdollista, niin ystävyyden rakentamiseen tarvitaan kaksi tasavertaista ja toisiaan ja toistensa itsenäisyyttä, vapautta kunnioittaen. Ja rehellisesti. Nöyristely esim yya-ajan tyyliin ei lisää eikä mahdollista aitoa ystävyyttä. Valitettavasti ei myöskään toisen osapuolen sotaisa käytös ja uhkailu, saati hyökkäys ja miehitys lähialueen naapurivaltioon.

        Suomi ei varmasti ole ollut eikä ole vieläkään esteenä aidon ystävyyden luomiselle, mutta nöyristelyyn ja kaiken agressioiden hyväksymiseen on vaikea suomalaisia ja Suomen enää taipua. Jos tämän vuoksi aito ystävyys on mahdotonta, niin sitten on. Ihan mihin hintaan tahansa sitä ei pidä tavoitella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko, mitä seurasi, kun Stalinin rosvoarmeija raukkamaisesti hyökkäsi Suomeen 1939?
        Tämä kusipäinen teko aiheutti sen, että Suomi täysin moraalisesti oikein liittoutui Saksan kanssa taistelemaan kommunistihirviötä vastaan!

        Ja Nl aloitti myös sen jatkosodankin pommittamalla maamme kaupunkeja!

        Huomion arvoista on se, että tuolloin Stalinilla ja Hitlerillä oli eräänlainen liittolaissopimus, jossa määriteltiin sekä Saksan että Neuvostoliiton etupiirit. Sen sopimuksen mukaan Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin ja sitähän Stalin käytännössä yrittikin toteuttaa hyökkäämällä Suomeen syksyllä 1939, kun Suomi ei vapaaehtoisesti suostunut luopumaan alueistaan.
        Ei Suomi tuolloin hakeutunut Saksan liittolaiseksi, ei vaan apua haettiin mm Britanniasta ja Ranskasta ja Ruotsista. Talvisotahan päättyikin, kun Britannia ja Ranska lupasivat tukea Suomea. Jota ei kyllä sitten lopultakaan tullut.
        Saksan kanssa liittoutuminen jäi lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi. Sotaa käyvänä maana ja vakavasti tuhoutumisen uhan alla olevana maana yksin on neuvotteluasemat avunsaannin osalta todella heikot ja aika rajallista. Potentiaalisia auttajia ei muita ollut kuin Saksa. Sen antaman aseavun ja sotilasavun ansiosta Suomi selviytyi ja säilyi itsenäisenä.


      • Anonyymi

        Ikävää kertoa mutta venäjän kieli on sekoitus slaavia kreikkaa persiaa hebreaa ja meillä täällä on latinan kieli . Sen takia että alkaa taas näkyä venäjän kielistä textiä siellä sun täällä ihmiset kokee olevansa uhattuina . Tilaa on idässä puhua venäjää kyllä .


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mitä kamalaa siinä on, jos Venäjälle tähdennetään, että sen kannattaa pysyä omalla puolellaan Suomen rajaa?

        Joka puolelle ilmestyy venäjän kielistä textiä . Sallassa enemmänkin.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Näin se tekeekin, mutta varautuu kaikkeen sellaiseen mikä voisi muodostaa sille uhkaa - ja sen toisen ydinasesuurvallan ilmestyminen sotakoneineen rajansa taakse Suomeen - on sitä.

        Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?

        Et voi olla niin totaalisen tyhmä että vertaat usaa natoa ja vanhaa saksaa toisiinsa vuonna 2021 .


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Nyky-Venäjä muistuttaa Natsi-Saksaa enemmän kuin Yhdysvallat joka on demokratia. Miksi sinua ei lainkaan häiritse se, että Putin on julma diktaattori, joka tapattaa omia kansalaisiaan ja sortaa kansaansa?

        Suomi kuuluu poliittisesti, taloudellisesti ja arvopohjaltaan länteen. Meidän ja idän autoritääristen diktatuurien välissä on henkinen juopa ja ja kuuluukin olla. Kun ystävänsä valitsee oikein, niin ei ole mitään haittaa jos ystävät käyvät kylässä.

        Onko oikeasti niin että SLAAVIT olisi murhannut ryöstänyt kristityiltä nimittäin myllynkivi . Mutta sehän tiedetään että muut uskonnot vihaa kristittyjä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        'Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana' - jopa Atlantin takana. Kun tutkii tätä, niin ajatukset voivat kirkastua ---

        ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

        ...

        Täältä on kyllä matkaa Atlantille . Nykyään Suomi seilaa Välimerellä ja Atlantilla myös. Näillä isoilla merillä on kansainväliset väylät mitä pitkin kulkee kaikkien maiden alukset .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo jenkkien sotahistoria on maailmanennätys luokkaa! Miksi jenkki on niin sotainen?

        Siperian juutalaisilla 🔯 on kakkosasunnot Israelissa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varustelut Oper. Barbarossaan alkoivat Lapissa olevien saksalaisvoimien osalta 1941 ... Tätä tarkoitettanee?

        Joo mut neukut oli aloittanut sodan jo 1939 . Samoin Saksa oli hyökännyt Puolaan. Suomea ei auta syyttää mistään täällä oltiin puolueettomia hyökkäämättömyys sopimukseen luottaen kun alkoi neukut pommitella Viipuria .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis Venäjäkö on Suomen ystävä? Ystävä? Jos ystävät on tuollaisia, niin mihin vihollisa tarvitaan?

        Ryöstöllä ne kulkee luvattu maa on arabeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei - tunnetusti heikosti historiaa tunteva Luoma kirjoittaa:

        "Muistatko Wehrmachtin ja Waffen-SS' n ilmestymisen Suomen Lappiin vuonna 1941? Muistatko mitä seurasi ... ?"

        No ne nixmannit tulivat Lappiin kauttakulkusopimuksen pohjalta jo 1940. Neuvostoliitto hyväksyi tämän.

        SS tarkoittaa sotapoliisi voimat . Jos ei osaa saksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisasta olisi tehdä aiemmasta vihollisensa jälleen ystävä, sillä se on meille se ratkaisevin asia, rauhaa ajatellen.

        Mongolian budhan kanssa vai juutalaisen Kazakstanin kanssa eesaut asuu Kiinan rajalla . Kysehän on uskonnoista. Tataarit on yksi uskonto.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Agressiivinen diktatuuri on "ystävänä" kelvoton. Venäjä on uhka vaikka Suomi tekisi mitä. Tietenkään ei pidä tarkoituksellisesti provosoida ja olla asiallinen, mutta emme voi unohtaa sitä, että Suomi on demokratia ja demokraattisen yhteisön jäsen ja Venäjä on omaa kansaa sortava diktatuuri.

        Kristityt asutti Viipuria mutta tiedetään mitkä uskonnot vihaa kristittyjä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko, mitä seurasi, kun Stalinin rosvoarmeija raukkamaisesti hyökkäsi Suomeen 1939?
        Tämä kusipäinen teko aiheutti sen, että Suomi täysin moraalisesti oikein liittoutui Saksan kanssa taistelemaan kommunistihirviötä vastaan!

        Ja Nl aloitti myös sen jatkosodankin pommittamalla maamme kaupunkeja!

        Joo ei saksalaisia ollut vielä silloin täällä . Pommittivat Viipuria lasten kouluja aamulla oikein hirviöitä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Göring laitatti lähettinsä kautta viestiä Suomeen "korkojen kanssa takaisin saannista" 1940!

        No totuus on että Venäjän neukut siis CCCP varasti . Härskiä varastamista . Ihmiset siis erilaiset heimot asui asuin maaillaan kun rosvot ryöstämään tuli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomion arvoista on se, että tuolloin Stalinilla ja Hitlerillä oli eräänlainen liittolaissopimus, jossa määriteltiin sekä Saksan että Neuvostoliiton etupiirit. Sen sopimuksen mukaan Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin ja sitähän Stalin käytännössä yrittikin toteuttaa hyökkäämällä Suomeen syksyllä 1939, kun Suomi ei vapaaehtoisesti suostunut luopumaan alueistaan.
        Ei Suomi tuolloin hakeutunut Saksan liittolaiseksi, ei vaan apua haettiin mm Britanniasta ja Ranskasta ja Ruotsista. Talvisotahan päättyikin, kun Britannia ja Ranska lupasivat tukea Suomea. Jota ei kyllä sitten lopultakaan tullut.
        Saksan kanssa liittoutuminen jäi lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi. Sotaa käyvänä maana ja vakavasti tuhoutumisen uhan alla olevana maana yksin on neuvotteluasemat avunsaannin osalta todella heikot ja aika rajallista. Potentiaalisia auttajia ei muita ollut kuin Saksa. Sen antaman aseavun ja sotilasavun ansiosta Suomi selviytyi ja säilyi itsenäisenä.

        Toivomus olisi ettei niitä venäjän kielisiä textejä enää näkyisi täällä eikä arabiaa. Loukkaukset on liian kovia .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisasta olisi tehdä aiemmasta vihollisensa jälleen ystävä, sillä se on meille se ratkaisevin asia, rauhaa ajatellen.

        Valtioilla ei ole ystäviä. On vain naapureita ja liittolaisia.:D Valtion intresseissä on pitää yllä suhteita niihin kaikkiin.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Agressiivinen diktatuuri on "ystävänä" kelvoton. Venäjä on uhka vaikka Suomi tekisi mitä. Tietenkään ei pidä tarkoituksellisesti provosoida ja olla asiallinen, mutta emme voi unohtaa sitä, että Suomi on demokratia ja demokraattisen yhteisön jäsen ja Venäjä on omaa kansaa sortava diktatuuri.

        Venäjästä on tullut itseään korostava kiukuttelija. Kuten usein entisistä suurvalloista, jotka eivät hyväksy nykyistä asemaansa maailmassa. Britanniassa on ollut joskus vähän samaa vikaa, vaikka se toki hienostuneemmin toimii.:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotta aito ystävyys kahden maan välillä olisi mahdollista, niin ystävyyden rakentamiseen tarvitaan kaksi tasavertaista ja toisiaan ja toistensa itsenäisyyttä, vapautta kunnioittaen. Ja rehellisesti. Nöyristely esim yya-ajan tyyliin ei lisää eikä mahdollista aitoa ystävyyttä. Valitettavasti ei myöskään toisen osapuolen sotaisa käytös ja uhkailu, saati hyökkäys ja miehitys lähialueen naapurivaltioon.

        Suomi ei varmasti ole ollut eikä ole vieläkään esteenä aidon ystävyyden luomiselle, mutta nöyristelyyn ja kaiken agressioiden hyväksymiseen on vaikea suomalaisia ja Suomen enää taipua. Jos tämän vuoksi aito ystävyys on mahdotonta, niin sitten on. Ihan mihin hintaan tahansa sitä ei pidä tavoitella.

        Valtioilla voi olla hyvät ja ongelmattomat suhteet. Mutta "aito ystävyys" on naiivi ajatus. Valtiot eivät toimi tunteiden pohjalta, niiden toimintaa ohjaavat aina omat intressit. Vierailuja ei tehdä siksi, että tykätään isännästä. Ja jätetä tekemättä, koska ei tykätä. Vaikka kaksi valtionjohtajaa inhoaisivat toisiaan, niin maiden väliset suhteet ovat isompi asia kuin he. Diktaattoritkin osaavat joskus olla hurmaavia, mutta ei se tarkoita, että heidän kanssaan olisi mitään yhteistä. Ulkopolitiikka on järkipolitiikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomion arvoista on se, että tuolloin Stalinilla ja Hitlerillä oli eräänlainen liittolaissopimus, jossa määriteltiin sekä Saksan että Neuvostoliiton etupiirit. Sen sopimuksen mukaan Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin ja sitähän Stalin käytännössä yrittikin toteuttaa hyökkäämällä Suomeen syksyllä 1939, kun Suomi ei vapaaehtoisesti suostunut luopumaan alueistaan.
        Ei Suomi tuolloin hakeutunut Saksan liittolaiseksi, ei vaan apua haettiin mm Britanniasta ja Ranskasta ja Ruotsista. Talvisotahan päättyikin, kun Britannia ja Ranska lupasivat tukea Suomea. Jota ei kyllä sitten lopultakaan tullut.
        Saksan kanssa liittoutuminen jäi lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi. Sotaa käyvänä maana ja vakavasti tuhoutumisen uhan alla olevana maana yksin on neuvotteluasemat avunsaannin osalta todella heikot ja aika rajallista. Potentiaalisia auttajia ei muita ollut kuin Saksa. Sen antaman aseavun ja sotilasavun ansiosta Suomi selviytyi ja säilyi itsenäisenä.

        Etupiiriajattelu alkoi tosiaan Stalinista ja Hitleristä. Mutta Roosevelt, Stalin ja Churchill viimeistelivät sen jakamalla koko Euroopan Jaltalla vuonna 1945 etupiireihin.


      • Anonyymi

        Kerrotko mitkä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan on pidenpi, sotaisampi ja ruumiita on tullut moninkertainen määrä. Väliin mahtuu helposti Venäjä.

        Etkö katsonut Wikin linkkiä lainkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SS tarkoittaa sotapoliisi voimat . Jos ei osaa saksaa.

        Shutzstaffel


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan on pidenpi, sotaisampi ja ruumiita on tullut moninkertainen määrä. Väliin mahtuu helposti Venäjä.

        Totta, Kiina on maailman pitkäaikaisin yhä jatkuva korkeakulttuuri - tuhansia vuosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko, mitä seurasi, kun Stalinin rosvoarmeija raukkamaisesti hyökkäsi Suomeen 1939?
        Tämä kusipäinen teko aiheutti sen, että Suomi täysin moraalisesti oikein liittoutui Saksan kanssa taistelemaan kommunistihirviötä vastaan!

        Ja Nl aloitti myös sen jatkosodankin pommittamalla maamme kaupunkeja!

        Et ehkä ole perehtynyt Jatkosodan suomalais-saksalaisiin valmisteluihin, et Tallinnan merialueen miinoitukseen, Petsamon Venäjän konsulaatin ryöstöön kuin saksalaisten pommikoneiden välilaskuihin Suomessa, matkalla Pietarin pommituksiin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti tunnet historiaa - saksalaisjoukot tulivat Lappiin paljon aikaisemmin kuin 1941 eikä se ollut kenellekkään ongelma.

        Lopettaisit kirjoittamisen tällaisista aiheista, joita et ymmärrä.

        Ei kaikki voi olla älykkäitä - tyytyisit mitättömään osaasi yhteiskunnan elättinä.

        Ilkka Luoma tuntee historian hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan on pidenpi, sotaisampi ja ruumiita on tullut moninkertainen määrä. Väliin mahtuu helposti Venäjä.

        Sinulla lienee joitain todisteita väitteillesi?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Meidän ystävät löytyvät meistä länteen ja etelään: Ruotsi, Norja, Viro, Saksa jne.

        Tanska islanti .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan on pidenpi, sotaisampi ja ruumiita on tullut moninkertainen määrä. Väliin mahtuu helposti Venäjä.

        Mongolian budhashamaanit oli myös kovia sotimaan .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisasta olisi tehdä aiemmasta vihollisensa jälleen ystävä, sillä se on meille se ratkaisevin asia, rauhaa ajatellen.

        Venäläinen varastaa se on ongelma lähiöissä työpaikoilla työkoneet lähtee myös arabien rabbienromanien mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko, mitä seurasi, kun Stalinin rosvoarmeija raukkamaisesti hyökkäsi Suomeen 1939?
        Tämä kusipäinen teko aiheutti sen, että Suomi täysin moraalisesti oikein liittoutui Saksan kanssa taistelemaan kommunistihirviötä vastaan!

        Ja Nl aloitti myös sen jatkosodankin pommittamalla maamme kaupunkeja!

        Se vaa on niin että oli suomalaisilta otettu aseet pois ja sama kaiku on askelten .


    • Anonyymi

      Kenen piikkiin menee saasteet mitä amerikan koneet tuottaa?

      • Anonyymi

        Isänmaallisuuden ei ruplaporukan....


      • Erinomaisen kauaskantoinen kysymys!


      • Ilmastosopimuksissa on sotakoneiden mentävä aukko. Niissä ei lasketa armeijoiden päästöjä mukaan. Tämä on tavallaan väärin, koska armeijat ovat merkittäviä saastuttajia, mutta käytännössä ymmärrettävää, koska minkään maan (varsinkaan suurvallan) armeijat eivät halua raportoida siitä miten paljon polttoainetta ne polttavat missäkin.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Ilmastosopimuksissa on sotakoneiden mentävä aukko. Niissä ei lasketa armeijoiden päästöjä mukaan. Tämä on tavallaan väärin, koska armeijat ovat merkittäviä saastuttajia, mutta käytännössä ymmärrettävää, koska minkään maan (varsinkaan suurvallan) armeijat eivät halua raportoida siitä miten paljon polttoainetta ne polttavat missäkin.

        Paljonko Suomen liikennepäästöt ovat verrattuna edes yhden tuleen ammutun öljykentän päästöön?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Ilmastosopimuksissa on sotakoneiden mentävä aukko. Niissä ei lasketa armeijoiden päästöjä mukaan. Tämä on tavallaan väärin, koska armeijat ovat merkittäviä saastuttajia, mutta käytännössä ymmärrettävää, koska minkään maan (varsinkaan suurvallan) armeijat eivät halua raportoida siitä miten paljon polttoainetta ne polttavat missäkin.

        Suurin sotilaallinen saastuttaja lienee USA, koska sen taisteluintensiivisyys on korkeinta luokkaa viimeisten 60 vuoden aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin sotilaallinen saastuttaja lienee USA, koska sen taisteluintensiivisyys on korkeinta luokkaa viimeisten 60 vuoden aikana.

        Vain Luoman propagandassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Luoman propagandassa.

        Ketjussa näkyy nuo jenkkien sodat wiki-linkkinä, sieltä voi myös päätellä ympäristöhaittojen määrän, josta atomipommin osuus lienee hyvin suuri?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Luoman propagandassa.

        Täällä ketjussa on hyvä listaus jenkkien sodista.


      • Anonyymi

        Vai saasteet . Suomeen tunkeutuu päivittäin venäläisiä laivoja rekkoja koneita kuka sen saastan puhdistaa ???????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä ketjussa on hyvä listaus jenkkien sodista.

        Sitten on noi arabimaiden sodat tuolla .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Luoman propagandassa.

        Jenkit sotii jatkuvasti. Ovat kylläkin 20 vuoden tappamiseltaan poistumassa Afganistanista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten on noi arabimaiden sodat tuolla .

        Mitä sotia ne ovat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sotia ne ovat?

        Jenkki riehuu niissä kaikissa.


    • Anonyymi

      Nimitys "Isäntämaasopimus" on kaikkien eufemismien äiti.
      Enempää alistetuksi rengiksi ja lakeijaksi ei voisi joutua kuin "isännöidessään" vieraita asevoimia maassa.

      • Anonyymi

        Se ei ole edes sopimus. Kyseessä on ei sitova logistinen yhteisymmärryspöytäkirja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei ole edes sopimus. Kyseessä on ei sitova logistinen yhteisymmärryspöytäkirja.

        Näyttää olevan tässä ketjussa kokonaisuutena nähtävillä, ei kun lukemaan.


      • Anonyymi

        Nehän kuitenkin käy treenaamassa lähinnä ilmastoa ja koneita eikä asu täällä.


      • Anonyymi

        Suomi isännöi joka päivä vieraiden valtioiden edustajia. Sotilasvierailuissa ei ole mitään uutta. Vieraita on käynyt aina niin idästä kuin lännestäkin. Isäntämaasopimuksessa sovitaan kuka keittää kaffet ja kuka tuo pullat.:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi isännöi joka päivä vieraiden valtioiden edustajia. Sotilasvierailuissa ei ole mitään uutta. Vieraita on käynyt aina niin idästä kuin lännestäkin. Isäntämaasopimuksessa sovitaan kuka keittää kaffet ja kuka tuo pullat.:)

        Keitettiin aikansa Saksan SS:lle kahvit, tunnetuin seurauksin.


    • Case Rissala I ---

      IS: "USA tuo hävittäjät Rissalaan, eduskunnassa repesi riita – ”Mittava harjoitus pidetty salassa”
      Yhdysvaltalaiset hävittäjät saapuvat keväällä harjoittelemaan Suomeen. Eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari kummeksuu sitä, miksi näin mittava harjoitus pidettiin salassa."

      ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007993827.html -

      ...

      • Linkki oli hyvä, mutta ei ehkä se minkä ajattelit laittaa.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Linkki oli hyvä, mutta ei ehkä se minkä ajattelit laittaa.

        Linkki kertoo olennaisen Luomasta itsestään.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Linkki oli hyvä, mutta ei ehkä se minkä ajattelit laittaa.

        Luoman naurattaa lukijoita linkityksillään. Lähes aina linkki ei vastaa esitettyä valeuutisointia - jos vastaa, niin linkkinä on Luoman oma propagandakirjoitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkki kertoo olennaisen Luomasta itsestään.

        Näkyy olevan Hesarin pääkirjoitus. Hesari on Suomessa voimakas natottaja, jo edesmenneen laatutoimittaja Kivisen ajoista saakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyy olevan Hesarin pääkirjoitus. Hesari on Suomessa voimakas natottaja, jo edesmenneen laatutoimittaja Kivisen ajoista saakka.

        Trollit riekkuvat suomalaista laatumediaa, joka lahjomattomasti kertoo totuuden asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollit riekkuvat suomalaista laatumediaa, joka lahjomattomasti kertoo totuuden asioista.

        Oletko sinäkin West trolling manipulation -ilmiön uhri. Saa ajatella. Tuo WTM on usein käytetty termi,kun puhutaan lännettyneestä manipulaatiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko sinäkin West trolling manipulation -ilmiön uhri. Saa ajatella. Tuo WTM on usein käytetty termi,kun puhutaan lännettyneestä manipulaatiosta.

        Entäpä sinä ja varsinkin aloittaja Luoma.
        Puhutaanko silloin East trolling manipulation-ilmiöstä? Kaikki aivan varmasti tietää tämän ETM:n olevan vahvasti esillä tässä natopalstallakin ja myös keskustelun avaajan Luoman teksteissä.

        Eronahan WTM: n ja ETM:n välillä on uutisoinin kriittisyys ja moniarvoisuus lähdemaissaan.
        ETM:n kotimaassa vallitsee tiukka sensuuri ja propagandistinen ote uutisointiin eikä sillä ole vastavoimaa käytännössä. Ne vähäisetkin ovat suuressa vaarassa, vankilassa tai hautausmailla.
        Tämä on se oleellinen ero WTM:n ja ETM:n välillä ja siksi ETM on niin naiviia ja helposti osoitettavissa valekirjoituksiksi ja -propagandaksi. Kun ei tarvitse huomioida kriitikkoja ja kriittistä mediaa.


      • Anonyymi

        Niin eihän nämä Euroopan unionin asiat kuulu Venäjälle .


      • Anonyymi

        Kansalta salattiin myös!


    • Anonyymi

      On aivan luonnollista että Putin haluaa pitää tapaamisen puolueettomassa maassa eikä missään banaanitasavallassa.

      • Anonyymi

        On luonnollista, että Biden ei halua kävellä Trumpin jalanjäkiä. Trum "saastutti" Suomen tapaamispaikkana.


      • Anonyymi

        Suomi ei ole kansakunnan tahdon mukaisesti enää puolueeton. Se tulee olemaan meille vielä iso ongelma. Avaaja käsittelee aihetta seikkaperäisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi ei ole kansakunnan tahdon mukaisesti enää puolueeton. Se tulee olemaan meille vielä iso ongelma. Avaaja käsittelee aihetta seikkaperäisesti.

        Seikkaperäistä itäpropagandaa.... joopa joo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi ei ole kansakunnan tahdon mukaisesti enää puolueeton. Se tulee olemaan meille vielä iso ongelma. Avaaja käsittelee aihetta seikkaperäisesti.

        Suomi oli puolueeton vuonna 1939 .


    • Anonyymi

      Avaus on valeuutinen.

      • Anonyymi

        Pienet perustelut toisivat muutoin tyhjään kommenttiin uskottavuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pienet perustelut toisivat muutoin tyhjään kommenttiin uskottavuutta.

        Lue ketjun kommentteja - kaikki avauksen valheet ovat kumottu.


      • Anonyymi

        Miltä osin, esimerkkejä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue ketjun kommentteja - kaikki avauksen valheet ovat kumottu.

        Luin kaikki läpi, en huomannut asiallisesti yhtään. Missä ne mielestäsi olivat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin kaikki läpi, en huomannut asiallisesti yhtään. Missä ne mielestäsi olivat?

        Olet varmasti avaaja - pelkästään Kilgore.Trout on jauhottanut sinut monta kertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin kaikki läpi, en huomannut asiallisesti yhtään. Missä ne mielestäsi olivat?

        Sinulla on varmasti ongelmia luetun ymmärretyn kanssa.

        Luoman Lappiin, isäntämaapöytäkirjaan ja historiaan liittyvät valehtelut ovat kumottu.


      • Anonyymi

        Joo tää on tahallista hölynpölyä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pienet perustelut toisivat muutoin tyhjään kommenttiin uskottavuutta.

        Ilkka on varmaan Ortodoksikirkon kaksoiskansalainen . Sehän on niin että ihminen voi vaihtaa asuin maata . Neukkula romahti ja siellä saa nykyään liikkua ja vaihtaa paikkaa ennen ei saanut . Neukkula oli orjuutta . Nyt sieltä menee lennot jo Thaimaahan ja Israeliin Intiaan . Mikään pakko ei ole kiduttaa itseään kun voi muuttaa.


    • Anonyymi

      Natottaja näyttää olevan vain alamainen tai vihollinen.
      Sivistyneeseen rinnakkaisoloon ei heistä ole.
      "Suomen etu " Evertiluutnantti nyttää ajattelevan että Venäjä pelkää isäntämaa Suomea, eikä siksi tee mitään puolustaakseen maataan.
      Ei everstiluutnantti ymmärrä mitään punaisesta viivastakaan, vaan on kansan kauhuksi valmis hakemaan sen paikkaa.
      Mutta minkäs teet kun kenraalimme on alistuneisuutemme sopimuksin vahvistanut.

      • Anonyymi

        Onhan noi punatähti pentagrammit häpeällistä oikeasti kieltää Jeesuksen . ✝️😇


    • Anonyymi

      Varsin kummaa. Luoman russakkarollaukset vain lisäävät kansan päättäväisyyttä mahorkantuoksuisia rolleja vastaan. Kukaties nato-yhteistyön syventäminen ei olekaan niin paha asia. Olen ollut muuten skeptinen nato-yhteistyön suhteen, mutta russorollien spämmisodankäynti jos mikä herättää tajuamaan, että iivanalla on edelleenkin pahat mielessään, kuten aina ennenkin. Laiton naapurimaiden miehittäminen, sisällissotien lietsominen ja tukeminen, matkustajakoneen alasampuminen ja toisen kaappaaminen, kaikki piirtävät varsin kitkerän kuvan roistovaltiosta, joka toimii juuri niin röyhkeästi kuin sen annetaan toimia. Juuri siksi on hyvä muistaa, että sen iivanan rikoksen johon et ole varautunut, iivana kyllä toteuttaa.
      On siis aika koota vastavoimaa Putlerin diktatuuria vastaan.

      • Anonyymi

        Päättäväisyys näkyy hyvin natovastaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päättäväisyys näkyy hyvin natovastaisuudessa.

        Pienen trollijoukon näkymiä Pietarin suunnasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päättäväisyys näkyy hyvin natovastaisuudessa.

        Kaksoiskansalaisten vaikeuksia valita puolensa.


    • Anonyymi

      Lujaa laatua Lada.

      • Anonyymi

        Soveltuvuus avaukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soveltuvuus avaukseen?

        DA !
        Tuo auto että avauksen propaganda ovat samasta maasta.


      • Anonyymi

        Muistuu mieleen pakkaset niin ladoja tönättiin käyntiin lumihangessa ja jenkkien vanhat chervoletit lähti hyristen käyntiin V8 moottorit. Ennen oli kovemmat pakkaset .


    • Pitäisikö hyväksyä suur-venäläisten polittiset intohimot?Neuvostoliitto kuopattiin ja samalla vasallivaltioiden orjuuttaminen kaatui.Eli Varsovanliitto sekä Sev lopetettiin.

      • Anonyymi

        Eurooppalaisen rauhankehityksen takeeksi olisi samaan hengenvetoon pitänyt lopettaa NATO!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eurooppalaisen rauhankehityksen takeeksi olisi samaan hengenvetoon pitänyt lopettaa NATO!

        ."Eurooppalaisen rauhankehityksen takeeksi olisi samaan hengenvetoon pitänyt lopettaa NATO!"

        - toivoo Baltian ja Suomen miehitystä suunnitteleva Vladimir Putin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ."Eurooppalaisen rauhankehityksen takeeksi olisi samaan hengenvetoon pitänyt lopettaa NATO!"

        - toivoo Baltian ja Suomen miehitystä suunnitteleva Vladimir Putin

        Teko olisi ollut suur-eurooppalainen teko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eurooppalaisen rauhankehityksen takeeksi olisi samaan hengenvetoon pitänyt lopettaa NATO!

        Pitäisi perustaa pelasta kristityt suojelujärjestö . Kristittyjä vainotaan .


    • Anonyymi

      Ei meitä natovastustajia taida kovin voimakkaasti järisyttää Venäjän tilanne, niin hyvin se on lännen lietsonnat kestänyt.
      Sekin vielä, ettei natovastustaja myönny Venäjän alaisuuteen.
      Mutta miten natottaja selviää Amerikan "esimerkillisyydestä" kun sille luovuttaa maansa puolustuksen.
      Miksi ette julkaise oikein käännettyä tekstiä.
      Nähdyssä lukee: "Luovuttaa alueensa natojoukkojen tuloon tai läpikulkemiseen."
      Sanamuoto ei ehkä ole tarkka mutta asia on.
      Kovin kevyitä teidän tavanomaiset heittonne sitten loppukeskusteluissa yleensä on.

      • Anonyymi

        Eivät myönny Venäjä alaisuuteen, kun ovat jo...


      • Anonyymi

        TYHMÄ !!!!

        Mitäs luet trollien provosoiteja ja valeuutisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ !!!!

        Mitäs luet trollien provosoiteja ja valeuutisia.

        Öyhöttäjä ääntelee 😉🤯


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öyhöttäjä ääntelee 😉🤯

        Näin - öyhällistäjä valehtelee ""Luovuttaa alueensa natojoukkojen tuloon tai läpikulkemiseen." "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öyhöttäjä ääntelee 😉🤯

        Näin - öyhällistäja valehtelee "Luovuttaa alueensa natojoukkojen tuloon tai läpikulkemiseen."


      • Anonyymi

        Mistä saa ostaa oikeaa lihaa hirveä kun hevosen lihaa vuohia on ostarilla.


      • Anonyymi

        "Nähdyssä lukee: "Luovuttaa alueensa natojoukkojen tuloon tai läpikulkemiseen."

        Niin lukee, mutta sinä et ymmärrä mitä se tarkoittaa. :D:D Naton rauhankumppanuus on RAUHAN AJAN YHTEISTYÖTÄ!!! Joukkojen läsnäolo liittyy harjoituksiin tai esim. hätätiloihin (esim. suuronnettomuus, luonnonmullistus tms.). Jälkimmäisiä tuskin tulee. Mutta apua on saatavilla, JOS SUOMI NIIN HALUAA. Harjoituksiin ja operaatioihin osallistuminen on aina vapaaehtoista. Suomi itse valitsee mihin harjoituksiin se osallistuu ja mitä harjoituksia täällä pidetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nähdyssä lukee: "Luovuttaa alueensa natojoukkojen tuloon tai läpikulkemiseen."

        Niin lukee, mutta sinä et ymmärrä mitä se tarkoittaa. :D:D Naton rauhankumppanuus on RAUHAN AJAN YHTEISTYÖTÄ!!! Joukkojen läsnäolo liittyy harjoituksiin tai esim. hätätiloihin (esim. suuronnettomuus, luonnonmullistus tms.). Jälkimmäisiä tuskin tulee. Mutta apua on saatavilla, JOS SUOMI NIIN HALUAA. Harjoituksiin ja operaatioihin osallistuminen on aina vapaaehtoista. Suomi itse valitsee mihin harjoituksiin se osallistuu ja mitä harjoituksia täällä pidetään.

        On todella hyvä, että meillä on mahdollisuus turvautua Natoon. Kun sellainen naapuri on, kuin tuo Putin, joka antaa apunsa tuollaiselle rikolliselle kuin on tuo Lukasenka, niin on ehdottoman oikein turvallisuutemme kannalta hyvä, että olemme EU:ssa ja että meillä on Nato turvanamme.

        Eihän tuollaiseen naapuriin voi luottaa valtio, joka on demokraattinen.


    • Anonyymi

      Tuo Geneve-skenaario on aika raju, mutta terävän looginen.

      • Anonyymi

        Se on tarkoitushakuinen ja väärä.

        Tietenkään Biden ei halua toisintoa Trumpin Putin-tapaamisesta. Hän ei halua minkäänlaista vertailukohtaa halveksimaansa Trumppiin ja siksi samanlaiset kuvat samanlaisesta tapaamisesta samassa kaupungissa ei käy laatuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on tarkoitushakuinen ja väärä.

        Tietenkään Biden ei halua toisintoa Trumpin Putin-tapaamisesta. Hän ei halua minkäänlaista vertailukohtaa halveksimaansa Trumppiin ja siksi samanlaiset kuvat samanlaisesta tapaamisesta samassa kaupungissa ei käy laatuun.

        Milloin russakka ei noin tomisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin russakka ei noin tomisi?

        toimisi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on tarkoitushakuinen ja väärä.

        Tietenkään Biden ei halua toisintoa Trumpin Putin-tapaamisesta. Hän ei halua minkäänlaista vertailukohtaa halveksimaansa Trumppiin ja siksi samanlaiset kuvat samanlaisesta tapaamisesta samassa kaupungissa ei käy laatuun.

        Jenkeillä olisi kelvannut Helsinki, näin Biden olisi näyttänyt ettei pelkää Putinia. Kreml siivitti Geneven. Se kävi myös Bidenille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jenkeillä olisi kelvannut Helsinki, näin Biden olisi näyttänyt ettei pelkää Putinia. Kreml siivitti Geneven. Se kävi myös Bidenille.

        Itsekkö keksit vai kysyitkö päivystävältä trollilta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jenkeillä olisi kelvannut Helsinki, näin Biden olisi näyttänyt ettei pelkää Putinia. Kreml siivitti Geneven. Se kävi myös Bidenille.

        Ketään ei pitäisi pelätä enää nykyaikana . Asialliset keskustelut yhdessä. Veisitte uusia testamentteja eri maihin sehän rauhaa tuo .


      • Anonyymi

        Kyllä. Geneven skenaario on looginen, sillä Biden haluaa vierailla samalla reissulla muuallakin Euroopassa.:D Teidän skenaarionne ovat sen sijaan elämälle vieraita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jenkeillä olisi kelvannut Helsinki, näin Biden olisi näyttänyt ettei pelkää Putinia. Kreml siivitti Geneven. Se kävi myös Bidenille.

        Toistelet median spekulaatiota. Valtionjohtajat eivät ole noin neuroottisia.:D:D Geneve on parempi ratkaisu siksi, koska Biden käy myös Britanniassa, ja Putinilla on sinne myös lyhyt matka.


    • Anonyymi

      Laaja-alainen analyysi Suomen tilanteesta katsottuna. Viisas ja paasikivimäinen kauskatseisuus sävyttää tämän skenaarion ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa -eduksemme. Avaajalla ilmeisen hyvät suhteet Kremliin?

    • Anonyymi

      Nämäkin avauksen väitteet ovat valetta:

      " Kuolassa ovat Venäjän vastinvoimat strategisina ydinasepelotteina, jottei maailmamme haihdu ydintulen lieskoihin - kyseessä strategisten ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat - Borei-veneille Bulava monikärkiohjuksineen."

      TODELLISUUDESSA EI KUOLASSA OLE MITÄÄN "KALLIOTUKIKOHTIA".


      " Ehkä nyt ymmärrämme miksi Ala-Kurttia myös vahvistetaan - tosin siihen vaikuttaa myös Koillisväylän kauppareitin puolustusjärjestelyt ..."

      ALA-KURTISTA KOILLISVÄYLÄLLE ON PIDENPI MATKA KUIN HELSINGISTÄ MOSKOVAAN. Ryssän kalustona Ala-Kurtissa on rynnäkköhelikoptereita ja hyökkäysvaunuja, joilla on tarkotus katkaista Suomi kahteen osaan Oulunjärven kohdalta.

      • Anonyymi

        Koillisväylän jatke maayhteytenä on Muurmannin rata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koillisväylän jatke maayhteytenä on Muurmannin rata.

        Paskat - Murmanskista on satoja kilometrejä Koillisväylälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koillisväylän jatke maayhteytenä on Muurmannin rata.

        Koillisväylä kulkee Muurmanskista katsoen kaukana pohjoisessa.


      • Anonyymi

        Taas ollaan Oulun toripoliisin kanssa treffeillä kuin vanhaan pahaan aikaan.


    • Anonyymi

      Terveellisesti muistuttava avausteksti tulevalle!

      • Anonyymi

        Luoman propagandalla ei ole terveysvaikutuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoman propagandalla ei ole terveysvaikutuksia.

        Puolet uutisista on valetta väärennettyjä keksittyjä ja kuvat on kaappattu jostain . Voi tyhmyys.


    • Anonyymi

      Kirjoitus ei vaikuta, koska meillä suomalaisilla on Luomasuoja ja -immuniteetti.

      • Anonyymi

        Lukijoita tuntuu riittävän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukijoita tuntuu riittävän.

        Kyllä - Luomaa jauhotetaan koko ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukijoita tuntuu riittävän.

        Huvikseen kun korona näitä lukee. Muuten ei.


    • Anonyymi

      Juu täällä ei kaivata ulkomaalaisia joukkoja, elleivät ole puolustusjoukkoja, kuten ilmatorjuntaa.

      • Anonyymi

        Etenkään venäläisiä joukkoja.


    • Anonyymi

      Onhan se nyt päivänselvää, että ainoa maa jota vastaan Suomi joutuu kovaa puolustusta rakentamaan on entinen Neuvostoliitto, nykyinen Putin-Venäjä.

      Siksi kaikki Suomen mahdollisesti saama tekninen tai kalustollinen apu voi tulla vain lännen suunnalta.

      Aivan jokainen Suomen tilanteessa oleva vastaavan kokoluokan maa joutuisi tekemään tällaisia puolustuksellisia sopimuksia, kuin Suomi on nyt ollut pakotettu lännen kanssa tekemään.

      Tietenkin kyseinen Isäntämaasopimus on melko lailla per-seestä, ja kaventaa omaa liikkumatilaamme ja suvereniteettiamme. Mutta samanlainen kauttakulkusopimus oli pakko tehdä 1940 Natsi-Saksan kanssa, jotta saimme sieltä aseapua.

      Nää on kovia paikkoja loppujen lopuksi. Ei Suomi näitä siksi tee, että olisi aikeissa Karjalaan tai Neuvostoliittoon hyökätä.

      • Anonyymi

        Puolustuksesta puhutaan, mutta hyökkäys-sotaan suunitelluilla aseilla harjoitellaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustuksesta puhutaan, mutta hyökkäys-sotaan suunitelluilla aseilla harjoitellaan..

        Hornetit on ostettu Suomeen nimenomaan torjuntahävittäjinä. Noita samoja koneita amerikkalaiset nyt Rissalan harjoituksessa lentää.

        Vaikka olisi millainen vitsiniekka tahansa, niin 64 häävittäjäkoneella ei tosiaan lähdetä edes vitsimielssä hyökkäysretkelle, ja Venäjältä maa-alueita valloittamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hornetit on ostettu Suomeen nimenomaan torjuntahävittäjinä. Noita samoja koneita amerikkalaiset nyt Rissalan harjoituksessa lentää.

        Vaikka olisi millainen vitsiniekka tahansa, niin 64 häävittäjäkoneella ei tosiaan lähdetä edes vitsimielssä hyökkäysretkelle, ja Venäjältä maa-alueita valloittamaan.

        Ai? Ilmeisesti sitten "joku" maa hyökkäsi aikoinaan mm. afganistaniin ilmatorjunnalla..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai? Ilmeisesti sitten "joku" maa hyökkäsi aikoinaan mm. afganistaniin ilmatorjunnalla..

        No kerro nyt mitenkä ne Hornetit pitäisi modifioida, etteivät ne enää olisi Venäjän näkökulmasta katsottuna pelättäviä, massiivisen hyökkäyssodan sotakoneistoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustuksesta puhutaan, mutta hyökkäys-sotaan suunitelluilla aseilla harjoitellaan..

        Aivan - puolusvoimien pitää heti tuhota agressiivistet rynnäkkökiväärit ja hyökkäysvaunut.

        Rynnäkkökiväärit korvataan pakenemispyssyillä ja vetäytymisvaunuilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustuksesta puhutaan, mutta hyökkäys-sotaan suunitelluilla aseilla harjoitellaan..

        Rynnäkkökivääri, hyökkäysvaunu, taisteluliivi ja soppatykki ovat hyökkäysaseita.


      • Anonyymi

        Kukaan ei ymmärrä yhtään mitä natsi tarkoittaa. Kristitty ei ole pakana muistakaa se ikuisesti .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustuksesta puhutaan, mutta hyökkäys-sotaan suunitelluilla aseilla harjoitellaan..

        Onko kristittyjä murhattu miten paljon muissa maissa ???? Etniset puhdistukset .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai? Ilmeisesti sitten "joku" maa hyökkäsi aikoinaan mm. afganistaniin ilmatorjunnalla..

        Ei kai joku nyt sekoita Suomen valtiota mihinkään arabiaan ?????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan - puolusvoimien pitää heti tuhota agressiivistet rynnäkkökiväärit ja hyökkäysvaunut.

        Rynnäkkökiväärit korvataan pakenemispyssyillä ja vetäytymisvaunuilla.

        Liimataan kylkeen sydämiä ja glittereitä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hornetit on ostettu Suomeen nimenomaan torjuntahävittäjinä. Noita samoja koneita amerikkalaiset nyt Rissalan harjoituksessa lentää.

        Vaikka olisi millainen vitsiniekka tahansa, niin 64 häävittäjäkoneella ei tosiaan lähdetä edes vitsimielssä hyökkäysretkelle, ja Venäjältä maa-alueita valloittamaan.

        Noinhan se on. Mutta kun on enemmän mielikuvitusta, kuin tietoa...:D


      • Anonyymi

        Mikä ihmeen into Suomella olisi hyökätä tuonne Venäjän takapajulaan? Meillä demokraattisessa valtiossa sentään vapaus toimii ja ihmisillä on ilman minkäälaisia pelkoja hyvä elää.

        Ei meillä miliisit tule oven taakse hakemaan kuulusteltavaksi syyttä suotta niin kuin Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Siinä on kaksi oikein alkukantaista valtiota, ei mitään oikeutta ihmisillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen into Suomella olisi hyökätä tuonne Venäjän takapajulaan? Meillä demokraattisessa valtiossa sentään vapaus toimii ja ihmisillä on ilman minkäälaisia pelkoja hyvä elää.

        Ei meillä miliisit tule oven taakse hakemaan kuulusteltavaksi syyttä suotta niin kuin Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Siinä on kaksi oikein alkukantaista valtiota, ei mitään oikeutta ihmisillä.

        Milloinkas sinne on hyökätty taas?


    • Anonyymi

      LGBT-piireissähän on aina harrastettu hävittäjälentämistä. Nythän kyseessä on ns. hävittäjäpride.

      • Anonyymi

        Nykyään naiset synnyttää lapsia vieraille maille.


    • Anonyymi

      Mitähän Erkki Tuomioja tähän tuumaiset?

      • Anonyymi

        Samaa kuin Putinkin. Tuomioja on aina Venäjän asialla - samoin kuin kammottava Mikko Elo.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa kuin Putinkin. Tuomioja on aina Venäjän asialla - samoin kuin kammottava Mikko Elo.

        No voi tyhmyyden ylistys. Tuomioja - demokratiaa, oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia kunnioittava demari. Putin - oikeiston äärilaitaa edustava diktaattori, joka polkee kaikkia länsimaisia arvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voi tyhmyyden ylistys. Tuomioja - demokratiaa, oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia kunnioittava demari. Putin - oikeiston äärilaitaa edustava diktaattori, joka polkee kaikkia länsimaisia arvoja.

        Tuomioja on Kremlin mies - on aina ollut.

        Lue tämä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006373767.html

        SUOMI allekirjoitti vapaakauppasopimuksen lokakuussa, ja eduskunta hyväksyi sen marraskuussa. Neuvostoliittokin rauhoittui kun se sai lupauksen, ettei sopimus vaikuta Suomen ja Neuvostoliiton suhteisiin – ja jos näin kävisi, Suomi irtisanoisi sen.

        Sopimus astui voimaan 1974 vuoden alusta. Sopimuksen mukaan useimpien teollisuustuotteiden tullit poistuivat 1. heinäkuuta 1977 kokonaan Suomen ja EEC-maiden välisestä kaupasta.

        EEC:N hylkäämistä ajoivat 500 nimen joukossa mm. Sdp:n kansanedustajat Erkki Liikanen ja Erkki Tuomioja sekä SAK:n lakimiehenä tuolloin työskennellyt Tarja Halonen (sd), tasavallan tuleva presidentti.


    • Anonyymi

      Puolueettomuuden suhteen juna on mennyt kauan sitten. Maailma ei meitä tosiasiassa koskaan edes puolueettomana pitänyt. Neuvostoliitto ei koskaan täysin ajatusta hyväksynyt. Yhtä epäilevästi siihen suhtautui muu maailma yya-sopimuksen vuoksi.

      Kansainvälinen luottamus Suomea kohtaan lisääntyi selkeästi, kun meistä tuli EU:n jäseniä ja Naton rauhankumppani. Kansainvälisessä politiikassa on tärkeää tietää kenen joukoissa valtio seisoo. Eihän kukaan tosiasiassa pysty olemaan puolueeton. Kun Suomi äänestää esim. YK:ssa, niin käytännössä ollaan jonkun puolesta ja samalla jotain vastaan. Äänestämättä jättäminen on selkärangatonta venkoilua.

      Venäjä on suhtautunut EU-jäsenyyteemme ja Naton rauhankumppanuuteen rauhallisesti. Se pitää niitä diplomaattisissa keskusteluissa Suomen omana asiana. On suhtautunut ymmärtäväisesti myös osallistumiseemme EU:n Venäjän vastaisiin sanktioihin.

      Natohan on tehnyt yhteistyötä myös Venäjän kanssa Nato-Venäjä-neuvoston puitteissa, joskin se on ollut jäissä Krimin valtauksen jälkeen. Venäjä suhtautuu negatiivisesti erityisesti Nliitosta irronneiden maiden Nato-jäsenyyteen. Se pitää niitä edelleen - tavalla tai toisella - etupiiriinsä kuuluvina.

      Maailma on jakautunut liittolaisuuksien kautta "etupiireihin", pidimme siitä tai emme. Suomi on valinnut puolensa - liityimme Naton täysjäseniksi tai emme. Sillä historia on osoittanut mitä ajopuille tapahtuu.

      • Anonyymi

        Vähän keltaiset kiinatähdet Euroopan lipussa käy hirvittään . Näin näkökulma. Mikä uskonto ...budha.


    • Anonyymi

      Miksi pitää kaivaa verta nenästä?

      • Anonyymi

        Syy on selkeä: RAHA.

        Siksi agressiivinen Putin on maailman rikkain mies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syy on selkeä: RAHA.

        Siksi agressiivinen Putin on maailman rikkain mies.

        Ei Putinin nimissä taida olla suuria rikkauksia. Putin ei uskalla omistaa itse mitään, mutta hänen bulvaaninsa omistavat, joten kansaa sahataan silmiin. Mukamas Putin on köyhä mies, joka pienellä palkalla hoitelee maan asioita.

        Mahtaako Venäjän kansa uskoa noita selittelyjä?


    • Anonyymi

      Trollin toimituspisteen jakelijalta ah. Niin neukkuaikojen postauksia muunnettuna nykyaikaan. Luoma se jaksaa, kun ruplia ropisee vaivannäöstä.

    • Anonyymi

      Jos kansa äänestäisi nyt tuosta pöytäkirjasta, niin miten sinä äänestäisit?

      • Anonyymi

        Venäjän kansaa ei asia kiinnosta, mutta kremliläiset sodanlietsojat ovat harmissaan.
        Rynnäköinti rajan yli Suomeen Ukrainan ja Georgian malliin tulee liian kalliiksi.


    • Anonyymi

      Miksi Venäjä on aina sotimassa?

      • Anonyymi

        On helpointa ryövätä naapurilta maita ja mantuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On helpointa ryövätä naapurilta maita ja mantuja.

        KRIM !!!!


      • Anonyymi

        Miksi Venäjävastainen trolli on sekoittamassa keskusteluja? Hän harjoittaa sitä samaa imperialismia mistä syyttää Venäjää. Ja tuo tuttu "uskottavuus" sana on lähtöisin verkkouutiset lehdestä, missä sen viljelija jo tunnetaankin...


    • Anonyymi

      Näpäyttikö Putte?

    • Anonyymi

      Mistä johtuu kun EU omii viestinnässä Eurooppaa omaksi eurooppalaisuudeksi ja media komppaa tätä ymmärtämättä mitä Eurooppa onkaan.

    • Anonyymi

      Avaaja käsittelee täällä olevaa öyhöttäjää isällisen opastavasti - ymmärtämään enemmän.

      • Anonyymi

        Miten Putinin renkinä toimiminen on opastavaa?


    • Anonyymi

      Raskaasti kätkettyä propagandaa, siis jyrkentynyttä West trolling manipulation -ilmiötä pusketaan itseään "laatumediaksi kutsuvasta informaatioväylästä"!

      HS: Vieraskynä | Suomen kannattaa vielä tiivistää suhdettaan Yhdysvaltoihin:

      ---- https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008112069.html ----

      ----

      • Anonyymi

        "Kansakuntamme" varsinkin Kaakkois-Suomen vaalipiirissä vastasi aika selvästi natolle, että EI viime ek-vaalien 2019 alla. Peräti 57 prosenttia sanoi natolle EI, joka määrä oli edellisestä kyselystä 2015 kasvanut 7 prosenttiyksikköä.
        Samana aikana eli neljässä vuodessa natolle KYLLÄ-äänien määrä romahti peräti KYMMENEN prosenttiyksikköä.
        Huomionarvoiseksi kyselytuloksen tekee se, että juuri Kaakkois-Suomi asukkaineen oli viime sotiemme suurin kärsijä ja menettäjä.
        Miettikääpä nato-öyhöttäjät syitä siihen, jos nyt kehäkolmosen sisällä tai sen länsipuolella ikinä edes kykenette.
        https://esaimaa.fi/vaalit/vaalit/6c983255-d5d4-4ec4-aadc-de742cb5f5a7


    • Anonyymi

      ilkka.luoma; laita nyt se korkki kiinni.

      • Anonyymi

        Pullo tyhjänä? Tuskainen olo, entä sinun varsinainen kommentti?


    • Anonyymi

      Jälleen Genevessä!

      Siis Putin ja Biden; ei meille - emmekö osanneet hoitaa "neuvottelupöydän tahdikasta kattamista"?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eipä tämän jälkeen suurvaltajohtajat ole meillä käyneet.

    • Anonyymi

      [YLE: "Yhdysvaltojen merijalkaväen hävittäjät ja 250 sotilasta saapuivat harjoittelemaan Suomeen – Everstiluutnantti: “Ehdottomasti meidän etu”"
      ~ https://yle.fi/uutiset/3-11960547 - ]

      Täysin ymmärrettävä reaktio upseerilta, joka ei voi muuta kun juosta uskottavuuden perässä ja ennalta osoitettua tietä. Käsittääkseni Neuvostoliiton armeija teki niin. Ja koska Suomen armeija juoksi omia teitään, NL ei voinut voittaa Suomea helposti.
      Osat ovat nyt muuttuneet. Jos PV ei tätä tajua, Suomi joutuu ongelmiin.

      Muistakaa historiasta - NL aloitti mainilan laukaukset. Nyt on Suomen vuoro. Ei siis tarvitse pelätä juuri Venäjää - siellä ristit ovat nousseet, vaan kannattaisi suhtautua varauksella ja pelätä Suomen armeijaa, joka uhoaa kaavamaisesti nostaa aseet tunkeilijoita vastaan, koska niin kauan, kun aiotaan sotia kuten menneisyydessä, on pelko vääryyksien toistumisesta ja varsinkin, kun isot pojat ovat käyneet hakemassa uskottavuustitteleitä USA:ssa...

      Katsokaa erityisesti mitä näillä palstoilla räyhäävä Venäjävastainen trolli huutelee, ja kääntäkää se toisinpäin. Silloin saatte totuuden selville. Narsistia vetää puoleensa sota, kuolema, saasta ja valheet. Se on paholainen, joka haluaa Suomen tuhota.

      • Anonyymi

        Nimittäin kun jatkuvasti puhutaan kaavamaisesta "Venäjän uhkasta", niin kertoisivat edes mikä se "uhka" on, muu kuin se, että PV alkaa räiskimään?!

        Uhka eivät median mukaan ole ne mamut, jotka tulevat tänne tuomaan kulttuurin, joka ei tänne sovi.
        Ja nuo lainsäätäjät eivät sitten ajattele, että vaikka rajan yli tulevalta voi saada aseet pois, ja PV tutkii laukut, ettei kiellettyä tavaraa ole, voi tulija aseistautua maan sisällä?

        Jos ne mustat, jotka heiluivat aseiden ja viidakkoveitsien kanssa Hesassa, eivät tuoneet niitä rajan yli, niin mitä arvelette, mistäköhän saivat ne? Ovatko yritykset velvoitettuja myymään mitä hyvänsä kenelle vain? He eivät ymmärrä ÄO:sta hittoakaan, eivätkä välitä!

        Heitä kiinnostaa vain oma etu - ei väliä mitä kieltä Hesassa puhutaan, ei väliä mitä uskontoa harjoitetaan, ei väliä kuka istuu hallituksessa, kunhan heidän asiaansa ja valtaetujaan ajetaan! He tietävät kovimman aseensa - kieli, ja naisen kohtu! He voivat puhua mitä vain ja suunnitella vaikka teroiskun metrossa kaikkien kuullen - JUMALAN TÄHDEN, TAJUATTEKO MITÄÄN - HE EIVÄT YMMÄRRÄ MITÄ HE PUHUVAT!

        Miten PV vastaa? "Valmistautumalla torjumaan Venäjän hyökkäyksen"
        Miten yhteiskunta vastaa? Ei mitenkään.

        Tervemenoa helvettiin, Suomi, ellei Jeesus aseta ristin voimaa väliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimittäin kun jatkuvasti puhutaan kaavamaisesta "Venäjän uhkasta", niin kertoisivat edes mikä se "uhka" on, muu kuin se, että PV alkaa räiskimään?!

        Uhka eivät median mukaan ole ne mamut, jotka tulevat tänne tuomaan kulttuurin, joka ei tänne sovi.
        Ja nuo lainsäätäjät eivät sitten ajattele, että vaikka rajan yli tulevalta voi saada aseet pois, ja PV tutkii laukut, ettei kiellettyä tavaraa ole, voi tulija aseistautua maan sisällä?

        Jos ne mustat, jotka heiluivat aseiden ja viidakkoveitsien kanssa Hesassa, eivät tuoneet niitä rajan yli, niin mitä arvelette, mistäköhän saivat ne? Ovatko yritykset velvoitettuja myymään mitä hyvänsä kenelle vain? He eivät ymmärrä ÄO:sta hittoakaan, eivätkä välitä!

        Heitä kiinnostaa vain oma etu - ei väliä mitä kieltä Hesassa puhutaan, ei väliä mitä uskontoa harjoitetaan, ei väliä kuka istuu hallituksessa, kunhan heidän asiaansa ja valtaetujaan ajetaan! He tietävät kovimman aseensa - kieli, ja naisen kohtu! He voivat puhua mitä vain ja suunnitella vaikka teroiskun metrossa kaikkien kuullen - JUMALAN TÄHDEN, TAJUATTEKO MITÄÄN - HE EIVÄT YMMÄRRÄ MITÄ HE PUHUVAT!

        Miten PV vastaa? "Valmistautumalla torjumaan Venäjän hyökkäyksen"
        Miten yhteiskunta vastaa? Ei mitenkään.

        Tervemenoa helvettiin, Suomi, ellei Jeesus aseta ristin voimaa väliin.

        Älkää unohtako tätä.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008554703.html
        "KRP on kertonut... että ryhmän sisäinen viestintä on ollut rasistista ja yhteiskuntarauhaa kyseenalaistavaa, jopa sisällissotaan tai vallankumoukseen kiihottavaa."

        Kuka vaatii Suomea kävelemään Ruotsin tietä?


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4456
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1844
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      209
      1369
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1341
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe