Seuraavaa hallitusta jo pohjustetaan

Kahden viikon kuluttua on kuntavaalit, mutta samaan aikaan maassa käydään jo keskustelua seuraavan hallituksen kokoonpanosta ja hallitusyhteistyön ehdoista. Asialla ovat olleet erityisesti suuret oppositiopuolueet eli perussuomalaiset ja kokoomus.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tietää, että jos kokoomus haluaa ensi vaalien jälkeen hallitukseen, se tuskin onnistuu ilman SDP:tä tai perussuomalaisia. Kannatuskyselyjen perusteella PS on todennäköisempi hallituskumppani, jolloin on luonnollista, että puolue avaa keskustelua PS:n suuntaan.
Orpo sanoi jo viime vuoden puolella, että kokoomus on valmis hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Viikko sitten puoluevaltuuston kokouksessa Orpo löi pöytään kokoomuksen ehdot: halu yhteistyöhön ja kykyä kompromisseihin esimerkiksi EU-politiikassa.

PS:n puheenjohtajan Jussi Halla-ahon vastaus kuultiin lauantaina.
Jos kokoomus ja keskusta haluavat tervehdyttää julkista taloutta tai edistää suomalaisten yritysten asemaa tai puolustaa alueiden elinvoimaa, ne tarvitsevat Halla-ahon mukaan perussuomalaisia. Halla-ahon mukaan se on ”poliittinen realiteetti” tämän päivän Suomessa.
– Me kuuntelemme kyllä, emmekä suhtaudu näihin avauksiin ylimielisesti tai pilkallisesti, Halla-aho sanoi linjapuheessaan.

– Me ymmärrämme kompromissien välttämättömyyden ja olemme niihin valmiita. -- Jos me tulemme vastaan toiselle osapuolelle tärkeässä asiakysymyksessä, toisen osapuolen on tultava meitä vastaan meille tärkeässä asiakysymyksessä, Halla-aho linjasi.

Halla-ahon mukaan yhteistyötä pohdittaessa itse kunkin on syytä miettiä omia prioriteetteja.
– Punavihreiden kaverina voi edistää maahanmuuttoa ja EU-fantsuttelua mutta ei hillitä kestävyysvajetta ja velkaantumista, lisätä työllisyyttä ja kilpailukykyä tai keventää veroja. Meidän kaverinamme taas ei voi edistää maahanmuuttoa ja EU-fantsuttelua, mutta meidän kanssamme voi tehdä yhtä ja toista järkevää. Kaikkea ei voi saada. Jos haluaa kaiken, ei yleensä saa mitään, Halla-aho sanoi."
-lainaus päättyy.

Demarit taitavat pelätä tappiota.
Kyllä tällaisen punavihersosialistihallituksen jälkeen kelpaa hallitus jossa osataan maan asioihin takertua.

Demokratia toteutuu kun vasemmisto ja vihreät jää sivuun hallituksesta.
Nyt olevan laskelman mukaan tämä malli olisi 123 kansanedustajalla -hallitus, nyt olevan vasemmisto yhteensä 24,9 %, päälle vihreä n 10 %.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Seuraavan hallituksen dream team. Koski, Häkkänen, Lepomäki, Vartiainen, Jungner, Essayah, Harkimo ja Sipilä.

   • Anonyymi

    Niin, kyllä, mutta se sanna marin heittkää vaikka, kansankielellä sanonta kuuluu, vittuun.


  • Anonyymi

   Liberaalit kokoomuslaiset eivät lähde samaan hallitukseen rasististen natsien kanssa. Eivätkä vasemmistosta livenneet persujen vanhavennamolaiset kannattajat halua hallitukseen suurpääoman kätyreiden kanssa. Turha on sun toivosi.

  • Anonyymi

   Lestakepulit ja pula-ajan kokoomuslaiset näkevät märkiä päiväunia oikeistohallituksesta, aivan kuten Juha-Lesta Sipiläkin näki toisesta pääministerikaudestaan...

   • Anonyymi

    Demokratia toimii enennmistö pohjalta, ja myös ideologia suunnat suunnat siihen vaikuttaa, vasemmsito tuskin enää hallituksissa vihreitten kanssa häslää.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   57
   2238
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   48
   1945
  3. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1808
  4. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   1708
  5. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   1546
  Aihe