Ensinnäkin kiitän keskustelijoita joita kiinnostaa keskustan politiikka

Onhan keskusta keskellä niin siihen aina helppo palata, ja tuoda mielipiteensä.
Mielipiteitä voi hyvin keskellä vertailla, kun ei ole äärisuuntiin paineita, niin asiat tulee paremmin käsiteltyä, kun äärissuunnat on poissa.

Päivän politiikassa aina tapahtuu, en nyt puutu pääministerin ruokailuun veronmaksajien kontolla. Jos nyt kuitenkin senverran. että älä hyvä pääministeri syytä omasta ahneudesta muita, ja tuo asiaa kuin sankarina olisit itseäsi vastaan.
Kokemattomuus paistaa tässäkin.

Sitten ikiaiheeseen -maakunnat ja verotusoikeus.
Maakuntaverolle vastahankaisin hallituksessa on keskusta, joka ajoi viime kaudella maakuntaveroa silloin suunnitelluille maakunnille.
-Uusi railo repeämässä hallituksessa: Vasemmistoliitto ja vihreät eivät hyväksy sote-uudistusta ilman maakuntaveroa
”Ei tule toista ilman toista”, sanoo vihreiden Emma Kari.
Vasemmistoliitto ei aio hyväksyä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ilman maakuntaveroa.

Näin linjasi puolueen varapuheenjohtaja Jussi Saramo Helsingin Sanomien puheenjohtajahaastattelussa keskiviikkona, ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoo sen vielä suoremmin.
”Kun sote-uudistus hyväksyttiin hallituksessa, siinä yhteydessä sovittiin myös se, että tällä vaalikaudella tuodaan maakuntavero tänne hyväksyttäväksi. Se on meille aivan oleellinen kysymys, koska silloin hyvinvointialueilla voidaan päättää, miten laadukkaita palvelut ovat”.
”Ennen kuin sote hyväksytään eduskunnassa, siitä pitää päättää hallituksessa, jotta siitä ei ole mitään mahdollisuutta livetä.”

Jos aikataulu pitää, sotea koskeva lakiesitys tulee kansanedustajien hyväksyttäväksi ennen eduskunnan kesätaukoa.
Sote-uudistus etenee mahdollisesti eduskunnan äänestykseen ennen juhannusta. Arhinmäen mukaan sitä ennen maakuntaverosta pitää olla selkeys hallituksen päätöksellä.

Ja jos selkeyttä ei ole?

”Silloin voi olla vaikea saada sotea läpi suuresta salista”, Arhinmäki sanoo. ”Vero on niin oleellinen kysymys.”

Arhinmäen mukaan vasemmistoliitto ei paina vihreää sotelle, ellei sillä ole varmuutta, että maakuntaveroa koskeva hallituksen linjaus pitää.

Emma Kari sanoo luottavansa sote-ratkaisun hyväksyessään siihen, että vero tulee vielä hallituksen loppukaudesta.

”Luotan siihen, ja jos yhdelläkään hallituspuolueella on tästä epäselvyyttä, niin silloin linjaukset pitää kirkastaa. Oletamme kaikille selvää olevan, että sovitusta pidetään kiinni.”

Hallitus linjasi maakuntaverosta viime lokakuussa. Linjauksen mukaan hallitus sitoutuu verotusta ja rahoitusta koskevan lainsäädännön valmistumiseen hallituskauden aikana sekä sen voimaantuloon viimeistään vuonna 2026.

Lisäksi linjattiin, että maakuntaveron käyttöönotolla ei nosteta kokonaisverotuksen tasoa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo keskustan varautuneisuuden johtuvan veroa pohtineen työryhmän loppupäätelmistä.
Pylväksen mukaan soten ja pelastustoimen siirtäminen ei vielä perustele veroa hyvinvointialueille, koska tehtäväkenttä jää ”ohkaiseksi”.
”Sote voidaan hyväksyä jo nyt. Veron käyttöönottoa voi tarkastella siinä yhteydessä, kun maakunnille lisätään tehtäviä.”
Hyvinvointialueiden tehtävien lisäämisestä ei ole sovittu hallituksessa. Lähinnä ajatuksena on ollut, että jo sotessa ja pelastustoimessakin on ensi alkuun tekemistä.
Maakuntaveron yksi peruste on se, että se lisäisi hyvinvointialueiden itsehallintoa, kun ne nyt ovat ensi vaiheessa täysin valtion rahoituksen varassa.
”Itsehallinto on yhtä vinha peruste kuin moni muukin”, Pylväs sanoo.
jne...
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008020074.html

Sellasta!
Näyttää edelleen että on kantoja kaskessa maakunataverolle, vaikka maakunnat tulisikin, vero jää kaivelemaan vasemmistoa ja vihreitä, että heidän
mukaansa vero myös laittaa toimimaan heti alkuunsa.
Vihreillä ja vasemmistoliitolla vahva kokemus poistua hallituksesta kesken kaiken, ja heille nyt tämä aika on varmaankin sen toteuttamisen aika. Aiemmin ydinvoiman lisärakentaminen oli aiheena Lipposenkin hallituksessa, josta ei jatkettu. Ja nykykäsityksen mukaan ydinvoimaa pakko rakentaa lisää, muuten loppuu tulevaisuuden sähkö.

Kansalaisen terveydenhuolto ei tule olla mitenkään riippuvainen sijainnista, siis siitä missä kunnassa ja maakunnassa sattuu asumaan.
Eläminen eri puolilla maata ei koskaan voi olla samanhintaista. Siihen vaikuttavat niin monet tekijät. Terveydenhoito ja sairastaminen voivat olla saman hintaisia kansalaisille vain mutkikkaiden kompensaatiojärjestelmien kautta. Sellainen sosialistinen puuhastelu ei voi tuottaa haluttua lopputulosta eikä tee yhteiskuntaa tasavertaisemmaksi. Vapaa valinta asumispaikassa ja terveyspalveluissa tuottavat kaikille parhaat palvelut. Vähemmällä holhoamisella parempi ja edullisempi lopputulos.

Sikäli olen henkilökohtaisesti väärä henkilö tästä puhumaan, kun eukon kanssa ei olla minkaalaisella sairaslistalla, kokeissa kyllä silti aika-ajoin käydään, mutta sekin aika tulee kun lääkäripalveluita tarvitaan. Puhdasta omaa ruokaa, se pitää sairaudet poissa

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sipilä maksatti suomalaisilla tyttärensä häät.

   • Anonyymi

    Sitäkään tiedä kuin viholliset.


   • Anonyymi
    TeräksenkovaSOTILAS kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Kumpiko teistä ylennettiin jo palveluksessa kapteeniksi? Eli kumpiko oli parempi ja arvostetumpi sotilas? Myös eläkkeeseen vaikutti merkittävästi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kumpiko teistä ylennettiin jo palveluksessa kapteeniksi? Eli kumpiko oli parempi ja arvostetumpi sotilas? Myös eläkkeeseen vaikutti merkittävästi.

    Jombe ylettiin rerservissä kapteeniksi, jos tiedät mikä reservi on ?
    Kun jäi eläkkeelle, silloin tapana ollut että annetaan reservin ylennys jos mahdollista.
    Sen jälkeen ei tullut ylennystä, vaikka majurin jämää lähti Yk reissultansa hakemaan.
    Ei ollut pätevä siihen henkisesti.


  • Anonyymi

   Kiitos, kiitos. Hyvä aloitus, johon harvat täällä kykenee.

   • Kyllä herra majuri taas puhuu asiaa.
    T: Reservin Luutnantti.


  • Anonyymi

   Hyvinvointialueen tai maakunnan verotusoikeus kauhistuttaa. Vihervasemmisto, pois lukien keskusta, ajaa maakunnan verotusoikeutta. Uusi verotustaso tarkoittaa uhkaa kokonaisveroasteen kasvulle.

   Onko vasemmistolla itseasiassa se yksi tarkoitus? Upottaa taas lisää verotustyökaluja muutenkin jo rankasti verotettuun maahamme.
   Vai onko se vaan niin ettei vasemmistolla riitä ajattelun voimaa tässä asiassa. Selviä vastauksia ei ole edelleenkään saatu ydinkysymyksiin.

   Hallintoa tunnutaan haluavan lisää tähän maahan vasemsmiton ja vihreitten mielestä..

  • Anonyymi

   Suomi on pieni maa ja täällä vähän ihmisiä. Täällä kuitenkin iso hallinto. Sitä ei tule lisätä.

   USA ssa paljon ihmisiä ja iso maa. Osavaltiot voivat hoitaa itse verotuksensa. Maakunta ei ole osavaltio.

   Enemmän yhteistyötä kuntien välille ilman byrokratiaa. Mallina Eksote Itä Suomesta.

   Jokainen uusi verottaja lisää menoja. Voidaan olla ihan varma.

  • Anonyymi

   Nyt maakunnat, sitten myöhemmin paneutua vero kysymyksiin. Jos kerralla kaikkea se kaatuu taas. Sipilän pohjat on valmiina josta jatketaan. Valiokuna jo näytti vihreää valoa pienin lisätarkennuksin.

  • Terve taas !
   Nyt olen tässä saunakammarissa, juuri laitoin kiukaan pesään koivuklapeja, siinä palavat iloisesti, savua savupiipusta tullen, mutta se kokoustettu puhtaaksi. Vihreät yritti takavuosina tätäkin kiellettäväksi, mutta järki sentäään oli muilla tallella.

   Jos pari sanasta metsän istutuksesta, me olemme rengin kanssa se tehty melkeimpä kokonaan, ja voisi vähän tilastoja siitä heittää. Oikein kun on ahkerana saa päivässä 1000 tainta istutettua, mutta me ei olla oltu niin pitkää päivää, voi ottaa neljänneksen pois. Aiemmin kun ollut alalle vähemmän oppineita, jos saivat 500 tainta päivässä maahan se oli jo ensikertalaisille hyvä tulos. Mutta tässäkin pätee, ei määrä vaan laatu., että taimi tulee hyvin multaan joka puolelta. Vanhaa tietämystä olisi koko maan kattavasta taimien istutuksesta, jos teiltä raadin jäsenet kysyisin että paljonko maassa istutetaan puuntaimia vuodessa, melkein väitän ettette tiedä. Se on huomattava määrä 150 miljoonaa tainta, ja takavuosina oli 175 miljoonankin määriä. En nyt ala laskien sitten 50-70 vuoden päähän mikä puumäärä olisi. Siinä ennen sitä on hoidollisia töitä joka taimia vähentää, ja ottaa huomioon myös luonnolliset istutukset, luonto on hyvä siinä, kun siemen saa maasta otteen se alkaa siitä kasvamaan. Jopa käsittämättömän hyvin, varmaan olette nähneet mm asvaltin rakosiin miten puu alkaa siinäkin kasvamaan, ja kun käydään paikoissa jotka olleet neitseellisessä tilassa vuosia tai vuosikymmeniä, puut kasvaa mitä ihmeellisemmissä paikoissa mm autiotalojen lattioiden läpi.

   Kasvimaa peruna ollut jo viikkoja syönnissä, kasvaa hyvin suotuisten ilmojen alla.
   Väliin otankin pienempää ja kiehautan kypsäksi ja sellaisenaan, margariinin kanssa, jos rieskaa niin sitä lisänä välipalana. Täälläkin saunakamarin hellalla sitä tehnyt odotellessa puiden palamista ja lisäämistä. Uusiperuna juuri maasta otettu, siinä on se oma makunsa, jota seisoessa menettää.
   Sellasta !

   Siinä ihan tallaista kuin puheen tyylistä toiselle.
   Ikkunasta näkyy komeat oraalla olevat viljapellot, järvi siintelee toisaalla.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   6714
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2242
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   1734
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   73
   1344
  5. 42
   1253
  Aihe