Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kivikkokasveista

ippis

haluaisin tehdä "kivikko kasan" johon tulisi sitten kukkasia sinne tänne kasvamaan.paikka on erittäin aurinkoinen/kuuma suuren osan päivästä ja pohjana tasainen nurmikko.eli miten tehdään ja mitkä kukat kestävät?

7

9205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepis

      oli edellisessä asunnossa;seinän vierukset oli kivetetty.ja aurinkoinen paikka.laitoin suoraan kivien väliin muutamia pistokkaita maksaruohoa.hyvin menestyi!muistaa välillä antaa vettä paahteisina aikoina.ja oli tosi nätti sitten kun se maksaruoho kukki.ja maksaruoho on kaunis vaikkei kukkisikaan,kauniin tumma vihreä.

    • Ihan helppo juttu

      ensin nyhdät sen nurmikon oikein kunnolla pois siltä alueelta ja sitten laitat pohjalle sanomalehteä tai juurimattoa. Sen jälkeen hiekkakasa ja kiviä mielesi mukaan sinne tänne.
      Kivikkokasveista menestyvät hyvin maksaruohot, ketoneilikka, nopeahärkki, sammalleimu esimerkiksi. Pääasia, ettet laita liian hyvää multaa etkä lannoita. Kaikista parhaiten menestyvät laihassa maassa. Äläkä kastele liikaa, ovat kuivan paikan kasveja. Eli oikeastan maailman helpoimpia hoidettavia.
      Kyllä se siitä, itsellä kuusiaidan edessä pitkä kivikkopenkki ja kyllä kukkii.

      • korjaus

        kyllä niitä kuivankin paikan kasveja täytyy alkuun kastella, jotteivat kuolla kupsahda! Sitten kun ovat juurtuneet kunnolla, niin kastelusta ei tarvitse huolehtia.


    • edelwais

      alppitähti eli edelwais,vai miten se nyt kirjoitetaan.
      siemeniä saa ainakin puutarha.netistä

    • edelweis

      "viihtyy aurinkoisella ja vähäravinteisella,hiekkaisalla kasvupaikalla."

    • -kasvit

      Mehitähdet ja kaukaasian pitkäpalko ovat helppoja kivikkokasveja. Kattomehitähdet talvehtivat ruukuissa lasitetulla parvekkeella mainiosti ja lykkäävät jo kukkavanoja.

    • Akito

      Kaiva nurmikko pois ensin tai myrkytä se. Hanki suuria kiviä, ja asettele ne paikoilleen, niinkuin ne olisi olleet siinä aina (osa kalliota). Kivistä täytyy olla vähintään 1/3 maan alla. Hanki hiekkapitoista, rikkaruohotonta multaa ja muotoile siitä kumpare, josta kivet pilkistävät. Kivien väliin muodostuu syvämultaisia ja lähes mullattomia koloja, joihin voit istuttaa erilaisia kasvupaikkoja tarvitsevia kasveja. Matalan kasvupaika tarvitsevia; mehitähdet, maksaruohot, patjarikko, rentoakankaali, sammalleimu. Syvänpaikan kasveja; sipulikasvit, kultatyräkki (kaunis yksittäiskasvi!), ruusujuuri, punatähkä, pienet pensaat (keijuangervo), ohotanmaruna, havukasvit. Osan kivien välistä voit peittää karkealla soralla. Mielenkiintoinen projekti, joka palkitsee tekijänsä..=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe