Kestääkö pakastin kuumaa ympäristöä?

Anonyymi

Ostin säiliöpakastimen ja koska asun pienessä asunnossa ajattelin sijoittaa sen lasitetulle parvekkeelleni. Pakastin on vapaasti sijoitettava ja kestää -15 astetta pakkasta. Nyt tuli kuitenkin mieleen että vaikka pakastin kestää alhaisia lämpötiloja, kestääkö pakastimet yleensä vastaavasti myös kuumia lämpötiloja? Parvekkeesta tulee kuin pätsi kesäauringon paistaessa lasien läpi. Onko vaara että pakastimen koneisto tilttaa?

11

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Onko vaara että pakastimen koneisto tilttaa?"

   Tuskin koneisto tilttaa, mutta sähkölasku on päätähuimaava kun kopressori käy koko ajan, eikä sen pakastimen lämpötilakaan välttämättä kovin kylmänä pysy (mitä lämpimämpi ympäröivä ilma, sen heikompi jäähdytys).

   • Anonyymi

    Kyllä se voi kilahtaa. Jääkaapeissa ja pakastimissa kun ei pahemmin käytetä mitään säätöautomaatiota, jonka avulla laite kykenisi sopeutumaan erilaisiin käyttöolosuhteisiin. Termostaattisen paisuntaventtiilin sijaan käytetään pelkkää kuristusta eli sopivan pituista pätkää kapillaariputkea ja sitä rataa.

    Sattuneesta syystä kylmälaitteita tehdään eri ilmasto-oloihin suunniteltuina versioina ja Suomeen tietenkin myydään kylmän ilmaston laitteita.

    Tässäkin taitaa mennä vähän huti eli valmistajat kuvittelevat, että täällä jääkarhut tallustaa kaduilla talvella ja sisälämpötilat pyörii liki +15 °C talvella ja +20 kesällä.

    https://kuluttaja.fi/artikkelit/ostajan-opas-kylmalaite/

    Etenkin mekaanisella termostaatilla varustetuissa laitteissa sisälämpötila seilaa ympäristön mukaan ja huonelämpötilan painuessa alle +10 saattaa jääkaapista tulla pakastin, vaikka termostaattiin väännetty pyynnöksi mahd. korkea lämpötila. Ja sama käänteisenä - kun ympäristön lämpötila nousee, nousee myös lämpötila härvelin sisällä, jos termostaatin asetusta ei muuta.

    Lisäksi nähty on parikin jääkaappia, jotka ei millään jaksaneet pysyä kylmänä, kun huonelämpötila nousi yli +26 °C. Vaikka speksien mukaan kaikkien pitäisi sietää vähän reilun +30 °C lukemia. Mutta niin vaan kone kävi koko ajan, mutta jäähdytysteho ihan hukassa.

    Lasitelulla parvekkeella lämpötila voi nousta liki +50 ja tuulensuojaisalla paikalla mennään 40 °C lukemiin lasien ollessa auki (sisäänvedetyt parvekkeet yms.).


  • Anonyymi

   Meillä jääkaappi meni lasikattoisessa keittiössä rikki kuumuuden vuoksi. Kompura ei kestänyt sitä, että se pyöri täydellä teholla pitkään.

   On muuten kokeiltu, voiko lasitetun terassin lattialla paistaa kananmunan. Vastaus on: voi mutta se kestää kauan.

  • Anonyymi

   Koneet ovat kai parantuneet. Aiemmin ei pakastinta saanut pitää alle nollan lämpötilassa. Yleisesti niitä kuitenkin parvekkeilla ym. pidettiin. Kysyin sitä joutessani pakastimen maahantuojalta. Sieltä joku nuorimies sanoi että hyvin voi pitää ulkolämpötilassa. Jonkin ajan kuluttua toinen mies soitti minulle, ja sanoi että pakastin on ehdottomasti pidettävä ohjeen mukaisessa lämpötilassa.

   • Anonyymi

    Näkyvät pakastimet vieläkin syttyvän palamaankin parvekkeella. Ongelma on veden tiivistämisessä laitteistoon, sekä siinä että jäähdytyslitku toimii huonosti pakkasessa.


  • Anonyymi

   On tainnut mennä pakastimen sisä- ja ulkolämpötilat sekaisin. 15 asteen pakkasessa alkavat ilmalämpöpumputkin olla kovilla, saati sitten keittiöön tarkoitettu pakastin.

   • Anonyymi

    Logickin pakastimessa lukee kyllä että

    Winter Seurity It can operate at ambient temperature as low as -15. Our chest freezer is suitable to use in a garage or outbuilding. Iso merkki pakastimen kyljessä. Eli ulkolämpötiloista luvataan pakkasen kestävyyttä. Vaan kesälämpötiloista ei sitten mainitakaan.


  • Anonyymi

   Minkä merkkisen laitteen aloittaja osti?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   14136
  2. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   1743
  3. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   73
   1466
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   56
   1202
  Aihe