Oletteko kuulleet naisten johtamista ja hallitsemista uskonnoista

Anonyymi

Miesten johtamien uskontojen ykeinen ongelma on siinä että uskonnon tiukat moraaliset säännöt eivät koske miesjohtajia. Eli tekopyhää ja monesti vielä hyväksikäyttöä ja muita ongelmia. Oli sitten kyse KKK tai äärimäisistä kristillisistä herätysliikkeistä.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ilmastonmuutos

  • Anonyymi

   Aikanaan maailman suurinta valtakuntaa johti Törgene Khatun 1100-luvun lopulla. Hänet oli ryöstänyt Tšingis-kaani vaimoksi pojalleen. Poika oli armoton juoppo ja vaimo otti ohjat haltuunsa. Pojan kuoltua hän johti valtakuntaa virallisestikin apunaan ministeriksi kohottamansa orjatar.

   Kushin valtakuntaa (Egyptin eteläpuolella) johti kuningatar Amanirenas, joka antoi päihin sekä Kleopatralle että roomalaisille.

   Taytu Betul (s. 1851) oli Etiopian keisarinna, joka hallitsi nyhverökuninkaan sijasta, harjoitti hyväntekeväisyyttä, perusti teollisuutta, avasi maan kaupalle ja taisteli eturintamassa Italiaa vastaan.

   Soraja Tarzi (s. 1899) oli Afganistanin uudistusmielinen kuningatar, joka riisui julkisesti huntunsa, teollisti, maata, rakennutti rautateitä ja siirsi muutamassa vuodessa maansa senaikaiseen nykyaikaan. Lopulta islamilaiset fundalistit nitistivät hänet.

   Lähde: Maria Pettersson: Historian jännät naiset, Atena 2020

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   6878
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   2290
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   1756
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   74
   1372
  5. 42
   1265
  Aihe