Sotea ei kannata hyväksyä, maakuntavero eriarvoistaa ihmisiä.

Anonyymi

Maakuntavero repii lisää eroja maakuntien asukkaiden välille. Osassa maakuntia jouduttaisiin maksamaan jopa 10 prosenttiyksikköä korkeampia veroja kuin matalan verotuksen alueella. Ei se käy. Kuunnelkaa asiantuntijoita.

Ei tarvita maakuntia. Meillä on jo sote-alueet, jotka ovat toimineet hyvin koronan hoidossa. On tilastot ja systeemit. Ongelma on, että ihmisiä ei lasketa hoitoon. Kapasiteettia on yksityisellä puolella, mutta sen käyttö ei sosialisteille käy. Ei haluta laskea ihmisiä hoitoon.

Onko KAIKKI Suomen yritykset veroparatiisiyrityksiä, kun sotefirmat on nostettu vasemmiston populistisissa markkinamalli-puheissa tikun nokkaan? Onko Kojamo on veroparatiisiyritys? Onko UPM veroparatiisiyhtiö? ONko Neste veroparatiisiyhtiö? Ministerien kotikunnissa, Porissa ja Tampereella ja Kotkassa on siis veroparatiisiyritykset hoitamassa soteasioita tälläkin hetkellä. Kuka hoitaa, JOS yli 50.000 soteammattilaisen työpanos hylätään?

Soteuudistuksen tärkein tavoite, miksi hommaan on ryhdytty, on kestävyysvajeen hoitaminen. Marinin-Paateron-Kiurun ehdotus ei hoida kestävyyysvajetta eikä ihmisiä. Vetoamalla kiireeseen ja 15 vuotta kestäneeseen pohdintaan, sotea ei kannata hyväksyä. Voi pohtia 5 vuotta lisää. Kannattaa kuunnella asiantuntijoita, kuten koronan hoidossa ja edetä parlamentaarisesti, eikä junttaamalla käärmettä piippuun.

Nykyinen järjestelmä on parempi kuin ehdotettu uusi. Eikä muuten mennyt läpi perustuslakivaliokunnasta moitteetta, vaikka Lindtman väittää. Sote-ehdotukseen pitää tehdä muutoksia.

Hallituksen sote-ehdotus on käytännössä USA:n malli: köyhät odottavat saavansa hoivaa, hyvätuloiset käy lääkäreissä. Heillä on sairausvakuutus, Sitä Marinin hallitus ajaa Suomeen käytännössä. Se on eriarvoistavaa politiikkaa. Kokoomus ja persut ovat enemmän huolissaan pienestä ihmisestä kuin vasemmistopuolueet ja vihreät. Jo on aikoihin eletty!

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aloittaja kysyy paljon ja vastaa usein itse kysymyksiinsä. Kysyä voi, mutta vastauksensa ovat mutu-tietosi.

   Maakuntavero ei revi lisää eroja eikä lisää veroja. Tästä ovat veroasiantuntijat yhtä mieltä.

   Kuntavero lisää veroeroja, jos esim. Verrataan Kauniaisen Suomen matalinta veroa Halsuan kuntaveroon, joka on KORKEIN.

   Suurin osa Suomen kunnista ei selviä lakisääteisistä palveluistaan ilman valtion tukia. Tarvitaan siis hyvinvointialueita, jotka huolehtivat sote-palveluista konkurssi-kypsien pienten kuntien osalta keskitetysti. Maakuntavero korvaa osan kuntaveroa, joka siirtyy kunnilta maakunnille + valtionapuja, joita on valtio myöntänyt kuntien sote-palveluihin.

   Suomeen saadaan sote-uudistuksen ansiosta paremmat sote-palvelut kaikkialle, ei vain suuriin kaupunkeihin, joissa terveysfirmat järjestävät erikoissairaanhoitoa varakkaille.

   Valtion verokertymästä ei enää makseta pääomasijoittajien osinkoja, ja lääkärikoulutus voidaan suunnitella myös maaseudun tarpeita ja vanhenevää väestöä varten — ei enää pääomasijoittajien ehdoilla.

   Nykyinen Suomen sote-järjestelmä on aikansa elänyt. "Pörriäisten" ehdoilla sote-palvelut eivät olisi parantuneet, päinvastoin. Sipilän hallituksen pilottikokeiluja tehtiin muun muassa Jyväskylässä — ja kuinka kävikään.
   Asiakkaiden pisteytykseen (sairastuvuuden arviointiin) perustunut kapitaatiomaksu ei riittänyt pääomasijoittajan (terveyspalvelufirman voiton maksimointiin), joten kyseinen terveysfirma lopetti kokeilun. Kaikki pisteytyt, kokeiluun osallistuneet asiakkaat palautettiin Jyväskylän kaupungin palvelujen piiriin ja nyt saman suuruinen, budjetin mukainen, summa riitti julkisella puolella lakisääteisiin palveluihin kaupungin omana palveluna.

   Marinin hallitus ajaa sote-uudistuksessa mallia, jonka mukaan ketään ei jätetä sote-palvelujen ulkopuolelle vaikean sairauden, rahan puutteen tai pitkien matkojen vuoksi. "Kermankuorija-terveysfirmoja" ei Suomeen tule, kuten kävi Ruotsin vastaavassa uudistuksessa.

   Kannatan Tanskan mallia, jonka mukaan valtio hoitaa julkiselle puolelle verotuetut, kattavat terveyspalvelut kaikkien saataville sekä erikoissairaanhoidon että ennaltaehkäisyn osalta. Yksityiset voivat järjestää ilman valtion tukea omat erkouspalvelunsa, ja asiakkaat voivat valita yksityisten järjestämät tai julkisen sektorin palvelut. Tanskalaiset ovat viisaasti valinneet julkiset palvelut yli 90 % halvempina.

   UPM Kymmene on monikansallinen firma, joka näyttää siirtävän sellutuotantonsa (Suomen valtion suurista yritystuista ja veroeduista huolimatta) eucalyptustuotannoksi. Eucalyptus valmistuu korjuukuntoon Paraguay:ssa 7 vuodessa ja köyhä kehitysmaa maksaa infran. Suomesta sellutehtaat ovat siirtäneet tuotannon maailman suurimpiin, uusiin tehtaisiin kehitysmaihin. Kiinan kehittyvät pehmopaperimarkkinat ovat vieressä.

   Monikansallisten yritysten verosuunnittelusta ei ole paljon oikeaa tietoa saatavilla. Ilmeisesti verot maksetaan useimmiten siellä, missä verot ovat vähäiset.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torstaina tulee ulos uutispommi

   Ihan uskomatonta on luvassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   4364
  2. Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana

   Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.
   Maailman menoa
   407
   4046
  3. Ilmaöämpöpumpun tehonkulutus jäähdytyksessä?

   Paljonko kuluttaa, kun jatkuvasti käy täysillä? Mikä on jäähdytyksen COP ?
   46
   3200
  4. No nyt! Vappu Pimiä ja Teemu-rakas harvinaisessa yhteiskuvassa: "Suostuu, kun ei tiedä aluksi..."

   Vappu ja harvoin nähty "mysteerimies" eli aviomies Teemu poseeraavat Instassa kesäisissä tunnelmissa: https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-vappu-pimia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   3000
  5. syy siepin happamuuteen selvisi!

   Voiko paljoa happamampaa ilmestystä olla kuin Sara Sieppi Kaunissaaren rannalla ? ressukka kuvitteli iskeneensä kultasuoneen ja pääsevänsä tämän uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1924
  6. Sofia ja velipoika.

   Sofia on tuonut velipoikansa mukaan psykologin vastaanotolle. Taitaa velikin olla yhtä hömelö kun lähtee ratsastamaan tuon lokin mukaan. Sofialla m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   992
  7. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   75
   848
  8. Katariina Anttila oli saanut väkevää palautetta tänään 21.6. toimituksessa!

   Toimitukseen marssi hyvin harmistunut haapavetinen rouva henkilö. Oli antanut Katariinalle kunnolla palautetta Ilkka Revon jatkuvasta maalittamisesta.
   Haapavesi
   34
   792
  9. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   52
   776
  10. Persujen laiva on uppoamassa!

   Persujen laiva ajoi vaaleissa kiville ja pomopersu otti lopputilin. Kauanko Persulaiva pysyy vielä pinnalla? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6b
   Perussuomalaiset
   227
   647
  Aihe