Lakimuutos 1. heinäkuuta 2021, mistä oikeaa tietoa ????

Anonyymi

1. heinäkuuta 2021 astuu voimaan lakimuutos, jonka mukaan ulkomailta tilatuista tuotteista maksetaan AINA arvonlisävero (siis myös edullisista tuotteista, eli ALV:n perinnän alaraja poistuu).

MUTTA: Muuttuuko jokin muu laki tai nykyisen lain tulkintatapa tässä samassa yhteydessä vai onko tämä ainoa muutos 1. heinäkuuta 2021 ?

esim. sivu:
https://matkaviikko.fi/kaikki-tavarat-eun-ulkopuolelta-tullattava-pian/

antaa lähinnä puutteellista ja/tai harhaanjohtavaa tietoa.

Sivusto käyttää termiä "tullaaminen" erittäin epämääräisellä tavalla !

Tähän asti ulkomaan tuonnin yhteydessä nimenomaan tulli on ollut se viranomainen joka perii arvonlisäveron, ja laskee em. veron määrän.

Samassa yhteydessä toki tulli myös laskee perittävän tullimaksun määrän, mutta sehän on hyvin usein NOLLA euroa.

Aletaanko siis 1. heinäkuuta 2021 myös periä tullimaksuja kaikista EU-alueen ulkopuolelta tulevasta tuonnista, vai pysyvätkö arvoltaan vähäiset tilaukset edelleen tullittomina, vaikka niihin arvonlisävero lisätäänkin 1.7.2021 alusta ?

Ilmeisesti tuossa "1.7.2021 alusta" ratkaisee nimenomaan tuotteen maahantulopäivä, eli tilaus- tai postituspäivällä ei ole merkitystä.

JOS tilataan EU:n alueelta, niin silloinhan on voimassa "vain YKSI arvonlisävero" -periaate:

Eli JOS tuotteen (toisesta EU -maasta) lähettäjä on jo perinyt (joko Suomen tai lähetysmaan lakien mukaisen arvonlisäveron), tällöin ei veroa peritä toiseen kertaan tavaran saapuessa Suomeen (MUTTA viranomainen voi vaatia ostajalta dokumenttia siitä, että verot on tosiaan maksettu, ja jos dokumenttia ei esitä, silloin voi joutua maksamaan veron toiseen kertaan).

JOS taas lähettäjä ei ole perinyt arvonlisäveroa lainkaan, silloin arvonlisäveron maksaminen on ostajan velvollisuus.

MUTTA mistä siis löytyisi oikea tieto siitä, tuleeko 1.7.2021 alkaen myös tullimaksu kaikista EU:n ulkopuolelta tehdyistä tilauksista maksettavaksi, vai onko vähäarvoiset tuotteet edelleen tullimaksujen perimisen ulkopuolella, vaikka niistä aletaankin periä arvonlisävero ?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   248
   7798
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   199
   6263
  3. Sofia haukkuu Martinaa

   Jaaha.. Nyt Sofia haukkuu Martinaa, että M on hänelle niin kamala. Ja jutun mukaan S aloitti kuvauksien aikana myös terapian, johon tietenkin myös kam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   361
   3671
  4. Kauhea kuva Stefun instassa

   Onko itse piru sarvineen? Saa aikaan kylmiä väreitä.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   3512
  5. Äänestysaktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä - demokratia kärsii

   Äänestys­aktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä: ”Alkaa olla demokratian kannalta kriisitasolla”, sanoo tutkija. https://www.hs.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   200
   2263
  Aihe