Miniän tiukat säännöt, rajaa isovanhempia pois elämästä

Anonyymi

Tuntuu, että meitä isovanhempia etäännytetään poikamme lapsista. Perheelle on aiemmin käynyt ehdotetut vierailuajat, käyneet meillä säännöllisesti, matkan takia n. 1 krt / kk. Sitten miniä kuitenkin alkoi jäädä pois, totta kai olen vastuussa itsestäni mutta koin hiukan loukkaavana, kun meillä oli mukavia pitkiä keskusteluja joka kerta kun hän täällä kävi. Nyt ei tule eikä ole juttuseuraa. Hoidan kaiken yhteydenpidon pojan kanssa etten häiritsisi miniää, poika oli oikein myöntyväinen ajatuksiini aiemmin, nyt tulee töksäyttelyä whatsupp:ssa ettei mikään ehdotukseni sovi. Epäilen että kyseessä ovat miniän sanat ja käskyt.

Esimerkkejä: ennen sain maksaa lapsille kotitöistäni, mummolassa mummo antaa taskurahaa kun vie roskia ja kantaa polttopuut, vaikka kotona ei saa. Sisaruksille tuli kinaa kun joku oli toista ahkerampi, mikä on minusta normaalia ja lapsen tulee oppia kestämään pettymyksiä. Nyt pojan perhe kielsi tämän palkan annon kokonaan ettei lapsille tule paha mieli?! Saan kuulemma palata asiaan kun lapset voivat lain mukaan tehdä töitä eli mikä se raja nyt onkaan, 15 vuotta. Lapset ovat vanhin 10-vuotias, mutta kyllä omatkin lapset tekivät kotihommia ja oppivat rahan arvon sillä tavalla.

Minulle ei enää näytetä koulutodistuksia, en saa tietää harrastukseen liittyvien kilpailujen tuloksia tai aikatauluja ajoissa. Poika ei kommentoi, lapset eivät vastaa tai tulee vaan hymiötä kun pyydän esimerkiksi lähettämään whatsupp-kuvan todistuksesta, tänäänkin kävi sama. Tai kysyn milloin voin tulla pelejä katsomaan. Tunnen yhden valmentajan ja häneltä kysyin sitten pelin aikataulun, jotta pääsin lapsenlasta näkemään ja kannustamaan.

Lasten ruokavalio on yksipuolinen, paljon einestä ja mikropitsaa. Lapset eivät enää syö juuri mitään tavallisia kasviksia keitettynä. Poika ei kommentoi mitään kun kehotan lapsia edes maistamaan, lapset lähteävät pois kun yritän jutella heille suoraan terveellisen ruokavalion merkityksestä.

Pelottaa, mikä on seuraava askel ja toimenpide, jolla meitä hätistellään kauemmas lapsenlasten elämästä! Onko muilla samanlaista ja miten pitäisi toimia. Alkaa valmiiksi huonot yöunet kärsiä kun mietin tätä alati kylmenevää ilmapiiriä meidän ja lasten välillä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kovasti kyllä vaikuttaa siltä, että tuppaudutte liikaa lastenlastenne elämään. Kannattaa nyt tosiaan ottaa vähän etäisyyttä ja elää sitä omaa elämää, eikä elää pojan perheen kautta.
   Todistukset näytetään vain, jos se lapsille sopii. Sitä et saa mennä vaatimaan, sillä et ole lapsen huoltaja, vaan vain sukulainen!
   Kotitöistä ei periaatteessa kuulu maksaa, sillä ne kuuluvat kaikille kynnelle kykeneville perheenjäsenille. Sillälailla kasvatetaan vastuuta, ei rahan arvoa. Rahan arvon ehtii oppia sitten kun lapsi menee kesätöihin ja saa palkkaa. Näin meillä on toimittu. Kotitöistä meillä on palkittu muulla tavoin, eli tekemällä yhdessä perheenä jotain hauskaa. Lapsen tärkein työ on koulunkäynti, kun sen hoitaa hyvin, pääsee esim. kesälomalla jonnekin mukavaan kohteeseen. Mitäköhän ne kilpailutulokset sinulle edes kuuluu?
   Kun elämä on kiireistä, einestä kuluu. Einekset ja mikropitsat ovat niin pahan makuisia, että varmasti kotiruoka maistuu paremmalle. Kyllä lapsetkin tämän ajan kanssa huomaavat ja alkavat vaatia parempaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   5687
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1953
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   216
   1627
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   72
   1244
  5. Joku päivä me vielä jutellaan

   Rauhoitu <3
   Tunteet
   39
   1125
  Aihe