Miniän tiukat säännöt, rajaa isovanhempia pois elämästä

Anonyymi

Tuntuu, että meitä isovanhempia etäännytetään poikamme lapsista. Perheelle on aiemmin käynyt ehdotetut vierailuajat, käyneet meillä säännöllisesti, matkan takia n. 1 krt / kk. Sitten miniä kuitenkin alkoi jäädä pois, totta kai olen vastuussa itsestäni mutta koin hiukan loukkaavana, kun meillä oli mukavia pitkiä keskusteluja joka kerta kun hän täällä kävi. Nyt ei tule eikä ole juttuseuraa. Hoidan kaiken yhteydenpidon pojan kanssa etten häiritsisi miniää, poika oli oikein myöntyväinen ajatuksiini aiemmin, nyt tulee töksäyttelyä whatsupp:ssa ettei mikään ehdotukseni sovi. Epäilen että kyseessä ovat miniän sanat ja käskyt.

Esimerkkejä: ennen sain maksaa lapsille kotitöistäni, mummolassa mummo antaa taskurahaa kun vie roskia ja kantaa polttopuut, vaikka kotona ei saa. Sisaruksille tuli kinaa kun joku oli toista ahkerampi, mikä on minusta normaalia ja lapsen tulee oppia kestämään pettymyksiä. Nyt pojan perhe kielsi tämän palkan annon kokonaan ettei lapsille tule paha mieli?! Saan kuulemma palata asiaan kun lapset voivat lain mukaan tehdä töitä eli mikä se raja nyt onkaan, 15 vuotta. Lapset ovat vanhin 10-vuotias, mutta kyllä omatkin lapset tekivät kotihommia ja oppivat rahan arvon sillä tavalla.

Minulle ei enää näytetä koulutodistuksia, en saa tietää harrastukseen liittyvien kilpailujen tuloksia tai aikatauluja ajoissa. Poika ei kommentoi, lapset eivät vastaa tai tulee vaan hymiötä kun pyydän esimerkiksi lähettämään whatsupp-kuvan todistuksesta, tänäänkin kävi sama. Tai kysyn milloin voin tulla pelejä katsomaan. Tunnen yhden valmentajan ja häneltä kysyin sitten pelin aikataulun, jotta pääsin lapsenlasta näkemään ja kannustamaan.

Lasten ruokavalio on yksipuolinen, paljon einestä ja mikropitsaa. Lapset eivät enää syö juuri mitään tavallisia kasviksia keitettynä. Poika ei kommentoi mitään kun kehotan lapsia edes maistamaan, lapset lähteävät pois kun yritän jutella heille suoraan terveellisen ruokavalion merkityksestä.

Pelottaa, mikä on seuraava askel ja toimenpide, jolla meitä hätistellään kauemmas lapsenlasten elämästä! Onko muilla samanlaista ja miten pitäisi toimia. Alkaa valmiiksi huonot yöunet kärsiä kun mietin tätä alati kylmenevää ilmapiiriä meidän ja lasten välillä.

1

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kovasti kyllä vaikuttaa siltä, että tuppaudutte liikaa lastenlastenne elämään. Kannattaa nyt tosiaan ottaa vähän etäisyyttä ja elää sitä omaa elämää, eikä elää pojan perheen kautta.
      Todistukset näytetään vain, jos se lapsille sopii. Sitä et saa mennä vaatimaan, sillä et ole lapsen huoltaja, vaan vain sukulainen!
      Kotitöistä ei periaatteessa kuulu maksaa, sillä ne kuuluvat kaikille kynnelle kykeneville perheenjäsenille. Sillälailla kasvatetaan vastuuta, ei rahan arvoa. Rahan arvon ehtii oppia sitten kun lapsi menee kesätöihin ja saa palkkaa. Näin meillä on toimittu. Kotitöistä meillä on palkittu muulla tavoin, eli tekemällä yhdessä perheenä jotain hauskaa. Lapsen tärkein työ on koulunkäynti, kun sen hoitaa hyvin, pääsee esim. kesälomalla jonnekin mukavaan kohteeseen. Mitäköhän ne kilpailutulokset sinulle edes kuuluu?
      Kun elämä on kiireistä, einestä kuluu. Einekset ja mikropitsat ovat niin pahan makuisia, että varmasti kotiruoka maistuu paremmalle. Kyllä lapsetkin tämän ajan kanssa huomaavat ja alkavat vaatia parempaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe