Päättäjät paapoo Kymsote saneeraaja Jorma Haapasta

Anonyymi

Voin niin samaistua omaisena lauantaina julkaistuun lukijankirjoitukseen Kymsoten toiminnasta. Päättäjille tekisi hyvää mennä viikoksi tai edes päiväksi kentälle, jotta näkisivät minkä paineen ja työtaakan alla hoitajat työskentelevät. Haluan nähdä ne muutokset, joita on luvattu, kun asiasta olen ollut heihin yhteydessä!

Julkaisu KySa tekstareissa.

3

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jorma Haapanen odotta eutanasia päätöksiä, helpottaa eikä tarvitse hakeutua muualle töihin.

   25.5.2021 KySa
   Läheistä vanhusta seuranneena ja kotihoitajia haastatelleena olen huolestunut kotihoidon tason heikkenemisestä ja sote-uudistuksen käyttöönotosta jo nyt ennen virallista läpimenoa eduskunnassa.

   Kotihoitajia on siirtynyt muualle töihin. Työntekijät saattavat olla vain kymmenen minuuttia asiakkaan luona. Siinä ajassa pitäisi muun muassa ruokailla, jakaa lääkkeet, käydä vessassa tai vaihtaa vaipat. Hoitajat kärsivät, kun ei ole aikaa keskustella vanhuksen kanssa ollenkaan.

   Nykyään hoitajalta vaaditaan lähihoitajan koulutus. Kun vastuu kunnilta siirtyy kokonaan maakunnille, Kymsote voi vain ihmetellä, miten tulevat suurten ikäluokkien vanhukset hoidetaan.

   Eutanasia olisi kiireellisenä otettava keskusteluun. Nyt käynnissä on välillinen toiminta, kun vanhukset jäävät ilman hoitoa.

  • Anonyymi

   Ikääntyvien kotona asuminen pyritään turvaamaan digitaalisilla palveluilla , automaatti ruokinta ja lääkitys. Ystävä ja seurapalveluja suoraan kotiin muistisairaille , kokoontuminen lupsakasti Tab vältyksellä.

   Hoitaja soittaa älypuhelimella puoleltapäivin oletko syönyt, illalla oletko ottanut iltalääkkeesi. Saa vastauksen tottakai, ruoka syömättä pöydällä ja tabletit rasiassa.

   7.12.2019 KySa
    Jorma Haapanen: ”Meillä on paapomisen ja ylipalvelun kulttuuri”
   Terveyden ja ikääntymisen palvelujen johtaja Jorma Haapanen pitää digisovelluksia yhtenä ratkaisuna.

   Meillä ei yksinkertaisesti riitä väki huolehtimaan ikääntyneistä, toteaa Kymsoten terveyden ja ikääntymisen palvelujen johtaja

   Tietokoneyhteydessä hoitaja keskustelee asiakkaan kanssa ja kysyy tämän päivän sujumisesta ja voi esimerkiksi muistuttaa ruokailusta.

   — Palvelu otetaan käyttöön niillä asiakkailla, joille se sopii.
   Toisessa palvelumallissa ikääntyneen kotiin asennetaan kameroita tai liiketunnistimia.— Jos henkilö käyttäytyy poikkeavasti, esimerkiksi liikkuu vähemmän kuin yleensä, voidaan siihen reagoida, Haapanen sanoo.Haapasen mukaan hyvää sovelluksessa on niin asiakkaan kuin tämän omaisten turvallisuudentunteen lisääminen.

   On tuo Haapanen tosi terveysguru hyvinvointi Suomessa ,minne vielä päätyykään. Eutanasia sairaalan johtajaksi.

  • Anonyymi

   Olisi nyt ottaneet oman kylän pendolinon

   2019 Komulainen, Haapanen, Aronkytö ja Cantell-Forsbom jatkoon, kun Vantaa valitsee sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtajaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauhea kuva Stefun instassa

   Onko itse piru sarvineen? Saa aikaan kylmiä väreitä.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   4192
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   247
   2492
  3. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   2220
  4. Blörf ja steppuli

   Mitä mitä huutokonsertti Bulevardilla Oisko steppuli ukko eksyny vieraisiin Mahtavaa!!! Vai oliko nämä taas niitä valeuutisia joita blörf oikoi blog
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2000
  5. Stefan Therman valitti suhteestaan Sofiaan

   Seiskan mukaan Steppuli oli avautunut blondille suhteestaan Sohviin. Puhelin on käynyt kuumana ja Sofia on huutanut taas tavoilleen uskollisena koko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   1712
  Aihe