Villirotta elättinä

Raimo

Meillä on kellarissa elättinä villirotta. Se on tosi kesy, kun sitä on syötetty pennusta asti ja se tulee kädestäkin syömään. Mitä mieltä olette, pysyykö villirotta katiskasta tehdyssä häkissä jos sen sinne laittaa vai jyrsiikö se katiskan säpäleiksi? On ajateltu antaa villirotta pojalle syntymäpäivälahjaksi ensi viikolla. Sen häkki tulisi pojan huoneeseen. Levittääkö villirotat pahoja tauteja ja onko ne taudit esteenä rotan pitämiselle lemmikkinä? Me haluamme lemmikiksi nimenomaan villirotan, koska se on aito rotta eikä mikään sen kopio.

10

3810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minätäällähei.

      täällä on ennenkin keskusteltu villirotista ja hiiristä ja ties mistä lemmikeinä. ja mun mielipide on ja pysyy: luonnon eläimiä EI SAA VANGITA.
      ensinkin, se on vastoin lakia. ei ole kovin hyvää esimerkkiä lapselle sanoa, että "no onhan tää tosiaan joidenkin mielestä tyhmää, ja tästä sakot sais, joten älä kerro kavereilles, että se on oikee villirotta." sillä oikeesti ulkopuolinen voi ilmoittaa vaikkapa nimettömänä eläinsuojeluvalvojalle, joka saattaa tulla visiitille. sakot siitä rapsahtaa, ja jos ei muuten, niin valvoja ottaa rotan mukaansa, ja katsoo voiko sen vapauttaa luontoon.
      toiseksi, rota olisi hyvin onneton. jos meinaisitte sen yksin ottaa asumaan, se on liian yksinäinen, koska rotat ovat laumaeläimiä. ette taas toisaalta voi ottaa kahtakaan, koska ette voi tietää, miten juuri ne kaksi rottaa ovat pärjänneet ennen laumassa ja saattaa tulla vakaviakin tappeluita.
      rotat ovat myös ulkoeläimiä, ja ovat tottuneet viileämpään ilmaan. rotalla saattaa olla sopeutumis ongelmia ilmanlämpötilan vaihtuessa huomattavasti.
      lisäksi luonnon rotat ovat tottuneet vapauteen ja runsaaseen liikuntaan, jota rotta ei saa häkissä tarpeeksi. ja koska se ei tule koskaan kesyyntymään, sitä ei voi ottaa huoneeseen jaloittelemaan, ellei sitä aio alkaa nahkahanskoilla pyydystämään jostain verhoista...
      ja vielä kaiken lisäksi, sellaista villiä eläintä on mahdoton hoitaa. jos se satuttaa itsensä häkissä, te olette siitä vastuussa, ja teidän kuuluu joko hoitaa se itse, tai viedä eläinlääkäriin. viimeistään siinä vaiheessa eläinlääkäri tekee ilmoituksen eläinsuojeluvalvojalle.

      en siis millään tajua, miksi sen on oltava villi rotta. luonnossa elävät rotat eivät minusta (kokemuksesta puhun) näytä yhtään sen erilaisemmilta, mitä tietyn värinen kesyrotta. kesyrottia voi ottaa käteen, ja ne viihtyvät siinä, kesyrotta antaa tutkia itseään, kesyrotta elää pitempään, ja kesyrottia voi ottaa kaksinkappalein turvallisesti, ilman tappeluriskiä.
      kesyrotat on tosi mukavia lemmikeitä lapselle, niitä ei ole ollenkaan vaikea hoitaa. jos ostat ne kasvattajalta, se maksavat noin 5euroa.

      • rotta

        tuo aivan selvä provo,kas kun et sitä tajunnut..
        kullakin on omat huvinsa..


    • kuule

      oo mitään järkeä tuossa.Salmonellaa,kirppuja,jopa rabiesta!Villi rotta pureekin taatusti sun lastasi,koska se on tosiaan villieläin.Arvaa vain kuinka lujaa se pystyy puremaan poikaasi hampailla joilla järsitään jopa betonia!Ota henki pois tautien levittäjältä ja hanki lapselle eläinkaupasta oikea lemmikki!On tottuneita käsittelyyn ym.Ja jos lakia luetaan niin "Luonnonvaraista eläintä ei saa ottaa vangiksi".

    • ookkoääliö

      menkää nyt ihmees hakee se rotta kaatikselt eihä toi tommone kellarirotta oo mitää oikeen kaatisrotan rinnalla

    • Elsa

      Voi apua. Villirottaa ei kyllä saisi edes ottaa lemmikiksi. Villirotalla on yleisimmin tauteja, vähintään kirppuja, salmonellaa.. Itse en ole rotanvihaaja, omistan kaks kesyrottaa. Jos rotista tykkäät, hankippa sellaset, nimittäin kesyrotat on tosi hyviä lemmikkejä, laillisia, helppohoitoisia, eivätkä ne pure koskaan ;)

    • §!!!!!§§§§§????¤¤¤¤

      Luonnosta EI SAA OTTAA MITÄÄN eläintä lemmikiksi.

      • nö.fsrdö.jn

        tappakaa se rotta yks tutuntutun tuttu kuoli isorotan puremaan ku siihen tuli vesikauhu


    • Rotta ihminen

      Mistä luulette että johtuu että rotista on ikinä tehty lemmikkejä?
      Kun katsoo rottien historiaa ihmiset ovat kautta aikain kesyttäneet rottia.
      Olen erittäin eläinrakas ja ihminen joka tappaa viattoman rotan on täysi kusipää murhaaja.
      Terveyden voi tarkistuttaa eläinlääkärillä.

    • rottari

      voi ottaa ja on kiltti ei pure rotta on viisas eläin eikä yleensä pure hoitajaansa,eikä vieraita ,pennusta asti ihmisten kanssa ollut rotta ei ole koiraa kummempi otus.ei kaipaa muuta kuin omaa kotia ja ihmisiä.mulla on ollut ovet auki ulos jos haluaa mennä,ulkona käy mutta illalla käpertyy syliin nukkumaan.ei halua jäädä yöksi ulos.ennemmin sängyssä kuin minä jos sanon kuka menee nukkumaan.on sillä myös häkki,jossa kaikki omat jutut,kuten ruokakupit.lelut,pesä,yms.mutta ovi on yleensä auki,koska siellä on vessa,käy vain siellä.kun sanon paikka hän kipittää kiltisti häkkiin.ja kukahan on ekkana suihkussa,kun huudan rotta tänne.erittäin hyvä lemmikki .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe