Mistä edullista pellavaöljyä veneen kyllästykseen

Anonyymi

Kenelläkään tietoa mistä saisi edullista kylmäpuristettua pellavaöljyä ? Mielellään 10-20 litran pyttyjä..

2

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täältä saa ainakin http://www.tope.fi/pellatuotteet/index.htm

      Olen käyttänyt tuota kyllästämään mahonkiveneen kannet ja kajuutat n. 20 vuotta sitten (pohja lasikuitua). Lakka pysyy yhä kiinni eikä puu elä. Reelinki on lujilla, koska nosturin liinat puree siihen kiinni nostoissa ja laskuissa ja vaurioittaa toisinaan lakkaa. Myös pressun pitää olla irti lakkapinnasta talvisäilytyksessä.

      Varoituksen sana. Tuo kuivuu sitten hitaasti eikä päällelakkauksen kanssa saa hätäillä. Muuten tuo hikoilee lakan läpi ja lakkapintaan tulee nesterakkoja. Noita nousi parina ensimmäisenä hellekesänä auringon puolelle sivukansiin. Kannattaa vielä odottaa, onko muilla vastaavista tuotteista samantyyppisiä kokemuksia. Kenties on parempia tuotteita samaan tarkoitukseen. Nyt ei rakkuloista ole tietoakaan. On kuivunut ja kovettunut läpikotaisin.

      Minulla lakanpoistosta vesille meni 6kk. Mutta olisi kannattanut suosiolla odottaa vielä pari kuukautta eli syksyyn öljytyn puun kuivumista läpikotaisin. Muutama kohta piti lakata seuraavana vuonna uudelleen tuon hätäilyn vuoksi. Lakkakerroksia on kaikkiaan 10. Välihion ja lakkaan yhden kerroksen joka vuosi. Vene on paremmassa kunnosa kuin 30 vuotta sitten kun sen ostin.

    • Anonyymi

      Jatkan vielä asian kommentomista aiheista, joita ei kysytty. mutta joilla saattaa olla yleistä mielenkiintoa.

      Käytän kylmäpuristettua pellavaöljyä muuhunkin, kun veneen lakan alaiseen kyllästsämiseen, esim airoihin, veneen sisäspuoliseen kyllästämiseen ja mökin sateelle alttiiden osien kyllästämiseen, esim. puiset kaiteet. Öljyn olen hankkinut sieltä, mistä edullisemmin saanut, googlamalla selviää missä myydään, ja ottamalla yhteyttä selviää saako edullisemmin suurempia määriä.

      Ohennan ylennsä kyllästeen balsamitärpätillä, eli havupuutärpätillä n. 30-50 %. Jos pintaa ei käsitellä, niin erittäin tärkeää on lisätä seokseen muutama prosentti sinkkinaftalaattia, muuten pinta homehtuu ja muuttuu mustaksi. Liika kylläste, jota puu ei ime esim. vuorokaudessa , on syytä kaapia pois pinnalta. Minulle on yleensä riittänyt n. 2 viikkoa kuivumisaikaa, ennen pintakerroksen levittämistä kyllästeen päälle. Tällöin kylläste on ollut kuivaa.

      Mökin kaidepuut, jotka kyllästin ja maalasin öljyvärillä n. 5 v sitten, ovat vielä ihan hyväkuntoiset maalin osalta. Kyllästys tehtiin osittain upottamalla päät vuorotellen kyllästesmmioon useaksi vuorokaudeksi. Koko kesän uölkona oleva airot ovat vielä myös n. 5 vuoden jälkeen käyttökelpoiset, vaikka alkavat olla jo elinkaarensa loppupuolella halkeamien takia. Nämä ova kaupalliset lakatut airot, joista on hiottu lakka pois, kyllästetty, ja levitetty uusi kerros vuosittain keväällä. Rumat. Ensikyllästeestä puuttui homeenesto. osan sain pois hiomalla seuraavana vuonna, mutta mustia läikkiä jäi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4177
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4026
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3029
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2528
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2528
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2406
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2299
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2245
    Aihe