Jännät vaalit tällä kertaa

Jussi Halla-aho hyökkäsi tässä taanoin Kepua vastaan sanomalla, että Kepun politiikan ydin on tukien lupaaminen syrjäseudulle. Kepu on siis tukiaispuolue ja ehkä kohta Soinin kuvaama takiaispuolue. Siinä vaiheessa aika lailla ihmettelein Halla-ahon räväkkää kannanottoa. Että tukiaisia moittimallako hän aikoo kerätä maaseudun ääni.?

Nyt olen muuttanut näkemyksestäni ja arvelen Halla-ahon vetoa ihan fiksuksi. Hänen pääviestinsä toinen puoli ehkä unohtui arvostelijoilta. Se oli se, että syrjäseudullakin ihmiset haluavat tulla toimeen itsenäisesti ilman tukia.

Tämä ajatus uskoakseni puree. Ihmiset ovat ylpeitä ja itsellisiä. Hei eivät halua armopaloja vaan tehdä itse työtä toimeentulonsa eteen. Sen vuoksi pitää kehittää alueita eikä tyytyä tukiviidakon rakentamiseen. Toinen tärkeä tekijä on kulttuurinen yhteys, jota paikallisesti tunnetaan. Ihmiset ehkä ovat tunnistaneet, että siihen liittyvä elämänhallinta on kadonnut. Persut lupaa paluuta takaisin eli hallittavuuteen hallitsemattoman kehityksen sijaan. Tämä oli Trumpinkin menestyksen salaisuus. Asiasta kerrotaan myös päivän Hesarissa.

Maaseudun ihmiset ovat nähneet, että tukipolitiikasta huolimatta maaseutu tyhjenee. Se konsti ei toimi ja se käy ihmisen kunnian päälle olla muiden armoilla. Pitää siis luoda yrittelisäisyyttä ja houkutella investointeja. Miten se Halla-ahon porukalta onnistuu, jää nähtäväksi. Luulen, ettei onnistu, kun ei ole onnistunut missään muuallakaan. Markkinatalouden vastavoimat ovat niin väkevät. Mutta siitähän persut eivät välitä. He elävät hetkessä ja hamuavat valtaa. Kun valtaan pääsee, tavoitteita voi sitten rukata uusiksi kuten Soini teki.

Veikkaan, että vaalien suurin puolue äänimäärällä mitattuna tulee olemaan Kokoomus. Persut on selkeä kakkonen. Hallituspuolueet taitavat ottaa nyt takkiinsa oikein kunnolla. Paljon riippuu äänestysaktiivisuudesta eli siitä, saavatko persut kannattajiaan uurnille. Kokoomus saa aina ja sitä alhainen äänestysprosentti pelkästään suosii.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

    Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
    Kotimaiset julkkisjuorut
    14
    5787
   2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

    Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    57
    1976
   3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

    Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
    Kotimaiset julkkisjuorut
    216
    1640
   4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

    Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
    Tunteet
    72
    1250
   5. Joku päivä me vielä jutellaan

    Rauhoitu <3
    Tunteet
    39
    1133
   Aihe