Sima käymään

Lispetti

Siman valmistukseen kannattaa ryhtyä nyt, sillä vappua vietetään noin viikon päästä. Oletko koskaan kokeillut maustaa simaa hunajalla tai vaikka greipillä? Entä raperperisima? Millä keinoin saat oman simasi onnistumaan?

24

23380

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Qinii

      Viime vappuna äiti maustoi osan simasta limellä ja oli aika hauska maku. Sitä kannattaa kokeilla.

    • Edvin

      Hunajasima on parasta.

    • nimetön

      Työläisen vappu sima on parasta 1rusina kossu pulloon ja on meinaa tosi virkistävää.

    • MAISTANUT

      Olin siskoni luona pari vkoa sitten ja maistoin hänen tekemäänsä simaa. Oli erittäin hyvää, ei liian hiilihapokasta ja makeaa, vaan pehmeän ihanaista! Hän on kokenut vaikeaksi tuon hiivanokareen laittamisen, kun aina tuuppaa tulemaan liian paljon ja jää ikävää sakkaa pullon pohjaan... Naapuri oli kehottanut kokoeilemaan olutta (ykkös). En muista tarkalleen määrää, mutta olisiko ollut 1pll/10l. Ei tarvitse miettiä sitä hiivanokaretta pää punaisena, ETTÄ TULIKO LAITETTUA LIIKAA ja pullot räjähtelee... :/

      • Tove

        Kaipailisin jotain pomminvarmaa sima-ohjetta. Ensikertalaisena, mutta siman suurena ystävän tarvitsisin ohjeen jolla tulee takuuhyvää simaa.


      • hyvvää
        Tove kirjoitti:

        Kaipailisin jotain pomminvarmaa sima-ohjetta. Ensikertalaisena, mutta siman suurena ystävän tarvitsisin ohjeen jolla tulee takuuhyvää simaa.

        Pottu kossua tai leijonaa,sekaan rusinoita ja fariinisokeria maun mukaan.On tosi hyvää ja tuo hilpeän fiiliksen.


      • Tove kirjoitti:

        Kaipailisin jotain pomminvarmaa sima-ohjetta. Ensikertalaisena, mutta siman suurena ystävän tarvitsisin ohjeen jolla tulee takuuhyvää simaa.

        Ainekset:

        30l vettä
        3kg hunajaa
        10kpl sitruunoita
        3/4pkt hiivaa

        Valmistus:

        Laita hunaja astiaan (käymissankoon tms.). Kiehauta 10l vettä ja kaada hunajan päälle. Sekoita seos niin että hunaja liukenee. Lisää loput vedestä. Viipaloi sitruunat sekaan ja lisää hiiva. Sulje astia ja anna käydä 2-3vrk.

        2-3vrk:n päästä pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon n. 3tl hunajaa (ja rusinoita mielen ja maun mukaan). Säilytä pulloja viileässä n. 5ºC:ssa vuoden ajan (mielellään kuitenkin väh. 3 vuotta). Nauti.


      • amiss
        Cosmic kirjoitti:

        Ainekset:

        30l vettä
        3kg hunajaa
        10kpl sitruunoita
        3/4pkt hiivaa

        Valmistus:

        Laita hunaja astiaan (käymissankoon tms.). Kiehauta 10l vettä ja kaada hunajan päälle. Sekoita seos niin että hunaja liukenee. Lisää loput vedestä. Viipaloi sitruunat sekaan ja lisää hiiva. Sulje astia ja anna käydä 2-3vrk.

        2-3vrk:n päästä pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon n. 3tl hunajaa (ja rusinoita mielen ja maun mukaan). Säilytä pulloja viileässä n. 5ºC:ssa vuoden ajan (mielellään kuitenkin väh. 3 vuotta). Nauti.

        vähän ylimitoitettu toi hiivamäärä, samoin kolmen vuoden varastointi.


      • Minä vain
        Tove kirjoitti:

        Kaipailisin jotain pomminvarmaa sima-ohjetta. Ensikertalaisena, mutta siman suurena ystävän tarvitsisin ohjeen jolla tulee takuuhyvää simaa.

        Minä teen Siman näin:

        8 litraa vettä
        0,5 kg fariinisokeria
        0,5 kg sokeria
        3-4 sitruunaa (riippuu hedelmän koosta)
        1/4 tl hiivaa
        Loraus siirappia

        Sankoon sokereiden päälle kuorin pestyistä sitruunoista kuoret.
        Osa vesimäärästä keitetään, itse keitän 3 litraa ja tuo kuuma vesi kaadetaan sokeri-sitruunankuoriseoksen päälle.
        Sen jälkeen puristetaan sitruunoista mehu sankoon, halutessaan voi myös viipaloida sitruunan hedelmälihan ja laittaa muhimaan sankoon.
        Kaadetaan loput 5 litraa vettä päälle ja viimeisenä loraus siirappia antamaan mukavaa väriä.
        Annetaan olla huoneenlämmössä.
        Parin päivän päästä pulloon johon lisätään vielä n. tl sokeria ja rusinoita.
        Sitten vaan säilytys viileässä ja sima on valmista viidessä päivässä.

        Ja tällä ohjeella simasta tulee todella hyvää =)


      • simasuu
        Tove kirjoitti:

        Kaipailisin jotain pomminvarmaa sima-ohjetta. Ensikertalaisena, mutta siman suurena ystävän tarvitsisin ohjeen jolla tulee takuuhyvää simaa.

        Varokaa laittamasta simapollojen korkkeja liian tiukkaan, tein sen ja kotona odotti kaaos. 2litran pullo räjähtänyt pitkin keittiötä, simat ja rusinat seinillä. Rupesin varovasti avaamaan toista pulloa , korkki poksahti kattoon ja sima suihkuna juuri pestyille seinille. Kuohui paremmin kuin shampanaja. Hiivaa oli ohjeen mukaan, eli pakkauksessa olleet hiivapussit. Varovaisuutta siman kanssa, oli sitten sima mitä laatua tahansa.


      • ...........................
        simasuu kirjoitti:

        Varokaa laittamasta simapollojen korkkeja liian tiukkaan, tein sen ja kotona odotti kaaos. 2litran pullo räjähtänyt pitkin keittiötä, simat ja rusinat seinillä. Rupesin varovasti avaamaan toista pulloa , korkki poksahti kattoon ja sima suihkuna juuri pestyille seinille. Kuohui paremmin kuin shampanaja. Hiivaa oli ohjeen mukaan, eli pakkauksessa olleet hiivapussit. Varovaisuutta siman kanssa, oli sitten sima mitä laatua tahansa.

        Tuossa yritin avata viikon vanhaa simapulloa ja puoliksi avasin korkin niin räjähti pullo halki.

        Miten nuo muutamat pullot avataan etteivät räjähdä? Voiko olla vaara että poksahtavat itsestään?


      • Simasuujuu
        Minä vain kirjoitti:

        Minä teen Siman näin:

        8 litraa vettä
        0,5 kg fariinisokeria
        0,5 kg sokeria
        3-4 sitruunaa (riippuu hedelmän koosta)
        1/4 tl hiivaa
        Loraus siirappia

        Sankoon sokereiden päälle kuorin pestyistä sitruunoista kuoret.
        Osa vesimäärästä keitetään, itse keitän 3 litraa ja tuo kuuma vesi kaadetaan sokeri-sitruunankuoriseoksen päälle.
        Sen jälkeen puristetaan sitruunoista mehu sankoon, halutessaan voi myös viipaloida sitruunan hedelmälihan ja laittaa muhimaan sankoon.
        Kaadetaan loput 5 litraa vettä päälle ja viimeisenä loraus siirappia antamaan mukavaa väriä.
        Annetaan olla huoneenlämmössä.
        Parin päivän päästä pulloon johon lisätään vielä n. tl sokeria ja rusinoita.
        Sitten vaan säilytys viileässä ja sima on valmista viidessä päivässä.

        Ja tällä ohjeella simasta tulee todella hyvää =)

        ...simaan saa väriä myös kun käyttää pelkästään fariiniasokeria eikä laita taloussokeria ollenkaan eli korvaa taloussokerilla fariinisokerin. Näin meillä ;)


    • joo

      Välineet:
      ämpäri, vähintään 30 l

      Reagenssit:
      sokeria 7 kg
      turbohiiva (jäsnings kraft tms.)
      halutessasi voit lisätä jotain seuraavista: banaani, herneet, lanttu tai vaikka kuollut telkkä.

      Valmistus:
      Älä pese astiaa. Liuota sokeri 25 l:aan haaleaa vettä. Lisää hiiva. Sulje kansi, älä käytä vesilukkoa. Valmista kahden päivän kuluttua, tarvittaessa aiemminkin.

      • Parasta

        Heti kun raparperit alkaa kasvaa niin simaksi vaan - viimevuonna ekaa kertaa kokeiltiin ja sitähän juotiin koko alkukesä, paljon parempaa kuin mitä ajattelisi!!!!!!!


    • SOKERITTOMANA

      Pystyykö simaa tekeen sokerittomana.
      Olisin itse siman himokuluttaja, mutten valitettavasti pysty nauttimaan sokeripitoisia
      aineksia.
      Löytyisikö keltään onjetta sokerittoman siman tekoon?

      • Mik

        Joo ihan hyvä kysymys, mutta ei taida ilman sokeria hiiva reagoida mitenkään, joten maku taitaa olla sama kun laittais veteen rusinoita.


      • onnistuu

      • simassa

        ole sokeria kun se on käynnyt? Eikös kun tekee simaa niin se sokeri pala alkoholiksi? Ainakin kiljussa käy ja siman ja kiljun tekemisessähän on kuitenkin perjaate sama...


    • köyhä opiskelija

      Tekisin kyllä simaa itse, satun olemaan keittiöalallakin, eli onnistuu mutkattomasti minulta, mutta kun ne pullot maksavat liikaa opiskelijan budjetilla.. Nekin muutamat sentit, mitä pulloista maksaa kirpparilla, ovat liikaa, sillä 20sentilläkin ostetaan opiskelijan aamiaisjoghurtit.
      Jos jostain saisi pullot, niin tottakai tekisin sitä sitten ensi vuoden puolella

      • pertsa

        Minä olen vuosikaudet tehnyt simat tyhjiin limupulloihin, pitää vain muistaa säästää pulloja etukäteen. Tänään pitää laittaa sima käymään jahka kotiin pääsee niin on vappuna valmista.


      • simanhimokuluttaja
        pertsa kirjoitti:

        Minä olen vuosikaudet tehnyt simat tyhjiin limupulloihin, pitää vain muistaa säästää pulloja etukäteen. Tänään pitää laittaa sima käymään jahka kotiin pääsee niin on vappuna valmista.

        Voiko siman alkoholipitoisuutta suurentaa käymätämällä sitä enemmän tai laittamalla enemmän hiivaa tai sokeria.. vai mitä hittoa pitäis tehä ???!


      • vieras2005
        pertsa kirjoitti:

        Minä olen vuosikaudet tehnyt simat tyhjiin limupulloihin, pitää vain muistaa säästää pulloja etukäteen. Tänään pitää laittaa sima käymään jahka kotiin pääsee niin on vappuna valmista.

        Voiko siman alkoholipitoisuutta suurentaa käymätämällä sitä enemmän tai laittamalla enemmän hiivaa tai sokeria.. vai mitä hittoa pitäis tehä ???!


      • Pertsa
        vieras2005 kirjoitti:

        Voiko siman alkoholipitoisuutta suurentaa käymätämällä sitä enemmän tai laittamalla enemmän hiivaa tai sokeria.. vai mitä hittoa pitäis tehä ???!

        Enpä ole kokeillut. Laita hiivaa reippaammin niin käyminen on silloin nopeampaa eli volaa tulee silloin lisää, voipi olla että maku on sitten jotain hirveetä, kiljun tapaista. Itse olen sitä mieltä että sima juodaan simana ja muut alkoholipitoiset vappujuomat sitten erikseen, tietysti jos päämääränä on saada kännit halvalla makunautinnoista välittämättä niin sitten...


      • ---
        vieras2005 kirjoitti:

        Voiko siman alkoholipitoisuutta suurentaa käymätämällä sitä enemmän tai laittamalla enemmän hiivaa tai sokeria.. vai mitä hittoa pitäis tehä ???!

        Mitä enemmän sokeria sitä vahvempaa kamaa tulee. Ja mitä enemmän hiivaa sitä nopeammin se käy, mutta tollaset 2-3 paketilla hiivalla tehdyt simat on ihan helvetin pahoja. Mielummin enemman sokeria!

        30litraan vettä kantsii laittaa noin 5-6 kg sokeria niin tulee sellasta 8-10 prosenttia simaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      5564
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      32
      4900
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      2814
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2374
    5. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2078
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2028
    7. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1657
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1611
    9. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      23
      1512
    10. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      29
      1489
    Aihe