Timo Soini päätti uransa.

Anonyymi

Poliittisen uransa päättänyt Soini ei ole vielä ehtinyt kiittää sinisiä poliitikkoja, joten tässä se nyt tulee: Suurkiitos teille sinisille poliitikoille, jotka uhrasitte oman poliittisen tulevaisuutenne sekä osan ihmissuhteistanne Soinin ministerintoimen jatkumisen tähden. Te saitte olla mukana tekemässä poliittista historiaa.

Hartaasti uskovaisena miehenä Timo Soini haluaa muistaa teitä sinisiä vielä yhdellä viisaudella: Jumala auttaa niitä, jotka auttavat itseään.

37

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Haluaako hän myös muistuttaa että te siniset olitte vain osa hänen projektiaan :)

      • Anonyymi

        luu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luu

        Toimittajat, jotka tekevät haastatteluita Soinista [Sin] toivottavasti huomaavat liittää Soinin nimen perään aina myös puolueen tunnuksen. Kun PS hajosi kahtia niin kumpi osa emopuoluetta veti pidemmän korren? V. 2019 eduskuntavaaleissa. Siniset 0 paikkaa ja PS 39 PAIKKAA. On totta, että PS puolueena tuhoutuu kun pääsee hallitukseen. Näin kävi SMP-PUOLUEELLE ja Sinisille. Populistipuolueet joutuvat hallituksen sisällä kompromisseihin. Soinia PS saa kiittää siitä että puolue nimeltään PS sai jatkoaikaa kun ei mennyt hallitukseen v. 2011 jytky nro ykkösen jälkeen. Kun jytky nro 2 tapahtui Soinin johtamalle PS-puolueelle v. 2015 e k-vaaleissa, puolueen tuhon tie alkoi: hallituksessa vahaan 20 % suosio laski Gallupeissa nopeasti 7 % tuntumaan. PS - PUOLUEEN rämpimistä hallituksessa 2015-2017 arvosteli Brysselistä käsin muuan Jussi. PS on tähän asti ollut kuin Hannu Hanhi. Sinisiä PS-PUOLUE saa kiittää, ettei se joutunut v. 2019 käymään eduskuntavaalien kampanjaa hallituspuolueen ominaisuudessa. Ja kansan muisti on lyhyt. Jytky nro 3 toteutui Jussi Halla-Ahon johtamalle PS-PUOLUEELLE V. 2019 EK-VAALEISSA. Sinisillä lähinnä anti-jytky kun kukaan ehdokkaista ei tullut valituksi eduskuntaan.

        Ennustus miten käy lähitulevaisuudessa: v. 2023 Light-jytky nro 4 eli 30 kansanedustajaa saa PS-Puolue. Päätyy hallitukseen ja jos puolue ei hajoa niin romahtaa v. 2027 eduskuntavaaleissa lähes Sinisten tasolle.
        Populistipuolueiden taival on kuin nuoralla tanssia eritoten jos hallitusovet aukeavat. Populistipuolueiden kannattajakunta ei kestä sitä että hallituksessa joudutaan kompromisseihin.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Luvut puhuvat omaa kieltänsä siitä kumpi puolue lyhyellä tähtäimellä selvisi elossa 2017 hajaannuksen jäljiltä: KUNTAVAALIEN suurin "häviäjä" PS: 1350 VALTUUSTOPAIKKAA (lisäystä 580 paikkaa) / SININEN TULEVAISUUS: 4 valtuustopaikkaa (lisäystä 4 paikkaa).
        On totta, että gallup-luvut eivät sellaisenaan realisoituneet a) Perussuomalaisilla ja b) Keskustan Täys-sukellus ei toteutunut ihan kaikkein pahimmalla tavalla.
        Laitoin tuohon Sinisille Lisäystä 4 paikkaa, koska tämä käsittääkseni oli eka Kuntavaali heillä. Mulla ei ole tiedossa montako paikkaa Sinisillä oli juuri ennen kuntavaaleja, siis sellaisia paikkoja, joihin tulivat Perussuomalaisina valituiksi ennen PS - PUOLUEEN hajaannusta. Mutta lienee tältä osin menettänyt paikkoja Sininen tulevaisuus.
        Niin tai näin: Perussuomalaisia on mediassa käsitelty suuren vaalitappion saaneena puolueena. Perussuomalaisia rienaavissa yhteyksissä on elämöity PS-ROMAHDUKSELLA. SINISET näyttävät nyt katoavan puoluekartalta.
        Mutta käykö kuitenkaan niin? Ei välttämättä. Jos tai jopa kun PS pääsee seuraavaan hallitukseen ja menettää kannatuksensa ja Arkadianmäen paikkansa suurelta osin v. 2027 ek-vaaleissa niin silloin Keskusta-oikeistossa on tilaa. SKYP kuoli lopullisesti 1970-luvulla tapahtuneen SMP - hajaannuksen jälkeen. Ennustan, että näin ei käy Sinisille. Hjallis-puolue kyllä on kova kilpailija ja päässee etenemään viimeistään v. 2027 ek-vaaleissa, kun PS OIKEASTI romahtaa.


    • Anonyymi

      Sinisillä oli ennen näitä viimeisiä kuntavaaleja noin 40 valtuutettua ja kuntia noin 15-20. Luku ei ihan ole tiedossa,koska koko ajan tapahtunut loikkauksia pois sinisistä.
      Viimeisten kuntavaalien jälkeen jäi 4 valtuutettua ja 2 kuntaa.
      Sininen puolue perustettiin ministeriaitiosta käsin ja kehitys on mennyt ruohonjuuritasolle eli kuntiin ja valtuutettuihin.Lopputulos lähentelee nollaa.
      Jos keskustaoikeistossa on tilaa,eivät siniset ole sitä täyttämässä.
      On tullut uusia puolueita kuten kristallipuolue ja Liike Nyt, joilla on oma ideologia. Sinisten nokkamiehet luovuttivat ensimmäisinä ja nyt pari paikallispoliitikkoa pääsi valtuustoon hoitamaan paikallisia asioita.
      Sinisen puolueen kehitystä kuvaisin sanalla kuivahtaminen. Kehitystä toiseen suuntaan ei ole näköpiirissä.

    • Anonyymi

      Luin juuri, mitä Jari Lindström lausui Uuden Suomen blogissaan v. 2017 :" Äänestyksen puoluekokouksessa voittaneet olivat täydellisen ymmärtämättömiä politiikasta". Kyse oli demokraattisesta vaalista. Sitä ei Lindström kumppaneineen ymmärtänyt.
      Soini luultavasti melko varhaisessa vaiheessa ymmärsi, että sinisillä ei tule olemaan menestystä. Siksi ei puhu heistä mitään. Sen sijaan kateellisena murjaisee aika ajoin jotain perussuomalaisista.

    • Anonyymi

      Tuli vähän aikaa sitten itsevaltiaissa jakso poliittisista ruumiista.

      Sellaisiahan ne siniset ovat

      • Anonyymi

        Näin saattaa olla. Tuolloin 1970-luvulla SKYP romahti nopeasti ja SMP jäi henkiin muodollisesti jopa 20 vuodeksi. Mutta kannatus SMP - puolueella ei kestänyt hallitukseen menemistä. SMP - ministereitä tais olla P. Vennamon lisäksi U. Leppänen ja loppumetreillä Raimo Vistbacka joitakin mainitakseni. Hallituksen ovet aukesivat SMP - puolueelle muistaakseni v. 1983. Tuolloin Kekkonen oli jo lopettanut presidenttinä. Uudestaan SMP pääsi hallitukseen v. 1987 eduskuntavaalien jälkeen. 1990-luvun puolivälissä SMP oli jo romahtanut ja sen raunioille perustettiin Perussuomalaiset, joka eduskunnassa oli pieni puolue vuoteen 2011, jolloin Jytky nro 1 koitti. Edellä selitetty kehitys tukisi olettamusta, että Sininen tulevaisuus kyllä häviää nopeasti kuten Suomen kansan yhtenäisyyden puolue [SKYP]. MUTTA ehkä tuli liioiteltua PS - ROMAHDUSTA. Se kyllä tulee jos Hallitukseen mennään mutta ei kaikki ole ohi vielä v. 2027 mahdollisen yhden hallituskauden jälkeen.


    • Anonyymi

      Perussuomalaiset ei ole sama puolue kuin SMP.Hallitukseen meno voi olla riskaabelia, mutta sinne tulee pyrkiä ajamaan omia tavoitteita.
      Nyt muutos on alkanut, kun puheenjohtaja vaihtuu.Ollaan oikealla tiellä. Ei ole hyvä, että valtaa on liian paljon yksissä käsissä.

      • Anonyymi

        Miten populistipuolueet saa samalla oltua hallituksessa ja säilytettyä kannatuksensa? Kun kannatus tuppaa vähenemään ns. Tavallisillakin puolueilla. Itse seurasin tarkkaan 2 v. Hallituskautta, joka PS - puolueella oli totta 2015-2017. Erityisen mielenkiintoisia indikaattoreita olivat juuri suhtautuminen maahanmuuttoon, EU-TUKIPAKETTI-hullutukseen ja vaikkapa Hallintarekisteri-juttuun. Pidän melkoisena ihmeenä, että Jussi Halla - Aho sai lähes 40 kansanedustajaa v. 2019 vaaleissa. Siitäkin huolimatta, että vaalidebateissa kyllä kilpailijat muistuttivat millainen linja perussuomalaisilla oli ollut hallituksessa parin vuoden ajan. Koska maassamme vallitsee vaalisalsisuus emme tiedä missä määrin Perussuomalaisia äänestivät sanat henkilöt v. 2015 ja v. 2019. Jotenkin sitä pelkää, että Populistipuolueisiin pettyneet ovat vaarassa siirtyä ikuisen unen nukkuvaan puolueeseen. Soinin uran loppu perussuomalaisena ei ollut hääviä seurattavaa. LisäNimityksistä takinkääntäjä lienee vähiten herjaavimmasta päästä. Arhinmäki ei ole suosikkejani politiikassa, mutta takinkääntö-sketsi oli pistävän voimakas isku Soinia kohtaan. Tältä kaikelta viisaasti varjeltuu Halla - Aho... Ainakin puolueensa puheenjohtajana.


    • Anonyymi

      Suhtaudun myönteisesti PS- puheenjohtajan vaihdokseen. Tuo vähän ihmetyttää, kun koronarokotuksesta mikrosirun saantiin epäilevä on ilmoittautunut pj-kisaan.
      Tämä S.Puisto ja Riikka Purra vaikuttaa osaavilta.

      • Anonyymi

        Sinisten osalta rehellisintä olisi lopettaa koko puolue. Puolueen Nettisivutkin tuntuvat vain uinuvan ja uinuvan. Nyt vallitseva asiaintila saattaa outoon tilaan vapaaehtoiset paikallisaktiivit. Heitä pitäisi sen verran kunnioittaa, että tehdään selväksi onko puolue olemassa vai eikö ole.


      • Anonyymi

        Puolueeseen liimaantuu myös näitä yhden käden sormilla olevia poppoita jotka vahvistaa toinen toistensa kaheliutta ne pitää vain tunnistaa ajoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinisten osalta rehellisintä olisi lopettaa koko puolue. Puolueen Nettisivutkin tuntuvat vain uinuvan ja uinuvan. Nyt vallitseva asiaintila saattaa outoon tilaan vapaaehtoiset paikallisaktiivit. Heitä pitäisi sen verran kunnioittaa, että tehdään selväksi onko puolue olemassa vai eikö ole.

        siniset pääseet fazerille toihin venäjälle, sitten niistä tulee Fazerin siniset

        heh


    • Anonyymi

      Ovat hissukseen. Käsittääkseni menee niin, että nämä Rääkkylän 3 valtuutettua, joista 2 meni Kulmalan siivellä valtuustoon jatkavat sinisissä ja näin varmaan myös Outokummun ainoa sininen valtuutettu. Pitäähän näillä neljällä olla puolue.Kyllä menee porukka vähiin.
      Nyt menossa soittokierros, että mille aletaan.Luultavasti nämä valtuutetut hoitavat niitä omien kuntiensa asioita, ei kannata muuta ajatellakkaan.

    • Anonyymi

      "Jos sinulla ei ole omaa suunnitelmaa, olet osa muitten suunnitelmaa". Tässä kävi juuri näin.Soinilla oli oma suunnitelma, siniset olivat osa Soinin suunnitelmaa.Sinisillä ei ole omaa suunnitelmaa. Sen vuoksi nyt kitkutellaan jo yli neljä vuotta, vaikka Soini hylkäsi siniset jo kesällä 2017. Siniset yrittävät olla jollakin omalla asialla, vaikka se ainoa asia oli Soinin ministeripestin takaus.

      • Anonyymi

        Näin se on. Sinisen puolueen ideologia ei varmasti ole pahimpia Ongelma on juuri siinä, että sinistä puoluetta ei perustettu tosi mielellä. Ehkä höplästä vedettiin jopa joitakuita PS-PUOLUEESTA loikanneita kansanedustajia. Toisaalta v. 2017 ei voinut Soini eikä Terhokaan tietää, Että Sinisten tuho on nopeampi kuin Skypin. Gallupit tosin alkoivat enteillä pian, että "Kannettu vesi ei kaivossa pysy."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin se on. Sinisen puolueen ideologia ei varmasti ole pahimpia Ongelma on juuri siinä, että sinistä puoluetta ei perustettu tosi mielellä. Ehkä höplästä vedettiin jopa joitakuita PS-PUOLUEESTA loikanneita kansanedustajia. Toisaalta v. 2017 ei voinut Soini eikä Terhokaan tietää, Että Sinisten tuho on nopeampi kuin Skypin. Gallupit tosin alkoivat enteillä pian, että "Kannettu vesi ei kaivossa pysy."

        Miksi toimittajat ei Soinia jututtaesaan pommita SINISILLÄ kysymyksillä? Miksi Toimittajat ns. Syö Soinin kädestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi toimittajat ei Soinia jututtaesaan pommita SINISILLÄ kysymyksillä? Miksi Toimittajat ns. Syö Soinin kädestä?

        No, Soinin ei ole pakko suostua kaikkiin kysymyksiin. Kulissien takana voidaan sopia SINISTEN kysymysten välttäminen. Soinilla ikävä kyllä on vielä juökisuusarvoa. Mun puolestani hänet vois jo jättää unholaan. Oleellista on missä määrin ulostulot ovat median pyytämiä ja missä määrin Soinin itsensä kuten PLOKI.


    • Anonyymi

      Luultavasti on toimittajan kanssa etukäteen sovittu, että sinisistä ei kysellä mitään. Eihän Soini voisi valehtelematta sinisistä puhuakkaan joten helpompaa olla hiljaa.Toinen syy Soinin vaikenemiseen on se, että siniset järjesti Soinille lisää 2 vuotta ulkoministerinä
      oloaikaa. On sen verran kiitollinen, että ei puhu mitään.

      • Anonyymi

        Ehkä näin. Niin kauan kuin Soinilla (Sin.) ei ole mitään muuta funktiota kuin sopeutusrahojen nostaminen niin toistuvat jokseenkin turhat ulostulot kärsivät pahasti inflaatiota. Toimittajat ovat tähän syypäitä myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä näin. Niin kauan kuin Soinilla (Sin.) ei ole mitään muuta funktiota kuin sopeutusrahojen nostaminen niin toistuvat jokseenkin turhat ulostulot kärsivät pahasti inflaatiota. Toimittajat ovat tähän syypäitä myös.

        Toimittajilla on taatusti halua piikitellä Soinia, sillä niin paljon tämä politiikan teon helppoheikki on mediaa vedättäny kaiken maailman puoluepohdinnoillaan ja "kevään korvalla" vihjailuillaan. Taas toisaalta, Soini on selvä narsisti joka rakastaa julkisuutta, joten ehkä toimittajat ajattelevat, että antaa paskan haista...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimittajilla on taatusti halua piikitellä Soinia, sillä niin paljon tämä politiikan teon helppoheikki on mediaa vedättäny kaiken maailman puoluepohdinnoillaan ja "kevään korvalla" vihjailuillaan. Taas toisaalta, Soini on selvä narsisti joka rakastaa julkisuutta, joten ehkä toimittajat ajattelevat, että antaa paskan haista...

        Niinkuin todettiin edellä: Soinilla on edelleen julkisuusarvoa. Soinin esillä pitämisen syyllisiä ovat joo kyllä toimittajat. Mutta myös me erinäisten keskustelupalstojen keskustelijat. Mitä enemmän huomiota itsekeskeiset poliitikot saavat sitä enemmän saavat tyydytystä.


    • Anonyymi

      Soini katoaa ajan kanssa historian hämärään. Hänellä vähän samaa tautia kuin Väyrysellä, mutta Väyrynen on luovempi.
      Sinisillä muutama kaveriporukka perheineen Suomessa. Entisistä kansanedustajista vain yksi jäljellä, muut ovat hylänneet puolueensa.Sinisillä semmonen tilanne, että jos ei olla edes valtuustossa niin miten sen poliittisen toiminnan kanssa käy. Nyt pitää päättää näiden kahden puheenjohtajan ja sihteerin, että pitävätkö vielä puoluetta yllä. Kahden vuoden kuluttua puolue poistetaan puoluerekisteristä.

      • Anonyymi

        Nyt vallitseva asiaintila harmittaa varmasti niitä vapaaehtoisia pyyteettömiä kenttä-sinisiä. Sympatiat ainakin mulla on heidän puolellaan. Sampo Terholle pluspisteet siitä, ettei ole julkisia ulostuloja tehtaillut inflaatioon asti kuten muyan espoolainen. Soinille on käynyt kuin mielensäpahoittaja-humpalle, jonka inflaatio myös vesitti heikohkon tv-sarjan myötä.


      • Anonyymi

        Parasta olisi jos siniset päättäisivät seuraaavassa puoluekokouksessa puolueen lakkauttamisesta ja jokainen puhuja haukkuu Soinin alimpaan helvettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parasta olisi jos siniset päättäisivät seuraaavassa puoluekokouksessa puolueen lakkauttamisesta ja jokainen puhuja haukkuu Soinin alimpaan helvettiin.

        Ensimmäinen asia realistinen, jälkimmäinen ei. Ajatuskuplain litteroinnin tasolle emme pääse. Soini ja Sinisten lohduton tila yhdistelmänä on yksi tarkimmin varjelluista tabuista ko. "puolueen" jäsenistön piirissä ja maamme poliittisessa elämässä muutenkin. Toki he keskenään Luotetuille SINISILLE tutuilleen voivat purkaa turhautumisiaan. Ulospäin annetaan kuva Niinkuin mitään romahduksen puolikastakaan ei olisi tapahtunut. Näin ainakin vielä on asiain tila.


    • Anonyymi

      Miten on niin vaikeaa myöntää, että on tullut huijatuksi? Semmostahan tapahtuu meille kaikille. Soini oli huijari, joka huijasi puolet perussuomalaisten kansanedustajista mukaansa.Kävi niin, että Soini huijasi ne ainoat lukutaitoiset. Lukutaidottomilla näytti olevan enemmän ymmärrystä. Sinipapin pilkka osui omaan nilkkaan.
      Silloin kun tämä sininen puolue kesäkuussa 2017 perustettiin ensimmäinen puoluekokous oli vasta joulukuussa. Sitä vaan tönötettiin ja odotettiin ruohonjuuritason työntekijöitä hommiin. Ja Soini-isää huudettiin avuksi, vaikka ulkopuoliset näkivät, että Soini oli hylännyt siniset siinä vaiheessa, kun ulkoministerin pesti oli varmistunut.
      Näytti Espoon sinisillä olevan selkärankaa, kun erottivat Soinin. Koko ajanhan Soini on tehnyt hallaa sinisille, ei ole antanut mitään arvoa niille, jotka ovat häntä pokkuroineet.

      • Anonyymi

        Soinin ajattelun mukaan koska Soini, Whissybackka ja Petos-päärlunti olivat käyneet kerran saunassa ei kukaan muu saisi johtaa puoluetta kuin Soini...?


      • Anonyymi

        Olet osittain väärässä. Ei Sampo Terho (Sin.), ei Timo Soini (Sin.) eikä kukaan muukaan voinut aavistaa v. 2017 miten totaalinen romahdus Sinisille tuli 2 vuotta myöhemmin. Jälkikäteen on helppo sanoa, että koko Sininen projekti oli vain työrauhan ostaminen Sipilän oikeistohallituksen loppukaudelle. Entä jos kannatuskäyrät olisivat menneet toisin ja äänestäjät menetelleet toisin? Terho oli peittelemättömän järkyttynyt ja lamaantunut eduskuntavaalien 2019 jälkeen. Gallupit toki enteilivät huonoa tulosta Sinisille, mutta vaalitulos silti surkeudessaan yllätti Siniset. Eipä keskystallakaan hyvin mennyt.


    • Anonyymi

      Mistä tämän ketjun aloittaja tietää, että Soinin poliittinen ura on ohi. Voihan tuo vielä yrittää pressaks... Kerran noissa karkeloissa tuli Soinia äänestettyäkin. Sitä kadun.

      • Anonyymi

        Soini ei kuitenkaan päässyt presidentiksi joten ei Soinin äänestäminen mikään synti ole, jota pitäisi katua. Eikä varmaankaan huonoin tarjolla ollut vaihtoehto presidentiksi Soini ollut v. 2012.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soini ei kuitenkaan päässyt presidentiksi joten ei Soinin äänestäminen mikään synti ole, jota pitäisi katua. Eikä varmaankaan huonoin tarjolla ollut vaihtoehto presidentiksi Soini ollut v. 2012.

        Oli Soini presidenttiehdokas myös v. 2006 vaaleissa. Lähtisikö vielä kolmatta kertaa...? Tuskin. On tältä osin fiksumpi kuin Väyrysen Paavo. Väyrynen on kyllä viisas monessa mielessä. Mutta eiköhän Väyrysellä korkea ikä jo ala hidastamaan menoa. Siinä mielessä ymmärrän presidenttiehdokkuuksia, että onhan se hyvä foorumi saada Kantojaan esille. Teemoja kyllä riittää kuten EU:n liittovaltio-velkaunioni. Tai N. A. T. O. - kysymys. Tuskin kukaan ehdokas Niinistö pois lukien uskoi tulevansa valituksi v. 2018, kun Sauli haki jatkokaudelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli Soini presidenttiehdokas myös v. 2006 vaaleissa. Lähtisikö vielä kolmatta kertaa...? Tuskin. On tältä osin fiksumpi kuin Väyrysen Paavo. Väyrynen on kyllä viisas monessa mielessä. Mutta eiköhän Väyrysellä korkea ikä jo ala hidastamaan menoa. Siinä mielessä ymmärrän presidenttiehdokkuuksia, että onhan se hyvä foorumi saada Kantojaan esille. Teemoja kyllä riittää kuten EU:n liittovaltio-velkaunioni. Tai N. A. T. O. - kysymys. Tuskin kukaan ehdokas Niinistö pois lukien uskoi tulevansa valituksi v. 2018, kun Sauli haki jatkokaudelle.

        Ja 2018 Se Naton avoin kannattaja Storgård tms. Sai tuotua oman sävynsä ulko- ja puolustuspolitiikkakeskusteluun. En vain käsitä mitä annettavaa Soinilla olisi jolla erottua. Röhönauru ei riitä. Soinissa on varmasti paljon hyvää. Ja arvostan häntä mm. Siitä että hän sai kasvatettua minipuolueen lähes 40 kansanedustajan puolueeksi. PS. nykyinenkin asema pohjautuu osittain Soinin elämäntuölle. Mutta kansan syvissä riveissä on myös pettymystä siitä millaista populistipuolueen juoksu hallituksessa oli 2015-2017. Raskas isku Soinille olisi myös jos piankin paljastuu dokumenttia siitä, että Jyväskylän-puoluekokouksen jälkeiset tapahtumat v. 2017 olisivat noudattaneet tarkkaa käsikirjoitusta. Ja nimenomaan paljastuisi esim. Soinin, Sipilän ja Orpon neuvonpitoa mitä pitää tehdä jos S. Terho häviää Halla-ahon Jussille. Mitä aikaisempi mahd. Soini-Sipilä-Orpo - neuvonpito sitä ikävämpään valoon asettuu myös Soini. Emme varmasti vielä tiedä kaikkea Sinisen puolueen synnystä v. 2017. Milloin "raskaus" alkoi? Mikä oli Soinin osuus?


    • Anonyymi

      Ei Soini muistele sinisiä millään tavalla, sillä hänen mielestään loikkarit ovat luusereita.

      • Anonyymi

        Soiniko pettäisi myös toisen puolueen jota on ollut perustamassa


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9209
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3839
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2690
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2504
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1612
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe