Masennuksen hoito

Anonyymi

Hei!Mietin kirjoitanko tänne vaiko ahdistus vai stressi-valikkoon,päädyin nyt tänne.Olen yli 40v.nainen.Mieli on pitkään ollut synkkä,en muista milloin viimeksi olisin ollut onnellinen,vaikka perusasiat on kunnossa(perhe,koti,työ).

Työ tosin aiheuttaa stressiä,en viihdy siinä enää,vaikea tähän tilanteeseen lähteä hakemaan uutta työtä,kun voimia ei siihen nyt ole.

Mikä on keino lähteä hoitamaan masennusta?Auttaako lääkkeet tasaamaan mieltä,haluaisin taas olla iloinen?Jännää toki se,että monikaan ei edes arvaa mitä koen,masennus kun ei näy ulospäin.Elämänilo on hukassa ja en tiedä mitä sanoa lääkärissä,että asia hoituisi,pelkään että onko siitä apua.Avun hakeminen tuntuu vaikealta.

6

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun sä meet lääkärille niin sä pääset täyttämään masennustestin ja sitten pisteet lasketaan yhteen ja nähdään oletko masentunut.Tuo samainen masennustesti löytyy myös netistä jota terveydenhuollossa käytetään.

    • Moi, rohkeasti vaan hakeutumaan ensin terveyskeskuslääkärille. Kerro vain suoraan, että mieli on synkkä, epäilet masennusta jne. Siitä on alkuun vaikeaa puhua ääneen, mutta lääkäri kyllä ymmärtää, se on varmasti heille jokapäiväistä.

      Lääkärikäynnistä voi sitten seurata johonkin paikkakuntasi psykiatriseen keskukseen, riippuu miten teillä on asiat järjestetty. Onko sulla millainen työterveys, onko siellä psykologia tms.?

      Lääkkeistä sen verran, että uskoisin niiden juuri tasaavan oloa niin, että pahin ahdistus ja synkkyys voi helpottaa ja pystyt esim. puhumaan paremmin vaikeista asioista. Näin ainakin ne minulla toimi ja pystyin ne myös aikanaan lopettamaan asteittain. Voimia sulle.

      • Tuolta välistä unohtui sana "lähete". Eli käynnistä voi seurata lähete...


    • Anonyymi

      Kiitos asiallisista vastauksista.Kävin työterv.lääkärissä,sain masennuksen hoitoon tarkoitetun lääkkeen ja parin viikon päästä on psykologi,siitä sit katsotaan jatko ja selvitän saako hän kirjoitettua lähetteen julkisen puolen psyk.palveluihin vai pitääkö mun ensin käydä terv.keskuksen lääkärissä ja sitä kautta edetä asian kanssa.Työterv.kuuluu vuosittain 5 käyntiä psykologilla ja se ei ehkä ihan riitä.Käynnit eivät siis automaattisesti tule tuolla,vaan nyt lääkärin kautta.Pari viikkoa pitäis mennä,niin lääkkeet alkaa vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Hei, kun olet aloittanut lääkkeet nii älä pelästy sivuvaikutuksia. Oireet voivat pahentua hetkellisesti mutta sitten alkaa lieventyä. Kaikki stressitekijät nyt niin minimii kun voi laittaa. Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Toivottvasti sinulla lääkkeet auttaa koska omalla kohdalla eivät auttaneet,koska eivät poistaneet masennuksen syitä.Masennuksesta paranin kun masennuksen syyt hävisivät elämästä.Mutta jos masennuksen syyt ei ole konkreettisia niin lääkkeet voi auttaa.Itselläni kokeilttiin yli 10 eri masennuslääkettä tuloksetta.Onnea lääkkeiden kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      107
      7381
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      65
      6946
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      3482
    4. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1262
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1243
    6. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      14
      1113
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      218
      1066
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      933
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      881
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      853
    Aihe