Sanna Marleena tarkkuutta asioiden hoitoon

Anonyymi

Sote-lakiin tuli iso virhe. Sanna riepu esikuntineen ei ole asioiden tasolla

Sote-lailla tultiin kirjoitusvirheen vuoksi lakkauttaneeksi kansanterveyslaki ja erikoissairaanhoitolaki etuajassa, ennen kuin hyvinvointialueet ovat vastuussa sote-palveluiden järjestämisestä.
Jo hyväksytyn sote-uudistuksen lainsäädäntöä joudutaan korjaamaan, sillä uudistuksen voimaanpanolaissa oleva virhe kumoaa vahingossa muun muassa kansanterveyslain, erikoissairaanhoitolain sekä sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksesta annetun lain ennenaikaisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriön kerrotaan Iltalehdelle;
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1abab07d-f0b7-422d-8c46-d07b7efb380d
; että kyse on kirjoitusvirheestä. Lain voimaantuloa koskevassa pykälässä on maininta, että muista kohdista poiketen lain 3 pykälä tulee voimaan vasta 1. päivänä tammikuuta 2023. Poikkeuslauseke viittaa väärään pykälään.

”Voimaanpanolain 69 pykälässä viitataan kolmospykälään, kun sen pitäisi olla kakkonen. Asiasta on nyt keskusteltu eduskunnan kanssa, että se on kirjoitusvirhe ja eduskunnan kanssa se korjataan kakkoseksi”

”Tällä lailla kumotaan: 1) kansanterveyslaki (66/1972); 2) erikoissairaanhoitolaki (1062/1989), lukuun ottamatta lain 28 ja 29 §:ää; 3) sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksesta annettu laki (733/1992); ja 4) alueen pelastustoimen valtionavustuksesta annettu laki (1122/2003)”, laissa kerrotaan.
Eduskunnan hyväksymässä muodossa tämä laki ja siten mainittujen muiden lakien kumoaminen tuli voimaan 1. päivänä heinäkuuta 2021, kun taas järjestämisvastuu on siirtymässä uusille hyvinvointialueille vasta 2023.

Presidentti Sauli Niinistö vahvisti tiistaina valtavasta sote-kokonaisuudesta muun muassa lain ”sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta”.

Lain voimaantulosta todetaan 69. pykälässä, että ”tämä laki tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2021. Lain 3 § tulee kuitenkin voimaan vasta 1 päivänä tammikuuta 2023”.

Lain 2 pykälässä, joka siis hyväksytyn lakitekstin mukaan tuli voimaan jo torstaina 1. heinäkuuta, säädetään tällä lailla kumottavista vanhoista laeista. Niitä ovat kansanterveyslaki, erikoissairaanhoitolaki, sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksesta annettu laki sekä alueen pelastustoimen valtionavustuksesta annettu laki.

Näin ollen torstaina kuntien järjestämisvastuu sote-palveluista loppui, koska sen perustana olevat edellä mainitut lait kumottiin.

Sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy maakunnille kuitenkin vasta 1. tammikuuta 2023, joten näytti siltä, että kenelläkään ei ole enää vastuuta palveluiden järjestämisestä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Semmoista se on, tuloksena on taatusti tasalaatuista pas*aa kun on Kiuru asialla.
   Liekö mokoma haaskalintu onnistunut välttävästi yhdessäkään tehtävässä uransa varrella?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   3737
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   100
   1928
  3. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1790
  4. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1678
  5. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   53
   1497
  6. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1452
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1343
  8. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   85
   1208
  9. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1170
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   989
  Aihe