Kuntapäättäjän valta

Anonyymi

Torstaina 1.7. oli Lieksanlehdessä hyvä mielipidekirjoitus. Kirjoittaja oli Seppo T.Kiiskinen. Tuo kirjoitus pitäisi saada Kansanedustaijen luettavaksi. Ymmärrän kirjoittajan turhautumisen. Yhdyn mielipiteeseen. Kunnanvaltuutetuille valtuustotyö ei ole ansiotyö, vaan he uhraa vapaa-aikaansa, kun päättävät asioistamme. Ei ole oikein, että heillä ei ole valtaa tehdä sitovia päätöksiä, koska valittaminen on liian helppoa. Juttelin toisen Demaripolitiikassa mukana olevan kanssa. Hän oli samaa mieltä kanssani siitä, että valitusoikeus on ok, mutta loputtomasti jatkuva valituskierre ei.

4

146

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Myös valitusoikeus on demokratiaa, sitä ei voi kunnanvaltuutettu keneltäkään ottaa pois. Varsinkaan eduskunta ei siihen tule puuttumaan, kaventamaan kansalaisoikeuksia. Eiköhän se päätösvalta ole nykyisellään valtuustolla aika suppea, kun aikaisempi valtuusto sitä entisestään supisti eutomäärällisestikin.

  • Anonyymi

   Vai uhraavat aikaansa. 😂 Mitäs lähtevät sitten politiikkaan ja vielä jos eivät ymmärrä perustuslaista enempää kuin sika taivaasta. Valtuustossa on yllättävän monta tolloa. Suuri ego ja soveltuvuus kuntalaisten asioiden hoitoon pyöreä nolla!!

   • Anonyymi

    "Uhraavat" aikaansa rahasta. Saavat kokouspalkkiot.
    Siellä on hyvinkin monta eläkeukkoa ja - ämmää, joilla luulisi olevan aikaa, kun ovat kerran ehdokkaiksi lähteneet.
    Kokouspalkkiot ovat mukava lisä eläkkeen päälle, verottomana vielä.
    Toki kokouspalkkiot pitääkin olla, mutta silloin ei "uhraa" aikaansa, kun siitä uhrauksesta maksetaan.
    Hyvä kun edes jonkin verran naamat vaihtuivat, kaikki yli kolmatta kauttaan istuvat olisivat saaneet jäädä pois, heidät on nähty jo.
    Ei hyvänen aika voi niin tehdä, kun pyydettiin, pakkohan silloin on jatkaa vain. Jotkut eivät osaa äänestää kuin aina vain samoja naamoja.
    Onneksi kaupungin herroista toinen haukkasi sitä ihteään, olisi toinenkin saanut tehdä saman. En tiedä, mitä äänestäjien päässä on liikkunut. Tähän samaan syssyyn ihmettelen liikemies vanhusta, oliko ajanvieteongelmia vai mitä?


  • Anonyymi

   Onko Kiiskisellä ja muilla eläkeläisillä identiteetti hukassa kun ei osata jäädä eläkkeelle? Onko identiteetti rakentunut vain työn kautta? Miettikääpä sitä, tervepäisimmät ja psykologiaan perehtyneet tämän tietää. Ei ihme, että sutta ja sekundaa on jälki mitä saatte aikaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   7316
  2. 107
   3693
  3. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   174
   2768
  4. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   16
   2042
  5. Oho! Tanssii Tähtien kanssa -yllätys: Same sex -pari Elina Gustafsson ja Katri-ope!

   TTK törähtää taas! Tällä kaudella showssa nähdään myös historiallinen pari, sillä nyrkkeilijä Elina Gustafsson on Suomen TTK-historian ensimmäinen sam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   1740
  6. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   33
   1561
  7. Viimeinen viesti

   Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
   Ikävä
   161
   1535
  8. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   25
   1480
  9. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

   Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
   Ihastuminen
   34
   1419
  Aihe