Olemme maataloustuissa jälessä muista pohjoismaista

Anonyymi

Ilman maataloutukeja meillä elintarvikkeiden kaupan hinnat oli yksinäiselle 400 € vuodessa korkeammat. Sen maksaa valtionverotuksessaan paremmin tienaavat.
valtionveroa eiedes köyhimmät maksa, tulee raja 35000 € > /v .
Meillä puuttuu matalouteen liittyvät tuet joista esim.Ruotsissa ja Tanskassa maksetaan. He tukee mm kalankasvatusta, samoin lammastilat saa tukeja, myös katotuet on suurempia ja nopeampia. Kun katselin molempien maiden tukijärjestelmiä, näyttää että jäädään monessa jälkeen.

mm Tanskassa ja Ruotsissa maataloustuet onerinimikkeillä, jasiksi kait monet luuleet ettei siellä tukeja makseta maatalouteen. mm ympäristötuki on eräs nimike.
Vuonna 2016 käytettiin 41,96 miljardia Tanskan kruunua. euroa perinteisesti maataloustukeen. Maatalouden kokonaismenot olivat 54,7 miljardia Tanskan kruunua. Josta summat nousseet...
Erityisesti maito- ja kasvituottajille sekä pienemmille maatiloille tuki oli ratkaisevan tärkeää maatalouden taloudelle.
Myös sikatilat saavat maataloustukea Tanskassa. Ei niillä perushinnoilla muuten kukaan sikoja kasvattaisi.
-tuki on edelleen tärkeää erityisesti kasvinviljelylaitoksille ja maidontuottajille. Molemmille ryhmille tuki ylitti liikevoiton. Muuhun EU: hun verrattuna tanskalaisten viljelijöiden tuki muodostaa suhteellisen suuren osan liikevoitosta, kun taas tuki muodostaa pienemmän osan kokonaisliikevaihdosta.

6

81

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   MPP myös meni halpaan kun ei osannut tietää ympäritötukeja swessonella, ideologiaakin mukana joka sumentaa tiedon.

  • Anonyymi

   Eli korkeampaa veroa maksavat kustantavat myös keskimäärin noin puolet maajussin käteen jäävästä tulosta.

  • Anonyymi

   "Kun katselin molempien maiden tukijärjestelmiä, näyttää että jäädään monessa jälkeen."

   Laittaisitko minunkin nähtäväksi, mitä olet katsellut?

  • Anonyymi

   Sinä olet järjeltäsi jälessä, olkoonpa vertailukohta mikä tahansa.

  • Anonyymi

   Sdp ajoi maataloustuen 70 luvulla, jolla maksetaan mm ruoaostokset kauppaan, se n aika huomattava.

  • Taidat kirjoittaa täyttä pötyä. EU valvoo tiukasti kaikkea maataloustukea. Kansallisia maataloustukia ja niihin rinnastettavia tukia voi maksaa vain EU-sopimuksiin perustuen. EU ei salli kilpailun vääristymisiä siitä, mitä EU-sopimuksissa on sovittu.

   Suomen politiikka on koko ajan ollut se, että pyritään varjelemaan maataloustukia. Ruotsi taas on päinvastoin pyrkinyt vähentämään EU-maksujen määrää samoin kuinTanska, Hollanti ja Itävalta, jotka kuuluvat EU-maiden ns. nuukaan nelikkoon. Ne eivät halua EUsta mitään tulonsiirtoautomaattia.

   Jos maataloustukia ei olisi, hinnat eivät vapaassa markkinataloudessa nousisi lainkaan. Jos kotimainen tuotanto vähenesi, se vaan korvaantuisi tuonnilla, mikä todennäköisimmin laskisi hintatasoa Suomessakin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   224
   10122
  2. 58
   2669
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   1447
  4. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1160
  5. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1109
  6. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1082
  7. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   46
   1045
  8. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   987
  Aihe