Uudet perunat ja päälle hieman

Anonyymi

kolesterolia alentavaa margariinia ja ripaus suolaa. Täydellinen ateria myös diabeetikolle joka tahtoo nauttia hyvästä ruoasta. Ei nosta sokeria vaikka jotkut niin väittääkin.

103

1216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mieluusti pala hyvää silliä kaveriksi, parasta helleruokaa! Kyllä silti ykkösenä vaatii pikkuannoksen ateriainsuliinia, jos ei ole liikkumaan lähdössä.

      • Minullakin tänään lounaaksi silliä ja perunoita. Perunat ovat kylläkin ns. kesä perunaa josta pidän enemmän kuin uusista perunoista. 300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä. Tuolla kombinaatiolla syolapitoisuudeksi tulee vajaa prosentti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minullakin tänään lounaaksi silliä ja perunoita. Perunat ovat kylläkin ns. kesä perunaa josta pidän enemmän kuin uusista perunoista. 300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä. Tuolla kombinaatiolla syolapitoisuudeksi tulee vajaa prosentti.

        "Minullakin tänään lounaaksi silliä ja perunoita. Perunat ovat kylläkin ns. kesä perunaa josta pidän enemmän kuin uusista perunoista. 300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä."

        hoopovee

        ja apteekkireissut pysyy vakiona ja diabetes hoitamattomana


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minullakin tänään lounaaksi silliä ja perunoita. Perunat ovat kylläkin ns. kesä perunaa josta pidän enemmän kuin uusista perunoista. 300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä. Tuolla kombinaatiolla syolapitoisuudeksi tulee vajaa prosentti.

        ”300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä. Tuolla kombinaatiolla syolapitoisuudeksi tulee vajaa prosentti.”

        Eli 3,6 g suolaa. Minä saan tänään suolaa koko päivänä vain 2,1 g (josta 1 g rasvattomasta maidosta, 0,9 g ruisleivästä ja 0,2 g margariinista).


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä. Tuolla kombinaatiolla syolapitoisuudeksi tulee vajaa prosentti.”

        Eli 3,6 g suolaa. Minä saan tänään suolaa koko päivänä vain 2,1 g (josta 1 g rasvattomasta maidosta, 0,9 g ruisleivästä ja 0,2 g margariinista).

        Näin valitettavasti. En kyllä lopeta sillín syöntiä mutta en syö sitä kuin viikoittain näin kesäisin ja talvella harvemmin. Sillissä ja perunoissa on varsin vähän energiaa eli siinä mielessä oivaa ruokaa diabeetikoille. Minulla lisäksi natriumtasot ovat matalat ja kuumuuden takia on hikoilu ja virtsattu urakalla niin ei tuo ole niin paha.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minullakin tänään lounaaksi silliä ja perunoita. Perunat ovat kylläkin ns. kesä perunaa josta pidän enemmän kuin uusista perunoista. 300 g perunaa ja noin 60 g ravintolasilliä."

        hoopovee

        ja apteekkireissut pysyy vakiona ja diabetes hoitamattomana

        Diabetekseni hoito on hyvällä tasolla sekä lääkärini että verikoiden mukaan. Mistä tiedät diabetekseni hoitotasapainon vai onko se uskontosi mukaan huono jos saa hyvät verensokeriarvot muuten kuin LCHF-dieetillä?

        Viime viikolla paastoverensokerit keskimäärin alle 6 mmol/l ja 2 h ateriasta noin 8 mmol l/l. Pitkän sokerin saan tietää vajaan kuukauden kuluttua. Olen laihtunut yli 10 kg sitten viimeisen verikokeen ja ilman nälkää. Näin siis runsashiilihydraattisella ruokavaliolla.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetekseni hoito on hyvällä tasolla sekä lääkärini että verikoiden mukaan. Mistä tiedät diabetekseni hoitotasapainon vai onko se uskontosi mukaan huono jos saa hyvät verensokeriarvot muuten kuin LCHF-dieetillä?

        Viime viikolla paastoverensokerit keskimäärin alle 6 mmol/l ja 2 h ateriasta noin 8 mmol l/l. Pitkän sokerin saan tietää vajaan kuukauden kuluttua. Olen laihtunut yli 10 kg sitten viimeisen verikokeen ja ilman nälkää. Näin siis runsashiilihydraattisella ruokavaliolla.

        "Näin siis runsashiilihydraattisella ruokavaliolla."

        Eli sokeria diabeetikolle???


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Näin siis runsashiilihydraattisella ruokavaliolla."

        Eli sokeria diabeetikolle???

        Diabetes on läskitauti eikä täysjyvävilja ole edelleenkään sokeria.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetes on läskitauti eikä täysjyvävilja ole edelleenkään sokeria.

        "Diabetes on läskitauti eikä täysjyvävilja ole edelleenkään sokeria."

        hoopovee, viimeinenkin ruuvi pudonnut?

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/28905

        72% imeytyvää hiilihydraattia=sokeria


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Diabetes on läskitauti eikä täysjyvävilja ole edelleenkään sokeria."

        hoopovee, viimeinenkin ruuvi pudonnut?

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/28905

        72% imeytyvää hiilihydraattia=sokeria

        Sokerin ja täysjyväviljan terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Täysjyvävilja parantaa terveyttä ja sokeri huonontaa sitä. Siitä huolimatta että täysjyvävilja muuttuu elimistössä glukoosiksi.

        Jos nyt laittaisit niitä kattavia tutkimuksia siitä, että täysjyvävilja on yhtä epäterveellistä kuin sokeri. Aloitetaan vaikka tästä: 'Eating more whole grains per day may cut diabetes risk' ja ote 'Researchers found that people who ate the most servings of whole grains per day (around two servings) had a 29% lower risk of diabetes than those who ate the least (around a third of a serving or less).'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Sokerin ja täysjyväviljan terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Täysjyvävilja parantaa terveyttä ja sokeri huonontaa sitä. Siitä huolimatta että täysjyvävilja muuttuu elimistössä glukoosiksi.

        Jos nyt laittaisit niitä kattavia tutkimuksia siitä, että täysjyvävilja on yhtä epäterveellistä kuin sokeri. Aloitetaan vaikka tästä: 'Eating more whole grains per day may cut diabetes risk' ja ote 'Researchers found that people who ate the most servings of whole grains per day (around two servings) had a 29% lower risk of diabetes than those who ate the least (around a third of a serving or less).'.

        "Jos nyt laittaisit niitä kattavia tutkimuksia siitä, että täysjyvävilja on yhtä epäterveellistä kuin sokeri."

        hoopovee

        Imeytyvä hiilihydraatti on sokeria ja ainoastaan hölmöileville diabeetikoille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos nyt laittaisit niitä kattavia tutkimuksia siitä, että täysjyvävilja on yhtä epäterveellistä kuin sokeri."

        hoopovee

        Imeytyvä hiilihydraatti on sokeria ja ainoastaan hölmöileville diabeetikoille.

        Eli ei siis löytynyt tälläkään kertaa näyttöä täysjyväviljan haitoista diabeetikoille.

        Harvardissa ovat siis sitä mieltä että runsas täysjyvän syönti vähentää tehokkaasti diabetesriskiä.

        Jokos kysyisit dieettipuoskarilta ovatko hänen mielestäön täysjyvä ja sakkaroosi yhtä haitallisia terveydelle? Voisi laittaa mielipiteensä myös julkisesti esille niin ihmiset tietäisivät hänen kantansa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli ei siis löytynyt tälläkään kertaa näyttöä täysjyväviljan haitoista diabeetikoille.

        Harvardissa ovat siis sitä mieltä että runsas täysjyvän syönti vähentää tehokkaasti diabetesriskiä.

        Jokos kysyisit dieettipuoskarilta ovatko hänen mielestäön täysjyvä ja sakkaroosi yhtä haitallisia terveydelle? Voisi laittaa mielipiteensä myös julkisesti esille niin ihmiset tietäisivät hänen kantansa.

        "Eli ei siis löytynyt tälläkään kertaa näyttöä täysjyväviljan haitoista diabeetikoille."

        Lopeta selittelysi hoitosi pilannut hoopovee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Eli ei siis löytynyt tälläkään kertaa näyttöä täysjyväviljan haitoista diabeetikoille."

        Lopeta selittelysi hoitosi pilannut hoopovee.

        Lääkärini mielestä diabetekseni hoito on erinomaisella tasolla. Mihin siis perustat väitteesi? Vai onko LCHF-lahkon mukaan diabetestä hoidettu huonosti jollei syö LCHFn mukaan. Vastaavasti diabeteksen hoito on hyvällä tolalla jos syö LCHFn mukaan vaikka laboratorioarvot olisivat huonot?

        Helluntalaiset uskovat että usko Jumalaan parantaa sairaudet. Jos ei paranw niin ei usko tarpeeksi. Sama on totta myös LCHF-lahkossa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lääkärini mielestä diabetekseni hoito on erinomaisella tasolla. Mihin siis perustat väitteesi? Vai onko LCHF-lahkon mukaan diabetestä hoidettu huonosti jollei syö LCHFn mukaan. Vastaavasti diabeteksen hoito on hyvällä tolalla jos syö LCHFn mukaan vaikka laboratorioarvot olisivat huonot?

        Helluntalaiset uskovat että usko Jumalaan parantaa sairaudet. Jos ei paranw niin ei usko tarpeeksi. Sama on totta myös LCHF-lahkossa.

        "Lääkärini mielestä diabetekseni hoito on erinomaisella tasolla."

        Kysyppä lääkäriltäsi hoidatko oireita vai itse sairautta jos sinulla on D2-

        "Vastaavasti diabeteksen hoito on hyvällä tolalla jos syö LCHFn mukaan vaikka laboratorioarvot olisivat huonot?"

        Mistä moinen luulo???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli ei siis löytynyt tälläkään kertaa näyttöä täysjyväviljan haitoista diabeetikoille."

        Lopeta selittelysi hoitosi pilannut hoopovee.

        Ei siis löytynyt näyttöä täysjyväviljan haitallisuudesta diabeetikoille.
        Löytyisikö näyttöä tyydyttyneen rasvan hyödyllisyydestä?

        Ellei löydy, lopeta selittelysi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei siis löytynyt näyttöä täysjyväviljan haitallisuudesta diabeetikoille.
        Löytyisikö näyttöä tyydyttyneen rasvan hyödyllisyydestä?

        Ellei löydy, lopeta selittelysi.

        Tyydyttymättömän rasvan hyödystä on sen sijaan paljon näyttöä. Lyonin sydäntutkimuksessa puolia sydänkohtauksen saaneista pyydettiin vaihtamaan voi ja oliiviöljy rypsipohjaiseen margariiniin ja rypsiöljyn. Toisen puolen ohjeistettiin jatkamaan vanhalla tavalla. Rypsiöljyryhmän sydänkuoleman vähenivät verrokkiryhmään verrattuna 70% ja tutkimus jouduttiin keskeyttämään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tyydyttymättömän rasvan hyödystä on sen sijaan paljon näyttöä. Lyonin sydäntutkimuksessa puolia sydänkohtauksen saaneista pyydettiin vaihtamaan voi ja oliiviöljy rypsipohjaiseen margariiniin ja rypsiöljyn. Toisen puolen ohjeistettiin jatkamaan vanhalla tavalla. Rypsiöljyryhmän sydänkuoleman vähenivät verrokkiryhmään verrattuna 70% ja tutkimus jouduttiin keskeyttämään.

        "Tyydyttymättömän rasvan hyödystä on sen sijaan paljon näyttöä."

        Tyydyttyneen rasvan käytöstä ei ole osoitettu oinintäkään terveyshaittaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tyydyttymättömän rasvan hyödystä on sen sijaan paljon näyttöä."

        Tyydyttyneen rasvan käytöstä ei ole osoitettu oinintäkään terveyshaittaa.

        No kommentoisitko tuota Lyonin sydäntutkimusta? Vai eikö se täytä kriteerejä eli sen mukaan tyydyttynyt rasva kannattaa vaihtaa tyydyttymättömän.

        Tämä on myös mielenkiintoinen: 'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?'. Ylipäätänsä tyydyttyneen rasvan vaihto tyydyttymättömän näyttää vähentävän sydänkohtauksia. Vaihto hiilihydraatteihin ei sitten toimi koska suurin osa hiilihydraateista on huonoja.

        Onkohan missään tutkittu LCHF-dieetin vaikutuksia sydänkuolleisuuteen? Se tiedetään että se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44%.


      • Anonyymi

        "Virhetilanne: 404
        Valitettavasti hakemaasi sivua ei löytynyt. Seuraamasi linkki voi olla rikki tai sivua ei ole enää olemassa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tyydyttymättömän rasvan hyödystä on sen sijaan paljon näyttöä."

        Tyydyttyneen rasvan käytöstä ei ole osoitettu oinintäkään terveyshaittaa.

        "Tyydyttyneen rasvan käytöstä ei ole osoitettu oinintäkään terveyshaittaa."

        Tyydyttyneen rasvan käytöstä ei ole osoitettu _oinintäkään_ terveydellistä hyötyä. Sensijaan tyydyttyneen rasvan korvaaminen kuitupitoisilla hiilihydraateilla ja tyydyttymättömillä rasvoilla on terveellistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos nyt laittaisit niitä kattavia tutkimuksia siitä, että täysjyvävilja on yhtä epäterveellistä kuin sokeri."

        hoopovee

        Imeytyvä hiilihydraatti on sokeria ja ainoastaan hölmöileville diabeetikoille.

        "Imeytyvä hiilihydraatti on sokeria ja ainoastaan hölmöileville diabeetikoille."

        Mitäs mieltä olet sokeristuvasta eläinproteiinista? Onko sekin sokeria?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Näin siis runsashiilihydraattisella ruokavaliolla."

        Eli sokeria diabeetikolle???

        Niinpä, sama kuin suosittelisi ylipainoiselle tyydyttynyttä eläinrasvaa!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, sama kuin suosittelisi ylipainoiselle tyydyttynyttä eläinrasvaa!!

        "Niinpä, sama kuin suosittelisi ylipainoiselle tyydyttynyttä eläinrasvaa!!"

        Niinkö siellä kioskilla mopoprukoissa luullaan??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niinpä, sama kuin suosittelisi ylipainoiselle tyydyttynyttä eläinrasvaa!!"

        Niinkö siellä kioskilla mopoprukoissa luullaan??

        Ei mitää luuloa, siitä on "varma" tieto. Blogissa...


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetes on läskitauti eikä täysjyvävilja ole edelleenkään sokeria.

        Millä lailla diabetes on läskitauti? Täsmentäisitkö? Meinaan vaan, kun omassa "piirissäni" on muutama diabeetikko, niin ei ne lihavia ole, ollut edes koskaan. Onko he mutantteja vai mitä, kun määkin olen luullut, ettei se kiloja kato ja kulkis vähän niin kun sukurasitteena, geeneissä tai miten nyt kulkeekaan. No lääkäri en ole, en tiedä, mutta sinä ilmeisesti olet, joten kerrotko lisää?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lääkärini mielestä diabetekseni hoito on erinomaisella tasolla. Mihin siis perustat väitteesi? Vai onko LCHF-lahkon mukaan diabetestä hoidettu huonosti jollei syö LCHFn mukaan. Vastaavasti diabeteksen hoito on hyvällä tolalla jos syö LCHFn mukaan vaikka laboratorioarvot olisivat huonot?

        Helluntalaiset uskovat että usko Jumalaan parantaa sairaudet. Jos ei paranw niin ei usko tarpeeksi. Sama on totta myös LCHF-lahkossa.

        LCHF on ainakin ollut minun ystävälleni pelastus. Kun todettiin että arvot olivat korkealla niin hän ei halunnut lääkkeitä vaan sanoi hoitavansa asian ihan ilman niitä.
        Kuudessa viikossa oli sokeriarvot normaalit kun jätti hiilihydraatit vähemmälle ja voi hyvin tänään, siis ei ole diabetes kakkosta hänellä.
        Lääkäri oli ihmeissään kun arvot olivat niin pienen ajan kanssa normalisoituneet.
        Joten kun on hyvä tieto oman kehonsa toiminnasta niin paljon voi itsekkin vaikuttaa hyvään oloonsa. Niin että näissäkin asioissa on paljon erilaisia mielipiteitä riippuen missä maassa asuu.


    • Anonyymi

      "kolesterolia alentavaa margariinia"

      ei mulla ainakaan alentunut margariinilla ja muulla yrittämisellä kolesteroli, innokkaalla työpaikkalääkärillä kävin 2 v aikana joka toinen kuukausi. Yritin ruokavaliolla 2 vuotta, alussa oli 5,5 sain vain 5,1 kokonaiskolesterolia.
      3 kk söin kalleinta kolesterolia alentavaa margariinia 1,5 pakettia viikkovauhdilla. Alenema ehkä 0,2.
      Lääkkeettä 20mg aleni heti alle 2 kk aikana 3,5 ja 40mg pysyy alle 2,5.

      Lopetin makkarat, maidot, punaisen lihan, tietysti munat ja vähensin linnunlihan 150g vrk. Kun muutin margariinin Flora Laktoositon & Maidoton margariini 60% 400g tuntui paremmalta.

      • Anonyymi

        "Lopetin makkarat, maidot, punaisen lihan, tietysti munat ja vähensin linnunlihan 150g vrk. Kun muutin margariinin Flora Laktoositon & Maidoton margariini 60% 400g tuntui paremmalta."

        Margariin eista ei ole koskaan osoitettu olevan terveyshyötyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lopetin makkarat, maidot, punaisen lihan, tietysti munat ja vähensin linnunlihan 150g vrk. Kun muutin margariinin Flora Laktoositon & Maidoton margariini 60% 400g tuntui paremmalta."

        Margariin eista ei ole koskaan osoitettu olevan terveyshyötyä.

        Keitän kaurapuuron punaiseen maitoon, leivälle voi- oliiviöljy voimariinia, salaatteihin reilu luraus oliiviöljyä. Kokonaiskolesteroli 3, ns hyvien ja pahojen suhde erinomainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keitän kaurapuuron punaiseen maitoon, leivälle voi- oliiviöljy voimariinia, salaatteihin reilu luraus oliiviöljyä. Kokonaiskolesteroli 3, ns hyvien ja pahojen suhde erinomainen.

        n-3-rasvahappoihin kannattaisi kiinnittää huomiota. Oliiviöljyssä ei ole sellaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lopetin makkarat, maidot, punaisen lihan, tietysti munat ja vähensin linnunlihan 150g vrk. Kun muutin margariinin Flora Laktoositon & Maidoton margariini 60% 400g tuntui paremmalta."

        Margariin eista ei ole koskaan osoitettu olevan terveyshyötyä.

        Pääsit asian ytimeen eli näitä eri ruoka-aineita mainostetaan omalla tavallaan "lääkkeinä". Onko se laillista?
        Mm light-tuotteita on tutkittu ja esiin tuli, että ovat vaarallisempia kuin ns normaalituotteet, koska niissä on niin paljon erilaisia myrkkyjä. Entäpä ne "kolestrolia alentavat rasvat"? Lopettavatko ihmiset kolestrolilääkkeiden käytön ja syövät tuota "terveellistä" rasvaa vai mättävätkö kumpiakin, joten mikä on mahdollinen yhteisvaikutus?
        Vai onko se vain mielikuvamainosta ja ihmiset uskoo, että ovat terveempiä??
        Itse käytän aitoa voita, aitoa sokeria sekä suolaa, joskus myös oikeaa kermaa ruoan laitossa, jopa leivän päälle, jos oivariini on finito, niin ja täsmennän, ei niitä käytetä paketti-purkkitolkulla. Vielä elän ilman kolestrolia.


      • Anonyymi

        Meidän kaupungissa annetaan vanhusten hoitokodissa heille kunnon maitoa siis ei mitään laimennettuna variantteja, samoin syövät oikeaa voita eikä mitään kevytmargariineja.
        Joten hyvin voivia vanhuksia ,
        Niin että muualla maailmassa on todettu nämä kevyt tuotteet jotenkin hyödyttömäksi kun asioita on tutkittu .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääsit asian ytimeen eli näitä eri ruoka-aineita mainostetaan omalla tavallaan "lääkkeinä". Onko se laillista?
        Mm light-tuotteita on tutkittu ja esiin tuli, että ovat vaarallisempia kuin ns normaalituotteet, koska niissä on niin paljon erilaisia myrkkyjä. Entäpä ne "kolestrolia alentavat rasvat"? Lopettavatko ihmiset kolestrolilääkkeiden käytön ja syövät tuota "terveellistä" rasvaa vai mättävätkö kumpiakin, joten mikä on mahdollinen yhteisvaikutus?
        Vai onko se vain mielikuvamainosta ja ihmiset uskoo, että ovat terveempiä??
        Itse käytän aitoa voita, aitoa sokeria sekä suolaa, joskus myös oikeaa kermaa ruoan laitossa, jopa leivän päälle, jos oivariini on finito, niin ja täsmennän, ei niitä käytetä paketti-purkkitolkulla. Vielä elän ilman kolestrolia.

        Ihan niin, näitä kusetetaan koko ajan ja kevyt margariinilla luulevat voivansa paremmin


    • Anonyymi

      Luin osan ketjusta ja ajattelin jos uskaltaisi yhden kerran syödä pottuja ja silliä nyt kesällä. Ei kai se voi olla kauhean paha juttu.
      Silliä kai ei voisi syödä yhtään suolan takia? Onko niin?
      Eikä pottujakaan? Hiilarit?
      Yhtään kertaa ei ole tullut syötyä jätskiäkään. Sitä ei edes kehtaa kysyäkään, kun ei saa niin ei saa. Tosin Lidlissä taitaa olla sokeritonta jätskiä myynnissä.
      Mutta syöttekö mansikoita ja mustikoita?
      Hieman on ankeeta. Mutta olen kyllä laihtunutkin n8 kiloa. Joten se tuottaa hyvän mielen.
      Kiva jos joku jaksaa vielä kommentoida aavistus noita suolan ja sokerin haittoja.

      • Anonyymi

        Kyllä kannattaa ja saa syödä tuoreita marjoja, kohtuudella. Mansikoita, mustikoita, vadelmia, lakkoja, herukoita, karviaisia. Pieni pala silliä tuskin on haitaksi ainakaan näin lämpimillä. Niitäkin on vähemmän suolaisia saatavilla. Eikä muutamassa pienessä uudessa perunassa niitä hiilareita hurjasti ole, keitetty uusi peruna on terveellinen ja kevyt kesäruoka.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kannattaa ja saa syödä tuoreita marjoja, kohtuudella. Mansikoita, mustikoita, vadelmia, lakkoja, herukoita, karviaisia. Pieni pala silliä tuskin on haitaksi ainakaan näin lämpimillä. Niitäkin on vähemmän suolaisia saatavilla. Eikä muutamassa pienessä uudessa perunassa niitä hiilareita hurjasti ole, keitetty uusi peruna on terveellinen ja kevyt kesäruoka.

        Diabeetikon täytyy ottaa huomioon hiilihydraatti vain jos käyttää ateriainsuliinia. Diabeetikoille suositellaan samanlaista ruokaa kuin muillekin. 300 g perunaa sisältää noin 40 g hiilihydraattiaattia ja vajaat 200 kcal ja energia on kakkostyypin diabeetikoiden suurin ongelma.

        Jos silliä syö muutaman kerran kuukaudessa niin suolan määrä ei hirveästi kasva. Minä myös viipaloin sillín hyvin ohuiksi viipaleiksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabeetikon täytyy ottaa huomioon hiilihydraatti vain jos käyttää ateriainsuliinia. Diabeetikoille suositellaan samanlaista ruokaa kuin muillekin. 300 g perunaa sisältää noin 40 g hiilihydraattiaattia ja vajaat 200 kcal ja energia on kakkostyypin diabeetikoiden suurin ongelma.

        Jos silliä syö muutaman kerran kuukaudessa niin suolan määrä ei hirveästi kasva. Minä myös viipaloin sillín hyvin ohuiksi viipaleiksi.

        Hiilihydraatteja kannattaa kuitenkin vähentää (ja osittain korvata ne monityydyttymättömillä rasvahapoilla) kolesterolivaikutuksen takia, sillä diabeetikoilla on kohonnut sydäntautiriski. Sama ohje pätee luonnollisesti tyydyttyneeseen rasvaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabeetikon täytyy ottaa huomioon hiilihydraatti vain jos käyttää ateriainsuliinia. Diabeetikoille suositellaan samanlaista ruokaa kuin muillekin. 300 g perunaa sisältää noin 40 g hiilihydraattiaattia ja vajaat 200 kcal ja energia on kakkostyypin diabeetikoiden suurin ongelma.

        Jos silliä syö muutaman kerran kuukaudessa niin suolan määrä ei hirveästi kasva. Minä myös viipaloin sillín hyvin ohuiksi viipaleiksi.

        Minulla ostettu Australiasta 1600 euroa maksanut sillinviipalointikone, jossa viipaleen paksuuden pystyy säätämään 0,5 millimetrin välein. Näin minullakaan suolan määrä ei mene koskaan liiallisuuksiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hiilihydraatteja kannattaa kuitenkin vähentää (ja osittain korvata ne monityydyttymättömillä rasvahapoilla) kolesterolivaikutuksen takia, sillä diabeetikoilla on kohonnut sydäntautiriski. Sama ohje pätee luonnollisesti tyydyttyneeseen rasvaan.

        Toki. Kalarasvakin on ok.

        Myös hyvät hiilihydraatit parantavat kolesteroliarvoja. Tärkeintä on välttää huonoja hiilihydraatteja ja huonoja rasvoja. Peruna ei valitettavasti ole hyvä hiilihydraatti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minulla ostettu Australiasta 1600 euroa maksanut sillinviipalointikone, jossa viipaleen paksuuden pystyy säätämään 0,5 millimetrin välein. Näin minullakaan suolan määrä ei mene koskaan liiallisuuksiin.

        Minulla on poronkäristyskone. Ihan näppärä.

        Sillinviipalointikoneen voisi kyllä tehdä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Toki. Kalarasvakin on ok.

        Myös hyvät hiilihydraatit parantavat kolesteroliarvoja. Tärkeintä on välttää huonoja hiilihydraatteja ja huonoja rasvoja. Peruna ei valitettavasti ole hyvä hiilihydraatti.

        Ravitsemustiede (2021) -kirjan mukaan: ”Ravintokuitu voi estää runsaammin hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion mahdolliset epäedulliset vaikutukset seerumin triglyseridi- ja HDL-kolesterolipitoisuuksiin.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravitsemustiede (2021) -kirjan mukaan: ”Ravintokuitu voi estää runsaammin hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion mahdolliset epäedulliset vaikutukset seerumin triglyseridi- ja HDL-kolesterolipitoisuuksiin.”

        Mistä kuitua saa parhaimmalla tavalla, vihanneksistako? Ja kaurasta varmaan. En ihan tajua tota mekanismia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kuitua saa parhaimmalla tavalla, vihanneksistako? Ja kaurasta varmaan. En ihan tajua tota mekanismia.

        Kuitua on runsaasti täysjyväviljavalmisteissa, palkokasveissa, pähkinöissä ja siemenissä sekä vihanneksissa, juureksissa, marjoissa ja hedelmissä. (sydän.fi)


      • Anonyymi

        Juu, syö mitä haluat. Noi terveysfanaatikot vouhkaa taas. Ihmettelen vaan, miksi? Jos ovat niin terveitä, olisvat hiljaa tyytyväisinä ja antaisvat muiden syödä, mitä kukin haluaa. Ite tunnen tällaisen, on toki sairauksia, mutta sitä en ymmärrä, kun syödään käytännössä ilman suolaa yritetään saada jotain safjaa aikaiseksi kevyt levitteillä ja sitten mussutetaan karkkia ja käydään mäkeissä, limsaa kitataan ja taas valitetaan.


      • Anonyymi

        No ei kai se suola ole kiellettyä mitenkään. Suolahappoa on jo elektrolyyteissä ja ihminen tarvitsee sitä että nestetasapano pysyy normaalina .
        Minun yksi tätini lopetti kerralla kaiken suolan ja sokerin käytön, seurauksena vaikea sairaustila
        Josta häntä ei enää voitu pelastaa. Joten johtuu käyttö on se paras vaihtoehto mitä tulee suolan käyttöön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kai se suola ole kiellettyä mitenkään. Suolahappoa on jo elektrolyyteissä ja ihminen tarvitsee sitä että nestetasapano pysyy normaalina .
        Minun yksi tätini lopetti kerralla kaiken suolan ja sokerin käytön, seurauksena vaikea sairaustila
        Josta häntä ei enää voitu pelastaa. Joten johtuu käyttö on se paras vaihtoehto mitä tulee suolan käyttöön

        Sana suolahappo on taas koneen muutama sana sen piti olla ainoastaa suola


    • Anonyymi

      Mutta miksi esim silli tai iso annos suolaa on huono juttu? Joku sanoi ettei soijakastiketta saa käyttää. Harmi sekin kun sushi ilman soijaa ei kyllä maistu miltään. Paitsi että toi sushikin on kiellettyjen listalla (riisi).

      Itellä pikkasen puutuu koivet ja on sellaista tunnottumuutta niissä. Aina takaraivossa jyskyttää kun jonku herkun syö, et miten käy lopulta alaraajojen ja kuinka kauan tässä edes pysyy hengissä jos ääreisverenkierto heikkenee oleellisesti. Kun ajatuksissa on pääsyt tähän kohtaan, ei tee mieli silliä eikä paljon mitään muuta. Ei kun lenkille ja vyötä kiristämään. Jos nyt edes 20 vuotta saisi vielä porhaltaa.

      • Kakkostyypin diabeteksen kanssa oleellisinta on laihduttaminen eikä suolasta tarvitse luopua. Ihan hyvin voi syödä sushia tai uusia perunoita sillillä mutta ei joka päivä. Soijakastiketta saa myös vähäsuolaisena ja minulle riittää sushin kanssa yksi ruokalusikallinen.


    • Anonyymi

      Arvosana huono. En ole 19 vaan 14. Enkä siedä uusia perunoita! Yäk!

      • Anonyymi

        Miten pärjäät syksyllä kun joka paikassa tarjotaan uusia perunoita? Yleensä silloin ei enää löydy vanhaa perunaa mistään.

        Varhaisperunoita on myynnissä eri laatuja. Olen etsinyt Timoa, koska siinä on makua, mutta tarjolla on vaan mauttomia muita lajikkeita. Kasvattajat käyttävät näitä toisia laatuja koska niistä tulee myöhemmin kesällä ihan tavallista ruokaperunaa.


    • Pistetään tähän kerjuun kun monella lienee sama ongelma kuin minulla eli varhaisperunaa jää keitettäessä yli. Tei yli jääneistä varhaisperunoistä perunasalaattia. 300 g kuumia keitettyjä varhsisperunoita ja soosi 2 rkl rypsiöljyä, 4 rkl herttuan vahvaa sinappia, 1 tl suolaa, 2 rkl väkiviinaetikkaa ja punasipuli. Tuli oikein hyvää. Eivät edes olleet vetisiä.

      • Anonyymi

        Varovaisuutta ton rypsiöljyn kans sehän lisäsi syräreitä eli se n-6 (linolihappo Käytä mieluummin hedelmäliha öljyy eli oliiviöljyy. Sopii kyllä sokeritautiselle.

        rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 22 080 mg


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varovaisuutta ton rypsiöljyn kans sehän lisäsi syräreitä eli se n-6 (linolihappo Käytä mieluummin hedelmäliha öljyy eli oliiviöljyy. Sopii kyllä sokeritautiselle.

        rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 22 080 mg

        Rypsiöljy ei lisää sydänkohtauksia vaan vähentää niitä. Oliiviöljy on hyvin rasvaisen makuista eikä siksi käy kovinkaan moneen ruokaan.

        Rypsiöljyn omega-3:omega-6 on varsin erinomainen. Hyvä öljy adiantuntijoidenkin mielestä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Rypsiöljy ei lisää sydänkohtauksia vaan vähentää niitä. Oliiviöljy on hyvin rasvaisen makuista eikä siksi käy kovinkaan moneen ruokaan.

        Rypsiöljyn omega-3:omega-6 on varsin erinomainen. Hyvä öljy adiantuntijoidenkin mielestä.

        Onhan taas tarinoita


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Rypsiöljy ei lisää sydänkohtauksia vaan vähentää niitä. Oliiviöljy on hyvin rasvaisen makuista eikä siksi käy kovinkaan moneen ruokaan.

        Rypsiöljyn omega-3:omega-6 on varsin erinomainen. Hyvä öljy adiantuntijoidenkin mielestä.

        Koettakaas nyt päättää onko kyseessä rapsi- vai rypsiöljy


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koettakaas nyt päättää onko kyseessä rapsi- vai rypsiöljy

        Ihan sama kun rasvahappokoostumus ja maku on ihan sama.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ihan sama kun rasvahappokoostumus ja maku on ihan sama.

        Kuulemma rypsi- ja rapsiöljyn satokausikohtaiset erot ovat suurempia kuin lajikohtaiset erot.


      • Anonyymi

        Hassua että jää yli. Osaan laskea montako perunaa syön ja keitän vain sen määrän, mitään ei jää yli. Eikä myöskään tule syödyksi liikaa kun "ylijäämäperunoita" ei ole siellä kattilan pohjalla.


      • Anonyymi

        Tee paistinperunoita, voissa paistaen ja sipulia. On vielä parempaa. Mausteita oman maun mukaan.
        Lyö voiton oksettavasta haisevasta rypsiöljystä


    • Anonyymi

      Kaikki rasvat , kasvisperäiset ja eläinperäiset (animaaliset), koostuvat saman tyyppisistä rasvahapoista, mutta niiden välillä on kuitenkin perustavaa laatua olevia eroja. Kasvisperäiset omega3 rasvahapot koostuvat 18 hiiliatomista (pituus) mutta ihminen tarvitsee niitä jotka ovat 20 hiiliatomia pitkiä ja joita löytyy pääasiassa animaalisista rasvoista (rasvainen kala, äyriäiset). Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

      Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

      Omega3 pitoisuus:

      Öljy Omega-3 i %

      Pellavansiemenöljy 57

      Rapsiöljy 10

      Soijaöljy 7

      Saksanpähkinäöljy 5

      Oliiviöljy 1

      Maissiöljy 1

      Maapähkinäöljy 0

      Ohdakeöljy 0

      Sesamöljy 0

      Auringonkukkaöljy 0

      Itse käytän aika vähän ruokaoljyjä. Voi on hallitsevassa asemassa ja salaattikastike syntyy majoneesista (aito) ja turkkilaiseta jugurtista tarpeellisilla mausteilla.

      • Omega-6-rasvahapot eivät nykykädityksen mukaan aiheuta tulehdusta. Maaeläinrasvat taas aiheuttavat sitä. Kasvikunnan omega-3 pitenee ihmisen elimistössä jonkin verran joten se korvaa kalaöljyn.

        Kalaöljyjen rasvahapot ovat peräisin levistä.


    • Anonyymi

      Suolalla on negatiivisiä vaikutuksia, mm korottaa perenpainetta. Joten jos sen käyttöä vähentää tai lopettaa niin siitä on etua ja samalla sydän rasittuu vähemmän mutta on tärkeää huolehtia nesteen saannista, ei sokerllisia vaan vedellä noin 1.5-2litraa vrk ja paljon liikuntaa hikoillen harrastavilla tulee käyttää korvikkeita joita poistuu kehosta hikoillessa. Apteekista saa ohjeita.

      • Minulla natriumtasot ovat alakantissa eli viimeksi 137 mmol/l. En tiedä syytä. Nyt jun olen tankannut samarinia niin olo on parempi. Olon vaan pitäisi huonontua vasta reilusti pienemmistä arvoista.


      • Anonyymi

        Tälllaisilla helteillä, kun tekee 3-4 krt. viikossa rullaluistimilla 20-40 km:n lenkin, niin oikeanlaiset nesteet ovat pakollisia. Pidemmillä vedoilla juon kunnon urheilujuomaa, lyhyemmät menee veden turvin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla natriumtasot ovat alakantissa eli viimeksi 137 mmol/l. En tiedä syytä. Nyt jun olen tankannut samarinia niin olo on parempi. Olon vaan pitäisi huonontua vasta reilusti pienemmistä arvoista.

        Maksat melkoista kilohintaa Samarinin aineksista.

        1 annospussi à 4 g sisältää:
        Natriumbikarbonaatti 2130 mg
        Sitruunahappo 1710 mg
        Natriumkarbonaatti 120 mg
        Kaliumnatriumtartraatti 40 mg

        Gluteeniton, laktoositon, vegaaninen. Ei sisällä lisättyä sokeria eikä makeutusaineita. Älä ota Samarinia, jos olet allerginen tai yliherkkä jollekin ainesosalle, jos munuaistesi toiminta on heikentynyt. Mikäli sinulla on säännöllisiä lääkityksiä, keskustele Samarinin käytöstä lääkärisi kanssa.

        Ainesosat

        Natriumbikarbonaatti, sitruunahappo, natriumkarbonaatti, Kaliumnatriumtartraatti, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi) (E954).


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla natriumtasot ovat alakantissa eli viimeksi 137 mmol/l. En tiedä syytä. Nyt jun olen tankannut samarinia niin olo on parempi. Olon vaan pitäisi huonontua vasta reilusti pienemmistä arvoista.

        Myös minulla on lääkitysten vuoksi alhaiset natriumarvot ja siksi käytän ihan tavallista pöytäsuolaa enkä mitään mineraalisuoloja.


      • Anonyymi

        Ihan pikkuinen huomautus kaikille, jotka vouhkaa tuosta suolasta. Näin helteillä PITÄÄ käyttää suolaa, ihminen tarvitsee suolaa. On aika äkkiä sairaalareissu edessä., jos sitä ei käytä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maksat melkoista kilohintaa Samarinin aineksista.

        1 annospussi à 4 g sisältää:
        Natriumbikarbonaatti 2130 mg
        Sitruunahappo 1710 mg
        Natriumkarbonaatti 120 mg
        Kaliumnatriumtartraatti 40 mg

        Gluteeniton, laktoositon, vegaaninen. Ei sisällä lisättyä sokeria eikä makeutusaineita. Älä ota Samarinia, jos olet allerginen tai yliherkkä jollekin ainesosalle, jos munuaistesi toiminta on heikentynyt. Mikäli sinulla on säännöllisiä lääkityksiä, keskustele Samarinin käytöstä lääkärisi kanssa.

        Ainesosat

        Natriumbikarbonaatti, sitruunahappo, natriumkarbonaatti, Kaliumnatriumtartraatti, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi) (E954).

        Joo, kallista mutta kun tuota menee joku 12 pussia per kerta eikä edes joka vuosi niin kertakustannus ei ole kova.


    • Anonyymi

      Ehtaa voita se olla pitää

    • Anonyymi

      Kolesterolia alentavaa margariini?????
      Aina vaan näyttää olevan ihmisiä jotka välttelevät animaalisia rasvoja.
      Laita niiden perunoiden kanssa aitoa voita se kun jotain kolesteroli vapaata tuotetta.
      Vanhat ihmiset tarvitsevat rasvaa aivojensa toimintaan , joten muualla maailmassa on kumottu teoriat joissa vältellään rasvaa .
      Kun levittää voileivillä tavallista voita niin se on paljon parempaa se kun kaiken maailman erikois tuotteet.
      Uudet perunat aidon voin kanssa on nautinto syödä . Ja terveydelle ei ole haittaa

      • Ihmiset eivät tarvitse mihinkään eläinrasvoja eikä niitä missään ihmisille suositella. WHO suosittaa alle 10E% tyydyttyneestä rasvasta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ihmiset eivät tarvitse mihinkään eläinrasvoja eikä niitä missään ihmisille suositella. WHO suosittaa alle 10E% tyydyttyneestä rasvasta.

        Siitähän se alako ku ameriikan konnat halusivat puuvillan siemenöljyy myydä terveelisenä ravintorasvana. Eli valhe elää ja voi hyvin.
        Voisitko tuoda esille dokumentit jotka kertovat koleerolin tukkivan valtimot?? Tätä on sulla kysytty moninaisia kertoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siitähän se alako ku ameriikan konnat halusivat puuvillan siemenöljyy myydä terveelisenä ravintorasvana. Eli valhe elää ja voi hyvin.
        Voisitko tuoda esille dokumentit jotka kertovat koleerolin tukkivan valtimot?? Tätä on sulla kysytty moninaisia kertoja.

        Valtimoita tukkii LDL-kolesteroli, ei rasva. Suomessa tunnetusti ylimpään neljännekseen sen suhteen kuolevat 40% todennäköisemmin sydänkohtaukseen kuin alimpaan neljännekseen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Valtimoita tukkii LDL-kolesteroli, ei rasva. Suomessa tunnetusti ylimpään neljännekseen sen suhteen kuolevat 40% todennäköisemmin sydänkohtaukseen kuin alimpaan neljännekseen.

        Läpäläpälässyn. Sun pitäis löytää todellisia dokumettii. (helepotetaan todistus taakkaasi sillä niitä ei ole. ei ole lääkäreilläkään)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Läpäläpälässyn. Sun pitäis löytää todellisia dokumettii. (helepotetaan todistus taakkaasi sillä niitä ei ole. ei ole lääkäreilläkään)

        Dokumentti löytyy kun etsii "Keramidit ja sepelvaltimotauti". Sen mukaan kun LDL-kolesteroli on alle 2.9 mmol/l niin sydäntautikuolleisuuden riskiluku on 1 ja kun LDL-kolesteroli on yli 4.7 mmol/l niin sydäntautikuolleisuuden riskiluku on 1.8 eli 80% suurempi. Jokainen lääkäri on tuon nähnyt kun se on Duodecimin julkaisu. Toisaalta ei heillä ole aikaa inttää karppaajien kanssa.

        Keramidit vaan ennustavat sydäntauteja paljon paremmin. Joko olet mittauttanut ne? Maksaa 100 €

        Mikset vaan myönnä että haluat syödä eläinrasvaa seurauksista välittämättä?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Dokumentti löytyy kun etsii "Keramidit ja sepelvaltimotauti". Sen mukaan kun LDL-kolesteroli on alle 2.9 mmol/l niin sydäntautikuolleisuuden riskiluku on 1 ja kun LDL-kolesteroli on yli 4.7 mmol/l niin sydäntautikuolleisuuden riskiluku on 1.8 eli 80% suurempi. Jokainen lääkäri on tuon nähnyt kun se on Duodecimin julkaisu. Toisaalta ei heillä ole aikaa inttää karppaajien kanssa.

        Keramidit vaan ennustavat sydäntauteja paljon paremmin. Joko olet mittauttanut ne? Maksaa 100 €

        Mikset vaan myönnä että haluat syödä eläinrasvaa seurauksista välittämättä?

        Ne seuraukset.

        guessinggame.png (750×563)
        https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png

        Ota huomioon notta SATURATEDFAT on tyydyttynyttä rasvaa. Tuon tilaton otanta oli yli 40miljoonaa lärviä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne seuraukset.

        guessinggame.png (750×563)
        https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png

        Ota huomioon notta SATURATEDFAT on tyydyttynyttä rasvaa. Tuon tilaton otanta oli yli 40miljoonaa lärviä.

        Ja edelleenkin sydäntautien syynä on LDL-kolesteroli eikä tyydyttynyt rasva eivätkä lukusi pidä paikkaansa. Tuon mukaan Georgiassa syödään 5.2E% tyydyttynyttä rasvaa ja WHO:n mukaan jotain 14E%. https://www.bmj.com/content/348/bmj.g2272


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ja edelleenkin sydäntautien syynä on LDL-kolesteroli eikä tyydyttynyt rasva eivätkä lukusi pidä paikkaansa. Tuon mukaan Georgiassa syödään 5.2E% tyydyttynyttä rasvaa ja WHO:n mukaan jotain 14E%. https://www.bmj.com/content/348/bmj.g2272

        Kuinka ne valtimo kirurkit poistava kalkkia eikä kolesterolia?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ja edelleenkin sydäntautien syynä on LDL-kolesteroli eikä tyydyttynyt rasva eivätkä lukusi pidä paikkaansa. Tuon mukaan Georgiassa syödään 5.2E% tyydyttynyttä rasvaa ja WHO:n mukaan jotain 14E%. https://www.bmj.com/content/348/bmj.g2272

        Piti tahi ei?

        "Alueellisesti ja valtakunnallisesti ravinnon kolesteroli ei korreloinut vahvasti tyydyttyneen rasvan kulutuksen kanssa (r=0,13 ja 0,09)".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka ne valtimo kirurkit poistava kalkkia eikä kolesterolia?

        Verisuoniplakissa on merkittävästi kolesterolia. Vähän kuten tiilitslo kestää pystyssä laastilla eikä tiilillä. Jos veren LDL-kolesteroli on matala niin plakjeja ei tule. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/katsausartikkeli/ateroskleroottisen-valtimotaudin-riskin-vahentaminen-ruokavalion-keinoin-ndash-mita-uutta/

        Tuolta jos LDL-kolesteroli on alle 1.9 mmol/l niin kolesteroliplakkia on 11% ja jos sitä on yli 3.8 mmol/l niin plakkia on 64%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Verisuoniplakissa on merkittävästi kolesterolia. Vähän kuten tiilitslo kestää pystyssä laastilla eikä tiilillä. Jos veren LDL-kolesteroli on matala niin plakjeja ei tule. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/katsausartikkeli/ateroskleroottisen-valtimotaudin-riskin-vahentaminen-ruokavalion-keinoin-ndash-mita-uutta/

        Tuolta jos LDL-kolesteroli on alle 1.9 mmol/l niin kolesteroliplakkia on 11% ja jos sitä on yli 3.8 mmol/l niin plakkia on 64%.

        Kansqkoulun aikanen ystäväni sairasti sokeritautia ja ylypeili alhaisilla kolesterooleilla. En nyt voi kysellä ja tarkastella taudin historiaa sillä hänet haudattiin puol vuotta sitten.

        Yksittäinen tapaus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Piti tahi ei?

        "Alueellisesti ja valtakunnallisesti ravinnon kolesteroli ei korreloinut vahvasti tyydyttyneen rasvan kulutuksen kanssa (r=0,13 ja 0,09)".

        Kuun erot ovst luokkaa 2E% ja myös huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja. Tyydyttyneen rasvan saanttia noin 14E% ei voi mitenkään rinnastaa sinun tyydyttyneen rasvan saantiisi noin 50E%. LCHF nostaa tunnetusti LDL-kolesterolia 44%, ihan tunnetusti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Verisuoniplakissa on merkittävästi kolesterolia. Vähän kuten tiilitslo kestää pystyssä laastilla eikä tiilillä. Jos veren LDL-kolesteroli on matala niin plakjeja ei tule. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/katsausartikkeli/ateroskleroottisen-valtimotaudin-riskin-vahentaminen-ruokavalion-keinoin-ndash-mita-uutta/

        Tuolta jos LDL-kolesteroli on alle 1.9 mmol/l niin kolesteroliplakkia on 11% ja jos sitä on yli 3.8 mmol/l niin plakkia on 64%.

        "Kasvistanoli rasvahappoesterinä vähentää kolesterolin imeytymistä ja pienentää LDL-kolesterolipitoisuutta."

        Siellä ne wanhat tutut nimet. Onko ne niitä seteliselekärankaisia vai pitävät kynsin hampain kiinni wanhoista väitteistään?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kuun erot ovst luokkaa 2E% ja myös huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja. Tyydyttyneen rasvan saanttia noin 14E% ei voi mitenkään rinnastaa sinun tyydyttyneen rasvan saantiisi noin 50E%. LCHF nostaa tunnetusti LDL-kolesterolia 44%, ihan tunnetusti.

        http://www.zora.fi/wp-content/uploads/2 ... otauti.pdf

        Artikkelin sivulla 460 sanotaan mm.
        Pienet LDL-kolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin.

        Artikkelin kirjoittajien joukossa on mm. Petri Kovanen. Milloinhan Käypä Hoito-suosituksiin tulee ohjeet miten ihmisten LDL-kolesterolitasoa nostetaan, jotta ennenaikaisen kuoleman riski pienenee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        http://www.zora.fi/wp-content/uploads/2 ... otauti.pdf

        Artikkelin sivulla 460 sanotaan mm.
        Pienet LDL-kolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin.

        Artikkelin kirjoittajien joukossa on mm. Petri Kovanen. Milloinhan Käypä Hoito-suosituksiin tulee ohjeet miten ihmisten LDL-kolesterolitasoa nostetaan, jotta ennenaikaisen kuoleman riski pienenee.

        Et taaskasn lukenut koko artikkelia. Tekstisi koskee jo sydänkohtauksen saaneita. Terveillä isoimmassa LDL-kolesteroli-ryhmässä sydäntautikuolleisuus oli 80% suurempaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Et taaskasn lukenut koko artikkelia. Tekstisi koskee jo sydänkohtauksen saaneita. Terveillä isoimmassa LDL-kolesteroli-ryhmässä sydäntautikuolleisuus oli 80% suurempaa.

        Kuka lukee ja mitä ymmärtää? Noissa tuppaa olemaan lääketieteellistä siansaksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka lukee ja mitä ymmärtää? Noissa tuppaa olemaan lääketieteellistä siansaksaa.

        Sydäntautisten porukassa suurempi kuolleisuus oli siemenöljy ryhmässä. Lisäsikö siemenöljy vai kovienrasvojen syöjillä vähentävästi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka lukee ja mitä ymmärtää? Noissa tuppaa olemaan lääketieteellistä siansaksaa.

        Eihän tuon ymmärtäminen ole vaikeaa. Taulukko, esimerkiksi yksi jonka mukaan LDL-kolesteroli lisää 80% sydäntautikuolemia terveellä. Kirjoitettu lääkäreille eli ei tutkijoille.

        Tavallisen tallaajan kannattaa tietysti uskoa suoraan suosituksia. Diabeetikoinen yleinen suositus on LDL-kolesteroli alle 2.5 mmol/l ja suuren riskin potilailla paljon matalampi. LDL-kolesteroli alle 1.5 mmol/l lopettaa verisuoniplakin kertymisen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eihän tuon ymmärtäminen ole vaikeaa. Taulukko, esimerkiksi yksi jonka mukaan LDL-kolesteroli lisää 80% sydäntautikuolemia terveellä. Kirjoitettu lääkäreille eli ei tutkijoille.

        Tavallisen tallaajan kannattaa tietysti uskoa suoraan suosituksia. Diabeetikoinen yleinen suositus on LDL-kolesteroli alle 2.5 mmol/l ja suuren riskin potilailla paljon matalampi. LDL-kolesteroli alle 1.5 mmol/l lopettaa verisuoniplakin kertymisen.

        Ystävälläni Tuomas Markulla oli noin hienosti. Rauha hänen sielulleen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Verisuoniplakissa on merkittävästi kolesterolia. Vähän kuten tiilitslo kestää pystyssä laastilla eikä tiilillä. Jos veren LDL-kolesteroli on matala niin plakjeja ei tule. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/katsausartikkeli/ateroskleroottisen-valtimotaudin-riskin-vahentaminen-ruokavalion-keinoin-ndash-mita-uutta/

        Tuolta jos LDL-kolesteroli on alle 1.9 mmol/l niin kolesteroliplakkia on 11% ja jos sitä on yli 3.8 mmol/l niin plakkia on 64%.

        Ketä uskotaan? Olisko sydänlääkäri jonninlainen asiantuntija vai arvauslääkäri? Meille tulppapotilaille notta soon 96% kalkkia ja loput jotain töhönää. Siitä lopuista 4% on kerrottu sen olevan välttämätöntä rasvahappoo jota ihmis keho ei itse valmista se on silleen eltaantuneena siellä "laastina"


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ketä uskotaan? Olisko sydänlääkäri jonninlainen asiantuntija vai arvauslääkäri? Meille tulppapotilaille notta soon 96% kalkkia ja loput jotain töhönää. Siitä lopuista 4% on kerrottu sen olevan välttämätöntä rasvahappoo jota ihmis keho ei itse valmista se on silleen eltaantuneena siellä "laastina"

        Siinä verisuoniplakissa on myös merkittävästi kolesterolia. Muistaakseni jotain 5 kertaa veressä oleva määrä.

        Tärkeintä on että sitä verisuonipkakkia ei kerry jos veren LDL-kolesteroli on matala ja sitä kertyy jos LDL-kolesteroli on korkea. Ihan riippumatta siitä onko veressä välttämättömiä rasvahappoja tai kalkkia. Jälkimmäiset eivät siis ole riskitekijöitä.

        LDL plakkia %
        1.3-1.5 0
        1.6-1.8 11
        2.3-2.6 36
        2.8-3.1 43
        3.9-4.1 64

        Minä kuulun tuonne alkupäähän joten plakkia tuskin on paljon. Sinä tuonne yläpäähän joten kaikella todennäköisyydellä sinulla on tuota plakkia erittäin runsaasti. Jos se repeää niin seurauksena on sydänkohtaus.

        Huomiona se, että vaikka LDL-kolesteroli olisi suositusarvoissa niin plakkia kertyy vielä runsaasti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Siinä verisuoniplakissa on myös merkittävästi kolesterolia. Muistaakseni jotain 5 kertaa veressä oleva määrä.

        Tärkeintä on että sitä verisuonipkakkia ei kerry jos veren LDL-kolesteroli on matala ja sitä kertyy jos LDL-kolesteroli on korkea. Ihan riippumatta siitä onko veressä välttämättömiä rasvahappoja tai kalkkia. Jälkimmäiset eivät siis ole riskitekijöitä.

        LDL plakkia %
        1.3-1.5 0
        1.6-1.8 11
        2.3-2.6 36
        2.8-3.1 43
        3.9-4.1 64

        Minä kuulun tuonne alkupäähän joten plakkia tuskin on paljon. Sinä tuonne yläpäähän joten kaikella todennäköisyydellä sinulla on tuota plakkia erittäin runsaasti. Jos se repeää niin seurauksena on sydänkohtaus.

        Huomiona se, että vaikka LDL-kolesteroli olisi suositusarvoissa niin plakkia kertyy vielä runsaasti.

        Tuolla on taulukko Euroopan mummojen sydänkuolleisuudesta ja kolesteoli tasoista sillen maittain. Taulukko onsellainen punaisella pohojalla neliskanttisella ruudukolla.

        https://wainanjutut.blogspot.com/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla on taulukko Euroopan mummojen sydänkuolleisuudesta ja kolesteoli tasoista sillen maittain. Taulukko onsellainen punaisella pohojalla neliskanttisella ruudukolla.

        https://wainanjutut.blogspot.com/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html

        Tuo ei käsittele laisinkaan yksilöitä vaan siinä on verrattu maita keskenään. Radvan käyttömäärät ovat ihan omituisia. Euroopassa käytetään kaikkialla noin 14% tyydyttynyttä rasvaa. Tiukoilla vegaaneillakin tulee tyydyttynyttä rasvaa helposti 5E%. Kun Euroopassa erot rasvan käytössä ja kolesterolipitoisuuksissa eivät juurikaan vaihttele niin muut tekijät kuten terveydenhuollon tado vaikuttaa suuresti.

        Edelleenkin sitä verisuoniplakkia ei synny kun LDL-kolesteroli on matala ja matalampi LDL-kolesteroli-taso suomalaisilla yksilöillä vähentää reilusti sydäntautikuolleisuutta.

        Kumman muuten ajattelet tietävän enemmän tutkimisesta, Wainan vai Kovasen? Wsina tuottaa ainakin sinulle miellyttävämpiä tuloksia?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuo ei käsittele laisinkaan yksilöitä vaan siinä on verrattu maita keskenään. Radvan käyttömäärät ovat ihan omituisia. Euroopassa käytetään kaikkialla noin 14% tyydyttynyttä rasvaa. Tiukoilla vegaaneillakin tulee tyydyttynyttä rasvaa helposti 5E%. Kun Euroopassa erot rasvan käytössä ja kolesterolipitoisuuksissa eivät juurikaan vaihttele niin muut tekijät kuten terveydenhuollon tado vaikuttaa suuresti.

        Edelleenkin sitä verisuoniplakkia ei synny kun LDL-kolesteroli on matala ja matalampi LDL-kolesteroli-taso suomalaisilla yksilöillä vähentää reilusti sydäntautikuolleisuutta.

        Kumman muuten ajattelet tietävän enemmän tutkimisesta, Wainan vai Kovasen? Wsina tuottaa ainakin sinulle miellyttävämpiä tuloksia?

        Mistä lienee Wäinö tilaston kapannut? Olisko antanut viisaampien tehä? On se somaa ku meille kerätään valmiiksi tietoa joka ei meiltä vaadi muutaku takistaa ja arvella sen totuuspeä.

        Onko kolesteroli Kovanen harhautunut?? Tuo lienee täysin kerettiläistä oppia?
        "Pienet LDL-kolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin.

        Artikkelin kirjoittajien joukossa on mm. Petri Kovanen. Milloinhan Käypä Hoito-suosituksiin tulee ohjeet miten ihmisten LDL-kolesterolitasoa nostetaan, jotta ennenaikaisen kuoleman riski pienenee."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistä lienee Wäinö tilaston kapannut? Olisko antanut viisaampien tehä? On se somaa ku meille kerätään valmiiksi tietoa joka ei meiltä vaadi muutaku takistaa ja arvella sen totuuspeä.

        Onko kolesteroli Kovanen harhautunut?? Tuo lienee täysin kerettiläistä oppia?
        "Pienet LDL-kolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin.

        Artikkelin kirjoittajien joukossa on mm. Petri Kovanen. Milloinhan Käypä Hoito-suosituksiin tulee ohjeet miten ihmisten LDL-kolesterolitasoa nostetaan, jotta ennenaikaisen kuoleman riski pienenee."

        Tuotahan on jo kösitelty täsdökin ketjussa. Tekstisi koskee jo sydänkohtaukseen sairastuneita. Sen sijaan terveillä korkea LDL-kolesteroli lisäsi kuolleisuutta 80%. Tuon saman artikkelin mukaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Et taaskasn lukenut koko artikkelia. Tekstisi koskee jo sydänkohtauksen saaneita. Terveillä isoimmassa LDL-kolesteroli-ryhmässä sydäntautikuolleisuus oli 80% suurempaa.

        Juu mulle luvattiin parivuotta elinaikaa ja se on kulutettu jo.

        Voisitko laitta lainauksen tuosta jutusta ja myyöskin linkki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu mulle luvattiin parivuotta elinaikaa ja se on kulutettu jo.

        Voisitko laitta lainauksen tuosta jutusta ja myyöskin linkki?

        Syökee lääkkeenne ja elekää kiukutella.

        "Statiinit tulivat markkinoille 80-luvun lopussa ja niiden myynti Suomessa alkoi yleistyä joskus 1990-luvulla. Niiden menekki on viime vuosina aina vain kasvanut ja niitä syö jo n. 660 000 ihmistä joka päivä. Vuosituhannen alusta lukien myyntimäärä on lisääntynyt n. 7-kertaiseksi (lähde SUOMEN LÄÄKETILASTO 2019, s.284). Sen paremmin niiden markkinoille tulo kuin tämän vuosituhannen myyntiboomikaan eivät juuri heijastu verenkiertoelinten kuolinsyytilastossa – käyrät ovat laskeneet vuodesta 1971 yhtä tasaisesti kuin 2000-luvulla, vaikka 50v sitten ei statiineista ollut vielä tietoakaan. Jos statiineilla olisi suuri merkitys, toki 7-kertainen lääkityksen lisäys näkyisi silloin jyrkkänä pudotuksena? Ei näy."


    • Anonyymi

      Mut suola nostaa verenpaineita. Pitääkö suolaa ripottaa joka paikkaan. Suuri kulinaristi nauttii ruoan mausta, ei mausteiden.

      • Anonyymi

        Dagens
        Medicin kirjoittaa tähän mennessä suurimmasta suolan käyttöä
        koskevasta tutkimuksesta. Johtopäätöksenä on että ruotsalaiset
        syövä suolaa sopivasti. Tämä tarkoittaa sitä
        Elintarvikelaitoksen varoitukset suolan käytöstä ovat aiheettomat.
        Myös suolan liika vähentäminen johtaa sydänsairauksiin samalla
        tavalla kuin liikakäyttö.

        Artikkelista:

        “Henkilöillä
        jotka käyttävät liikaa suolaa havaittiin useammin sydäninfarktia
        ja strok:ia mutta niin tapahtui myös heille joiden suolansaanti oli
        suhteellisen vähäinen. Matalin riski sydänsairaukseiin oli heillä
        jotka söivät suolaa 7-13,8gr/pvä. Ruotsalainen käyttää
        tavallisesti 10-12gr Elintarvikelaitoksen tekemän tutkimuksen
        mukaan.”


        “Aikaisemmin
        on sanottu että mitä vähemmän suolaa syöt sen parempi. Nyt
        näyttää kuitenkin siltä että suolan liika vähentäminen on myös
        vaarallista terveydelle. Vaara liian korkeasta verenpaineesta ei
        myöskään näytä olevan suuri suolan normaalikäytössä.” Näin
        kertoo Annika Rosengren, lääketieteen professori Göteborg:in
        yliopistosta.

        Lääkärilehden
        (Dagens Medicin) artikkeli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dagens
        Medicin kirjoittaa tähän mennessä suurimmasta suolan käyttöä
        koskevasta tutkimuksesta. Johtopäätöksenä on että ruotsalaiset
        syövä suolaa sopivasti. Tämä tarkoittaa sitä
        Elintarvikelaitoksen varoitukset suolan käytöstä ovat aiheettomat.
        Myös suolan liika vähentäminen johtaa sydänsairauksiin samalla
        tavalla kuin liikakäyttö.

        Artikkelista:

        “Henkilöillä
        jotka käyttävät liikaa suolaa havaittiin useammin sydäninfarktia
        ja strok:ia mutta niin tapahtui myös heille joiden suolansaanti oli
        suhteellisen vähäinen. Matalin riski sydänsairaukseiin oli heillä
        jotka söivät suolaa 7-13,8gr/pvä. Ruotsalainen käyttää
        tavallisesti 10-12gr Elintarvikelaitoksen tekemän tutkimuksen
        mukaan.”


        “Aikaisemmin
        on sanottu että mitä vähemmän suolaa syöt sen parempi. Nyt
        näyttää kuitenkin siltä että suolan liika vähentäminen on myös
        vaarallista terveydelle. Vaara liian korkeasta verenpaineesta ei
        myöskään näytä olevan suuri suolan normaalikäytössä.” Näin
        kertoo Annika Rosengren, lääketieteen professori Göteborg:in
        yliopistosta.

        Lääkärilehden
        (Dagens Medicin) artikkeli

        Tuo tutkimus ei perustunut vuorokausivirtsaan.

        ”Kansainvälisen PURE-tutkimuksen mukaan suolan terveyshaittoja on liioiteltu, ja mm. suolan vähentämistä vastustava amerikkalainen Salt Institute on markkinoinut tuloksia. Mutta miten on tutkimuksen luotettavuuden laita?”

        https://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/suolasuositukset-patevat-edelleen/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo tutkimus ei perustunut vuorokausivirtsaan.

        ”Kansainvälisen PURE-tutkimuksen mukaan suolan terveyshaittoja on liioiteltu, ja mm. suolan vähentämistä vastustava amerikkalainen Salt Institute on markkinoinut tuloksia. Mutta miten on tutkimuksen luotettavuuden laita?”

        https://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/suolasuositukset-patevat-edelleen/

        Veijo voitko kommentoida hieman tuota Antti Julan väittämää? Oliko tutkimus epäluotettava, koska suolansaantia ei mitattu vuorokausivirtsasta. Mitä mieltä veijo olet Kawasakin kaavasta? Onko se luotettava?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo tutkimus ei perustunut vuorokausivirtsaan.

        ”Kansainvälisen PURE-tutkimuksen mukaan suolan terveyshaittoja on liioiteltu, ja mm. suolan vähentämistä vastustava amerikkalainen Salt Institute on markkinoinut tuloksia. Mutta miten on tutkimuksen luotettavuuden laita?”

        https://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/suolasuositukset-patevat-edelleen/

        PURE oli puhtaasti epidemologinen tutkimus, ei painoarvoa.


    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe