Mikä on pikakahvin idea?

Anonyymi

Valmistuuko se nopeammin kuin kupillinen kahvinkeittimestä ja onko mahdollisella nopeuserolla käytännön merkitystä? Olisiko vertailukohteena käytetty joskus muinon hauduttelua kuparipannussa? Ainakin nykyään tuollainen nimi tuntuu erikoiselta.

51

1885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etelän maissa on monissa talouksissa ja hotelleissa sellainen vesiautomaatti, josta saa myös kuumaa vettä. Käydessäni Kiinassa oli siellä kuumavesisäiliöitä jopa pikajunien eteisväliköissä. Jengillä oli teenlehdet termospullossa ja pikanuudelikipot valmiina...

      Siellä pikakahvia saa heti, ei tarvitse keitellä. Etenkin Kiinassa porukat tosin juovat teetä. ; )

      • Anonyymi

        Myös meidän omissa hotelleissa sekä risteilyaluksissa on samanlaiset automaatit olleet jo vuosikymmenen ainakin. Tosin juuri nyt taitavat olla jossain varastossa, kun ei oikein ole noita aasialaisia turisteja.


    • Anonyymi

      MInä ainakin juon pikakahvia maun ja helppouden vuoksi. Nescafé espressosta tulee erittäin hyvää kahvia maidon kanssa juotavaksi. Yhdelle hengelle ei kannata kahvinkeittimellä kahvia keittää varsinkaan, jos on kaasuhella. Minä muutenkin säilytän kahvinkeitintä kaapissa.

      • Anonyymi

        Miksi ei muka kannata keittää kupillista? Aina se on kannattanut. Entä jos on peräti yhden kupin keitin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei muka kannata keittää kupillista? Aina se on kannattanut. Entä jos on peräti yhden kupin keitin?

        Pakko huomauttaa tähän väliin, että kahvia ei keitetä, sitä uutetaan. Mutta olen minäkin laittanut ainoastaan yhden kupillisen, kun tekee mieli. En myöskään ymmärrä, miksei se muka kannattaisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko huomauttaa tähän väliin, että kahvia ei keitetä, sitä uutetaan. Mutta olen minäkin laittanut ainoastaan yhden kupillisen, kun tekee mieli. En myöskään ymmärrä, miksei se muka kannattaisi?

        Mahdatko edes tajuta, että ruokaa ei valmisteta? Ei olisi nälänhätiä, jos ihminen osaisi valmistaa ruokaa. Toisin sanoen millään sanalla ei ole vain yhtä eksaktia merkitystä. Tätä eivät yksinkertaiset viisastelijat koskaan ymmärrä.


      • Anonyymi

        Voihan sitä tehdä kannullisen ja lämmittää mikrossa, vielä parempi kun menee termoskannuun. Varalla on hyvä olla pikakahvia missä maitojauhe samassa jos tekee illalla mieli yhtä kupillista tai maito sattuu loppumaan, on kyllä maitojauhettakin varalla.


    • Anonyymi

      Veneessä se on paras vaihtoehto, spriikeittimellä vesi kuumaksi ja kahvi on valmista, voi jopa veden kuumenemisen aikana muuttaa mielensä ja juoda kupin teetä.

      Olen kerran keittänyt kahvia kaverin veneessä 12 voltin keittimellä. Oli melkein lounasaika kun se keitin sai valmiiksi ne kaksi kupillista (enimmäismäärä sille) aamukahvia...

      Toinen asia on sitten jos juo harvoin kahvia, tavallinen kahvi menettää ominaisuutensa viikossa, murukahvi säilyy pidempään avattuna. Lisäksi vedenkeitin on nopeampi, litra vettä kiehahtaa parissa minuutissa, kahvinkeitin ottaa sen 10-15 minuuttia.

      • Kaasulla vesi kiehuu veiläkin nopeammin viheltävää pannua käyttäen.


      • Anonyymi

        Pikakahvivettä ei edes tarvitse keittää, vaan hanakuuma vesi riittää hyvin. Sitä voi myös juoda välittömästi eikä tarvitse odotella veden jäähtymistä.


      • Anonyymi

        "murukahvi säilyy pidempään avattuna."

        Parhaiten säilyy pikakahvin annospussit, samanlaiset joita on kaikissa hotelleissakin. Lähikaupassakin myydään ainakin Nescafe sticks 2 gramman annospikakahveja.


    • Anonyymi

      Sen nimi on "instant coffee" joka on väännetty/vääristely suomeksi muotoon pikakahvi eli kuin olisi "quick coffee" tai "rapid coffee". "Instant cofee" on suomeksi välitön kahvi, silmänrapäyksellinen kahvi.

      Idea on siinä että sillä saatiin työläisten kahvitunnit lyhyemmiksi.

      Se ei kuulu edes samaan kategoriaan justiinsa pavuista jauhetun ja pannussa kiehautetun kahvijuoman kanssa. Vaan kuuluu samaan kategoriaan pahanmakuisuudessa kuin erään Arvostetun kahvilaketkun pieni kahvi joka tulee termosastiasta kartonkimukiin ja maksaa vain 2,7 eur/annos.

      • Maistapa joskus Nescafé espsessoa. Parasta pikakahvia mitä suomesta saa. En juo sitä espressona vaan maidon kanssa.


    • Anonyymi

      Join töissä maustetua pikakahvia missä oli maitokin mukana. Hanasta tuli tarpeeksi kuumaa, sai kahvin hetkessä ja oli halpaa kun oli omat eväät, voi torkkua loput kahvitauosta. Oma kahvi termoskannussa olisi paljon hankalampaa.

    • Anonyymi

      Sitähän käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa, eikä vain juomana.

    • Anonyymi

      Ai murukahvi on pikakahvia? Aina sitä oppii uutta. Itse tulee hörpittyä murukahvia lähinnä vaellusreissuilla. Onnistuu kyllä tavallisen kahvin tekeminen pakissakin, mutta aina ei jaksa mennä pitkän kaavan mukaisesti.

      Ja muistakaa ettei kahvia saa koskaan keittää.

      • Anonyymi

        Minulla on harvoin vaelluksella tai kalareissulla niin kiire mihinkään, ettei ehtisi kunnon nokipannukahveja keittää. Kuuluu osana siihen nautintoon, mitä nuo reissut tarjoaa. Pääasia, ettei ole kiire yhtään mihinkään.


      • Anonyymi

        Ei nykyään kahvista irtoa parkkihappoa vaikka kiehauttaakin, pitempään keittämisestä ei tietenkään mitään hyötyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nykyään kahvista irtoa parkkihappoa vaikka kiehauttaakin, pitempään keittämisestä ei tietenkään mitään hyötyä.

        Kahvia ei keitetä. Veden keittäminen lopetetaan juuri ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sen jälkeen heitetään sekaan purut, jotka hämmennetään veden sekaan. Sitten annetaan kahvin rauhassa tekeytyä muutama minuutti. Lopuksi jysäytetään pannua napakasti alaspäin pöytään tai kantoon tai vastaavaan, jolloin pinnalla ollut purumatto laskeutuu pannun pohjalle ja kahvista tulee kristallinkirkasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvia ei keitetä. Veden keittäminen lopetetaan juuri ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sen jälkeen heitetään sekaan purut, jotka hämmennetään veden sekaan. Sitten annetaan kahvin rauhassa tekeytyä muutama minuutti. Lopuksi jysäytetään pannua napakasti alaspäin pöytään tai kantoon tai vastaavaan, jolloin pinnalla ollut purumatto laskeutuu pannun pohjalle ja kahvista tulee kristallinkirkasta.

        Höpsis, oikeaoppisesti pannukahvi kuohautetaan porojen lisäämisen jälkeen. Ei sillä ole mitään merkitystä onko veden lämpötila 96 astetta vai nouseeko hetkeksi sataan, paljon huonompi kun monet keittimet keittää liian viileää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvia ei keitetä. Veden keittäminen lopetetaan juuri ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sen jälkeen heitetään sekaan purut, jotka hämmennetään veden sekaan. Sitten annetaan kahvin rauhassa tekeytyä muutama minuutti. Lopuksi jysäytetään pannua napakasti alaspäin pöytään tai kantoon tai vastaavaan, jolloin pinnalla ollut purumatto laskeutuu pannun pohjalle ja kahvista tulee kristallinkirkasta.

        Höpö höpö, ei se kopautus mitään auta. Voit myös kokeilla jotakin loitsua sen tilalle.
        Turha sitä on noin sekoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsis, oikeaoppisesti pannukahvi kuohautetaan porojen lisäämisen jälkeen. Ei sillä ole mitään merkitystä onko veden lämpötila 96 astetta vai nouseeko hetkeksi sataan, paljon huonompi kun monet keittimet keittää liian viileää.

        Kahviin ei lisätä poroja. Liharuoat on ihan erikseen. Ruokaa ei muuten sitten laiteta. Mihin sitä muka laitettaisiin? Miettikääpä hetki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsis, oikeaoppisesti pannukahvi kuohautetaan porojen lisäämisen jälkeen. Ei sillä ole mitään merkitystä onko veden lämpötila 96 astetta vai nouseeko hetkeksi sataan, paljon huonompi kun monet keittimet keittää liian viileää.

        Kahvia ei keitetä tai kuohautella koskaan. Jos kitkerästä tykkää, niin saa kahvia tokia keitellä. Asteita ei tarvitse mittailla. Riittää että lopettaa veden keittämisen juuri ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sen hetken kuulee kyllä keittoprosessin äänestäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö, ei se kopautus mitään auta. Voit myös kokeilla jotakin loitsua sen tilalle.
        Turha sitä on noin sekoittaa.

        Trollolloo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvia ei keitetä tai kuohautella koskaan. Jos kitkerästä tykkää, niin saa kahvia tokia keitellä. Asteita ei tarvitse mittailla. Riittää että lopettaa veden keittämisen juuri ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sen hetken kuulee kyllä keittoprosessin äänestäkin.

        Saat tehdä kahvisi ihan miten itse tykkäät, mutta oikeaoppisesti pannukahvi kuohautetaan, eikä se todellakaan pilaa makua, päinvastoin. Edes teoriassa siihen ei voi tulla mitään kitkeryyttä muutaman asteen lämmönnousulla. Odotan innolla että todistat väitteesi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saat tehdä kahvisi ihan miten itse tykkäät, mutta oikeaoppisesti pannukahvi kuohautetaan, eikä se todellakaan pilaa makua, päinvastoin. Edes teoriassa siihen ei voi tulla mitään kitkeryyttä muutaman asteen lämmönnousulla. Odotan innolla että todistat väitteesi!

        Kahvia ei keitellä ja kuohautella. Se että olet valmistanut ikäsi kahvin väärin, ei tarkoita että muiden pitäisi jatkaa väärää tapaasi.

        Kahvia ei koskaan keitetä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvia ei keitellä ja kuohautella. Se että olet valmistanut ikäsi kahvin väärin, ei tarkoita että muiden pitäisi jatkaa väärää tapaasi.

        Kahvia ei koskaan keitetä.

        Kahvinkeittimillähän kahvi lähes aina tehdään, mutta mihin unohdit todisteesi kuohauttamisen tekevän kitkeräksi, ai ei olekaan, sitähän minäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvinkeittimillähän kahvi lähes aina tehdään, mutta mihin unohdit todisteesi kuohauttamisen tekevän kitkeräksi, ai ei olekaan, sitähän minäkin.

        Ihmisellä on makuaisti, jolla kitkeryys todistetaan. Saat toki pilata kahvisi keittämällä. Ei sitä kukaan ole kieltämässä.

        Vaan kahvia ei koskaan keitetä, kun se valmistetaan oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmisellä on makuaisti, jolla kitkeryys todistetaan. Saat toki pilata kahvisi keittämällä. Ei sitä kukaan ole kieltämässä.

        Vaan kahvia ei koskaan keitetä, kun se valmistetaan oikein.

        Keittäminen ja kuohauttaminen on eri asia, vaikka keittämisestä puhutaankin. Et tietysti voi verratakaan makuja kun olet aina valmistanut kahvisi väärin, etkä ole huomannut mitään eroa kun toiset tehneet oikein. Erikoista ettet löydä mitään faktaa väitteesi tueksi, muutaman asteen nousu lämpötilassa tekee muka kahvista kitkerää :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittäminen ja kuohauttaminen on eri asia, vaikka keittämisestä puhutaankin. Et tietysti voi verratakaan makuja kun olet aina valmistanut kahvisi väärin, etkä ole huomannut mitään eroa kun toiset tehneet oikein. Erikoista ettet löydä mitään faktaa väitteesi tueksi, muutaman asteen nousu lämpötilassa tekee muka kahvista kitkerää :)

        Keittele sinä hymiöidesi kanssa vaan kitkerää kahviasi, mutta älä tule neuvomaan muille kuinka kahvi valmistetaan oikeaoppisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittele sinä hymiöidesi kanssa vaan kitkerää kahviasi, mutta älä tule neuvomaan muille kuinka kahvi valmistetaan oikeaoppisesti.

        IOet siis ainoa joka osaa tehdä kahvista kitkerää kun lämpö nousee muutaman asteen, taitohan se on sekin :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IOet siis ainoa joka osaa tehdä kahvista kitkerää kun lämpö nousee muutaman asteen, taitohan se on sekin :)

        Keittele ihmeessä, jos tykkäät kitkerästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittele ihmeessä, jos tykkäät kitkerästä.

        Kylläpä olet kitkeränä kun et pysty todistamaan väitteitäsi :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä olet kitkeränä kun et pysty todistamaan väitteitäsi :)

        Keittele rauhassa hymiösi kanssa kitkerää kahvia. Eihän makuasioista tarvitse kiistellä.

        Tunnut näemmä edelleen elävän pula-aikaa ja yrität saada mahdollisimman vähistä kahvipuruista makua niitä keittämällä. Kauppojen hyllyt ovat tosin väärällään kahvilaatuja, eikä kahvia tarvitse enää puutteen vuoksi pilata keittämällä.

        No kukin taaplaa tyylillään. Meneehän elintarvikkeita hukkaan muutenkin. Ei siinä kokonaisuudessa yksittäisen hölmikkään kahvin pilaaminen juuri näy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittele rauhassa hymiösi kanssa kitkerää kahvia. Eihän makuasioista tarvitse kiistellä.

        Tunnut näemmä edelleen elävän pula-aikaa ja yrität saada mahdollisimman vähistä kahvipuruista makua niitä keittämällä. Kauppojen hyllyt ovat tosin väärällään kahvilaatuja, eikä kahvia tarvitse enää puutteen vuoksi pilata keittämällä.

        No kukin taaplaa tyylillään. Meneehän elintarvikkeita hukkaan muutenkin. Ei siinä kokonaisuudessa yksittäisen hölmikkään kahvin pilaaminen juuri näy.

        Ai nyt alat selitellä pula-ajalla kun et pysty todistamaan hölynpölyjäsi, sinulla on pulaa ainakin faktoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai nyt alat selitellä pula-ajalla kun et pysty todistamaan hölynpölyjäsi, sinulla on pulaa ainakin faktoista.

        Keitä ihmeessä. Laita jo tänään kiehumaan, niin on huomenna valmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keitä ihmeessä. Laita jo tänään kiehumaan, niin on huomenna valmista.

        Ole vaan kitkeränä koko vuosi ja seuraavakin :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ole vaan kitkeränä koko vuosi ja seuraavakin :)

        Keittele vaan ja tarjoa kitkerää sumppiasi myös hymiöllesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittele vaan ja tarjoa kitkerää sumppiasi myös hymiöllesi.

        Kylläpä viileä sumppi tekee kitkeräksi :-\


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä viileä sumppi tekee kitkeräksi :-\

        Muista keittää huolellisesti, että tulee varmasti kitkerää eikä jää vain puolikitkeräksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muista keittää huolellisesti, että tulee varmasti kitkerää eikä jää vain puolikitkeräksi.

        Olet saavuttanut jo 100% kitkeryyden :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet saavuttanut jo 100% kitkeryyden :)

        Keitä huolella, ettei jää kitkeryys pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keitä huolella, ettei jää kitkeryys pois.

        Kiva kun todistit että kitkeryys on vain korvien välissäsi :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiva kun todistit että kitkeryys on vain korvien välissäsi :)

        Keitä keitä! Älä vaan laske missään vaiheessa kiehumispisteen alapuolelle, muuten et saa kahviisi kitkerää sivumakua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollolloo.

        Täh? Oletko nähnyt sellaista koriste juttua missä hiutaleet leijuu kuin lumi kun sitä liikuttaa? Kahvinpurut käyttäytyvät nesteessä täsmälleen samalla tavalla, jos ei anna niiden laskeutua rauhassa. Toki voi koputella, jos haluat välttämättä puruja kahviisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keitä keitä! Älä vaan laske missään vaiheessa kiehumispisteen alapuolelle, muuten et saa kahviisi kitkerää sivumakua.

        Muistahan juoda paljon sumppiasi ettei kitkeryys pääse laskemaan kusirajan alapuolelle :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täh? Oletko nähnyt sellaista koriste juttua missä hiutaleet leijuu kuin lumi kun sitä liikuttaa? Kahvinpurut käyttäytyvät nesteessä täsmälleen samalla tavalla, jos ei anna niiden laskeutua rauhassa. Toki voi koputella, jos haluat välttämättä puruja kahviisi.

        Kuohauttaminen nopeuttaa porojen laskeutumista, muutama minuutti pannumyssyn alla riittää. Vanha kansa tiesi konstit, pitäisi verestellä lapsuusmuistoja keittämällä itsekin kunnon pannukahvit. Nuotiokahveistakin jo yli 10 vuotta aikaa.


    • Anonyymi

      Ajelen pitkin Suomea ja säästän 20 euroa päivässä kun pidän mukanani pientä kaasukeitintä ja Kultakatriina pikakahvia joka on mielestäni parasta.
      Ja lidlin paistopisteestä voi käydä hakemassa edulliset sämpylät tai nakkipiilot.
      Huoltoasemahinnat ovat aivan törkeät ja niistä voi saada koronan mutta onneksi niissä voi käydä ilmaiseksi vessassa.
      Säästyneet rahat laitan pitkävetoon josta olenkin voittanut jokavuosi sen verran rahaa että voin käyttää perhettäni Karibian matkalla.
      Siinäpä aloittajalle pikakahvin ideaa.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kuhan selviää tästäkin ilman Kouluavustaja kahvi vaadetta ,Elli varasto.gigantti, kuulustelu hampaat,ikäihmisten kohdistuva ilkivalta ym.

    • Anonyymi

      Hammaslääkärin aamukahvi kuulustelu hetki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe