Pettynyt retkeilijä

Anonyymi

Tulimme perheemme kanssa Ilomantsiin missä ajattelimme vierailla laavulla. Kohteeksi valitsimme Metsähallituksen ylpeästi ylläpitämän keltasilmänlaavun jossa on kuulema kirkas vesi ja saavutettavuus hyvä. Reittiohjeiden mukaan ajoimme hienokuntoista tetrilammentietä kunnes se yhdenäkin meni aivan surkeaan kuntoon. Kiviä, uomia, kuoppia tie täynnä eikä näyttänyt yhtään, että Metsähallitus olisi tietä lanannut vuosikymmeniin. Tie vain synkkeni kohteen lähestyessä ja olimme jo varmoja ettemme pääsisi ihanalle laavulle luonnonhelmaan. Kauheita juurakoita toiselta pomppien saimme auton lähelle laavua ja käytyä retkellä, mutta naama nyrrillään oli kuski, vaimo ja lapset. Ja todennäköisesti autokin valitteli kolinoillaan. On järkyttävää kehua ilomantsia matkailupaikkana kun yksinkertaiset hoitotyöt kohteille on tässä kunnossa. Miksi Metsähallituksen Luontopuoli ei huolehdi asiakastyytyväisyydestä perustarpeista, edes tiestön kunnosta. Olemme pettyneet Ilomantsiin.

27

1495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei saa aina ruikuttaa.

    • Anonyymi

      Autolla laavulle? Taitaa olla nuo kohteet enempi jalkapatikkassa liikkuville suunnattuja.

    • Anonyymi

      Sen kun olette pettyneitä.

    • Anonyymi

      No pienestä on teidän elämä pilalla!
      Kuullostaa siltä,että olette ihmisiä joiden on päästävä autolla joka paikkaan.
      Patikointi on aika mukavaa.Siinä käytetään jalkoja(vink, vink)
      Vai mitä sanoo paikalliset?
      terv:Itä-Helsinki

    • Anonyymi

      Eipä sitä noilla kylillä asujat piäse edes kotiansa autolla, vielä pittäisi luavulle päästä. Mäne sie takasin etelään hybridiäsi huoltamaan.

    • Anonyymi

      Kyllähän laavullekin pitäisi jonkunlainen (huolto)tie olla perille: polttopuut jne. Ja kuuman kesän haitoiksiko luetaan tuo kikkeliotsaisuutenne vai ihanko geeneissä...?

      • Anonyymi

        Mönkijällä saa polttopuut hyvin vietyä keväällä ja talvella moottorikelkalla.. Kokeilkaa uudestaan vaikka Hiislammen laavua.. Siinä Ruhkarannan kautta kurvatkaa hyvää tietä lähelle laavua.. Makkarat paistuu ja puuta on sekä hotelli helpotus. Varmaan saatte positiivisen kokemuksen jolla maineemme ehken pelastuu. Tervetuloa!


    • Anonyymi

      Kritiikin vastaanottaminen on joillekin mahdoton tehtävä. Kertonee paljonkin kehittymiskyvystä ja -halusta.

    • Anonyymi

      Koittaa pärjätä nyt jotenkiin sielä kehätien varrella. Käypi vaikka sielä korkeasaaressa piknikillä tasasta uraa pitkin. Koitetaan myö rämpiä täällä monttusilla teillä patikassa.

    • Anonyymi

      Keltasilmän laavu kuuluu enempi patikointi (kävely) reitin varrelle, luulen että on syynsä ettei sinne mitään tietä ylläpidetä.. Mutta löytyy myös autoilevienkin saavutettavia tulenteko paikkoja muualta ilomantsi, ihan petkeljärveltäkin.

      • Anonyymi

        Eikös tämä tie, joka vie keltasilmälle kuulu osittain luonnonsuojelualueelle tai vastaavaan, johon ei ole tarkoituskaan päästä autolla, vaikka tie viekin jonkun vuokrattavan kämpän pihaan?! Vai onko sitä kämppää enää olemassakaan . Luulen et siksi sitä tietä ei ole tarkoituskaan kunnostaa tai ylläpitää


    • Anonyymi

      Kyllä ihan röhönaurut pääsi laavulle johtavasta tiestä valittajan ajatuksista.
      On todella kummallista jos laavun viereen pitäisi päästä autolla. Pieni patikointi ei tee kenellekään pahaa. Ei se mikään huokutteleva luontokohde ole jos siihen viereen saa autoja pysäköidä. Ei tuolla pohjoisessakaan jokaiselle tunturin laelle autolla pääse.
      Nyt koronan aikaan myös luontokohteiden roskaaminen on lisääntynyt joka myös on täysin käsittämätöntä. Vanhempien tulee huolehtia että eivät itse roskaa eikä myös jälkikasvunsa.

      • Anonyymi

        Myös invalidit ja muut vanhukset voivat haluta laavulle. Pääseekö heidän kohdallaan röhönauru? Sinullekin olisi hyväksi, että joku huolehtisi ajatustoiminnastasi.


      • Anonyymi

        Sinulle olisi hyvä tehtävä kun kantaisit reppuselässä turistit laavulle ja takaisin. Ja keräisit roskat heidän puolestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös invalidit ja muut vanhukset voivat haluta laavulle. Pääseekö heidän kohdallaan röhönauru? Sinullekin olisi hyväksi, että joku huolehtisi ajatustoiminnastasi.

        Invalidit ja vanhukset pääsevät ihan varmasti makkaran paistoon halutessaan.. Meillä on täällä tuossa urheilukeskuksen metsikössä vallan ihana laavu nuotioineen ja monesti on siellä vanhempien ihmisten kera invalidien sekä kehitysvammaisten kanssa makkaraa ja mehua juotu. Muitakin paikkoja ihan varmasti löytyy kyseiselle kohderyhmälle. Nämä patikka polkujen varsilla olevat laavut on kyllä suunnattu jalkaisin taipaleitaan tekeville. Huilaus paikkoja..evästelyä ja toki moni patikoija siellä yöpyykin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulle olisi hyvä tehtävä kun kantaisit reppuselässä turistit laavulle ja takaisin. Ja keräisit roskat heidän puolestaan.

        Kyllähän se onnistuu jos turistilla on vaa rahaa tarpeeksi jolla maksaa??Ensin laavulle ja sitten maksu laavulle tulosta. Ja sitten en takaisin kantoa myös maksu laavulla.


    • Anonyymi

      Yllättävän paljon positiivisia ja opastavia viestejä huomioiden, että ollaan Ilomantsi-palstalla.

      • Anonyymi

        Kyllä Ilomantsissa on suurin osa ihan fiksua väkeä..toki joka paikkakunnalla on ne helmensä kuten tälläkin palstalla. Tervetuloa vaan nauttimaan ihanasta luonnosta ja hyvistä palveluista joita kylämme tarjoaa👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Ilomantsissa on suurin osa ihan fiksua väkeä..toki joka paikkakunnalla on ne helmensä kuten tälläkin palstalla. Tervetuloa vaan nauttimaan ihanasta luonnosta ja hyvistä palveluista joita kylämme tarjoaa👍

        Jopa on tyhmiä vastauksia!

        Älä välitä aloittaja!
        Tottakai olisi oltava kunnon tie laavulle!
        Mistä turisti voisi tietää!

        Voisit ihan hyvin tiedottaa Ilomantsin kuntaa ja matkailua tästä, jos Metsähallituksessa ei mene jakeluun.

        Hyvä että kerrot täällä, kiitos!

        Tämmöisiä nää on, valitettavasti, Ilomantsin ukot. Täällä peräkylillä kun asuvat, niin ei oo perussivistys kunnossa, eikä varsinkaan se "sydämen sivistys", että otettaisiin turisti lämpimästi vastaan.

        Mutta se on vaan yks pieni ukkolauma, joka pyörii tällä palstalla.
        Onneksi kaikki ilomantsilaiset eivät oo näin tylyjä ja yksinkertaisia!

        Risuja Metsähallitukseen!


    • Anonyymi

      Olet oikeassa. Ainoa luontoon liittyvä asia, mitä Ilomantsissa hoidetaan, on talouslehti en kasvattaminen. Vanhat oikeat metsät kaadetaan maan tasalle joten nykymetsät ovat pelkkiä pusikoita.

    • Anonyymi

      Oisko tämä asia jo taputeltu?

    • Anonyymi

      Onko minkälaiset tissit vaimolla? Laitatko kuvia? Maksan turkikisilla

    • Anonyymi

      Parhaat tisssit on suomen ruotsalaisilla espoolaisilla

    • Anonyymi

      Tämä on taivaan tosi.

    • Anonyymi

      Yksnkertainen ratkaisu ongelmaan olisi Metsähallitukselta laittaa merkki varustettuna informaatiolla että kyseessä on kävelytie ja ajoneuvoilla ajo kielletty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe