EKOLOGI

haaveena

Haaveenani on ekologin ammatti.
Haluan opiskella Turun yliopistossa, ja kysyisin muilta ekologeilta tai niiltä jotka ammatista tietävät, että mitä pitävät opiskelusta ja työstään, millainen työtilanne on ja palkka jne. jne.

11

2483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmasti

      Joo, tää ei siis ole mitään varmaa tietoa, mutta ajattelin silti tulla masentamaan. Olen kuullut että ekologit ovat työttömiä. Tai siis niin eräs ekologiaa opiskeleva tuttuni tässä vastikään veisteli. Sinänsä paska homma, jos on totta, kun itseäkin kiinnostaisi kovasti. Ei jaksaisi erikoistua mihinkään mikroskooppihommiin...

      Toivotaan että joku nyt tulee kumoamaan tämän väitteeni. :-)

    • Ekologi

      Ekologit eivät työllisty, niitä koulutetaan aivan liikaa. Ainostaan jos sulla on joku erikoistaito, esim. olet jo vuosia harrastanut hyönteisten, kasvien jne. määrittämistä niin sitten töitä saattaa löytyä. Opiskelun aikana näitä taitoja ei opiskella niin laajasti että siitä olisi hyötyä työllistymisen kannalta, ellei itse innostu aiheesta lisää ja opiskele omatoimisesti. Palkka (FM) liikkuu ehkäpä siinä 2000 euron hujakoilla jos alaansa vastaavaa työtä löytää.

      Itse teen tutkijan hommia, mutta eiköhän kortisto odottane minuakin tuossa muutaman kuukauden päästä. Ainakin tutkijan työ on ihan hauskaa, jos vaan jaksaa hakea jatkuvasti rahoitusta ja kilpailla muiden kanssa sekä on hyvä stressinsietokyky.

      Mutta: kehoitan harkitsemaan todella tarkkaan. Innostus alasta kun ei riitä elättämään; itsekkin ajattelin sinisilmäisesti, vaikka työllisyystilanteesta opintojen alkutaipaleella varoitettiinkin, että kyllä niitä töitä varmasti löytyy kun on innoissaan alastaan.. mutta eipä taida löytyä!

    • ota pakkia 5 askelta

      Ekologiksi opiskelu Turun yliopistossa on ajan ja rahan totaalista haaskausta, tärvelet luultavasti loppuelämäs jos sinne meet.

      Näitä ekologeja pyörii nyt Turussa työttömänä pilvin pimein kaikissa hanttihommissa. Palkat ihan paskat, ja vähistä kurjistakin paikoista karmee sota.

      Jos luonto kiinnostaa niin perusta kissojen päiväkoti tai halaa puita. Ammatiksi mitä tahansa muuta. Mitä tahansa.

      • ekologi-siivooja

        ÄLÄ pilaa seuraavaa kymmentä vuotta TURHALLA opiskelulla, ihan oikeesti! Mene siivouskouluun tai ryhdy hitsaajaksi, paremmat liksat, ei tartte tapella työpaikasta ja työkaverit eivät taatusti ole yhtä verenhimoisia (hyttyset!)

        Mieti vielä, en suosittele, en helvetissä!!!!


    • ParhainV

      Tää on tullu 4 kk ja 4 päivää enne mun syntymäääääääää:3

    • exJYUekol

      Monilla haaveet ja todellisuus ei kohtaa. Olen aiemmalta koulutukseltani juurikin ekologi ja nykyisin opiskelken jo muuta kk-alaa. Ekologielle ei ole töitä ja niistä vähistäkään töisä ei makseta juuri mitään. Suurin osa ekologeja "työllistyy" yliopsitoihin apurahoilla väitöskirjaa tekemään. Ja sen jälkeen viimeistään ovat työttömiä, vaitelleille ekologielle ei ole (Suomessa) sitäkään vähään töitä. Kiva ala opiskella mutta töitä ei oel ja moni on jostain kumman syystä valmis tekemään palkattomana harjoittelijana ihan oikeita täitä vaikka kuinka paljon. Itseäni ei semmoinen kiinnostanut, joten vaihdoin alaa. Nyt saa parempaa palkkaa jo ennen gradun kirjoittamista ja töitä on.

    • Anonyymi

      Itse opiskelen vielä bilsaa ja itsellä on jo työpaikka, missä palkka on 2000€/kk. Nousee yli 3000 valmistumisen jälkeen. Ekologeilla on niin paljon muitakin vaihtoehtoja työllistyä kuin tutkijaksi. Ekologien työllisyystilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä ja monet saavat työpaikan jo opiskelujen aikana.

      • Anonyymi

        Ekologien vaihtoehdot ovat muutakin kuin historiaa


    • Anonyymi

      Työtilanne on kaamea ja palkkaus huono. Oon tehnyt määräaikaisia töitä viimeiset 10 vuotta. Ei kannata lähtee tähän hommaan.

    • Anonyymi

      Yes, ,ä opiskelin metsäalan. Monet vaihto alaa. Omaa metsää oon hoidellut, raivaussahalla lantio liikkeellä pusikolle kyytiä. Ou jee.

    • Anonyymi

      Minustapa tulee EGOLOKI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe