Aihe

EKOLOGI

haaveena

Haaveenani on ekologin ammatti.
Haluan opiskella Turun yliopistossa, ja kysyisin muilta ekologeilta tai niiltä jotka ammatista tietävät, että mitä pitävät opiskelusta ja työstään, millainen työtilanne on ja palkka jne. jne.

6

767

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • varmasti

   Joo, tää ei siis ole mitään varmaa tietoa, mutta ajattelin silti tulla masentamaan. Olen kuullut että ekologit ovat työttömiä. Tai siis niin eräs ekologiaa opiskeleva tuttuni tässä vastikään veisteli. Sinänsä paska homma, jos on totta, kun itseäkin kiinnostaisi kovasti. Ei jaksaisi erikoistua mihinkään mikroskooppihommiin...

   Toivotaan että joku nyt tulee kumoamaan tämän väitteeni. :-)

  • Ekologi

   Ekologit eivät työllisty, niitä koulutetaan aivan liikaa. Ainostaan jos sulla on joku erikoistaito, esim. olet jo vuosia harrastanut hyönteisten, kasvien jne. määrittämistä niin sitten töitä saattaa löytyä. Opiskelun aikana näitä taitoja ei opiskella niin laajasti että siitä olisi hyötyä työllistymisen kannalta, ellei itse innostu aiheesta lisää ja opiskele omatoimisesti. Palkka (FM) liikkuu ehkäpä siinä 2000 euron hujakoilla jos alaansa vastaavaa työtä löytää.

   Itse teen tutkijan hommia, mutta eiköhän kortisto odottane minuakin tuossa muutaman kuukauden päästä. Ainakin tutkijan työ on ihan hauskaa, jos vaan jaksaa hakea jatkuvasti rahoitusta ja kilpailla muiden kanssa sekä on hyvä stressinsietokyky.

   Mutta: kehoitan harkitsemaan todella tarkkaan. Innostus alasta kun ei riitä elättämään; itsekkin ajattelin sinisilmäisesti, vaikka työllisyystilanteesta opintojen alkutaipaleella varoitettiinkin, että kyllä niitä töitä varmasti löytyy kun on innoissaan alastaan.. mutta eipä taida löytyä!

  • ota pakkia 5 askelta

   Ekologiksi opiskelu Turun yliopistossa on ajan ja rahan totaalista haaskausta, tärvelet luultavasti loppuelämäs jos sinne meet.

   Näitä ekologeja pyörii nyt Turussa työttömänä pilvin pimein kaikissa hanttihommissa. Palkat ihan paskat, ja vähistä kurjistakin paikoista karmee sota.

   Jos luonto kiinnostaa niin perusta kissojen päiväkoti tai halaa puita. Ammatiksi mitä tahansa muuta. Mitä tahansa.

   • ekologi-siivooja

    ÄLÄ pilaa seuraavaa kymmentä vuotta TURHALLA opiskelulla, ihan oikeesti! Mene siivouskouluun tai ryhdy hitsaajaksi, paremmat liksat, ei tartte tapella työpaikasta ja työkaverit eivät taatusti ole yhtä verenhimoisia (hyttyset!)

    Mieti vielä, en suosittele, en helvetissä!!!!


  • ParhainV

   Tää on tullu 4 kk ja 4 päivää enne mun syntymäääääääää:3

  • exJYUekol

   Monilla haaveet ja todellisuus ei kohtaa. Olen aiemmalta koulutukseltani juurikin ekologi ja nykyisin opiskelken jo muuta kk-alaa. Ekologielle ei ole töitä ja niistä vähistäkään töisä ei makseta juuri mitään. Suurin osa ekologeja "työllistyy" yliopsitoihin apurahoilla väitöskirjaa tekemään. Ja sen jälkeen viimeistään ovat työttömiä, vaitelleille ekologielle ei ole (Suomessa) sitäkään vähään töitä. Kiva ala opiskella mutta töitä ei oel ja moni on jostain kumman syystä valmis tekemään palkattomana harjoittelijana ihan oikeita täitä vaikka kuinka paljon. Itseäni ei semmoinen kiinnostanut, joten vaihdoin alaa. Nyt saa parempaa palkkaa jo ennen gradun kirjoittamista ja töitä on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   16225
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5785