Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Naisnarsisti

Anonyymi

Narsisti vs. minä on taas julkaissut hyvä videon. Tai ainakin se tukee omaa kokemustani ja ajatteluani, mikä tekee siitä minulle hyvän:)

https://www.youtube.com/watch?v=QkEbHhZO1Us

Olen itse vahvasti samaa mieltä, eli naisten osuus narsisteissa on oikeasti suurempi kuin yleisesti puhutaan. Naisen narsismi jää usein ymmärtämättä/tuomatta esiin ja kuitataan ehkä sillä että "naiset nyt on vaan vaikeita".

Naisnarsistin vaikutus lapsiinsa on kuitenkin merkittävä ja hyvin tuhoava. Ja tapahtuu usein kulissien takana tavalla, jota ulkopuolisen on vaikea huomata, saati uskoa todeksi. Kun naisnarsisti vielä julistautuu uhrautuvaksi, täydelliseksi äidiksi ja leijonaemoksi, on vaikea ymmärtää että totuus on jotakin ihan muuta.

Ei narsistiäiti välitä lapsistaan pätkän vertaa. Kaikki huolehtiminen on pelkkää kulissia. Aivan törkeimmät laiminlyönnit jää tekemättä siksi, ettei narsistiäiti halua jäädä kiinni, ei siksi että tämä kauheasti välittäisi lasten hyvinvoinnista. Häpeän pelko saa narsistiäidin pitämään lapsen hengissä ja jollain tapaa ihmisen oloisena, ei mikään muu. Äitiyden kyseenalaistaminen on sellainen tabu ettei siihen moni lähde vaikka mielessä kaihertaa, mikä antaa narsistiäidille lisää tilaa rääkätä lapsiaan. Jos lasta tuetaan jossain, sekin tapahtuu siksi että äiti saisi huomiota ja kunniaa.

Naisnarsisti on piilovi..lun mustanvyön mestari, kuten videolla todetaan. Hän todellakin osaa sanoa asioita joita muut ympärillä eivät edes ymmärrä vi...luksi koska eivät tiedä taustoja.

Perheen, jossa on narsistinen äiti, seuraaminen sivusta on ahdistavaa. Lapsia on hirveän vaikea suojella kun kaikki tapahtuu niin huolella rakennettujen kulissien takana. Lapset itse ovat vahva osa kulissia, äärimmäisen lojaaleja äidilleen ja taaperosta asti opetettu pitämään suunsa kiinni perheen asioista, esittämään roolia täydellisen perheen täydellisen äidin täydellisenä lapsena. Tai siinä määrin täydellisenä mikä tuo kunniaa äidille mutta ei aseta äitiä varjoon, mikä on oikeasti mahdoton rooli. Jos äiti huomaa, että joku epäilee perheen tilannetta ja lasten hyvinvointia, äiti hyökkään niin epäilijän kuin perheensä kimppuun. Perhe pitää laittaa ruotuun syyllistämisen ja pelottelun kautta jotta mitään väärää tietoa ei vaan pääse valumaan ulos. Että "ihmeperhe" yhtenä rintaman puolustautuu kaikkea kulissia horjuttavaa kohtaan.

Narsistinen nainen on kuitenkin aika helposti tunnistettavissa kun antaa itselleen luvan ajatella sitä mahdollisuutta. Narsismi selittää monta hämmentävää asiaa perheessä ja usein auttaa ennakoimaan tulevia. Se mahdollistaa myös narsistisen äidin manipuloinnin, jolla joskus pystyy hiukan helpottamaan lapsenkin elämää. Itse olen käyttänyt manipulointia ujuttaakseni narsistin lapselle mm. uusia vaatteita ja tavaroita joista on lapselle hyötyä ja iloa. Mielenkiintoista kyllä, parhaiten toimii kun antaa äidille mahdollisuuden varastaa. Lahjojen vastaanottaminen, varsinkin kun kyse on jostakin mistä äidin pitäisi oikeasti itse huolehtia, on narsistille niin nöyryyttävää, että lahjat tuskin lapselle päätyvät.

Kun ymmärtää äidin olevan narsisti, se myös auttaa ymmärtämään lapsen käytöstä. On helpompi olla pitkämielinen ja huomioida lasta joka käyttäytyy huonosti kun tietää, että käytöksen takana on äidin kieroutunut maailmankuva. Silloin jaksaa huomioida lasta, minkä tämä oikeasti ansaitsee, sen sijaan että vain ärsyyntyy. Oma kokemukseni on, että moni narsistin lapsi käyttäytyy huonosti koska on kotona oppinut muiden ihmisten olevan vähempiarvoisia ja koska huonolla käytöksellä saa huomiota jota kotona ei saa.

1

717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei sellaista piilovittuilijaa kannata kuunnella ollenkaan. Trolli kuolee kun sitä ei ruoki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe