Velkajärjestely on LOPETETTAVA

Anonyymi

Olen silloin tällöin yrittänyt herätellä keskustelua siitä, että ymmärtääkö nykyihminen mikä on velka? Useimmiten keskustelu menee vähän sivupolulle ja aina löytyy joku jonka mielestä velasta ei saa keskustella, miksi ei?

Minä suhtaudun velkaan kriittisesti ja velan anteeksiantamiseen vieläkin kriittisemmin. velan anteeksisaaminen ja maksuohjelmat ovat mielestäni varkautta. Varkaus josta selviää palauttamatta sitä mitä lainasi.

Velka itsessään on paha, koska se mahdollistaa sellaisen investoinnin, jota ei ole vielä ansainnut. Nykyinen järjestelmä ruokkii tätä, ei ole edes pakko ajatella, miten ostoksen maksaa, velaksi saa. Jotenkin velan käsite on hämärtynyt.

Jos esim tililläni ei ole rahaa ja auto pitäisi tankata, en tankkaa. En vaikka masterilla tai visalla olisi limiittiä. Mielestäni en voi tankata autoa, koska minulla ei ole varaa. Luotolla tankkaus on vielä saamattoman rahan etukäteen tuhlaamista.

Ottakaas kantaa, mikä suhde sinulla on velkaan?

15

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen aloittajan kanssa täysin samaa mieltä! Velkajärjestely on tehty 30v sitten sen ajan ongelmiin, mutta nykyään se on automaatiksi koettu juttu. Joku kuvittelee pääsevänsä uuteen alkuun ja joku kuvittelee saavansa uuden jos asiat ei onnistu järjestelyn jälkeen! Jollekin on automaattista se ettei aiotakaan maksaa velkaa!

      Sen minkä takaat sen maksat sanotaan velkatakuussa! Mutta vaikka velkajärjestelyt päätettäisiin tänään ja laki tulisi vuoden päästä, niin silti on velkoja jotka pitää hoitaa! Pankkien pitää olla tiukempia tuntemaan asiakas ja isojen liikepankkien lisäksi ei saisi olla näitä pikavippijuttuja! Kyllä 15 vuoden maksimi ulosotossa opettaa velkaista.

      Mutta eduskunta ei tätä asiaa aja! Se haluaa päästä tyhmät jotka ei opi muiden jutuista helpolla!

    • Anonyymi

      Nykyään ei ymmärretä sanaa SÄÄSTÄMINEN. Jokaiselle luotolle pitää määritellä vero, jotta kaikenlaiset kulutusluotot ja pikavipit saadaan pois. Suomalaiset ovat niin tyhmiä, etteivät ymmärrä ottavansa velkaa, kun tekevät osamaksusopimuksen. Aivan järjetöntä, ei ymmärretä edes velkaa, kuten aloittaja totesi.

      Velkarahoitus on tehtävä luvanvaraiseksi toiminnaksi eikä autonmyyjä tai gigantin kauppias saa tehdä osamaksusopimuksia. Keskitetään kaikki rahaliikenne pankkien kautta, näin huijari-pikaluottofirmat putoavat välistä pois, turvallisempaa myös sille reppanalle, joka ei ymmärrä mitä on tekemässä.

      • Anonyymi

        Jos olisi positiivinen luottorekisteri, niin veivaaminen loppuisi. Jos se oma pankki myöntäisi sen luottokortin eikä mikään yritys saisi markkinoida tiliä nimellään, niin asia olisi toisin. Mutta vaikka laki säädettäisiin nyt niin se toimisi vasta uusissa sopimuksissa ja näkyisi kymmenen vuoden päästä kun nykyiset järjestelyt päättyisi.


    • Anonyymi

      Asiaa. Ei kuitenkaan auta piipitys, kun talous pyörii nykyään velkapainotteisesti tässä maassa. Koko maan talouspolitiikkaa ei käännetä kitisemällä Suoli24-keskusteluilla.

      Tämä on nykyajan sosialismia, ne joilla on varallisuutta, jakavat sitä kansalle. Laina on vain nimi, takaisinmaksu on vapaaehtoista ja tyhmien toimintaa. Ei tarvi maksaa, saneeraus ja velkojen sovittelu takaavat että velkoja ei saa edes pääomaa takaisin, yleensä menettää myös korkotulot.

      Näin se vain nykyään maailma pyörii.

    • Anonyymi

      Oleellista on se mihin se velkaraha käytetään. Jos se käytetään investointeihin - siis ihan oikeisiin investointointeihin, joille on odotettavissa tuottoa - niin ok, jos taas se raha vain tuhlataan niin huonompi juttu.

      "Jos esim tililläni ei ole rahaa ja auto pitäisi tankata, en tankkaa. En vaikka masterilla tai visalla olisi limiittiä. Mielestäni en voi tankata autoa, koska minulla ei ole varaa. Luotolla tankkaus on vielä saamattoman rahan etukäteen tuhlaamista"

      Tässäkin pitäisi miettiä, että mistä syystä auto pitää tankata. Eli pitääkö esim. hoitaa työkeikka vai lähteä kruisailemaan muuten vaan. Siinä on iso ero.

    • Anonyymi

      Olen ensimmäisen vastauksen kirjoittanut ja suhtaudun järjestelyyn kielteisesti ja olen sen myös sanonut ihmiselle joka odottaa pääsyä järjestelyyn. Laki ulosotosta katkaisee ulosotosta 15v kohdalla jos velkoja ei uudista hakemusta toistuvasti.

      Mutta mikä on oikeasti oleellisinta? Oleellisinta on ottaa velkaa kun aikoo myös maksaa sen ja velkaa otetaan, niin ei aiheuteta ongelmia ja kohtuuttomia vaikeuksia ulkopuolisille!

      Siis valtaosa ihmisistä maksaa velkansa ihan hyvin ja joskus tulee tietenkin kapeita paikkoja ja tapahtuu inhimillisiä asioita joita tapahtuu kaikille, mutta niistä selvitään ja se on osa elämää!

      Jos Suomessa on vajaa 400 tuhatta merkinnän omaavaa ihmistä niin pieni osa on maksuhaluttomia ja osa jopa tietää ettei maksa penniäkään

      Sanat laina ja luotto pitää kokea positiivisesti. Kun puhutaan velasta, niin ollaan kivireen kanssa ongelmissa.

      Ja mitä tulee ongelmien tietojen säilyttämiseen tietyn ajan jälkeen. Voi olla että pankit ei säästä niinpä, mutta kuka sanoo onko pankin sisällä ns tor tietokanta jossa on keltaisia muistilappuja asiakkaan hankaluuksista ja ominaisuuksista. Toivottavasti olisi.

      Ei mulla muuta! Arvatkaa vituttaako se kun pienin rahoin yrittää ja toiset kusee kaiken moninkertaisin tuloon!

    • Anonyymi

      Velkaa ei pidä demonisoida. Asuntolaina on useimmille alkusysäys vaurastumiseen ja häviävän pienelle joukolle ongelma. Toki ongelmia asuntolainastakin voi tulla, mikäli menee ostamaan asuntosa tai rakentaa talonsa muuttotappioalueelle.
      Luottokortin käytökin on monessa tilanteessa järkevää, erityisesti jos luoton maksaa pois korottoman maksuajan puitteissa. Luottokorttimaksu antaa kuitenkin moneen ostokseen sellaisen lisäturvan, että se kannattaa käytännössä ilmaisena ottaa vastaan.
      Varsinaiset kulutusluotot ovat sitten ihan eri juttu. Autolaina ja muutama kulutusluotto tai osamaksu siihen päälle, niin kohta huomaa lainojen vaivaisesta 50 000€ yhteissummasta huolimatta, että rahat eivät oikein enää riitä ruokaan ja vuokraan...Tätä ongelmaa harvemmin on sillä jonka ainoa laina on 200 000€ asuntolaina.

      • Anonyymi

        Omistusasunto on siinä mielessä jännä juttu, että ensimmäiseen tarvitaan lähes aina lainaa, mutta silti lähes aina omistusasuntoon päätyy varakkaammaksi kuin se , joka ei ota lainaa, vaan asuu vuokralla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omistusasunto on siinä mielessä jännä juttu, että ensimmäiseen tarvitaan lähes aina lainaa, mutta silti lähes aina omistusasuntoon päätyy varakkaammaksi kuin se , joka ei ota lainaa, vaan asuu vuokralla

        Ei taida mennä ihan noi! Harva vuokralainen saa mitään mainittavaa varallisuutta ja pitkässä ajassa tasapainoista taloutta!


    • Anonyymi

      Näet kirpparilla maljakon, hinta 10 euroa. Tiedät, että maljakon oikea arvo on 100 euroa. Sinulla ei ole rahaa lompakossa eikä tilillä. Luottokortti on. Jätätkö ostamatta?

      Miten ajattelit ostaa sähköä? Etumaksulla? Silloinhan sähkönmyyjä olisi sinulle velkaa. Syöt ravintolassa, maksatko sitä mukaa kun syöt? Maksaako työnantajasi sinulle reaaliajassa? Tuskin, vaan teet työsi velaksi.

      Mites asunto, asutko 50 vuotta vuokralla?

      • Anonyymi

        Tyhjätasku ei tarvitse varsinaista luottoa mihinkään. Ei edes siihen 10€ maljakkoon.
        Sähköt, vakuutukset, yms. saivartelut voi jättää omaan arvoonsa.
        Mutta sitten on ne normaalit ihmiset, jolla on tilillä saldoa juoksevia menoja ja pieniä yllätyksiä varten ja muu sen yli kertynyt varallisuus on rahastoissa tai osakkeissa. Heille laina on kaveri, johon turvaudutaan kun asuntoa ollaan vaihtamassa uuteen, ollaan hankkimassa sijoitusasuntoa tai varauksin myös autoa päivittäessä.


    • Anonyymi

      Kommentti kahteen viiseimpään kommenttiin. Tavallisten ihmisten kirppiksillä harvoin saa maksettua kortilla. Asuntolainoissa on tarkempi suunnitelma ja ongelmat tulee hitaammin kuin överiksi vetäjillä. Nuo pahimmat ongelmat tulee usein useasta pienestä liuotosta. Jos onnistuu saamaan useita useitten satasten luottoja, niin niistä tulee helposti ongelma eikä mikään pankki ala järjestelemään niitä koska pakka on hajallaan eikä se osoita hyvää asiakkaan omaa konrollointia. Asuntolainojen kanssa ensin yritetään vapaaehtoista myyntia, sen jälkeen muuta.

      Tämä on jo kolmas kommenttini tässä ketjussa. Tiedän että järjestelyyn on vaikea päästä, mutta silti en oikein ymmärrä miksi järjestelyyn pitäisi päästä ja se laki on edelleen koska ulosotto ajaa saman.

      Sitäkin mietin onko nämä kaksi kommenttia johon vastaan oikein alkuperäiseen viestiin kuuluvia.

    • Anonyymi

      Minä en ymmärrä myöskään velkajärjestelyn ideaa. Jos on velaksi rahaa ottanut, totta hitossa se pitää maksaa takaisin, korkoineen. Ei mitään sovitteluja ja anteeksiantoja. Sehän on aloittajan sanoin varastamista, otat toisen omaa etkä maksa siitä.

      Tämä piilososialismi (mikä mainio sana) on levinnyt laajalle, kuitenkin raha on se, mikä tätä maata pyörittää. Rahan ansaitseminen ja sitä kautta omistaminen ja vaikutusvalta on taas ahneuden ilmentymä. Ahneus on ihmisen perusvietti, kuten monella muullakin eläimellä. Ahneus varmistaa omaa selviämistä ja pärjäämistä. Se on osa ihmisluontoa eikä sitä edes mainitut vihervassarit pysty karsimaan, vaikka sukupuolen kuulemma määrittelee jo tuomari eikä lääkäri. Semmoisia taikatemppuja vihreät ovat saaneet aikaan.

      Perut tukehtuvat omaan hulluuteensa, niistä ei ole sellaisenaan haittaa. Maa tarvitsee vakaat olot, jotta talous, valtio ja kansa voivat hyvin, se että ei maksa velkojaan (yleisintä vasemmistolaisten ja persujen kannattajissa), vie koko yhteiskunnan turmioon. No, nyt läikkyi perjantaimalja voimallisemmin kuin koskaan. Olen hiljaa...

      • Anonyymi

        sosialismissa yritykset sosialisoidaan, kapitalismissa sosialisoidaan yritysten velat. ehkä on ihan ok, että joidenkin yksittäistenkin ihmisten velat sosialisoidaan, mutta se on sairasta, että pahimmillaan saman "asiakkaan" velat sosialisoidaan parikin kertaa, ja koko elämä muutenkin rahoitetaan valtion ja kuntien tuella, siis jos kuitenkin on kysymys periaatteessa työkykyisestä ihmisestä.


    • Anonyymi

      Yksityisen ihmisen ei pidä lainata tai taata mitään. Lainaaja ei saa omaa takaisin edes ulosoton kautta ja takaajalta menee nimi ja kaikki.

      Lainaaminen kunnon pankeille.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe