Ammattina huijaaminen

Anonyymi

Olen seurakunnan vanhin, Raamatun opettaja, profeetta ja "hengellinen". En usko Jumalaan, mutta julistan uskoa Raamattuun sen kirjaimellisen tulkinnan mukaan siitä syystä, että saan palkan siitä työstä. En osaa tehdä mitään muuta kuin paimentaa seurakuntaa, koska ainoa koulu, jonka olen peruskoulun jälkeen käynyt, on teologinen instituutti, josta sain pastorin pätevyyden.

Tunnen muutaman muun saarnaajan, jotka eivät usko Jumalaan ja pitävät Raamatun kertomuksia taruina, samoin kuin minä. Meillä on tapana ottaa kaljaa mökillämme, saunoa, uida ja nauraa uskovien hölmöydelle. Puhuvia aaseja ja lentäviä käärmeitä: kaikki menee täydestä, kun vain uskoo. Ihan naurattaa, kun muistelen niitä hölmöjä, jotka ovat minulta epäilyksen hetkellä neuvoja saaneet.

Yksi kysyi, että miten voi olla oikein, kun Jumala tappoi ja käski Israelin tappaa viholliskansat lapsia ja imettäviä äitejä myöten, vanhukset myös. Etenkin ne kallioon pään halki lyödyt vauvat jäivät häntä vaivaamaan: se kun tuntui niin kovin raa'alta ja väärältä, että vauvatkin tapettiin. Muistutin uskovaa siitä, että Jumala on hukuttanut kaikki muut ihmiset paitsi Nooan perheineen, koska hän saa tehdä "omallaan" mitä tahtoo.

Me emme aina ymmärrä sitä, miksi Jumala tekee jotakin noin kauheaa tai käskee tappaa (esimerkiksi amalekilaiset piti hävittää maan päältä). Sanoin, että niille lapsille oli parempi kuolla kuin jättää heidät eloon isättöminä ja äidittöminä siihen aikaan. Ajatella, että tämä idiootti uskova tyytyi tähän vastaukseeni!

Ei saatana mikä idiootti! Turjake sentään, nyt ihan pistää naurattamaan, kun vankeja täällä vahtaan. Olen vanginvartija ammatiltani, tunnettu helluntaisaarnaaja. Urheilun entinen lähettiläs ja saarnaaja monessa koitoksessa, mitalit kaulassa ja muna tanassa, kun akkaani pökkään. Kersoja on jo... no en sano montako, mutta tiedät varmaan, että kun ei käytetä ehkäisyä, niin niitä sikiää.

- kala vetinen -

4

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Opetin aikoinaan sitä, miksi television katsominen on syntiä. Synti tulee sen kautta silmäporttia myöten uskovan ihmisen sydämeen ja saastuttaa hänet. On sen vuoksi parempi, että ei omista televisiota, kuin että antaa sen vietellä itsensä syntiin.

      Himojen vuoksi on niin moni kärsinyt, sanoin ja opetin. Pidin pahana sitä, että silmä katsoo naisen perään. Job hurskaana miehenä välttyi siltä kiusaukselta, kun ei jäänyt periä tuijottelemaan. Samaan pystyy jokainen mies, kun vain uskoo...

      Mitä mahtaa olla vaatekaapissani? Mitä päälleni pukisin? Katson Raamatusta: hiljaisuus, nöyryys, sävyisyys, ystävällisyys, hyvyys, ilo, rauha ja rakkaus. Kas siinäpä oivat vaatteet uskovan päälle vetää. Ja hengessä palavana tätä saarnasin.

      Ja katin kontit. Mistä johtuu se, että uskovaiset ovat niin saatanan hölmöjä, että eivät näe ilmeisen valheen läpi? Uskovat luomaamme kuvaan jumalasta, joka on rakkaus, ja jossa ei ole mitään väärää, pimeyttä tai pahaa? Silti, kun Raamattu lukevat, niin vastaan tulee tämän vastakohta: raivon vallassa ihmisiä mielivaltaisesti murhaava sadisti ja saatanaa pahempi despootti.

      Ei saatana mitä idiootteja! :)

      Kuka tahansa ihminen voi olla hyvä tai paha perusolemukseltaan, mutta eihän tätä passannut sanoa pulpetin takaa, kun oli saatava kansa tuntemaan syyllisyyttä ja tunnustamaan synnit alttarilla (mitä käytäntöä ei tosiaan ole Raamatussa!). Oli sitten hallita ja johtaa, kun tiesi jokaisen idiootin salaisetkin synnit...

      Heh ! Ei vittu mitä dorkia. Hah hah. Kyl ma ny nauran ja palkka juoksee edelleen. Olenhan pastori jo 20. polvessa (esi-isäni ovat kaikki olleet pastoreita 1500-luvulta lähtien).

      • Anonyymi

        Unohdin uskollisuuden. Uskovan tulee ennen kaikkea ja viimeksi olla uskollinen kutsujalleen, Jumalalle, ja hänen lähettiläälleen, Jumalan Pojalle Jeesukselle Kristukselle. Kun tämän muistaa, niin on helppo hallita ja johtaa. Saada ihmiset tottelemaan ja maksamaan "kymmenykset" tai antamaan "lahjat" ajallaan. Siitä meikäläinen saa leivän pöytään ja rikkaan yltäkylläisen elämän. Olen tienannut jo kauan yli tarpeen, niin että rahat munivat nyt kultamunia rahastosäästäjän salkussa. On siinä jotakin, mitä kersoillensa myös jättää. Yksikään heistä ei muuten enää usko Jumalaan, vaikka opetin ne vaimoni kanssa uskoviksi lapsena. Tajusivat lopulta sen, että isä vain vedättää ja äiti on hölmö, joka pitää totena kaiken, mitä se isä sille sepittää. Vieraissa käyntikin on vain "sielun hoitoa". Heh ! Ihqua. :)


    • Anonyymi

      No mutta etkö olekaan se maankuulu uskontotieteilijä ja filosofi? Jos et, niin miksi ihmeessä mainostat hänen kirjojaan tällä palstalla? Oletko tollo?

      • En ole koskaan mainostanut kenenkään filosofin tai uskontotieteilijän kirjoja tällä palstalla. Sekoitat minut nyt johonkin toiseen henkilöön.

        Ainoa, jota olen mainostanut, on Alan E. Bernstein, joka on kirjoittanut kirjan The Formation of Hell (Death and Retribution in the Ancient and Early Christian Worlds), ja tämä siitä syystä, että se on objektiivinen kuvaus helvettiopin kehityksestä sen tiedon mukaan, mitä meillä on saatavana. Kaikkea me emme tiedä, mutta siitä voimme olla varmoja, että oppi helvetistä on kehityksen tulosta, samoin kuin kristinusko ja sen nykysuuntaukset.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      199
      33313
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21452
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      436
      10888
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6615
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      81
      5976
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4855
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      196
      4057
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1607
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      101
      1554
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1479
    Aihe