Onko Jehovan todistajien tarjoama raamattukurssi ilmainen?

Jehovan todistajien nettisivuilla on kirjoitus, jossa esitellään raamattukurssia. Tuolla sivulla käsitellään monia kysymyksiä. Yksi kysymyksistä on: "Onko kurssi maksullinen?"

Mikä on totuus tässä asiassa?

Asia selviää lukemalla täältä:

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w923.html

12

837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      >3. Jos aloitan kurssin, painostetaanko minua tulemaan Jehovan todistajaksi?

      Sivulla kerrotaan näin:

      Ei. Jehovan todistajat kertovat mielellään toisille Raamatusta, mutta emme koskaan painosta ketään tulemaan Jehovan todistajaksi. Kerromme, mitä Raamattu opettaa, mutta kunnioitamme jokaisen oikeutta päättää itse, mihin hän uskoo (1. Pietarin kirje 3:15).<

      Aika paljon vedätystä saatu mahtumaan lyhyeen vastaukseen, melkeinpä saavutus. Katsotaanpa, miten nuo oikeasti menisivät.

      "Ei."
      - Riippuu ihan siitä, mihin painostuksen rajan vetää. Eriasteista suostuttelua tulee kuitenkin ihan varmasti.

      "Jehovan todistajat kertovat mielellään toisille Raamatusta"
      - Kenttäpalvelus on useimmille pakkopullaa.

      "emme koskaan painosta ketään tulemaan Jehovan todistajaksi"
      - Kerromme oppilaalle, että vain Jehovan todistajana hän voi pelastua tulevasta harmageddonista ja suostuttelemme häntä, askel kerrallaan, tekemään erilaisia asioita ja muutoksia, mitä Jehovan todistajaksi tulemiseen kuuluu. Panoksena ovat yhteydenpidon jatkuminen ja pelastuminen harmageddonista.

      "Kerromme, mitä Raamattu opettaa"
      - Kerromme, mitä järjestömme opettaa.

      "kunnioitamme jokaisen oikeutta päättää itse, mihin hän uskoo"
      - Pidämme uskontoamme ehdottoman oikeana ja kaikkia eri tavalla uskovia joko tietämättöminä tai tahallaan Jumalan tahtoa vastaan kapinoivina. Erityisesti jos kyseessä on uskontomme entinen jäsen, hänen kohdallaan unohdamme normaalit käytöstavatkin.

    • Anonyymi

      Eikä maksa mitään, alkuun. Sitten alkaa se mielen pyöritys vapaaehtoisilla lahjoituksilla. Jokainen kunnon julistaja laittaa setelit lootaan, jäljitellen köyhää leskeä jolla ei ois ollu varaa.

      • Anonyymi

        Joskus huumekauppiaatkin antavat ensimmäisen annoksen ilmaiseksi. Hinta kyllä peritään myöhemmin.


    • Anonyymi

      Taas on tajunnanlaajennusta käytetty jotta saisi edes jotain angstista näpyteltyä. Kuinka monen muun asian ajattelet noin "perusteellisesti" kun joku taho sanoo palvelunsa olevan "maksuton"?

      Maksun välineenä käytetään rahaa (wikipediassa on määritteestä oma sivunsa) eikä esimerkiksi tavaran vaihtoa kutsuta maksuksi.

      Luettelemasi asiat eivät liity maksamiseen joka kysymyksen objekti on. Kritisoit järjestöä vastauksista jotka mielestäsi eivät liity kysymykseen mutta syyllistyt itse aiheenlaajennukseen jossa faktaa ja fiktiota sekoitetaan harhaanjohtamisen blenderissä.

      Menetelmääsi voisi verrata autokauppiaaseen joka auton sijasta keskittyy presentaatiossaan keksimiinsä uhkakuviin koska ei ymmärrä autoista mitään. Ostajaehdokas saa valtavan tietotulvan autoihin liittyvistä onnettomuuksista, tekniikan haavoittuvuudesta, ylläpidon ongelmista, saasteista ja autonvalmistuksen vaikutuksesta ympäristöön ja luontoon. Suurin osa esitetyistä uhista ei kosketa ketään henkilökohtaisesti vaan liittyvät autonomistajan ohjeidenvastaiseen auton käyttöön eli huollon laiminlyömiseen, liikennesääntöjen rikkomiseen ja holtittomaan ajoon jopa päihteiden vaikutuksen alaisena.

      Kukaan oikea autokauppias ei oleta uuden omistajan tuhoavan tahallaan autonsa em. keinoin. Sinä oletat ja julistat oletuksiasi tunteisiinvetoavilla tilannekatsauksilla jossa viaton auto ajajansa tahdosta piittaamatta ohjaa perhettä täynnä olevan ajoneuvon vastaantulevan rekan keulaan. Syyllistät siis auton etkä ajajaa jonka ajoneuvo saattaa olla hengenvaarallisessa kunnossa puutteellisen huollon takia. Onnettomuus voi johtua myös liikennesääntöjen rikkomisesta tai päihtyneen ajajan piittaamattomuudesta toisten hyvinvoinnista.

      Menisitkö sairaalaan katsomaan onnettomuuden uhreja ja voivottelisit, miten "tuhma auto" nyt meni tekemään tuollaista? Perhe kirjaimellisesti palasina ja kaikilla paha mieli.

      Tätähän sinun toimintasi on. Oletuksesi on että Raamatusta kiinnostunut ihminen on idiootti ja käytät kaikki olemassaolevat keinot siihen että yrität todistaa omat mielikuvitukselliset uhkakuvat Raamatun mukaan elämisestä todeksi. Olet itse ajotaidoton autokauppias.

      Elämän joka alueella törmää sääntöihin joita rikkomalla tekee elämästään kurjan. Kun lähtee liikenteeseen autolla, on monien sääntöjen rajoittama. Fyysisten, henkisten ja ympäristön laatimien sääntöjen. Työpaikalla on säännöt; joissain työpaikoissa sääntöjen rikkomisesta voidaan tuomita pitkiin vankeusrangaistuksiin. Järjestöissä on säännöt. Yhteiskunnassa on säännöt.

      Sääntöjen rikkojaa ei säälitä siksi, ettei ole ottanut asioista selvää; rangaistus tulee joka tapauksessa jos sääntörikkomus tulee ilmi.

      Jehovan todistajaksi ei tulla millään pikaohjelmalla jonka seurauksena ohjeet jäisivät epäselviksi. Jokainen todistajaksi haluava käy lävitse samanlaisen ohjelman jonka seurauksena hän on täysin tietoinen, mitä Jehovan todistajalta vaaditaan. Monet lopettavat Raamatun tutkimisen kesken kun heille käy selväksi miten laajasti Raamattu vaikuttaa heidän elämäänsä jos he jatkavat opiskeluaan. Toisaalta monet jatkavat ja tekevät muutoksia elämässään sitä mukaa kuin oppivat lisää Raamatusta.

      Sääntöjen rikkomisesta koituvista seurauksista puhutaan paljon Raamatussa kuten myös niistä koituvista rangaistuksista. Todistajiksi haluaville halutaan tähdentää sitä, miten tärkeää on säilyttää vahva vakaumus ja usko, koska niiden heikentyminen johtaa usein väärintekoihin ja väärään asenteeseen ja sen seurauksena voi joutua pois seurakunnasta.

      Sääntöjä ei ole tarkoitettu rikottaviksi. Puolustat jatkuvasti kuitenkin ihmisiä, jotka eivät piittaa säännöistä. Arvostelet ympäristöä johon säännöt on tehty. Jatkuvan kritisoinnin tarkoitus ei avaudu varsinkin kun valittamisesta näyttää tulleen elämäntehtävä. Kaipa tuollaiselle kestovalittamiselle on joku järjellinen tarkoitus.

      • Anonyymi

        Vastinetta pitää olla ilmaiselle tutkistelulle.
        Raukka pitää aivopestä lusiferin opetuksilla.


      • Anonyymi

        Säännöt sitä ja säännöt tätä. Hyvin kyllä osut asian ytimeen: Jehovan todistajat on sääntöuskonto, jossa pilkuntarkasti ohjeistetaan mitä ihmeellisimpiä asioita.

        Vartiotornin karttamisoppi sisältää kuitenkin paljon tulkintaa ja järjestön tekemää rajanvetoa siitä, ketä karttaminen koskee ja millä tavalla sitä tulee käytännössä toteuttaa. Ei näitä asioita Raamatusta löydy - jos löytyisi, ei Vt-seuran olisi tarvinnut niin paljon asiasta kirjoittaa eikä oppia olisi myöskään tarvinnut välillä muuttaa, kuten sitä on tehty.

        Esimerkiksi Paavalin kehoitus karttaa juomareita, kiristäjiä jne. ei millään tavalla sovellu sellaiseen tilanteeseen, missä joku yksinkertaisesti menettää uskonsa Vt-seuran oppiin ja siksi eroaa seurakunnasta. Silti Jehovan todistajat velvoitetaan karttamaan jokaista eronnutta tai erotettua riippumatta siitä, mitä asian taustalla on. Tai onhan karttamisessa poikkeuksensa, joista Raamattu niin ikään ei mainitse mitään.

        Raamatussa ei myöskään missään sanota, että pitäisi karttaa niitä, jotka eivät suostu karttamaan. Näin se kuitenkin Jehovan todistajissa menee. "Tarpeeton" yhteydenpito erotettuun henkilöön on jatkuessaan erottamisperuste, tosin lähisukulaisen tapauksessa erottamisen sijaan menettää vain "edut". Raamatusta tämä ei löydy, vanhinten opaskirjasta kyllä.


    • Anonyymi

      Anonyymi 18.08.2021 04:41

      "Kuinka monen muun asian ajattelet noin "perusteellisesti" kun joku taho sanoo palvelunsa olevan "maksuton"?"

      -Hyvä kun otit puheeksi. Tässä on syytä korostaa perusteellisen ajattelun tarvetta.
      Esim. Herrick Åberg (kirjansa: Nykyajan baabelinorjat) kirjoitti että oven avaaminen vartiotornikaupustelijalle maksoi vuosikymmeniä hänen elämästään.

      Raha taas kerätään valtakunnansalien lahjalootiin. Lahkoprojektiin. Lootan sisältö lasketaan. Vanhin ilmoittaa salin edessä paljonko vielä puuttuu. Lahkohistoria ei tunne tapausta että pyydettyä rahaa ei olisi saatu kerättyä.

      "Maksun välineenä käytetään rahaa"
      -Ja sitä lahko kerää. Katso vartiotornin takasivu. Se muistuttaa että ottaa vastaan lahjoituksena myös asuntosi, siis kotisi. Toteutuminen vaatii vaan sen mielenhallinnan.

      "voisi verrata autokauppiaaseen joka auton sijasta keskittyy presentaatiossaan keksimiinsä uhkakuviin"
      -Niin maailmanlopun uhkakuvaa lahko myy, on myynyt jo 140 vuotta, huipentumina maailmanlopun vuodet kuten 1874, 1914, 1925, 1942, 1975 ...

      • Anonyymi

        Mummuni sanoi aikoinaan kun olin nuorukainen:" älä usko sellaisiin, jotka tarjoavat jotain ilmaiseksi. He ovat huijareita. Mitään ei saa ilmaiseksi."


    • Anonyymi

      Näin on. Ei maksa mitään, ei velvoita mihinkään, ja ne muut kohdat lenkissäsi on enemmän tai vähemmän pelkkää panettelua.

      • Anonyymi

        Uskalsit sentään lukea jutun? Hyvä, siitä se lähtee. Sitten harjoittelemaan luetun ymmärtämistä.


      • Anonyymi

        Niin, mikä kohta oli panettelua?


    • Anonyymi

      Opetetaanko siellä, että raamattu todistaa, että Jumalan sanomaksi väitetty on huijausta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe