Takareisi ollut kipeä jo muutaman viikon

Anonyymi

Hei! Mitäköhän mahtaa olla kyseessä kun takareisi on ollut nyt jo noin kolme viikkoa kipeä. Kaikki alkoi lienee kuukausi sitten kun pelasin pitkästä aikaa jalkapalloa. Liikuntaan tottumattomana tein sen virheen että pelasin ns. täysiä ja jalat olivatkin etenkin etureisistä todella kipeät seuraavat muutaman päivän ajan. Se kipu pikkuhiljaa katosi, mutta sen kivun lähdettyä meni ehkä pari päivää että vasen takareisi alkoi sattua todella paljon. Jotain suonenvedon ja puutumisen tyylisiä kipuja, ehkä jopa krampin tapaista.

Nyt kolme viikkoa myöhemmin kipu on yhä tallella, nyt onneksi lievempänä, mutta pysynyt kuitenkin melko tasaisena viimeiset kaksi viikkoa. Kipua ei juurikaan levossa ole, paitsi joskus iltaisin sohvalla istuessa kipu palannut, lienee huonon jalan asennon eli esim suorana pitämisen ajan jolloin tulee sanoisinko venytyksen tunnetta. Seisomatöissä kun joutuu kurottelemaan alas, jalat suorina kurotus sattuu mutta kurotus jalkoja koukistamalla ei satu. Reipas kävely sattuu, tulee suonenvedon ja puutumisen tunnetta, hiljainen kävely on ok.

Mitä tämä voisi olla? En ole vielä lääkärillä käynyt. Olen 35v mies.

Pientä lisätwistiä asiaan vielä tuo se, että samoilla paikkeilla takareittä mulla on ollut ainakin jokusen vuoden ihon alla joku patti jonka joskus sattumoisin löysin, mutta siihen pattiin liittyen ei ole ikinä ollut mitään tuntemuksia. Lienee joku rasvapatti tms, mutta en ole sitäkään lääkärille näyttänyt.

Kiitos vastauksista.

2

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Annimari Korte vois varmaan tietää 😉

      Kyllä se kova rasitus voi pitkät jäljet jättää, mutta viikkokausien kova haitta terveellä pistää jo epäilyttään. Voisko olla jotain pientä revähtymää? Kai sekin mahdollista, että olisi välinlevyn pullistumaa tms. Ellei vieläkään helpottamaan päin, kannattaa varmaan käydä lääkärillä.

      Mulla on oikeassa takareidessä just samaa. Kramppaa ja kipuilee välillä todella kovaa, erityisesti rasituksen jälkeen mutta myös öisin. Tosin sängyn vaihto on yökrampit vähentäneet lähes kokonaan pois. Hidas ja muutamien satojen metrien kävely ok. Jalassa on koko mitalla hermovaurio. Absoluuttista varmuutta ei ole siitä, onko syy välilevyt, tulehdus vai mikä? ,veikkaan ekaa. Vasemmassa ehkä vielä pahempaa (syy ylempänä), mutta se ei kramppaa ja kipuile. Yks päivä kävelin kilsan verran, oli molemmat jalat sekä selän alaosa kovat ja kipeet. Samoin rakkoärsytys kasvoi tällä kertaa paljon.

      Monisairas

    • Anonyymi

      Pari kuukautta aikaa vierähtänyt, vieläkin satunnaisesti tulee pientä kipua rasituksessa, mutta ei estä enää elämää, juoksemista juurikaan. Lääkäri sanoi sen olevan todennäköisesti revähtymä tai repeämä. Voi tulla kuulemma viiveelläkin rasituksesta/vammasta. Eiköhän tää tästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe