En malta olla kirjoittamatta hyvääkin asiaa; puolustusvoimista

Ja asia koskee juuri meitä kaikkia, kun puolustusvoimien johto on asioiden kanssa sinut, niin hankinnat osataan tehdä ajoissa. Aiemmin kirjoitin mm SISUSTA, supi Suomalaisesta, joka sai parhaan mahdollisen johdon, täälläkin isänsä paljon kirjoitellut, ei poikaansa niinkään kehuen, vaikka aihetta olisi, kuten minä tein kun olen perillä vähän asioiden kulusta SISULLA. No..sitä nyt ei niin omaa perhettä kehuta, kuten minäkään en esim. vaimoani, en tyttäreitäni, en poikiani -vaikka minullakin aihetta olisi. Lainaan luonnollisesti kun en missään operatiivisessa johdossa ole -eläkeukko. Mainittakoon tässä samassa yhteydessä, että p8uolutusvoimat hankkiin myös SISULTA kalustoa, mutta nyt hankinta PATRIALTA on suurempaa suuruusluokkaa.

Puolustusvoimat suunnittelee ostavansa valtionyhtiö Patrialta satoja uusia panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja. Uudet vaunut korvaavat nykyiset sodan ajan operatiivisten joukkojen käytössä olevat Pasi-miehistönkuljetusvaunut.
Pasi-vaunut eivät kuitenkaan katoa mihinkään, sillä ne ovat juuri käyneet läpi mittavan peruskorjauksen. Pasit siirretään operatiivisilta joukoilta paikallisjoukoille, joiden liikkuvuutta ne parantavat merkittävästi.
Lopputuloksena on se, että Maavoimien miehistönkuljetukseen tarkoitettujen panssaroitujen pyöräajoneuvojen määrä kasvaa selvästi.

Puolustusvoimien valitsema uusi vaunu on Patrian yhdessä Suomen ja Latvian puolustushallintojen kanssa kehittämä kuusipyöräinen 6x6-vaunu, joka tuotiin julkisuuteen kolmisen vuotta sitten. Puolustusvoimat kutsuu sitä nimellä Panssariajoneuvo 2020.
Suomen ja Latvian puolustushallinnot julkistivat maanantaiaamuna Latviassa ensimmäisen Patria 6x6 -vaunua koskevan kaupan. Latvia kertoi ostavansa uutta vaunua yli 200 kappaletta. Kyseessä on maan historian suurin sotatarvikehankinta.

Samassa yhteydessä puolustusministeri Antti Kaikkonen allekirjoitti aiepöytäkirjan, jossa kerrotaan Suomen aikovan ostaa 160 vaunun erän vuonna 2023.
Aiepöytäkirja on poikkeuksellinen toimenpide, ja sillä halutaan viestittää Suomen sitoutumista vaunuhankkeeseen. Vaunusta ovat olleet kiinnostuneita myös eräät muut maat.

Patria 6x6 on ensisijaisesti miehistönkuljetusvaunu, mutta sitä voidaan räätälöidä myös muuhun käyttöön. Se on mitoitettu noin kymmenelle jalkautuvalle sotilaalle.
Patria 6x6 -vaunua ei ole tarkoitettu taistelutehtäviin, vaan se on niin sanottu ”taistelukentän taksi”, joka antaa suojaa kuljetuksen ajaksi. Tässä suhteessa se poikkeaa esimerkiksi Patrian kahdeksanpyöräisestä lippulaivasta eli AMV-vaunusta, joka on selvemmin jalkaväen taisteluajoneuvo.
Patria 6x6 -vaunusta onkin pyritty tekemään mahdollisimman edullinen hankkia ja ylläpitää, jotta sitä olisi myös varaa hankkia suuria määriä.

Lukuisten panssaroitujen pyöräajoneuvojen lisäksi Maavoimat aikoo uusia kaikki Pohjois-Suomen puolustukseen tarkoitetut tela-ajoneuvot eli niin kutsutut Nasut ja Bankut. Puolustusvoimien käytössä on noin tuhat tela-ajoneuvoa, joita käytetään pääosin miehistön- ja materiaalin kuljetuksiin. Maavoimien tela-ajoneuvot ovat erittäin maastokelpoisia ja sopivat siten pohjoisen oloihin. Ne ovat kuitenkin tulossa elinkaarensa päähän.
Nykyisiä tela-ajoneuvoja ei kannata modernisoida, sillä ne ovat teknologialtaan liian hitaita nykysodankäyntiin, jossa liikkuvuus nousee yhä keskeisempään rooliin.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008221560.html

Jos vielä lopuksi vähän vertausta; kehitysapuun käytämme n 1,35 miljardia v -vähän laskutavasta riippuen. Kun se todettu menevän osin väärään osoitteeseen, ei sinne kentälle ihmisten auttamiseen, vaan maiden johtajat ottaa päältä taskuihinsa makeaan elämäänsä -tämä ei ole mikään salaisuus sen niin monet todenneet paikalla olevat. Niin varmaan meidan vihreät et vasemmisto haluaisi tämänkin rahan kehitysavun nostamiseen. Jos noin ajatellen, jäisimme tulevaisuudessa tyhjän päälle huonolla armeijalla. 1/3 osalla kehitysavusta maksetaan F35 hävittäjät 30 vuoden elinkaareen asti, jos sekin annettaisiin korruption pyöriteltäväksi, jäisi vain tyhjät taskut, ja vieras armeija.

8

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Komukat hiljeni jota vaatineet oman armeijan lakkauttamista. Jotka vaatineet lisää kehitysapuun.

    • Kyllä on ilo lukea Herra Majurin juurevaa ja elämnläheistä jutustelua eri osa-alueilta!

      • Anonyymi

        Kyllä on ilo lukea "majurin" pankkolängvitsistä ja virheitä vilisevää apukoulutasoista jorinaa eri osa-alueilta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on ilo lukea "majurin" pankkolängvitsistä ja virheitä vilisevää apukoulutasoista jorinaa eri osa-alueilta!

        Sinäkö se vaadit armeijan lakkauttamista ? Varmaan ottaa luonnolle kun armeijaa kehitetään, vasurina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on ilo lukea "majurin" pankkolängvitsistä ja virheitä vilisevää apukoulutasoista jorinaa eri osa-alueilta!

        Taas vedätti Majuri pankkilängvitsiä sata nolla.
        Kehitysapu on pääosin marxilaisten diktaattorien tukemista
        Parempi viedä länsidemokratiaa vaikka sitten väkisin.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tiedätkö ettei kuraportaan kautta etenevät panosta turhiin pikkumaisuuksiin. Tärkeämpää on että, tulee ymmärretyksi selkeästi.


    • Anonyymi

      Suomi🇫🇮 kaipaisi pikaista vahvistusta maanjohtoon.
      Punavihreät ja sosialistit veks!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      101
      1912
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1397
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1167
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1148
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      994
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      980
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe