KYSn valittajahoitajat

Anonyymi

Julmetunmoinen valitus naisilta, joilla kuitenkin on sentään ihan asiallisen tasoista korvausta maksetaan menetetystä vapaa-ajastaan.
Itse en ilkeäisi valittaa noilla nettosaannoilla, mitä KYSnkin hoitajat näppeihinsä saavat joka kuukausi.
Taitaa olla vielä asiat tosi hyvin, kun jaksetaan naukua ja valittaa koko puolelle ja joka käänteessä.
Omaistaan hoitava ei enää jaksa edes valittaa ääneen paperilla valittamisesta nyt puhumattakaan.
Työikäinen ja -kykyinen maishoitaja tekee täysiaikaista tarkoittaen koko valveillaoloaikaista kestävää työtä. Työstään hän saa kaupungin maksaa alinta hoitopalkkiota nettona 405 euroa kuukaudessa. Ei lomia, ei vapaa päiviä. Ei koska vapaa päiviin ei saada kotiin korvaavaa auttajaa ja ei ole sijaispaikkaa, jossa tilannetta ymmärretään. Muuta työtä ei voi ottaa vastaan, koska työikäinen koko aikaisesti omaishoitoa tekevä on yrittäjäluotoisesti päätoimisesti omassa työssään työllistyvä. Niin työllistyy omassa omassa työssään, mutta kun muut yrittäjät voivat määrätä laskutuksensa, niin omaishoitaja ei sitä voi tehdä. Kaupunki määrää palkkion ja aina alimpana tähän asti maksettu.
Jos saisi edes sen 800 euroa tai 1200 euroa kuukaudessa tästä omaisensa hoidosta, jolla yhteiskunta säästää joka vuosi 100 000 euroa, niin voisi kokea elävänsä ja ei sitten eläkeiässä olisi pelkkää kansaneläkettä ja takuueläkeosineen.

En ilkeäsi valittaa, jos saamani korvaus työstä olisi edes puoltakaan siitä mitä KYSn hoitajat saavat. Heillä on sentään vain valveillaoloajastaan puolet itselleenkin. Omaishoitaja on sidoksissa hoidettavaansa koko valveillaoloaikansa.

Korvia särkee kuunnella ja tätä hoitajien valitusvirttä.

47

560

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olet todella ankea ihminen kun olet keväästä asti valittanut jonniijoutavaa p*skaa tälle palstalle. Toivottavasti syksyn myötä sinäkin pääset tuttuun hoitopaikkaasi kesälomilta.

   • Anonyymi

    Tuhansien aiheiden tyyppi ei ymmärrä edes omaishoitajia.
    Kuka sinua hoitaa vanhana ja sairaana vai menetkö suosiolla Sveitsiin lopetuspiikille.
    Rahoituksen kanssa tuskin tulee tulee ongelmia sillä rahankeräys asian hyväksi voidaan aloittaa vaikka heti.


   • Anonyymi

    Erehdyit. Ensimmäinen aloitus koko eläissäni tähän KYSn vaikutusalueeseen. Miksi Kuopio, niin en vuoksi, koska hoitsut kuopiolaisia. Tuskinpa siellä hoitajia käy päivittäin töissä Iisalmesta, vieremältä tai toisesta suunnasta Konnevedeltä. Mutta se, minkä paljastit, on, että osui ja upposi. Olen siis oikeassa.


   • Anonyymi

    Jotkut näyttävät olevan joitakin "selvänäkijöitä", kun luulevat tietävänsä kuka ja mistä milloinkin kirjoittaa tänne. Huvittavaa sinänsä.

    Aina tulee tuo sama hokema ja mantra että: "Toivottavasti syksyn myötä pääset tuttuun hoitopaikkaasi kesälomilta. Häneltä itseltään ei kuitenkaan tule mitään sen kummempaa, eikä asiallisempaa kommentointia, puhumattakaan, että pohtisi vähän tarkempaan sitä ennen toisten argumentointien sisältöä.


  • Anonyymi

   Aloittaja on, tekstin osittaisesta raflaavuudesta huolimatta, kuitenkin oikeassa esille tuomissaan monissa asiakohdissa.

   Omaishoitajien asema, sekä taloudellinen ja sosionominen tilanne on ollut jo monta vuotta ja pitkään huono.

   Tähän ei ole kiinnitetty mitään huomiota valtiollisellakaan tasolla.

   Yhteiskunnassa ja ihmisten keskuudessa on liian paljon itsekkyyttä, narsismia ja omaan napaa tuijottamista. Muiden tilanne, tai vaikeudet eivät kiinnosta. Ei tietenkään. Oma napa ja palkan suuruus kiinnostaa enemmän. Elämme "minä, minä ja vain minä"-kulttuurissa.

   T: toinen omaishoitaja

   • Anonyymi

    Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista.

    Omaisjhoitajakeskustelut käydään muualla.

    Mutta jos ei ole penaalin terävinkynä niin voi voi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista.

    Omaisjhoitajakeskustelut käydään muualla.

    Mutta jos ei ole penaalin terävinkynä niin voi voi.

    Sulta on kynänterotin ollut hukassa jo vuosia.
    Mene kirjoittelemaan typeriä juttujasi tylsällä päälläsi oman kaupunkisi palstalle joka ei todellakaan ole Kuopion palsta.


  • Anonyymi

   Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista.

   TÄMÄ EI OLE OMAISHOITAJIENPALSTA.

   Jos huomaat keskustelupalstoilla sääntöjen vastaista sisältöä, ilmoita siitä aina ylläpidolle.
   Kommentteja voit ilmoittaa klikkaamalla viestien yhteydessä olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla sen jälkeen ”Ilmoita”.

  • Anonyymi

   Käytä sitä hakua.

   Suomi24 -> terveys ->terveyden-hoito -> omaishoitajat

   Lue aiheen Omaishoitajat keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

  • Anonyymi

   Aloitus oli tehty ihan trollaus mielessä.

   Trollaava henkilö kuvaannollisesti vetää viehettä saalisparven läpi toivoen, että joku tarttuu siihen. Myös viestejä, jotka näyttävät kokemattoman tai lapsellisen kirjoittajan postaamilta, on syytä epäillä, sillä tyhmää esittäviä trolleja esiintyy keskustelupalstoilla ja irkissä jatkuvast

   • Anonyymi

    Edelliselle: Ja aloittajako siinä sitten kirjoittaakin? Eli myönnät suoraan trollanneesi?

    Kuului tämä aihe tälle palstalle, tai sitten ei, se on edelleen silti ajankohtainen.


  • Anonyymi

   Miten tässä helvetinkalliissa kaupungissa pystyisi maksamaan edes asumisensa 400e/kk? Syödä ja juodakin pitäisi ja maksaa sähkökin helvetinkalliine siirtomaksuineen!

  • Anonyymi

   Oli aloitus trollausta, tai ei, mitä se kyllä ilmiselvästi oli, niin on täällä palstalla aika ahdasmielinen ilmapiiri. Että keskustelunaiheet rajattaisiin vain tiettyihin, joillekin sopiviin, kelpaaviin ja itseä miellyttäviin aiheisiin.

   Sitä sanotaan kapea-alaiseksi ajatteluksi.

  • Anonyymi

   Lisäys viimeiseen lauseeseen: Ja sanotaan rajoittuneeksi ajatteluksi.

   • Anonyymi

    E i itse kirjoittelija rajoita itseään, sensijaan hän haluaa tarjota parhainta kiiltoaan.


  • Anonyymi

   Aloituksen asiavirheistä ja kummallisuuksista huolimatta omaishoidon teema on myös kunnallinen, siis kuopiolainenkin. Kuopiolaisena omaishoitajan PALKKIOni on nettona 286€/kk brutto 437,76 = alin palkkaluokittelu. Vapaata 3 vrk/kk jolloin hoidettavani vuorohoidossa palvelutalossa. Voisin tietysti uhritua ja jättää lomat pitämättä vedoten siihen että omaiseni hoito palvelutalossa ei täytä vaatimuksiani. Omaishoito on myös kuntapolitiikka. Kunta voi päättää omaishoitajien palkasta, tuesta, tasokkaista vuorohoitopaikoista jne. Kuopio toteuttaa lain määräämiä vähimmäisvaatimuksia.

   • Anonyymi

    Jos verotus on noin kova kuin että netoksi jää vain 286 euroa, niin silloin omaishoitajalla täytyy olla muitakin tuloja kuin vain omaishoidonpalkkio. Ainona ansiotulona veroja ei mene ollenkaan ja ainoa pidätys eläkemaksupidätys.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos verotus on noin kova kuin että netoksi jää vain 286 euroa, niin silloin omaishoitajalla täytyy olla muitakin tuloja kuin vain omaishoidonpalkkio. Ainona ansiotulona veroja ei mene ollenkaan ja ainoa pidätys eläkemaksupidätys.

    Eiköhän suuri osa omaishoitajista ole eläkeläisiä. Eikä eläkkeen tarvitse olla kummoinen jotta omaishoidon palkkiosta raapaistaan veroa yli 30%.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän suuri osa omaishoitajista ole eläkeläisiä. Eikä eläkkeen tarvitse olla kummoinen jotta omaishoidon palkkiosta raapaistaan veroa yli 30%.

    20 000 eli noin kolmannes kunnan kanssa omaishoitosopimuksen tehneistä omaishoitajista on työikäisiä. Iso joukko siis. Lastensa omaishoitajia, sisarustensa omaishoitajia, vanhempiensa omaishoitajia, isovanhempiensa omaishoitajia.


  • Anonyymi

   Aika surullista, että tällä palstalla on yksi tai muutama tyyppi joka yrittää tappaa jokaisen keskustelualoitteen toistamalla samoja nälvintälauseita keskusteluihin osallistuville tai niitä aloittaville. Ilmiselvästi kaveri ei ole kunnossa. Ei kukaan hyvinvoiva ihminen jaksa vuosikausia jankata samaa ja tuollaista häiriköintiä harrastaa.

  • Anonyymi

   Oikeaan lokeroon laitettu aloitus. Kuopiossa hoivaajista omaishoitajat ovat orjapalkkaluokassa. Alinta maksetaan. Korotettuna saa, jos oikeat suhteet kaupunkiin tai on omaishoitaja akateemisesti kouluttautunut kaupungin virkahenkilö. Myös uskossa oleminen auttaa saamaan korkeampaa palkkioluokkaa. Muille vain alinta annetaan jos sitäkään.

  • Anonyymi

   Entä Hesburgerin työntekijät? Kuinka he kehtaavat valittaa, että on kiire, taukoja ei ehti pitää, palkkaa ei makseta, jne

   Omaishoitajana joudun ilmaiseksi keittämään puurot ja vellit. Vaipatkin pitää vaihtaa. Kyllä kelpaisi edes osa Hesburgerin työntekijän palkasta.

   • Anonyymi

    Tapahtui Hesburgerissa...

    - Ja mitäs teille?
    - Mitteepä tässä, kiitos vuan kysymästä.

    - Tarkoitan siis, mitä te syötte?
    - Purkkoo. Tästä on kyllä männä jo maku.

    - Mutta mitä te tilaatte nyt?
    - Savon Sanomia ja Aku Ankkoo, mutta nyt ottaesin hampurilaesen.

    - Selvä. Ja minkähän hampurilaisen?
    - No se on se systeemi, jossa on pihvi ja kaks kuorta. Pitäs teijän tiällä tietee.

    - Syötkö täällä?
    - Sillon tällön.

    - Öh... siis syötkö täällä nyt tällä hetkellä?
    - Purkkoo vieläkiin, mutta maku on männä jo.

    - Puhun tilaamastasi hampurilaisesta. Tuleeko se mukaan?
    - Kah, jos se vuan tahtoo.

    - Siis otatko mukaan?
    - Tule vuan, jos halluut.

    - Selkeä kysymys: syötkö tilaamasi ruoan täällä?
    - Onko siellä tilloo? Aattelin kyllä että tuolla pöyvässä...

    - Hyvä on. Saako laittaa kaikki mausteet?
    - Jos ne vuan mahtuu, vähän kyllä eppäelen.

    - Eli: kaikkia mausteita vai ei kaikkia mausteita?
    - Joo... vuan kanelin suap jättee poekkeen.

    - Eipä sitä kyllä yleensä... no, kaikkia muita saa siis panna?
    - No sepä oli aeka suora ja hävytön kysymys, hävetkee nyt vähäsen.

    - Voi helvetti teidän kanssa!!
    - Vai niin, että tällasta palavelua. Taijanpa sitten jättee tilloomatta ja hakkee torilta muikkukukon...


  • Anonyymi

   Olipa ala-arvoinen aloitus. Aloittaja ei ole selvästikään täysijärkinen.

   Missä sairaanhoitajat ovat vinkuneet palkastaan? Törkeää verrata sairaanhoitajan työtä menetettyyn vapaa-aikaan.

   Lähetä tuo aloitus Savon Sanomiin ja katso julkaistaanko se. Tänne voi kirjoittaa mitä tahansa s*ntaa.

   • Anonyymi

    Palkka on korvaus menetetystä vapaa- ajasta.
    KYSn sairaanhoitajat tämän tästä mm. SSn lyhyesti ja kuumalinja palstoilla purkavat alipalkkaisuuttaan tämän tästä. Sulla on mullikat lukematta.


  • Anonyymi

   Julkisen sektorin ja erityisesti terveydenhoitoalan työntekijät saa aina suurimmat palkankorotukset, mutta silti vaan valittavat.
   Teollisuudessa, ainakin eräällä alalla... perkele että tekisi mieli ihan nimetä firmakin... sen sijaan TES yleiskorotuksetkin mitätöidään muuttamalla palkan palkkio-osuutta siten, että käteen jää jopa entistä vähemmän palkkaa. Ja luottamusmiehiä saati ammattiliittoakaan ei tämä kiinnosta vaan tämä palkkakusetus saa jatkua vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kenenkään estämättä :/

   • Anonyymi

    Höpöhöpö.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö.

    kerronko firman nimen... taidanpa kertoakin jossain...


  • Anonyymi

   Kaikki kunnia arvokasta ja vaativaa työtä tekeville hoitajille. Työhyvinvointi ja sen huomioiminen työlainsäädännön mukaan tärkeää työssä jaksamiselle.

   • Anonyymi

    koskee vain julkista sektoria. Yksityisten firmojen työterveyshuoltofirmat sen sijaan ovat kiinnostuneita vain poissaolotilastojen pienuudesta, tai muuten työnantajafirma irtisanoo sopimuksen. Näinollen yksityisellä alalla työntekijät eivät saa työterveyshuoltoa lääketieteellisin perustein, vaan rahanahneuden määräämin perustein. Keksitään tekovikoja, jotka eivät tietenkään ole työstä johtuvia, mutta niillä saadaan myytyä tarpeettomia lääkkeitä, että työterveysfirma saa voittoja, sehän on osakeyhtiön ainoa tarkoitus.


   • Anonyymi

    Entä mitkä on tärkeää omaishoitajalle hänen tekemässään omaishoiva työssään jaksamisessa. Kerropa vielä se.


  • Anonyymi

   Niin omaishoitotyö on vapaaehtoista. Turha vinkua siitä sillä on muitakin vaihtoehtoja.

   Tuskin nämä hoidettavat keksivät vastausta elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen.

   • Anonyymi

    Vapaaehtoista se on sairaanhoitajanakin olo. Turha vinkua palkan pienuudesta. Menkää rahakkaampiin duuneihin.
    Muuten olit väärässä. Omaishoito harvoin on vapaaehtoista. Ei voi laittaa läheistään huonoon hoitoon. Jo nyt tiedetään se, että vapaa päiviltä hoidettavan omainen saa luokseen huonokuntoisempana kuin mitä intervalliin lähtiessään hoidettava oli. Omainen on työssään erittäin erittäin pätevä, sopiva ja empatiakykyinen. Kannattaisi kunnan maksaa kunnon liksa.


   • Anonyymi

    Jos kaikki omaishoitajat irtisanoutuisivat tarvittaisiin n. 50 000 hoitopaikkaa ja hoitajia lisää hoitamitoitusten vaatima määrä. Näinhän ei tietysti käy koska omaishoito perustuu muihin arvoihin kuin raha. Säästö omaishoidosta on niin massiivinen että meitä kannattais kohdella paremmin. Samoin palkkatyössä olevia hoitajia; paremmat työolosuhteet, esimiehet ulos bunkkereistaan kentälle, kaikki kädet hoitotyöhön jonniin joutavasta kehittämisestä(Kys) kriisistä selvitäksemme, työn vaativuuden mukainen palkka. Tosi lienee myös että pelkällä rahalla ei loputtomasti jaksa vaikka helpottaahan se?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos kaikki omaishoitajat irtisanoutuisivat tarvittaisiin n. 50 000 hoitopaikkaa ja hoitajia lisää hoitamitoitusten vaatima määrä. Näinhän ei tietysti käy koska omaishoito perustuu muihin arvoihin kuin raha. Säästö omaishoidosta on niin massiivinen että meitä kannattais kohdella paremmin. Samoin palkkatyössä olevia hoitajia; paremmat työolosuhteet, esimiehet ulos bunkkereistaan kentälle, kaikki kädet hoitotyöhön jonniin joutavasta kehittämisestä(Kys) kriisistä selvitäksemme, työn vaativuuden mukainen palkka. Tosi lienee myös että pelkällä rahalla ei loputtomasti jaksa vaikka helpottaahan se?

    Tarve on muuten likemmäs 60 000 hoitopaikkaa. Omaishoito on kunnan määrärahasidonnainen palvelu ja aina alibudjetoitu Kuopiossa ja valtaosassa kunnista. On laskettu, että yksi omaishoitaja säästää orjapalkalla tekemällään vuoden omaishoivatyöllään 100 000 euroa. 365 päivää hoitoa ä 200 - 300 euroa. Ja varsinkin näin korona-aikana, jolloin vapaapäiviä eivät kunnat järjestäneet. Kunnat säästivät huimat summat ja kaikki revittiin omaishoitajien selkänahasta. Valtio antoi lisärahaa 60 000 nimenomaan omaishoitajien raskaan tilanteen helpottamiseksi, mutta kukaan omaishoitaja ei ole nähnyt tästä rahapotista euroakaan. Eikä aiemmistakaan valtion budjetoiduista lisämäärärahoista. Ne kaikki ovat menneet terveiden kuntalaisten hyväksi liikuntapaikkoihin ja kukkaistutuksiin kuin jouluvaloihin. Ja vaikka omaishoitoon liittyy läheisen hyvinvoinnin takaaminen, niin omaishoitajakaan ei sillä elä. Ei sillä rakkaudella syödä, ei juoda, ei korjata kotia eikä uusita koti-irtaimistoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarve on muuten likemmäs 60 000 hoitopaikkaa. Omaishoito on kunnan määrärahasidonnainen palvelu ja aina alibudjetoitu Kuopiossa ja valtaosassa kunnista. On laskettu, että yksi omaishoitaja säästää orjapalkalla tekemällään vuoden omaishoivatyöllään 100 000 euroa. 365 päivää hoitoa ä 200 - 300 euroa. Ja varsinkin näin korona-aikana, jolloin vapaapäiviä eivät kunnat järjestäneet. Kunnat säästivät huimat summat ja kaikki revittiin omaishoitajien selkänahasta. Valtio antoi lisärahaa 60 000 nimenomaan omaishoitajien raskaan tilanteen helpottamiseksi, mutta kukaan omaishoitaja ei ole nähnyt tästä rahapotista euroakaan. Eikä aiemmistakaan valtion budjetoiduista lisämäärärahoista. Ne kaikki ovat menneet terveiden kuntalaisten hyväksi liikuntapaikkoihin ja kukkaistutuksiin kuin jouluvaloihin. Ja vaikka omaishoitoon liittyy läheisen hyvinvoinnin takaaminen, niin omaishoitajakaan ei sillä elä. Ei sillä rakkaudella syödä, ei juoda, ei korjata kotia eikä uusita koti-irtaimistoa.

    Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista.


  • Anonyymi

   Erkki syntyi ennen aikojaan
   Vaivaisenluut jaloissaan
   Mihin Erkki siivet sai?
   Nyt hän twistaa totta kai
   Joka arkipäivä ja joka sunnuntai
   Erkki twistaa läpi elämänsä
   Erkki twistaa, vaikka varpaissa on känsä
   Erkki twistaa, Erkki twistaa vain

  • Anonyymi

   Erkki twistaa taaksepäin ja eteen
   Erkki kahlaa toisten vanaveteen
   Erkki twistaa, dägädägädää
   Jalat liikkuu, muttei pää
   Erkki itsensä ympäri twistaa ympyrää
   Erkki twistaa happiteltassansa
   Erkki twistaa vielä kuoltuansa
   Erkki twistaa, Erkki twistaa vain

  • Anonyymi

   Ihmiselle kaikkein tärkein maailmassa on dägä. Dägä,dägä,dägä,dägä Dägä,dägä,dägä,dägä.

   • Anonyymi

    dägäboksi, dägätv, dägäloikka, dägätointi, dägätalisointi, jne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    dägäboksi, dägätv, dägäloikka, dägätointi, dägätalisointi, jne.

    Tuhannet dägät vaivaavat tuhansien aiheiden tyyppiä Kuopion palstalla vaikka hän ei ole täältä päinkään! Söisit säännöllisesti dägäpillerisi niin tervehtyisit!
    😵💊💊💊💉😵


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuhannet dägät vaivaavat tuhansien aiheiden tyyppiä Kuopion palstalla vaikka hän ei ole täältä päinkään! Söisit säännöllisesti dägäpillerisi niin tervehtyisit!
    😵💊💊💊💉😵

    tuhoisien aiheiden tyypit sun muut paskanjauhajat ovat korkeintaan räkäbokseja.


  • Anonyymi

   THL julkaisi paljon puhutun "räkäindeksin": Näissä paikoissa koronariski on kaikkein suurin.

   Merkittävän riskin tilanteita ovat THL:n mukaan esimerkiksi sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät massakonsertit, yökerhossa ja karaokebaareissa käyminen ja yhteislaulutilaisuudet. Nämä on arvioitu sekä tartuntariskiltään että leviämispotentiaaliltaan suureksi.

  • Anonyymi

   Kansamme edustaja Essayah kirjoitteli paikalliseen mullikkaan muutama päivä sitten omaishoitajien aseman parantamisesta. Palkkiota on nostettava, verottomuus taattava, vapaa-päiviä lisättävä ja laajemmin tukipalveluilla turvattava omaishoitajien jaksaminen hoivatyössään. Sen vuoksi, koska yhteiskuntamme ei romahtaisi ilman omaishoitajien panosta. Omaishoitajat tekevät yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää työtä. Mm. Vantaalla omaishoitajien orjatyö tarkoittaa vantaalaiselle veronmaksajalla 1 % pienempää veroprosenttia. Kuopiossa tuo olisi varmasti suurempi, sillä Kuopio maksaa vain alinta hoitotukea ja harvat ja valitut saavat hoitotuen korotettuna. Vantaalla lähes kaksinkertaiset palkkiot Kuopioon verrattuna. Miettikääpä tätä KYSn valittajahoitajat.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

    Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

    Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

    ja Kuopio -palstalla on kaikkein nyrjähtäneimmät jankkaajat, jotka eivät pääse elämässään eteenpäin juututtuaan tuohon yhden asian suohon loppuiäkseen, eivätkä parane koskaan...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Naulankantaan "olen saanut vaikutelman...". Juuri näin on.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   86
   4437
  2. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   2220
  3. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1449
  4. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   82
   1393
  5. Uskallatko paljastaa

   mikä on saanut sinut etenkin viime aikoina pohtimaan että haluaisit tavata minut?
   Ikävä
   54
   974
  6. Sä oot ihan hullu

   😅..🤣🤣.. Silti niin.. Mun😶..
   Ikävä
   55
   959
  7. Gossip Mom, Maisa, tekisi mitä vaan

   …ettei ” mun elämä olis tällaista”. Niin varmasti. Ottaahan se päähän, kun kaasot miehineen, viettävät hulppeaa viikonloppua Tallinnassa. Mika Salohan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   860
  8. Haluatko sä vielä?

   Meidät? Se hurja tunne sun lähellä johtui siitä, että molemmat tunsi sen. Tähän olen nyt päätynyt kun sain pienen annoksen järkeä päähäni. Olisi pitän
   Ikävä
   18
   800
  9. Ooksä täällä mies?

   Sano jotain kivaa. Piristä rakastunutta.
   Ikävä
   67
   680
  Aihe