Alkoholijuomien tilaaminen saksasta

Anonyymi

Moikka.

Olemme ajatelleet tilaavamme alkoholijuomia Saksasta mutta verot, rahti ja muut kulut mietityttävät.
Kyseessä olisi yksi lavallinen tuotteita Alkostoresta. Miten ja mistä rahti pitää järjestää? Miten verot maksetaan vai tarviiko niitä maksaa?
Osaisiko kukaan neuvoa "kädestä pitäen" tyylillä asiassa meitä 😊

18

4218

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Omaverossa voi kätevästi suorittaa vaadittavat verot, ilmoittaa vain alkoholiprosentit ja litramäärät. Rahti maksetaan sitten Omapostin tulli-ilmoituksen kautta.

  • Anonyymi

   Verot joudut maksamaan jos itse järjestät juomille kujetuksen jos myyjä järjestää ei tarvi maksaa tai sinun vastuulla ei ole huolehtia veroista. Kuljetusyhtiön mainos sivuilla katsotaan niin , että myyjä järjestää.

   Myöskään käsittääkseni mitään tuplaverotuksia ei EU:ssa ole eli jos järestät kujetuksen ja myyjä on jo maksanut verot esim, saksaan voit anoa ne takasin jos maksat niistä suomen veron..

  • Anonyymi

   Lisään, että Alkostore24 on kyllä ehkä nykyään kauppa jossa myyjä ei osallistu kuljetuksen järjestämiseen millään tavalla.

   Näin verot olisivat asikkaan vastuulla. Toki myyjä on masksanut verot varmasti saksaan joten ne saa varmaan jollain keinolla anottua takaisin jos maksat suomen veron.

  • Anonyymi

   Kuljetus järjestetään siten, että menet norrlog.com -sivulle ja ilmoitat kysytyt tiedot: kauppa, tilausnumero, tilauksen paino ym. Nämä kaikki näkyvät Alkostoren tilaussivulla.
   Saahan noita veroja tietysti maksella jos on niin helvetin tyhmä että menee ilmoittamaan asiasta tullille. Sitten herää toki myös kysymys että miksi ylipäätään tilaat ulkomailta kun verojen jälkeen säästöä ei synny juuri lainkaan. Itsellä tähän mennessä kaikki yli 30 tilausta kuuden vuoden aikana on tulleet perille ilman että tulli on puuttunut niihin mitenkään.

   • Anonyymi

    Siis syötän tiedot Norrlogille eli järjestän/tilaan itse?
    Onko kyseessä etämyynti vai -osto?
    Uhkaavasti tuo Alkostoren tilaaminen lähentelee jo etäostoa.
    Etäostossa ostaja maksaa verot ja nämä voivat tulla myös myöhemmin jälkikäteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis syötän tiedot Norrlogille eli järjestän/tilaan itse?
    Onko kyseessä etämyynti vai -osto?
    Uhkaavasti tuo Alkostoren tilaaminen lähentelee jo etäostoa.
    Etäostossa ostaja maksaa verot ja nämä voivat tulla myös myöhemmin jälkikäteen.

    Kyllä, syötä tiedot Norrlogille ja maksa kuljetus. Kannattaa miettiä tarkasti minkä lähetyksen valitset, hintaero niiden välillä on melkoinen. Saat seurantakoodin, jolla voit katsoa missä tilaus on menossa. Jos tilaaminen ilman verojen maksua pelottaa, niin sitten on parempi olla tilaamatta, ettei mene yöunet. Koko tämä etämyynti/osto-lainsäädäntö on ristiriitainen ja epäselvä, sen myöntää nykyinen hallituskin. Tarkoitus oli selventää tämä asia tällä hallituskaudella, mutta ilmeisesti korona vei ajan ja resurssit tältä (ja monelta muultakin) asialta. Itse aion tilata ilman verojenmaksua niin kauan, kunnes asiaan tulee täysi selvyys, ja hyvin on tulleet tilaukset tähän asti perille ilman mitään seuraamuksia. Mutta kukin tyylillään.


  • Anonyymi

   Kaikkein kannattavinta on, kun ei juo alkoholia lainkaan. Lopetin yli kymmenen vuotta sitten. Vaimokin löytyi ja seksi on upeaa, vaikka olenkin jo yli 60v. Yksi nuorempi kaveri kuoli vasta infarktiin. Ainakin 15 vuotta käytti Viagraa, vaikka oli minua nuorempi.

   • Hienoa, mutta alkoholia voi juoda myös vain maun vuoksi, sillä alkoholi uuttaa itseensä makuaineita valmistusaineistaan ja säilytykseen käytetyistä puutynnyreistä. Varmaankin tämän vuoksi kysyjiä kiinnostaa ulkomailta tilaaminen Alkon asemesta.


  • Anonyymi

   Noist mitään veroja maksella. Silloin ei ois ees järkeä tilata mtn. Sama mennä alkoon

  • Anonyymi

   Kannattaa huomata että tavaraa voi kuljetuksessa hukkua tai mennä rikki. Kuka silloin maksaa. Entäs jos rahat menee mutta tavaraa ei saa.

   Itsellä onneks näin ei ole käynyt. Kerran meni yksi oluttölkki rikki. Oli vuotanut pahvilaatikosta ulos. Jakelu ei antanut ko. kollia vaikka oli jo jakeluautossa kotipihassa. Veivät pois ja tutkivat mikä siellä vuotaa. Viikon päästä sain sen puuttuvan lootan. No ei ollu iso vahinko onneksi.

  • Anonyymi

   Minkähänlainen vaara on joutua takautuvasti verovelvolliseksi? Jos esim. tulli alkaisi pyytää myyjiltä tilaustietoja.

  • Anonyymi

   Kun käy Tallinnassa niin kerralla voi tuoda kohtuullisen määrän. Käyn kuukausittain ja ostan laivalta, esim. Olvin tuplapukki olut (8,5%) maksaa 21,60 € laatikko eli 24 tölkkiä. Väkevät ovat halvempia maissa, esim. kreikkalainen Argo-brändi maksaa 13€ litra.

   • Anonyymi

    Riippuu paljon missäpäin suomea asuu


  • Anonyymi

   Juomavarastosta tehty tilaus meni ihan pieleen.
   Tilasin 3 laatikkoa juomia kotiinkuljetuksella.

   Yksi laatikko tuli Postiin noudettavaksi (!). Siitä pari päivää toinen Postista noudettavaksi. Kolmas laatikko tuli kotio, mutta vääriä kaljoja sisällä ja osa tuotteista jäi Saksaan.
   Ehkä tämä Joulun aika teki moisen, vaan en tilaa tuolta enää.

   • Anonyymi

    Juomavarastosta kuullut aika huonoja kokemuksia. Kuulemma vaihtavat tuotteita mitään kysymättä.


  • Anonyymi

   Minä asun lähellä kauppoja (n. 300m Lidl) joten ei tarvetta saksasta saakka tilata! Kätevää!

   • Anonyymi

    Joo pitää paikkaansa. Jos tykkää juoda lidiln punaista olutta niin ihan sama hinta siitä tulee hakea sitä paikallisesta lidilstä kuin jos postikuluineen tilaisi saksasta ellei jopa halvempi vaihtoehto jos miinustaa hinnasta vielä pantitkin.


  • Anonyymi

   Mitenkäs nyt? Alkostoresta ei pysty tilaamaan. Vaikuttaako Ukrainan tilanne?
   Nettisivuilla ei näy mitään tiedotetta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jasmin Voutilainen poistui kuvioista.

   No, salkkarit on muutenkin huono ohjelma ollut jo vuosia.
   Maailman menoa
   320
   31832
  2. Jasmin Voutilainen is dead!

   Näyttelijä kuoli 27-vuotiaana, muusikkoiässä. Osanotto suruun. https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009463002.html
   Maailman menoa
   100
   16994
  3. Jasmin Voutilainen on kuollut

   Ainon alkuperäinen näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut.
   Salatut elämät
   76
   16130
  4. Jasmin Voutilainen kuoli vain 27-vuotiaana - Kirjoitti pahaenteisesti somessa: "Jos menet pois..."

   Jasmin Voutilainen lähti tästä maailmasta aivan liian nuorena, vain 27-vuotiaana. Näyttelijätär oli kertonut avoimesti saaneensa törkeää arvostelua u
   Maailman menoa
   96
   5235
  5. MIHIN SE JASMIN VOUTILAINEN NYT KUOLI?

   Kun kerran on niin tärkeä tieto sen kuolema, että sitä on kailotettu aamusta iltaan joka helvetin kanavalla ja joka ikisen muumion pitää kirjottaa sii
   Maailman menoa
   35
   4842
  6. MILLOIN AIOT MYÖNTÄÄ ITSELLESI SEN IKÄVÄN,

   jota tunnet minua kohtaan? Tekeekö vaikeaa uskoa, että asia todellakin on niin? Vaikka muuta väität itsellesi ja muille, tiedät kuitenkin syvällä sydä
   Ikävä
   267
   2294
  7. Että näin.

   Koneurakointi Ollila Oy on jättänyt haastehakemuksen Oulaisten kaupunkia vastaan talvikunnossapidosta Oulun käräjäoikeuteen
   Oulainen
   43
   1731
  8. Miksi paha saa elää, mutta hyvä kuolee

   https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009463002.html "Näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut 27-vuotiaana Salatut elämät -tähti on menehtynyt."
   Sinkut
   48
   1492
  9. Salkkaritähti kuollut R.I.P

   Salatut Elämät sarjassa Aino Kaukovaaraa näytellyt Jasmin Voutilainen on kuollut. Lepää rauhassa. Aiheesta lisää Iltalehti. https://www.iltalehti.fi
   Maailman menoa
   39
   1255
  10. Anna anteeksi että tunteeni ei ole näkynyt

   selvemmin sinulle. Yritän korjata asian, jos saan vielä tilaisuuksia siihen.
   Ikävä
   68
   1116
  Aihe