Moottori-lehti kehuu uutta 186hv Skyactiv-X konetta, sitkeä ja matala kulutus

Anonyymi

Eli päivitetty versio jossa 186hv.

Erityisesti kehutaan sitkeyttä alakierroksilla ja matalaa kulutusta. Vaikka vapari kyseessä, ennätyskorkeiden puristusten ansiosta alakierroksilla vääntää ihailtavan hyvin. Lisäksi testin kulutus oli tasan mitä luvattu, 5 litraa sadalla kuten auton WLTP:kin lupaa, tähän ei monet muut valmistajat pääse.

Kulutus ei toki yllätys, onhan se spritmonitorinkin mukaan taloudellisempi kuin esim VW:n heikkotehoisempi 150hv 1.5TSI.

Itselle uutta tietoa että alakierroksillakin tosi hyvin vääntävä, en ole päässyt koeajamaan mutta pitäisi varmaan mennä.

Lopuksi tuli vielä kehuja hyvin toimivasta start&stop järjestelmästä.

Ilmeisesti erittäin onnistunut kone, vaparin luotettavuus ja pikkuturbon taloudellisuus.

https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/koeajo-mazda-3n-ihmemoottori-sai-lisaa-tehoa/

5

204

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joo, mut kuitenkin aina Audei, Mersui, Bemarei, Opelei, Volkkarei.

  • Anonyymi

   Vaikuttaa hyvältä. Ekat versiot olivatkin hieman pettymyksiä. Toivottavasti myös öljyn laimeneminen on saatu kuriin.

   • Anonyymi

    Eihän ne ekat versiot moottorista mitään "pettymyksiä" olleet, korkeintaan automaatin ohjelmointi ei ollut optimaalinen kun joissakin testeissä automaatti ei päästänyt käyttämään tehoja kunnolla. Tietysti kulutuskin hieman manuaalia korkeampi perinteisellä automaatilla joka kuitenkin mukavan pehmeä ja varmatoiminen. Nyt kun manuaalilla koeajo, ei mitään moittimista.

    Mitään öljyn laimentumisia ei ole ollut ainakaan yleisesti, esim google haku englanniksi ei löydä mitään.


  • Anonyymi

   Tuon aloituksen linkin takana olevalla sivustolla on tapahtunut arvostelun kirjoituksessa virhe. Mazda Skyactiv-X 2.0l 180hv 223Nm(vanhempi tuotantoversio), nykyisin e-Skyactiv X 2.0l 186hv 240Nm. Molemmissa on Roots tyyppinen matalapaineinen remmiahdin, mutta remmiahdin on käytössä vain suuremmilla kuormituksilla varmistamassa, että moottori käy laihalla seoksella myös maksimaalisella kuormituksella. Eikä lisää moottorin maksimitehoa. Vähäisellä moottorin kuormituksella ahdin on poissa käytöstä.

   Muutoksia moottorille on tehty päivityksen yhteydessä e-Skyactiv X moottoriksi. Puristussuhdetta on alennettu 16:3:1.stä 15.0.1:seen. Polttoaineen palamisen hallintajärjestelmää on hiemaan optimoitu, mäntiin on tehty jonkinlaisia muutoksia, imupuolen nokka akseliin on tehty jonkinlaisia muutoksia. Kevythybridijärjestelmän softaa on päivitetty. Lisää vääntöä on tullut lisää suunnilleen kaikille moottorin kierrosluvuille, mutta lisävääntö selvästi havaittavissa vasta vähän yli 2000rpm kierroksilta. Parannetusta suorituskyyvystä huolimatta hiilidioksidipäästöjen pitäisi olla sen 5-11g verran vähäisempiä. Poltttoaineenkulutuksen olla hieman vähäisempää kuin vanhemmalla Skyactiv X mootorilla, enkä osaa laskea että paljonko on 2.4MPG litroissa per 100km.

   • Anonyymi

    Youtubesta löytyy koeajoja uudesta moottoriversiosta eikä ajajat huomaa mitään eroa ajossa. Eihän tuo 5hp ja 15Nm ole niin iso tehon lisäys, että sitä huomaisi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   91
   4579
  2. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   2264
  3. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1574
  4. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   82
   1407
  5. Uskallatko paljastaa

   mikä on saanut sinut etenkin viime aikoina pohtimaan että haluaisit tavata minut?
   Ikävä
   54
   990
  6. Sä oot ihan hullu

   😅..🤣🤣.. Silti niin.. Mun😶..
   Ikävä
   55
   973
  7. Gossip Mom, Maisa, tekisi mitä vaan

   …ettei ” mun elämä olis tällaista”. Niin varmasti. Ottaahan se päähän, kun kaasot miehineen, viettävät hulppeaa viikonloppua Tallinnassa. Mika Salohan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   911
  8. Haluatko sä vielä?

   Meidät? Se hurja tunne sun lähellä johtui siitä, että molemmat tunsi sen. Tähän olen nyt päätynyt kun sain pienen annoksen järkeä päähäni. Olisi pitän
   Ikävä
   18
   811
  9. Ooksä täällä mies?

   Sano jotain kivaa. Piristä rakastunutta.
   Ikävä
   69
   692
  Aihe