Mitä mieltä Onnenlahti sarjasta

Anonyymi

Kuka katsoo tätä ruotsalaista sarjaa? Ja jos katsoo, mitä mieltä olette tästä?
Olen katsonut ensimmäisiä jaksoja ja se on mielestäni aika omituinen.
Ihan kuin sarjan henkilöt ei reagoisi normaalisti mihinkään tapahtumiin.
Tapahtupa mitä tahansa, roolihenkilöiden reaktiot on kovin laimeita.
Reagodaan kyllä, mutta ei loogisesti. Tapahtumat ohitetaan nopeasti, kuin olankohautuksella. Jotenkin suorastaan flegmaattista porukkaa tässä Hammarvikin pikkukaupungissa.
Sarjan henkilöt on mielestäni omituisia. Päähenkilö Johanna, usein vain hymyilee, irvistää sillä tavalla typerästi. Mitähän näiden virnoitusten kulloinkin pitäisi tarkoittaa?
Kalju, nuijapäinen, suhteista toiseen poukkoileva Danne paljastelee myös liian usein purukalustoaan. Mielistelee imelästi naisia, tarkoittatta mitä sanoo.
Laiskanoloinen, vetelä, yksinkertainen ja tympeä, poliisilaitoksen toimistoapulainen Nettan ja hänen miehensä, epäterveine elämäntapoineen ovat todella ärsyttäviä. Heidän poikansa Elviskin on hölmönoloinen. Ei ole saanut kotoaan, yksinkertaisilta vanhemmiltaan mitään järkevää oppia elämänsä eväiksi. Päähenkilön Johannan veli Carl ja tämän vaimo Louise, ovat muka parempaa väkeä ja luulevat siksi voivansa tehdä mitä haluavat. Kuten hävittää Carlin ja Johannan kotitalon naapuristaan, maisemaansa pilaamasta. Teinitkin on sarjassa ihan liian lellittyjä. Tämä itseään nettiin kuvaava huikenteleva Vanessakin, joka luuli olevansa kypsä äidiksi.
Hänen kiihkeästi terveitä elämäntapoja vaaliva äitinsä Pernilla vain lellii tyttöä.
Joka vain röyhkeästi hyväksikäyttäisi vanhempiaan. Yleensä yliarvostetun Camilla Läckbergin kaikki kirjat ja tv-sarjat on mielestäni outoja ja lapsellisia ja toistavat itseään. Saapa nähdä miten tämäkin sarja päättyy. Onko se samanlaista outoilua loppuun asti. Pisteet sarjalle annan vain, kauniista maisemista ja ruotsalaistalojen idyllisestä miljööstä.

45

6882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin outo sarja. Hahmot epäuskottavia, poukkoilevaa menoa. Harmi, sillä tästä olisi voitu saada laadukaskin sarja.

    • Anonyymi

      Missä on sarjan matut ja kuukerit? Ruotsissa ei voi olla enää nykyään alueita mistä puuttuvat kyseiset edustajat. Eikö ole edes vaadittu kiintiöitä niin kuin Suomessa?

      • Anonyymi

        B rapun miehet on kyllä siinä.


      • Anonyymi

        Just sitä minäkii ihmettelen että missä ne on. Koska siellähän niitä on.


    • Anonyymi

      Ruotsalaisissa dekkareissa nähdään usein idyllisiä saaristomaisemia.
      Siksi niitä on kiva katsoa. Tämä sarja tuntuu pitkästyttävältä katsoa, koska sitä venytetetään liikaa turhalla täytteellä. Eikä varsinaista nähdä jännitystäkään.

    • Anonyymi

      Mä tykkään.

    • Anonyymi

      Tämä on saippuasarja, Camilla Läckbergin kirjat ovat paljon parempia yleensä.

    • Anonyymi

      Läckbergin kirjat ovat liian paksuja.Toistoja valtavasti.Saatu sivumäärä kasvatettua.Ei oikein parasta jännitykirjallisuutta.

    • Anonyymi

      Toistoilla tosiaan lisätty pituutta niin kirjojen, kuin sarjojenkin tarinoille. Ovelasti rikastunut kirjailija. Osaa ainakin kikkailla rahalla ja tiennyt miten tehdään rahaa. Laatu ei ole aina niin tärkeää, kun tietää konstit.

    • Anonyymi

      Jos voisi verrata, johonkin vastaavaan. Niin Viveca Stenin kirjat ja tv-sarjat on paljon parempia. Niissä on saatu idyllisten maisemien lisäksi mukaan kivaa tunnelmaa.
      Esimerkiksi Murha Sandhamissa sarjassa. Hieno sarja ja hyvät näyttelijätkin ja ajoittain, sarjassa oli todellä jännittäviä tapahtumia. Sen lisäksi, että Viveca Sten on ruotsalainen kirjailija.
      Hän on myös asianajaja. Hänellä on lakitutkinto Tukholman yliopistosta ja MBA Tukholman kauppakorkeakoulusta.
      Sen huomaa hänen kirjoittamista dekkareistakin.

    • Anonyymi

      Löyhämoraalinen naispoliisi se Johanna.

    • Anonyymi

      Tykkään sarjasta. Onhan siinä tunteita näytetty. Johanna on rauhalliseksi tarkoitettu. En itse tietenkään alkaisi ukkomiehen kanssa muhinoimaan, mutta tällä on saatu draamaa ja sitä lisää useilla murhilla.
      En vieläkään tiedä kuka on murhaaja vaikka vain vähän sarjasta jäljellä. Onko se maailmalta pullahtanut jo kuolleeksi luultu Madeleine. Vai oisko se se syyttäjän mies joka lähti ulkomaille töihin.

    • Anonyymi

      Yllätyksiä ja muutoksia näyttää sarjan edetessä tulevan muutamissa perheissä.
      Rubenkin on saanut kasvaa teini-ikäiseksi, tietämättä, että Danne ei ole hänen biologinen isänsä. Stephanielle selviää myös, että hänen isänsä Carl on tehnyt aikoinaan Pernillan kanssa hänelle velipuolen. Johon hän meinasi rakastua.
      Ilman tätä rakastumista totuus olisi tuskin koskaan paljastunutkaan.
      Totuuden tienneet vanhemmat alkoivat panikoimaan ja joutuivat kertomaan sen, niin puolisoilleen, kuin lapsilleenkin.

      Pernilla on ollut kovin omistushaluinen ja mustasukkainen Dannesta Johannalle ja meni suunniltaan, kun sai tietää Johannan odottavan Dannen lasta. Vaikka hän on itse jo avioliiton alusta asti, uskotellut Dannelle Rubenin olevan Dannen poika. Tietäen, että Johannan veli Carl on Rubenin oikea isä. Eli, näin ollen Johanna on Rubenin täti ja Vanessa ja Ruben on vain veli ja siskopuolia.
      Andre on omituinen. Soutaa ja huopaa homosuhteessaan Totten kanssa, joka on hämillään siitä, mitä Adre milloinkin haluaa ja mitä ei.
      Yhtä päättämätön kuin Danne, joka ei osaa päättää kumman naisen kanssa haluaa elää loppuelämäänsä.
      Vaimonsa Pernillan, vai Johannan kanssa. Hylkää vuoronperään molempia ja pyytelee sitten sitä naisilta anteeksi.

      Louise on myös erikoinen ja kolkko nainen, ihan kuin hänkin salaisi koko ajan jotakin.
      Ennen avioitumistaan Carlin kanssa, hänen ensimmäinen lapsensa Andre on tehty toisen miehen kanssa. Andrellakin on tuon miehen tekemä siskopuoli Anastasia, heillä on sama isä, mutta eri äidit.
      Inhottavantuntuinen Nettankin on todella epämääräinen tapaus.
      Mitähän hänestäkin vielä paljastuu. Puhumattakaan Madeleinesta, joka on yrittänyt salata yhtä ja toista. Miten käy höperöksi muuttuneen Östenin lesken Ingrididin?

      Christian Johannan työtoveri, yllättää Johannan kahdesti menettämällä täysin malttinsa. Ensin Anastasian murhasta epäillyn Andren ilmestyttyä työpaikalle ja toisen kerran. Kun Johannaan ihastunut Christian saa kuulla Johannalta, ettei tällä ole parisuhteseen tarvittavia tunteita häntä kohtaan. Onko tunnolliseksi poliisiksi luultu Christian sittenkin jotain ihan muuta, mitä on esittänyt olevansa?

      Asioiden lopullista ratkaisua on venytetty siinä määrin, että ihan tässä jännittää.
      Ehtiiköhän kaikki selvitä ja etenkin, miten ne mahtavat selvitä sarjan viimeisessä jaksossa? Vai jääkö katsojille monta asiaa epäselväksi. Jäädäänkö niiden kanssa odottamaan jatkoa? Jatkoa, jota ei ehkä koskaan edes tule.

    • Anonyymi

      Ihan hyvä sarja.

    • Anonyymi

      Omituista moderointia palstalla. Poistellaan ihan asiallisia kommentteja. Ilmeisesti siksi, että kaikki ei ole nähneet vielä sarjaa ja kommentti miellettiin liiaksi spoilauksena. Vaikka ei se ihan sitäkään ollut. Oliskohan auttanut? Jos olisi kommentin alkuun lisännyt varoituksen: Saattaa sisältää paljastuksia.
      Mutta edelleeen totean, että muutamat asiat jäi epäselväksi minulle sarjan päätösjaksossa. Mutta en saa mainita, enkä pohtia niitä tässä.

      • Anonyymi

        Eihän tuo mihinkään päättynyt. Tehty ainakin 4 tuotantokautta. Milloin seuraavat jaksot suomen televisiossa?.


    • Anonyymi

      Saarisolaislääkäri oli hyvä sarja mutta Onnenlahti ei napppaa..

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Onnenlahti on huomattavasti mielenkiintoisempi kuin saaristolaislääkäri. Hyvät juonenkäänteet ja näyttelijät. Toivon mukaan tulee vielä kausia lisää. Suosittelen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnenlahti on huomattavasti mielenkiintoisempi kuin saaristolaislääkäri. Hyvät juonenkäänteet ja näyttelijät. Toivon mukaan tulee vielä kausia lisää. Suosittelen

        Neljäs kausi päättyi tänään.
        Ihan kiva sarja, en ole tosin katsonut kuin tän 4 tuotantokauden.
        Kaikki asiat jäi epäselväksi, se on kurjaa.


    • Anonyymi

      Surkea sarja.

    • Anonyymi

      Dowton Abbey uusinta HUIPPUSARJA yle tv1:llä lauantaisin ja sunnuntaisin.

      • Anonyymi

        Downton


    • Anonyymi

      Tottahan tämä lienee. Peräti neljä tuotantokautta, 32 jaksoa, jo kerännyt sarja on miedohko sekoitus ihmissuhdedraamaa ja rikosmysteeriä. Omaperäisenä sitä ei voi pitää, mutta ruotsalainen tv-osaaminen on siinäkin kyllä esillä.
      Tulisivat nyt vaan pian telkkarista.
      Kuinkahan kauan niitä pitää odotella? Jatko kiinnostaisi kovasti. Jotain kiehtovaa sarjassa on. Onnenhetkiäkin nähdään, ei raakaa väkivaltaa ja murhilla mässäilyä, vaikka dekkari onkin.

    • Anonyymi

      Hämmästelin Onnenlahtea katsoessani, että mikä ihme show tämä on. Luin jälkikäteen tuon Läckbergin oman lausuman saippuaoopperasta, ja palaset loksahtivat kohdalleen. Harmi, että aloitin katsomisen oletuksella, että näen laadukasta ruotsalaista jännitys/poliisidraamaa.

      Sitä vastoinhan tässä oli kaikki saippuan elemenetit. Salattuja isyyksiä enemmän kuin lääkäri määrää, ihmeellisiä lahkojen aivopesuja ja kuolleista heräämisiä. Valtavan karikatyyrisiä hahmoja, joilla on vain yksi luonteenpiirre.

      Ei liity mihinkään, mutta ihmettelin Johannan stailausta. Hänellä oli joka jaksossa samat kireät farkut ja kulahtanut avokaulainen kireä trikoopaita, jota käyttäisin ehkä korkeintaan remonttihommissa. Samassa asussa hän viihtyi myös kotona. Ihan ahdisti katsoa sitä asua, varsinkin kun 12 viikkoa raskaana ollessaan vyö oli ihan yhtä kireällä kuin ennenkin.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä kanssasi. Asut ei juurikaan muuttuneet päähenkilön yllä. Eikä ilmeetkään, vaihtuneet kahdesta vaihtoehdosta. Eli irvistävästä hymystä, totisempaan naamaan.
        En tiedä, tekikö näyttelijän hampaat tämän irvistämisvaikutelman.
        Nuo näyttelijöiden samat vaatteet ja kampaukset, saattaa johtua siitä, että sarjan
        kohtauksia filmattiin kerrallaan monta jaksoa, oltiin siis samoissa kamppeissa.
        Jännytystä ei oikeastaan ollut pätkääkään, kuten yleensä dekkareissa.
        Parisuhdedraamaa sitäkin enemmän. Itse en edes odottanut tältä mitään laatua, kun tiesi sen olevan Läckbergin tekele. Muistan hänen kirjojensa pohjalta tehtyjä aikaisempia tv-sarjoja. Ne on yhtä omituisia. Mutta missä on tämä "Luin jälkikäteen tuon Läckbergin oman lausuman saippuaoopperasta" ? Olisi mielenkiintoista nähdä, miten hän itse kuvailee tätä sarjaa.


    • Anonyymi

      Ankeaa ruotsalaista ilkeilyä.

    • Anonyymi

      Katsoin nyt 2 kautta.. jo eka kauden päättyminen siihen ettei mitään selvinnyt ketutti. Mutta kakkoskauden loppu vasta olikin tyrmäys.
      Murhaaja selvisi jo vikajakson alussa. Vikajakso käytettiin ihmissuhteiden ja saippuasonnan esittelyyn. Edea murhaajan kuulusteluja tai motiiveja teoilleen ei esitelty mitenkään. Oikeasti mitä hemmettiä. Gayparin kosiskelutkin oli tärkeempiä kuin selvittää oikeasti mitä ja miksi. Ihan pimeetä.

    • Anonyymi

      Aivan p:stä näyttelijä suoritukset!! Missä ohjaajan näkemys? Aivan kuin olisivat harrastelijateatterista haettuja ns näyttelijöitä!

    • Anonyymi

      Tämä Onnenlahti on ärsyttävin ja huonoin sarja mitä olen ikinä nähnyt. Katson satunnaisesti osia jotta pääsen nauramaan kirjoittajien/kirjailijan typeryydelle. Uskomatonta että joku on suostunut tuottamaan tällaista roskaa. Nyt perustelut: kaikki hahmot ovat stereotyyppejä, jotka näköjään eivät pysty tekemään yhtäkään loogista ja järkevää päätöstä. Aikuisia ihmisiä, täysiä idiootteja. Kysymys teille: kuinka monta aikuista idioottia tunnette? Minä en tunne yhtäkään. Sarjan teinit ovat täysiä idiootteja, jotka tekevät kaiken väärin ja ovat täysin epäloogisia. Newsflash: oikeassa elämässä teinit ovat ihan järkeviä useimmiten. Ei näitä hahmoja voi uskoa. Sarjan kaupungin kaikki asukkaat ovat ääliöitä, miten he ovat pysyneet hengissä?? Viimeinen perustelu: tarinankerronnan/kirjoittamisen yksi pyhä nyrkkisääntö on että jokainen hahmo pitää kirjoittaa älykkyytensä ylärajoille. Ugh. Muuten hahmo ei ole uskottava. Tästä sarjasta en ole löytänyt yhtäkään uskottavaa hahmoa. (kahvilanpitäjä-nainen on joskus ok, joten joudun esittämään varauksen tämän hahmon osalta)
      Tuntematta kirjailijan tuotantoa (ja lupaan että en ikinä tutustu) toivon että hän on joskus kirjoittanut jotain lukemisen arvoista. Tällainen henkinen perintö on lähinnä noloa.

    • Anonyymi

      Aivan paska sarja.

    • Anonyymi

      Liikaa seksiä. Rikossarjan ydinasia pitää olla rikoksissa, ei saamari noissa lääppimisissä. Ja vauvojakin pitää saada kaiken kaoottisuuden keskelle. Ei jaksa.

    • Anonyymi

      Ruotsin Kauniit ja rohkeat, ei sen enempää.

      • Anonyymi

        Osaako kukaan selittää minulle Dannen hahmon? Siis mitä ihmettä tämä tyyppi touhuaa?? Yrittää olla hyvä tyyppi mutta sarjapettäjä. Aivan käsittämätöntä kirjoittamista tekijöiltä. Sitä vain toivoo että hänet murhataan mahd nopeasti jotta poistuu sarjasta. Ei kestä katsoa.


    • Anonyymi

      Todella hyvä ja mielenkiitoinen sarja. Toivon mukaan tulee vielä kausia lisää

    • Anonyymi

      Yhden naamanliikkeen näyttelijät. Nuoret on ihan höh(liä), jos Ruotsissa ollaan tuollaisia, ei ihme ettemme ymmärrä toisiamme. Ilkeitä, pettureita, vehkeilijöitä ja epäaitoja. Hymy on jäykkiä ja suupielet liimattu poskiin. Viivana,

    • Anonyymi

      Ihan hyvä sarja,tykkään vaikka alussa oli sekava.

    • Anonyymi

      Tosi hyvä sarja. Hyvät näyttelijät, myös nuoret uskottavia. Ruotsalaiset osaa, samoin britit. Suomalaisetkin yrittää, mutta harvemmin onnistuvat. Toivottavasti saadaan viides kausi Onnenlahtea pikimmiten!

      • Anonyymi

        Pian 5 kausi telkkuun , ei jaksa odottaa jäi niin kesken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pian 5 kausi telkkuun , ei jaksa odottaa jäi niin kesken.

        Viides kausi alkaa keväällä.


    • Anonyymi

      Kuten kaunarit ja muut, loppui just niin maar jännästi että jatkoa seuraa.
      Kyl ne osaa, ne kaikki.

    • Anonyymi

      Milloin tulee jatkoa.Jäi jännään kohtaan. Vai onko tarkoituskin niin että siihen loppui.

    • Anonyymi

      Ruotsalaiset osaa näitä tehdä ja kijoittaa hyvin. Mutta todellisessa elämässä eivät. Ja muute todella kumma ettei ole enempi näkyvillä niitä kurdeja ym siirtolaisia lähi-idästä, koska todellisuushan siellä on se että niitä ihan vilisee.

    • Anonyymi

      Katsoin joutessani osin pikakelauksella, kun jotkut pitävät Läckbegiä jopa dekkaristina. Ei olisi kannattanut.

      Jos tv-sarjaa sarjakuviin vertaa, niin Viivi ja Wagner tai Fingerpori ovat loogisia juonen ja henkilöiden osalta Onnenlahteen verrattuna. Jopa Kamalan luonnon Kettu käyttäytyy loogisesti ja stabiilisti Läckbergin tuotoksen henkilöhahmoihin verrattuna. Mistähän kirjailija on maineensa oikein hankkinut?

    • Anonyymi

      Ihan katsottava sarja ,taas kotimainen Salatut Elämät on törkeän huono.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3481
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      185
      1567
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1297
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1162
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      48
      786
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe