Mitä mieltä Onnenlahti sarjasta

Anonyymi

Kuka katsoo tätä ruotsalaista sarjaa? Ja jos katsoo, mitä mieltä olette tästä?
Olen katsonut ensimmäisiä jaksoja ja se on mielestäni aika omituinen.
Ihan kuin sarjan henkilöt ei reagoisi normaalisti mihinkään tapahtumiin.
Tapahtupa mitä tahansa, roolihenkilöiden reaktiot on kovin laimeita.
Reagodaan kyllä, mutta ei loogisesti. Tapahtumat ohitetaan nopeasti, kuin olankohautuksella. Jotenkin suorastaan flegmaattista porukkaa tässä Hammarvikin pikkukaupungissa.
Sarjan henkilöt on mielestäni omituisia. Päähenkilö Johanna, usein vain hymyilee, irvistää sillä tavalla typerästi. Mitähän näiden virnoitusten kulloinkin pitäisi tarkoittaa?
Kalju, nuijapäinen, suhteista toiseen poukkoileva Danne paljastelee myös liian usein purukalustoaan. Mielistelee imelästi naisia, tarkoittatta mitä sanoo.
Laiskanoloinen, vetelä, yksinkertainen ja tympeä, poliisilaitoksen toimistoapulainen Nettan ja hänen miehensä, epäterveine elämäntapoineen ovat todella ärsyttäviä. Heidän poikansa Elviskin on hölmönoloinen. Ei ole saanut kotoaan, yksinkertaisilta vanhemmiltaan mitään järkevää oppia elämänsä eväiksi. Päähenkilön Johannan veli Carl ja tämän vaimo Louise, ovat muka parempaa väkeä ja luulevat siksi voivansa tehdä mitä haluavat. Kuten hävittää Carlin ja Johannan kotitalon naapuristaan, maisemaansa pilaamasta. Teinitkin on sarjassa ihan liian lellittyjä. Tämä itseään nettiin kuvaava huikenteleva Vanessakin, joka luuli olevansa kypsä äidiksi.
Hänen kiihkeästi terveitä elämäntapoja vaaliva äitinsä Pernilla vain lellii tyttöä.
Joka vain röyhkeästi hyväksikäyttäisi vanhempiaan. Yleensä yliarvostetun Camilla Läckbergin kaikki kirjat ja tv-sarjat on mielestäni outoja ja lapsellisia ja toistavat itseään. Saapa nähdä miten tämäkin sarja päättyy. Onko se samanlaista outoilua loppuun asti. Pisteet sarjalle annan vain, kauniista maisemista ja ruotsalaistalojen idyllisestä miljööstä.

25

1562

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin outo sarja. Hahmot epäuskottavia, poukkoilevaa menoa. Harmi, sillä tästä olisi voitu saada laadukaskin sarja.

  • Anonyymi

   Missä on sarjan matut ja kuukerit? Ruotsissa ei voi olla enää nykyään alueita mistä puuttuvat kyseiset edustajat. Eikö ole edes vaadittu kiintiöitä niin kuin Suomessa?

   • Anonyymi

    B rapun miehet on kyllä siinä.


  • Anonyymi

   Ruotsalaisissa dekkareissa nähdään usein idyllisiä saaristomaisemia.
   Siksi niitä on kiva katsoa. Tämä sarja tuntuu pitkästyttävältä katsoa, koska sitä venytetetään liikaa turhalla täytteellä. Eikä varsinaista nähdä jännitystäkään.

  • Anonyymi

   Mä tykkään.

  • Anonyymi

   Tämä on saippuasarja, Camilla Läckbergin kirjat ovat paljon parempia yleensä.

  • Anonyymi

   Läckbergin kirjat ovat liian paksuja.Toistoja valtavasti.Saatu sivumäärä kasvatettua.Ei oikein parasta jännitykirjallisuutta.

  • Anonyymi

   Toistoilla tosiaan lisätty pituutta niin kirjojen, kuin sarjojenkin tarinoille. Ovelasti rikastunut kirjailija. Osaa ainakin kikkailla rahalla ja tiennyt miten tehdään rahaa. Laatu ei ole aina niin tärkeää, kun tietää konstit.

  • Anonyymi

   Jos voisi verrata, johonkin vastaavaan. Niin Viveca Stenin kirjat ja tv-sarjat on paljon parempia. Niissä on saatu idyllisten maisemien lisäksi mukaan kivaa tunnelmaa.
   Esimerkiksi Murha Sandhamissa sarjassa. Hieno sarja ja hyvät näyttelijätkin ja ajoittain, sarjassa oli todellä jännittäviä tapahtumia. Sen lisäksi, että Viveca Sten on ruotsalainen kirjailija.
   Hän on myös asianajaja. Hänellä on lakitutkinto Tukholman yliopistosta ja MBA Tukholman kauppakorkeakoulusta.
   Sen huomaa hänen kirjoittamista dekkareistakin.

  • Anonyymi

   Löyhämoraalinen naispoliisi se Johanna.

  • Anonyymi

   Tykkään sarjasta. Onhan siinä tunteita näytetty. Johanna on rauhalliseksi tarkoitettu. En itse tietenkään alkaisi ukkomiehen kanssa muhinoimaan, mutta tällä on saatu draamaa ja sitä lisää useilla murhilla.
   En vieläkään tiedä kuka on murhaaja vaikka vain vähän sarjasta jäljellä. Onko se maailmalta pullahtanut jo kuolleeksi luultu Madeleine. Vai oisko se se syyttäjän mies joka lähti ulkomaille töihin.

  • Anonyymi

   Yllätyksiä ja muutoksia näyttää sarjan edetessä tulevan muutamissa perheissä.
   Rubenkin on saanut kasvaa teini-ikäiseksi, tietämättä, että Danne ei ole hänen biologinen isänsä. Stephanielle selviää myös, että hänen isänsä Carl on tehnyt aikoinaan Pernillan kanssa hänelle velipuolen. Johon hän meinasi rakastua.
   Ilman tätä rakastumista totuus olisi tuskin koskaan paljastunutkaan.
   Totuuden tienneet vanhemmat alkoivat panikoimaan ja joutuivat kertomaan sen, niin puolisoilleen, kuin lapsilleenkin.

   Pernilla on ollut kovin omistushaluinen ja mustasukkainen Dannesta Johannalle ja meni suunniltaan, kun sai tietää Johannan odottavan Dannen lasta. Vaikka hän on itse jo avioliiton alusta asti, uskotellut Dannelle Rubenin olevan Dannen poika. Tietäen, että Johannan veli Carl on Rubenin oikea isä. Eli, näin ollen Johanna on Rubenin täti ja Vanessa ja Ruben on vain veli ja siskopuolia.
   Andre on omituinen. Soutaa ja huopaa homosuhteessaan Totten kanssa, joka on hämillään siitä, mitä Adre milloinkin haluaa ja mitä ei.
   Yhtä päättämätön kuin Danne, joka ei osaa päättää kumman naisen kanssa haluaa elää loppuelämäänsä.
   Vaimonsa Pernillan, vai Johannan kanssa. Hylkää vuoronperään molempia ja pyytelee sitten sitä naisilta anteeksi.

   Louise on myös erikoinen ja kolkko nainen, ihan kuin hänkin salaisi koko ajan jotakin.
   Ennen avioitumistaan Carlin kanssa, hänen ensimmäinen lapsensa Andre on tehty toisen miehen kanssa. Andrellakin on tuon miehen tekemä siskopuoli Anastasia, heillä on sama isä, mutta eri äidit.
   Inhottavantuntuinen Nettankin on todella epämääräinen tapaus.
   Mitähän hänestäkin vielä paljastuu. Puhumattakaan Madeleinesta, joka on yrittänyt salata yhtä ja toista. Miten käy höperöksi muuttuneen Östenin lesken Ingrididin?

   Christian Johannan työtoveri, yllättää Johannan kahdesti menettämällä täysin malttinsa. Ensin Anastasian murhasta epäillyn Andren ilmestyttyä työpaikalle ja toisen kerran. Kun Johannaan ihastunut Christian saa kuulla Johannalta, ettei tällä ole parisuhteseen tarvittavia tunteita häntä kohtaan. Onko tunnolliseksi poliisiksi luultu Christian sittenkin jotain ihan muuta, mitä on esittänyt olevansa?

   Asioiden lopullista ratkaisua on venytetty siinä määrin, että ihan tässä jännittää.
   Ehtiiköhän kaikki selvitä ja etenkin, miten ne mahtavat selvitä sarjan viimeisessä jaksossa? Vai jääkö katsojille monta asiaa epäselväksi. Jäädäänkö niiden kanssa odottamaan jatkoa? Jatkoa, jota ei ehkä koskaan edes tule.

  • Anonyymi

   Ihan hyvä sarja.

  • Anonyymi

   Omituista moderointia palstalla. Poistellaan ihan asiallisia kommentteja. Ilmeisesti siksi, että kaikki ei ole nähneet vielä sarjaa ja kommentti miellettiin liiaksi spoilauksena. Vaikka ei se ihan sitäkään ollut. Oliskohan auttanut? Jos olisi kommentin alkuun lisännyt varoituksen: Saattaa sisältää paljastuksia.
   Mutta edelleeen totean, että muutamat asiat jäi epäselväksi minulle sarjan päätösjaksossa. Mutta en saa mainita, enkä pohtia niitä tässä.

   • Anonyymi

    Eihän tuo mihinkään päättynyt. Tehty ainakin 4 tuotantokautta. Milloin seuraavat jaksot suomen televisiossa?.


  • Anonyymi

   Saarisolaislääkäri oli hyvä sarja mutta Onnenlahti ei napppaa..

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Surkea sarja.

  • Anonyymi

   Dowton Abbey uusinta HUIPPUSARJA yle tv1:llä lauantaisin ja sunnuntaisin.

   • Anonyymi

    Downton


  • Anonyymi

   Tottahan tämä lienee. Peräti neljä tuotantokautta, 32 jaksoa, jo kerännyt sarja on miedohko sekoitus ihmissuhdedraamaa ja rikosmysteeriä. Omaperäisenä sitä ei voi pitää, mutta ruotsalainen tv-osaaminen on siinäkin kyllä esillä.
   Tulisivat nyt vaan pian telkkarista.
   Kuinkahan kauan niitä pitää odotella? Jatko kiinnostaisi kovasti. Jotain kiehtovaa sarjassa on. Onnenhetkiäkin nähdään, ei raakaa väkivaltaa ja murhilla mässäilyä, vaikka dekkari onkin.

  • Anonyymi

   Hämmästelin Onnenlahtea katsoessani, että mikä ihme show tämä on. Luin jälkikäteen tuon Läckbergin oman lausuman saippuaoopperasta, ja palaset loksahtivat kohdalleen. Harmi, että aloitin katsomisen oletuksella, että näen laadukasta ruotsalaista jännitys/poliisidraamaa.

   Sitä vastoinhan tässä oli kaikki saippuan elemenetit. Salattuja isyyksiä enemmän kuin lääkäri määrää, ihmeellisiä lahkojen aivopesuja ja kuolleista heräämisiä. Valtavan karikatyyrisiä hahmoja, joilla on vain yksi luonteenpiirre.

   Ei liity mihinkään, mutta ihmettelin Johannan stailausta. Hänellä oli joka jaksossa samat kireät farkut ja kulahtanut avokaulainen kireä trikoopaita, jota käyttäisin ehkä korkeintaan remonttihommissa. Samassa asussa hän viihtyi myös kotona. Ihan ahdisti katsoa sitä asua, varsinkin kun 12 viikkoa raskaana ollessaan vyö oli ihan yhtä kireällä kuin ennenkin.

   • Anonyymi

    Samaa mieltä kanssasi. Asut ei juurikaan muuttuneet päähenkilön yllä. Eikä ilmeetkään, vaihtuneet kahdesta vaihtoehdosta. Eli irvistävästä hymystä, totisempaan naamaan.
    En tiedä, tekikö näyttelijän hampaat tämän irvistämisvaikutelman.
    Nuo näyttelijöiden samat vaatteet ja kampaukset, saattaa johtua siitä, että sarjan
    kohtauksia filmattiin kerrallaan monta jaksoa, oltiin siis samoissa kamppeissa.
    Jännytystä ei oikeastaan ollut pätkääkään, kuten yleensä dekkareissa.
    Parisuhdedraamaa sitäkin enemmän. Itse en edes odottanut tältä mitään laatua, kun tiesi sen olevan Läckbergin tekele. Muistan hänen kirjojensa pohjalta tehtyjä aikaisempia tv-sarjoja. Ne on yhtä omituisia. Mutta missä on tämä "Luin jälkikäteen tuon Läckbergin oman lausuman saippuaoopperasta" ? Olisi mielenkiintoista nähdä, miten hän itse kuvailee tätä sarjaa.


  • Anonyymi

   Ankeaa ruotsalaista ilkeilyä.

  • Anonyymi

   Katsoin nyt 2 kautta.. jo eka kauden päättyminen siihen ettei mitään selvinnyt ketutti. Mutta kakkoskauden loppu vasta olikin tyrmäys.
   Murhaaja selvisi jo vikajakson alussa. Vikajakso käytettiin ihmissuhteiden ja saippuasonnan esittelyyn. Edea murhaajan kuulusteluja tai motiiveja teoilleen ei esitelty mitenkään. Oikeasti mitä hemmettiä. Gayparin kosiskelutkin oli tärkeempiä kuin selvittää oikeasti mitä ja miksi. Ihan pimeetä.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   2271
  2. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   17
   1430
  3. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   1262
  4. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   1085
  5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   190
   907
  6. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   87
   902
  7. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   341
   874
  8. 67
   862
  9. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   50
   834
  10. T-miehelle

   Rakastan sinua!
   Ikävä
   76
   752
  Aihe