Helsingin Sanomat osana Likaisessa pelissä

Anonyymi

Seurattuani Helsingin Sanomien uutissisältöä koskien korona pandemiaa ja siihen liittyvää rokotekeskustelua olen joutunut kohtaamaan järjettömän mediatalon johon on sisään rakennettu kauniisti sanoen ikäviä piirteitä, jopa piirteitä jotka eivät kestä päivän valoa.
Koko pandemian ajan uutisointi on ollut silmiin uskomattomat mittasuhteet saavuttanutta pelottelua sekä asioiden vääristelyä. Tästä aiheesta on käyty huolestuneita keskusteluja monissa eri sosiaalisen median kanavissa - muuallahan asioista ei enää voi paljoa niiden oikeilla nimillä keskustellakaan.

Viimeisin näytös oli viikonlopun netti julkaisussa kaikkien luettavissa olevat kirjoitukset koronaan kuolleesta 46-vuotiaasta miehestä. Sitä seurasi sunnuntain numerossa rokottamattomia voimakkaasti syyllistävä artikkeli. Noita artikkeleita seurasi jälleen niin sanottu keskustelu osio - tosin tuo keskustelu osio on Helsingin Sanomien sitä kaikkein irvokkainta näytöstä. "keskustelun" moderointi on täysin mielivaltaista. Seurasimme tuota näytöstä jälleen päivällä sekä myöhemmin illalla. Kokeilimme ikään kuin koe luonteisesti laittaa kriittisiä heittoja rokotteita koskien. Niitä ei julkaistu. Huomasimme yllätykseksemme että välillä joidenkin kirjoittajien kriittisiä kannanottoja julkaistu. Myöhemmin uskokaa tai älkää - kriittiset kirjoitukset poistettu! HS:ssä on jotain pelättävää suhteessa vapaaseen keskustelukulttuuriin. On kristallin kirkkaasti olemassa agenda jota ajetaan.

Jotenkin tuli surullinen olo siitä miten alas suuri mediatalo voi vajota! Jäin miettimään miten kieroutuneessa ilmapiirissä toimituksen väki on? Keskustelun ilmapiiri oli osassa kommentteja aivan sairasta ;vaadittiin jo pakkorokotuksia. Kaikki kritiikki siivottiin nätisti pois- aivan kuin Kiinassa konsanaan. Ja mikä pelottavinta, meillä suomessa osaan kansasta uppoaa tuollainen kiero journalismi kuin häkä.

Itselle Helsingin Sanomien seuraaminen saa jäädä. Luultavasti ylellä on samankaltaista toimintaa. Oma luottamukseni on vähä vähältä kadonnut . Päätökseni vahvistui myös ; rokotetta en tule ottamaan minä emmekä perheemmekään. Nimittäin on niin että jos rokotteissa ei ole mitään salattavaa, ei ole tarve poistaa tai ylipäätään olla hyväksymättä keskusteluun aidosti erimieltä olevia ihmisiä- tietenkin edellyttäen että keskustelu on asiallista.

Nyt asia on niin että rokotteissa ja niiden haittavaikutuksissa on jotain mitä ei kerrota. Haitoista tiedetään yleisesti , mutta keskustelu on kadonnut internetin uumeniin- kauas , piiloon Helsingin Sanomien kaltaisista mediataloista. Onneksi on vielä paikkoja joissa sana on vapaa

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valehtelet.
      HS on laatumediamme ykkönen ja sisältö on sen mukainen.

      Pandemian uutisointi on ollut todenmukaista ja asioihin paneutuvaa,kuten kuuluukin.

      On aivan paikallaan todeta rokottamatta jättämisen seuraukset sekä asianomaisille että yhteiskunnalle.

      On aivan oikein,että lopetat HS:n lukemisen.Et tarvitse asiatietoa.
      Onpahan yksi vääristelijä vähemmän.Ehkä löydät uuden maalitettavan?

      Muuten, HS ja muutkin laatumediat kertovat jatkuvasti myös rokotteiden haittavaikutuksista. Ne ovat hyötyyn nähden minimaaliset.
      Harmittaako?

      "Onneksi on vielä paikkoja joissa sana on vapaa"

      Aivan.Sellainen on mm. Suomi. Kaltaisesi voivat valehdella aivan vapaasti. Eri asia on,uskotaanko.

    • Anonyymi

      Tasan kaksi viikkoa sitten hs:llä oli pelottelu artikkeli koronasta. Tuon artikkelin ja etenkin sitä seuranneen keskustelun muistan aina : siitä ketjusta poistettiin välillä aivan asiallisia kommentteja(ensin oli hyväksytty) Huomattava osa rokote kriittisistä ei päässyt tuohonkaan keskusteluun ollenkaan vaikka kommentit eivät todellakaan sisältäneet mitään loukkaavaa. Näin hallitsi "laatumedia" eräänlaista "keskustelua" eli toisin sanoen, kuten tuossa ap taisi mainita, samanmieliset keskustelivat siellä keskenään, luoden yleisön silmiin vaikutelman että rokottamattomuus on häpeällistä. Loppu osassa keskustelua jopa pakkorokotuksia oltiin vaatimassa. Itsellä meni täysin usko laadukkaaseen journalismiin jo artikkelia lukiessa. Tuossa artikkelissahan jätettiin mainitsematta kokonaan rokotteista syntyneet haitat.

    • Anonyymi

      HS vai PS - kas siinnäpä pulma.
      Selvänä päivänä helppo ratkaisu ensimmäisen eduksi.

    • Anonyymi

      Kyseinen lehtitalo on jo kauan ollut tietyn linjan media. Siksi hyvin monet ovat jo aikaan sitten lopettaneet tilauksensa. On erittäin hyvä, että ihmiset ajattelevat omilla aivoillaan ja näkevät asioiden taakse. Koska se totuus on "tuolla jossain", mutta se ei ole Hesarin tai Ylen suoltamassa informaatiossa. Kannattaa, mahdollisuuksien mukaan, lukea muita kanavia, joita maailmalla löytyy. Siellä sentään asioista voi vielä media kertoa erilaisista tutkimuksista ja oikeista ihmisten kokemuksista, koronaan ja rokotteisiin liittyen. Olen huomannut, että sieltä löytyy neutraalia tietoa, joka avaa tätä ongelmaa monipuolisesti. Meillä tässä ei ole kuin yksi puoli ja muusta vaietaan. Syytä tähän en tiedä.

      • Anonyymi

        Totuuden kertominen vaivaa aina joitakin. Totuus kun ei kelpaa kaikille.

        Kiitokset kuitenkin kotimaiselle laatumedialle.

        Halukkaat voivat tosiaan etsiä kuvittelemiaan "totuuksia" ihan vapaasti,mistä haluavat.


    • Anonyymi

      Rokottamattomien ihmisten salaliittoteorioita ja heidän mutu-tietoa ei pidä yhdenkään luotettavan ja vain faktatietoa julkaisevan median levittää.

      Helsingin Sanomat ja Yle ovat informoineet tieteellisia tutkimuksia ja tilastoja covid -19 pandemia etenemisestä eri maissa ja myös tärkeää tietoa rokotteista ja niiden vaikutuksista.
      Sekä THL:n asiantuntijoita että rokote asiantuntijoita on kuultu ja kerrottu vain tutkittua tietoa.

      Kun tiedämme asiantuntijoiden mukaan, että kahdesti rokotteen ottaneet sairastuvat vain lievästi, eivät kuormita terveydenhuoltoa eivätkä tartuta muita, on käsittämätöntä että jotkut eivät ota rokoteta salaliittoteorioihin vedoten.

      THL:n kotisivuilta saadaan koko ajan täsmätietoa. Jos rokotuksen ottaminen pelottaa, tai ei halua tiedostaa tosiasioita, kannattaa kääntyä oikeiden asiantuntijoiden puoleen. Ei pidä uskoa valheellisia salaliittoteorioita eikä levittää väärää mutu-tietoa.

    • Anonyymi

      On hyvä, että ihmiset alkavat näkemään verhon taakse. On hyvä, että ihmiset ymmärtävät, että on muita lähteitä joista saada tietoa, että on muita tohtoreita,tiedemiehiä ja asiantuntijoita jotka kertovat ihan eri asioista, tosin näitä ei päästetä kertomaan löydöksistään valtamedioihin.

      Ihminen kykenee itse vapaassa maailmassa ajattelemaan omilla aivoillaan ja tekemään itse arvionsa asioista. Jonkun tahon,auktoriteetin tai median esille tuoma tiedon leimaaminen "salaliittoteorioiksi" ilman sen avoimin mielin tehtyä tarkastelua on vain puhdasta sensuuri yritystä.

      Journalismin periaatteita pitäisi olla neutraali uutisointi, kaikkien asioiden avoin tarkastelu,keskustelu ja toimiminen vallanpitäjien tarkkailijana sekä äänenä kansalle, median pitäisi keskustella avoimesti asioista ilman maalittamista, mitä se nyt tekee "rokottamattomia" kohtaan.

      Tälläiset uutisoinnit ovat kansan vastaista ihmiserottelua ja nyt nämä "mediat" toimivatkin vallanpitäjien koirina ja "uutisoivat" selvää propagandaa. Meno on kuin Saksassa 40-luvulla.

      Ei olisi yllätys jos "rokottamattomien" ahdistelu ja maalittaminen lisääntyisi näiden medioiden osalta ja kansaa usutetaan toisten kimppuun. Tuleeko hihamerkit tai joku muu leima?. Ainakin "rokotepassi" on puhdasta ihmiserottelua ja fasismia.

      Ei tieto joka on esillä laajasti kaikille valtamedioiden toimesta ole totta. Valtamediat ovat vain se kanava jonne ensimmäisenä tuodaan kaikki propaganda viritelmät jos halutaan manipuloida massaa. Pitää ymmärtää, että nämä mediatalot ovat yhtiöitä jotka toteuttavat omistajiensa politiikkaa. Ja nyt me näemmekin tämän propagandapolitiikan toiminnan rokottamattomien maalittamisen kohdalla ja keskustelun sensuurilla.

      Katsokaas kun tässä pandemiassa ei ole koskaan ollut kyse pandemian demokraattisesta hoitamisesta vaan rokotteiden fasistisesta puskemisesta.
      Ja kun paljastuukin, että se mitä meihin on pistetty ei ole sitä mitä se olisi pitänyt olla niin silloin ihmisten illuusio kaikesta murenee, koko maailman illuusio murenee.. myös illuusio valtamediasta ja sen puolueettomuudesta oikean tiedon jakamisessa. Ja siitä tulee näille ihmisille rankkaa jotka nukkuvat vielä ruususen untaan.

      Kuitenkin vapaina rakastavina ihmisinä meidän ei tarvitse valita näitä erotteluja elämäämme mitä tässä selvästi yhteiskuntaan yritetään ajaa, saamme vapaasti valita mitä me haluamme kehoomme pistää. Olemme kasvaneet ihmisinä ja näemme jo kaiken sumutuksen läpi,olemme veljiä ja siskoja rakkaudessa ja pidetään tämä kaikki ja tämä yhteiskunta sellaisena.

    • Anonyymi

      Tuo lainaamasi teksti oli juuri oikein. Puskettu koko pandemian ajan rokotteet edellä. Nyt sitten on havaittavissa että joudutte ottamaan kolmannen, jne... Siitäpä vaan. Ja aikuisten kielellä: on jotain eriskummallista HS:n toiminnassa se että artikkelien kommenttiosiossa havaittu laajalti keskustelun yksipuolistumista. Suomeksi sanottuna erilaiset mielipiteet jätetään julkaisematta. Tuohan on mielipiteen muokkausta. Sitä käytettiin Saksassa 30 luvulla.

    • Anonyymi

      ei luottoa lehteen. Vain ilmaiseksi suostun lukemaan . ja aina suodatin päällä

      • Anonyymi

        Ketä kiinnostaa tuo pöpinäsi?
        HS on Suomen laatumedian ykkönen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2663
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1432
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1431
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1189
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1070
    Aihe