Miten pieni IT -alan toimija voi saada maksavia asiakkaita ?

Anonyymi

Metosin -niminen yritys kertoo itsestään työnantajana seuraavaa:

"Olemme pieni konsulttitalo, jossa hommia tehdään projekteissa porukalla tinkimättömästi asiakasta haastaen"

Voisiko joku auttaa:

JOS kerran kyseessä on PIENI konsulttitalo, miten tuo Metosin hankkii maksavia asiakkaita ?

Kun ikävä kyllä monet asiakkaat välttämättä haluavat tilata alan suurilta toimijoilta, joten pienemmiltä toimijoilta on näin jo etukäteen pelattu ulos mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuun.

Usein tämä toteutetaan käytännössä siten, että primäärinen asiakasyritys (eli se, joka sen tietojärjestelmäratkaisun tai sovelluksen oikeasti käyttöönsä tarvitsee) ei edes julkaise aikeitaan hankkia uusi tietojärjestelmäratkaisu, ennen kuin vasta sitten, kun sopimus sen hankkimisesta on jo allekirjoitettu. Näin toimi esimerkiksi LähiTapiola.

Eli LähiTapiola ilmeisesti pyysi tarjousta yhdeltä tai useammalta alan suurelta toimijalta, ja vasta, kun neuvottelut yhden sellaisen kanssa olivat edenneet sopimuksen allekirjoittamiseen, vasta sitten LähiTapiola kertoi asiasta web -sivullaan.

Näin LähiTapiola siis käytännössä esti alan pienempiä toimijoita osallistumasta tarjouskilpailuun, kun mitään avointa tarjouskilpailua ei missään vaiheessa ollut.

Eli te jotka tiedätte:

Koska tuo LähiTapiolan toimintamalli taitaa olla valitettavan yleinen, miten nuo pienemmät toimijat (kuten Metosin) yleensä voivat saada yhtään maksavaa asiakasta ?

8

765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On myös paljon pieniä asiakkaita, joilla ei ole yhtä kusipäistä toimintamallia.

      Toinen juttu on tietysti kova myyntityö. Pitää vain myydä, näkyä, jne., tehdä jotakin, millä pääsee esille, saa referenssejä ja luotua luottamusta.

      Tietty voi olla helpompaa, kun valikoi tietyn osa-alueen ja tietyt asiakkaat, joille myymiseen keskittyy aluksi, sen sijaan, että yrittää tarjota kaikkea kaikille.

      Tämän päivän globaalissa markkinassa, voi olla kannattavaa tehdä hyvinkin niche juttua, kun maailmanlaajuisesti on kuitenkin paljon potentiaalisia asiakkaita.

      • Anonyymi

        Metosin!

        "Teemme käsityöratkaisuja ja -työkaluja tehdäksemme niistä tyylikkäitä, hyödyllisiä ja tehokkaita. Tietyille projekteille räätälöidyistä ohjelmistoista uusiin avoimen lähdekoodin työkaluihin varmistamme, että tekemämme on myös muiden ihmisten helppo käyttää. Ja meillä on ilo todeta, että vaikka Metosin sijaitsee Suomessa, työkalujamme käyttävät ohjelmoijat, asiakkaat ja yritykset ympäri maailmaa."

        Yhä useampi valviintunut asiakas haluaa avoita koodia!
        Jota on helppo jakossa uusiataa ettei kaikki mene aina uusiksi!


    • Anonyymi

      Ensin pitää osata! se on se pointti! Portfolijo kertoo kyllä, ja asiakkaitta tulee jos koodi on pro. Hyvistä koodaajista on pulaa!

      Nykyään ongelma on se että data kasvaa ja silloin asiat hankaloituu,

      Nyt olisi kysyntää mm Oodo koodajille jotka optimoi Oodon yrityksen tarpeisiin ja rahaa on tarjolla huolella. jos vertaa mm NAV kustannuksiin!

      • Anonyymi

        ERP järjetelmien optimoinnissa liikuu valtavasti rahaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ERP järjetelmien optimoinnissa liikuu valtavasti rahaa!

        Ihan yhden henkilön ohjelmoitifirma ei ole optimaalinen. Mutta jo kolmen alkaa tuotaan vakautta! jolla saa asiakkaita.

        Nykyään on paljon kysyntaa avoimen lähdekoodin alalla.

        MS Dynamic NAV ja SAP on julmetun kalliita pelkästään lisesensiltään saati modifioinniltaan. Oodo osaajista on huutava pula ja asiakkaita vaihka kuinka paljon!

        Oodo on mm verkkokauppa.com menestyksen salaisuu alentaa kustannuksia.
        Ja tulee jatkossa olemaan monen yrityksen valinta ja he ovat valmiita maksamaan Oodo järjetelmän ylösajosta ja muutoksista joilla ERP-järjetelmä sovitetaan yrityksen omiin tarpeisiin!


    • Anonyymi

      Ison talon ITC-johta ei uskalla ottaa riskejä, vaan maksaa mielumin suljetusta koodista.
      Koska ei rahat häneltä pois ole! Vaan hänelle on tärkeetä että projekti menee maaliin suunitellusti!

      Pienet ja keskisuuret yritykset on nykyään niitä jotka haluaa avoita vapaata koodia ja säästää sillä satojatuhansia! Samalla työllistän pienepiä kooditaloja.

    • Anonyymi

      Ei ne ongelmat mitä pitää ratkoa välttämättä sen monimutkaisempia ole ratkoa tehtiin ratkonta isossa tai pienessä talossa: Isossa talossa saattaa ratkontaan - hinnottelun mukaan - allokoitua 1-3 hengen tiimi joka tekee esim. 1-2pv/vko hommia projektiin. Joskus on tehty niinkin, että myyty ison firman kautta projekti pikkufirmalle, kun oma miehitys ei ole ehtinyt sitä tekemään. Itse asiassa aika useinkin on näin. Alihankkijana ei tietystikään voi ylittää budjettia, mutta budjetin alituksista seurannee jatkossa lisää töitä - hullu tietysti alittaa kovin paljoa!

      • Anonyymi

        " Joskus on tehty niinkin, että myyty ison firman kautta projekti pikkufirmalle, kun oma miehitys ei ole ehtinyt sitä tekemään. Itse asiassa aika useinkin on näin. Alihankkijana..."

        Tuohan on juuri se kuvio, mitä haluan ehdottomasti välttää!

        esim. tuossa LähiTapiola -tapauksessa:

        Jos LähiTapiola esim. teki Reaktorin kanssa sopimuksen, sitten Reaktorin johtajat huomaavat, ettei talon omilla koodareilla olekaan aikaa toteuttaa, ja etsivät alihankkijaa, MUTTA

        tuossa tapauksessa Reaktorin pääarkkitehti on jo lyönyt lukkoon päätöksen, millä työvälineillä tehdään (vaikka LähiTapiolaa kiinnostaa vain se, että lopputulos on toimiva, ei heitä kiinnosta ollenkaan se, millä työvälineillä tehdään).

        Eli Reaktori tässä pakottaa alihankkijansa tietyn työvälineen käyttöön, ja se on jopa vielä suurempi paha kuin se, että Reaktori ottaa leijonanosan rahasta, ja alihankkijalle jää hyvin pieni osuus asiakkaan (tässä LähiTapiola) maksamasta rahasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe