Käykö teillä vieraita kyläilemässä?

Anonyymi

Mites teillä muilla sosiaalisesti yksinäisillä, siis sellaisilla, joilla on määrällisesti vähän ihmisiä elämässä, käykö teidän kotona vieraita? Käykö useinkin?

Asun yksin ja menee vuosiakin välillä, ettei kotonani käy kukaan. Sukulaisia saattaa käydä muutaman vuoden välein. Nyt ilmeisesti naapurit huomioineet tämän asian, ja olen saanut siitä kommentointia heiltä. Joo, asun kunnon kyylämummojen ympäröimänä. Jostain syystä hävettää... Olin ajatellut, ettei kukaan isossa kaupungissa kiinnitä tämmöisiin asioihin huomiota. Että saisi ihan rauhassa elää erakkona. Toisaalta vaikka nyt tämä yksinäisyys hävettääkin, en ehkä edes haluaisi kauheasti kutsua kavereita yms kotiini, jos niitä olisi, kun voihan niitä ihmisiä nähdä taas julkisissa paikoissa kuten kahviloissa.

22

794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei käy. Toisaalta nykyisin koronan vuoksi ei pitäisi käydä muillakaan ihmisillä. Kuulen nykyisin vähintään päivittäin, miten harmittaa, kun ei voi koronan vuoksi missään käydä tai mitään tehdä. Osa valittaa usein, kun ei ole yli vuoteen päässyt harjoittamaan ammattiaan. Ehkä ne ihmiset ymmärtää, miltä mielenterveyskuntoutujista tuntuu, kun heistä monikaan ei ole pystyneet harjoittamaan ammattiaan yli 10 vuoteen. Kun siihen yhdistää sen, että lääkärille ei pääse ja kela ei maksa tukia vuosiin ja sosiaalitoimisto ei auta, niin tietää, millaista mielenterveyskuntoutujien elämä on ollut ja tulee olemaan jatkossa vuosia eteenpäin. Tietenkään säästöjäkään ei ole, koska ei ole koskaan päässyt työelämään niitä kerryttämään. Päivittäin seuraa uutisointia ja toivoo, että politikot tekisi jotain asian eteen ja aina joutuu pettymään. Ei meitä kroonikkoja kukaan muista, eikä välitä, että meidän elämä olisi jollain tavalla edes elämisen arvoista ja mahdollisuus osallistua työelämään edes osapäiväisesti olisi mahdollista. Ei, meillä korona jatkuu koko loppuelämän. Ei voi muuta kuin toivoa, että se elämä olisi lyhyt.

      Mun elämä ei ole muuttunut mihinkään koronan myötä, kun ei ollut varaa tai ei uskaltanut pelkojen vuoksi aiemminkaan tehdä mitään. Nyt muiden elämä muistuttaa mielenterveyskuntoutujan elämää ja se on ollut helpompaa mulle. Voi siis sanoa, että korona on helpottanut mun mielenterveysongelmia, koska tuntuu, että vihdoin olen ongelmineni osa yhteisöä.

      • Anonyymi

        "Ei meitä kroonikkoja kukaan muista, eikä välitä, että meidän elämä olisi jollain tavalla edes elämisen arvoista"

        Suomessa mielen sairauksien hoidossa on aika järkyttävä piirre: mitä vakavammin ja pitkäkestoisemmin olet sairas, sitä todennäköisemmin jäät hoidotta. Jos mihin tahansa muuhun sairauteen, vaikka syöpiin, suhtauduttaisiin samalla tavalla, Suomi olisi varmasti saanut kimppuunsa EU:n ja YK:n ihmisoikeuksien yms rikkomisesta. Psykiatrisia potilaita voidaan kohdella näin, siis jättää hoidotta, ja hoitaa vain ne joista varmasti saadaan vielä työvoimaa, koska he eivät jaksa nousta barrikadeille.


      • Anonyymi

        Ei koronaa tarvitse pelätä, jos olet itse perusterve.


    • Anonyymi

      Äiti käy noin kerran parissa kuukaudessa räpättämässä siitä miten siivotonta asunnossani on. Muutoin ei käy kukaan.

      • Anonyymi

        Ihan sama kun mun ex vaimo. En tosin enää päästä sitä ees sisään kun en jaksa kuunnella. Kyllä se oikeessa on voisin siivota enemmän mutta kun en jaksa. Viimeksikin käydessään siivos mun vessan samantien kun ovesta pääsi sisään. Ihan pyutämättä tai lupaa kysymättä. Mutta en mä voi antaa sen siivota mun vessoja. Kumpa jaksais ees yhen kerran siivota sen...siitä se lähtis...ehkä.


    • Anonyymi

      Olen ihan tyytyväinen että saan olla omassa rauhassa ettei minulla käy vieraita kuin erittäin harvoin ja silloinkin vain silloin kun erityisesti pyydän käymään. Ei tarvitse pitää joka nurkkaa koko ajan tip-top kunnossa, eikä tarvitse hankkia koko ajan erilaisia herkkuja tarjottavaksi vieraille.

      Naapureita tervehdin kun tapaa ulkona ja jonkun lauseenkin voi vaihtaa, mutta kukaan ei ole kiinnostunut siitä käykö inulla vieraita vai ei. Naapurit taitavat olla jopa tyytyväisiä kun elelen hiljaisesti enkä häiritse naapureita bileillä tms.

    • Anonyymi

      En tykkää yllätysvieraista, jos joku on tulossa niin pitää soittaa ensin ja sopia käykö mulle. Sen verran erakoks oon tullut.

      • Anonyymi

        Asuintalossamme on ulko-ovi aina lukossa ja ovipuhelimella pitää pyytää avaamaan. Jos joku soittaa summeria ilman että en ole sopinut vierailusta, en avaa ulko-ovea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuintalossamme on ulko-ovi aina lukossa ja ovipuhelimella pitää pyytää avaamaan. Jos joku soittaa summeria ilman että en ole sopinut vierailusta, en avaa ulko-ovea.

        Mulla ollut tää käytössä jo vuosikausia. Olenkoko ajan paniikissa, kun pelkään, et mua tullaan ”hakemaan”. En edes tiedä minne.


    • Anonyymi

      Minulla ei vieraita ole käynyt vuosiin. En kyllä ole ketään pyytänytkään. Paitsi lapsia muttei ne käy eikä ne ole vieraita.

      Tänään joku tosin soitti päivällä ovikelloa mutta kun en ketään odota niin en avannut. Oli kuitenkin joku naapyrin kyyläakka taas valittamassa jotain kovaan ääneen.

      • Anonyymi

        Minä kysyn, kuka soittaa, jos ei ole tiedossa tulijoita. Jos ei tuttu, niin en avaa. Yöllisiin soittoihin en reagoi ollenkaan.
        Niin, ja viimeksi minulla kävi vieras pari vuotta sitten kun 420 km:n päästä hain. Lähtönsä jälkeen huomasin pari harvinaista kirjaa kadonneeksi. En haluaisi uskoa tätä vierasta varkaaksi, varsinkaan kun hän ei lue, mutta ei niitä kirjoja vain ole missään enää.
        Siskolikka käväisi myös pari vuotta sitten tuosta 3 km:n päästä. Ja Heikki parin kilometrin päästä 3 v sitten. Nyt on siis ollut hiljaisempaa...
        Itse en ole käynyt missään muualla kuin autotallissaromuja ropaamassa. Ei ole niitä kyläpaikkoja minulla.


    • Anonyymi

      Ei onneksi käy.

    • Anonyymi

      Ei ole mitään hävettävää. Mummot ovat vain uteliaita syystä,mutta ei pahalla. He haluavat vain kylä ja kahvi paikaan!

    • Anonyymi

      Oikea perusta ei kavereita tutavia ystäviä kotiin! Jokainen osaa koti yksinkin olla. Heitä voi tavata kahvilta ja ulkoilun merkissä. Saat riesan jos kotiisi otat.Et saa kusua heidän kotinsa. Hakevat vain kylä paikaa silloin kuin ei muuta tekemistä.

    • Anonyymi

      Minun luona ei käy vieraita ollenkaan. Olen vain tyytyväinen. Kaikki eivät ole niin sosiaalisia. Siitä saa kuulla välillä toisilta ihmisiltä. Sitä pidetään pahana asiana. Miksi? En tiedä.

    • Anonyymi

      Minun luonani käy vieraita vain ja ainoastaan, kun kutsun ystävän tai sukulaisen kylään. Itsekin käyn kylässä vain kutsuttuna. Kutsuja tulee tai lähtee ehkä yksi kuukaudessa. Silti elämäni on täysipainoista, tekemistä riittää.

      En ole tietoinen, että harvoista vierailuista olisi minua tai ketään muutakaan koskaan moitittu. Outo ajatuskin.

    • Anonyymi

      Ei käy ja hyvä niin. Ennen muinoin käytiin kylässä ja vieraita tuli useasti mutta tänäpäivänä on eri meininki. Nautin kun saan olla kotona rauhassa eikä tarvi pyydellä tai lähteä mihinkään.

    • Anonyymi

      Eipä ole kukaan mun miesystävistä lähettänyt mitään ihanaa viestiä... odotan mut ei mitään... jätänpä itsekin heidät roikkumaan enkä kontaktoi.. paitsi ehkä yhdelle jos hän laittaa mitään...

      • Anonyymi

        Sullepa viestin heittäisin, vaan en tiedä osoitettasi. Toisenkin, jos alkaa kiinnostamaan!


    • Anonyymi

      Aika ajoin käyp. Nokisutari viime viikolla. Kaveri jolta vippasin satosen, tulee ylihuomenna.
      Kokovartalohierontaa suorittava hieroja Hilda lupasi tulla viimeistään perjantaina.
      Kun niin juilii ja kolottelee "ristiselkää". Hildalla on 20v kokemus hieromusalalta.

    • Anonyymi

      Mulla käy mun jakautunut persoonani 😂😂😂

      Meillä on aina henkevät ja syvälliset keskustelut käynnissä 😛😛😛😛

    • Anonyymi

      Kyllä kävis mutta kun ne yleensä tulevat kaljakssien kanssa niin en halua pitää mitään baaria kotonani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      598
      4362
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      148
      3144
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      167
      2432
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2265
    6. 242
      1784
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe