Hyvä ja halpa asunto on elämisen ehto ja tulevaisuuden kehto

Anonyymi

Suomen väkiluku vähenee. Asiantuntijoiden mukaan miinusmerkkinen väkiluku nousee hieman vain maahanmuuton ansiosta. Huoltosuhde heikkenee suomalaisten eläköityessä kovaa vauhtia.

Miksi suomalaiset eivät halua lapsia parantuneista lapsiperheiden eduista huolimatta?
Asuntopolitiikka on varmasti yksi syy. Asuntopolitiikka on perhepolitiikan tärkeä osa, johon ei kiinnitetä huomiota. Päättäjillä on nähtävästi itsellään isot omat tai työsuhdeasunnot.

Pienet, muutaman neliön asunnot eivät houkuta lapsia hankkimaan. Miksi niitä "kopperoita" rakennetaan, vaikka Suomessa on tilaa. Onko kaavoitus epäonnistunutta, eikä kaavoitetaan riittävästi uusia tilavia perheasuntoja valtion tuella. Hitas-asuntotuotanto on epäonnistunutta asuntotuotantoa, kun Hitas-asuntojen vuokralaiset maksavat sijoittamansa pääoman lisäksi rakennuskustannukset isoissa vuokrissa, jopa suuremmissa kuin vapailla vuokramarkkinoilla.

Esimerkkejä Helsingin vuokra-asunnoista:
- Etelä-Haaga 26 m2, 770 €/kk
- Töölö, 18 m2, 648 €/kk
- Etelä-Haaga, 88,5 m2, 1.945 €/kk

Omistusasuntojen hinnat ovat nousseet koko ajan
- Vallila, Hki, 19 m2, 179.000 €
- Etelä-Haaga, Hki, 32 m2, 225.000€

Esim. yliopistokaupunkien asuntojen ja vuokrien hinnat ovat korkeat ja asuntopula nostaa hintoja, kun asuntosijoittajat tekevät siellä parhaan tilin.

Saadakseen noin 20 neliön osakeasunnon Helsingin Kalliosta (hissittömästä talosta) on säästettävä ja maksettava velkaa noin 20 vuotta 10.000 euroa vuodessa. Asuntovelkaiset, joilla saattaa olla myös opintolainoja, eivät yleensä lapsia halua hankkia. Asunnottamat nuoret eivät koskaan.

Työllisyys ja varma toimeentulo ovat monilla perheen perustamisen ehtona . Luottamus tulevaisuuteen ja mahdollisuus turvata lapsille parempi elämä ei ole itsestään selvyys pätkätöiden ja erilaisten sanktioiden sekä kikysopimusten aikana ja epävarmuuden aikana.

Asumistuki ei pienituloisten lapsiperheiden asunto-ongelmia ratkaise. Köyhyys ja asunnottomuus siirtyvät sukupolvelta seuraavalle. Varakkaat asuntosijoittajat voivat sen sijaan asumistukien ansiosta korottaa vuokria ja asumistukien valuu asuntosijoittajille.

6

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Petteri Orpo tuo työvoimaa Suomeen ulkomailta ja asuttaa ne Punavuoreen , niillä on niin suuret palkat.
   Kallioon saa jäädä kotimaan viherhipit.

  • Anonyymi

   Japanilaiset pärjäävät vanhenevan väestönsä kanssa, vaikka pakolaisia ei monta kymmentä vuodessa oteta. Maahanmuuttolinja on tosi tiukka, siipeilijöitä ei kaivata.

  • Anonyymi

   Meillä on maaseutu täynnä halpoja asuntoja. kerrostalojakin myydään eurolla.

   Ei asuminen ole kallista, jos ei ole pakko asua maailman kallimpiin kuuluvan pääkaupungin keskustassa. Ei köyhällä ole varaa asua Lontoossakaan eikä Pariisissa, miksi sitten Helsingissä.

   • Anonyymi

    Kaikki eivät saa maataloustukea , millä maalla eletään , jonkun on tehtävä tuottavaa työtä millä maataloustuki maksetaan.
    Tuottavaa työtä on huonosti maaseudulla tarjolla , ilman tukea verovaroista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki eivät saa maataloustukea , millä maalla eletään , jonkun on tehtävä tuottavaa työtä millä maataloustuki maksetaan.
    Tuottavaa työtä on huonosti maaseudulla tarjolla , ilman tukea verovaroista.

    Sitä varten on Korso.


   • Anonyymi

    Maaseudulla ei työpaikkoja. Asunnon lisäksi tarvitaan ruokaa, lääkkeitä, terveydenhuoltoa, lasten koulunkäyntimahdollisuutta... Harrastusmahdollisuuksia jne.
    Maaseudulta pientilojen väki muutti kaupunkeihin teollistumisen myötä.

    Kun maataloustukia saivat vain isot maatalous- yritykset ja tuottajat ja kun pientilalliset jäivät ilman maataloustukia, niin pakko oli muuttaa ruuan ja työn perässä. Maksettiinhan sitä tukea pientilallisellekin, kun pani peltonsa pakettiin. Ja jäi työttämäksi.

    Maaseutujen autioituminen on epäonnistuneen tukipolitiikan johdosta jatkunut näihin päiviin ja jatkuu yhä. Niinpä maaseudulla asunnot ovat tyhjillään ja halpoja. Kaupunkeihin rakennetaan muutaman neliön asuntoja, joita mainostetaan jopa perheasunnoiksi, ja vuokrat ovat korkeat.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   621
   9982
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   4866
  3. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   3249
  4. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3151
  5. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   299
   3075
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1273
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   354
   975
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   286
   834
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   770
  Aihe