Koiranomistajat pitäkää ne koirat kiinni

Anonyymi

Täällä virroilla näkyy aika usein irtokoiria. Etenkin saksanpaimenen näköinen koira on tullut useita kertoja vastaan ilman remmiä tai omistajaa. Kopioin tähän alle facessa vastaan tulleen postauksen: Rakkaat KOIRANOMISTAJAT!!!

Niin kovasti toivoin, ettei tälläistä tarvitsisi edes postata, mutta näköjään tarvitsee, niin hukassa on koiranulkoilutussäännöt ja laki surullisen monella.
Juuri palasin lenkiltä omien koirieni kanssa ja jälleen kerran lenkin aikana oli todella ikävä kohtaaminen, joita en halua enää ikinä tapahtuvan.

Ensin edelläni metsässä meni mies kahden BC kanssa, nämä selvästi olivat välittömästi kytkettävissä, joskaan en usko maanomistajan lupaa olleen irrallapitoon näilläkään.

Hetki tästä vastaan tulee naisihminen tollerin kanssa, tolleri irti, ei pantaa ei valjaita, ei myöskään tottelevaisuutta ja niin koira säntäsi minun koirieni luokse. Omat koirani ovat todella sosiaalisia yksilöitä, mutta näiden kohtaamisten jäljiltä ovat alkaneet reagoida negatiivisesti irrallaan luokse juokseviin koiriin ja nytkin yksi koiristani varoitti irtokoiraa. Loppuviimein nainen sai lassottua koiransa kiinni eikä isompaa konfliktia päässyt onneksi tapahtumaan.

Jokainen tälläinen tapahtuma on liikaa. Jokainen.

Siinä hihnassa voi olla koira, joka kärsii suunnattomasta pelosta muita koiria kohtaan, on ehkä alkanut siedättymään ja yksi kohtaaminen vesittää kaiken jo aikaan saadun hyvän.

Siinä hihnassa voi olla toisille koirille ja ihmisillekin agressiivinen koira joka käy häikäilemättä kiinni irtokoiraan ja jälki on kurjaa ja täysin irtokoiran omistajan vastuulla.

Siinä polulla tai tiellä voi tulla vastaan ihminen, joka pelkää kuollakseen koiria.

Siellä polulla voi tulla vastaan hevonen. Ehkä nuori hevonen ensimmäistä kertaa maastossa tai muuten vain reaktiivinen joka pillastuu jalkoihin sinkoavasta irtokoirasta kenties kohtalokkain seurauksin. Tällä alueella maastoja käyttää kuuden tallin hevoset!!

Siellä polulla voi tulla vastaan maastopyöräilijä tai moottoriajoneuvolla ajaja ja irtokoira renkaan edessä on ikävä juttu.

Siellä polulla voi vastaan tulla myös se metsästyskoira joka suorittaa työtään eikä välttämättä ole kovin sosiaalinen irtokoirille.

Siinä hihnan päässä voi olla työkoira tai avustajakoira, jolle irtokoiran kohtaaminen on ikävä juttu koulutuksen osalta. Myös omista koiristani kaksi on työkoiria, joiden haluan pysyvän sosiaalisina niin ihmisille kuin eläimille ja valitettavasti nämä kohtaamiset eivät sitä asiaa helpota.

Meillä Suomessa on myös metsästyslaki jota selvästi moni tulkitsee väärin. Maanomistajan luvalla on oikeus pitää koiraa irrallaan, mikäli koira on välittömästi kytkettävissä ja metsästyskoiralla on oikeus suorittaa tehtäväänsä alueilla, jotka annettu metsästyskäyttöön.

Jokamiehenoikeuksilla EI ole oikeuttaa pitää koiraa irrallaan missään.

Meillä Lappeenrannassa on paljon koirapuistoja joissa koiraa voi juoksuttaa irrallaan. Meiltä löytyy myös kaksi koirapuistoa, jotka voi varata vain yksityiseen käyttöön. Vaihtoehtoja on.

Alue, jolla nyt konflikti taas tapahtui liikkuu todella paljon lenkkeilijöitä, maastopyöräilijöitä, polkujuoksijoita, marjastajia, sienestäjiä, metsästäjiä sekä villieläimiä ketuista ja kauriista karhuihin. Ei ollenkaan oikea paikka pitää koiraa irrallaan.

Myös asiakkaani käyvät monesti lenkkeilemässä käyntinsä yhteydessä ja näissäkin löytyy useita koiria, jotka pelkäävät toisia koiria tai eivät muuten vain ole sosiaalisia. Valitettavan usein myös merkityillä vaellusreiteillä ja laavuilla törmää irtokoiriin, joilla korvat on jäänyt kotiin.

Vaikka nyt puolustuksena kuulinkin että 'kaikki täällä pitää välillä koiria irti', ei täällä ole yhdelläkään (poislukien metsästyskoirat) koiralla oikeutta juosta vapaana. Eikä muuallakaan ilman siihen tarvittavia oikeuksia.

Joten voisimmeko jokainen koiranomistaja ja ulkoiluttaja yrittää osaltamme pitää alueemme koiramyönteisenä pitämällä koirat hihnassa ja ohitukset ja kohtaamiset toimivina?! Jos koirasi ei mielestäsi saa hihnassa tarpeeksi liikuntaa, nopeuta vauhtia tai pidennä lenkkiä, hanki liina, jotta koira saa turvallisesti lisää liikkuma-alaa, älä laske koiraa irti.

Kiitos jokaiselle, jolla homma on hallussa! <3

8

831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kesäisin pari koiraa aina vapaana laivarannassa... Erään mökkiläisen toimesta.

      • Anonyymi

        Sama pistetty merkille. Mökkiläinen huikkaa koiransa olevan "ihan kiltti". Ehkä mut mun koirat kyllä tekee ja sen vuoksi toivonkin että yhteenkään irtokoiraan ei lenkeillä törmättäisi.


    • Anonyymi

      Niin ja meillä virroilla on valmistunut iso koirapuisto jossa voi juoksuttaa koiria irrallaan. Koirapuiston sääntöihin on hyvä tutustua ennen kuin päästää koiraa puistoon. Osoite on Killinkoskentie 23 eli ihan VIPStoren vieressä. :)

    • Anonyymi

      Kannattaa tappaa koira jos pito on vaikeeta. Niin sen narunjatkona olevan ja vapaana kulkevan sillä siitä pääsee ja saa lämpimät rukkaset. Vuh vuh,oikeen koirapuisto.

    • Anonyymi

      Koira on muuten hyvää vartaassa, kaveri on joskus vietnamissa syönyt.
      Lenkkikaverinakin kiva,miksiköhän näiden koira tietäjien koirat on aina päästään sairaita. Normi koira on paras.🐕

    • Anonyymi

      Koiran pito on ihan simppeliä kun muistaa et se on koira.

    • Anonyymi

      Samaan törmännyt koiratuntijoiden koirat varmaan pilalle lyötyjä.
      Se on eläin eikä omistajan jatke.

    • Anonyymi

      Koiranpaska verolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe