Elämä 146 jatkuu lokakuussa

Aloitan nyt uuden Elämän, jo 146. lokakuisena sunnuntaina vuonna 2021. Jatketaan siitä mihin kesän sadon jälkeen jäimme.

150

1573

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämä tuli nyt tänne ajanvietteen puolelle, ei aloitteleviin. No, emme me enää aloittelevia ole olleet aikoihin kun jo kohta 10 vuotta olemme täällä kirjoitelleet.

      Katsoin illalla tv:stä sen elämäni biisi ja mikään ei kyllä niistä tehnyt minuun vaikutusta. Leonard Goheninkin kuuluisaksi tekemä meni latteaksi Arja Saijonmaan esittämänä.

      • Ei se mitään, ajanvietteeksihän me (melkein) kaikki täällä kirjoittelemmekin - jollakin voi kyllä olla toinenkin missio.;) Pitää vissiin nyt vähän nostaa profiilia. Aloittelijoiden sijaan olemmehan nyt vähintään jo puolikonkareita🤣

        Minäkin katsoin eilen tuon musiikkiohjelman. Ja todellakin Cohenia pahoinpideltiin. En ole koskaan Saijonmaasta tykännytkään, mutta nyt hän teki po. kappaleelle karhunpalveluksen. No, makuasiahan se tietysti on. AS painii minun musiikkimaailmassani samassa sarjassa kuin Agit Prop, jonka yksi jäsen oli koulukaverini ja teinikunnassakin toimimme yhdessä. Ja aina kun koulussamme oli joku tapahtuma, niin AP kävi siellä huutamassa. Ei sentään joulu- tai itsenäisyyspäiväjuhlassa.

        Whookin totesi jo tuolla edellisessä, että sattuma on korjannut satoa samaan aikaan niin Ceen kuin meidänkin huushollissamme. Ja molemmet miehet nyt kaatuneet seisovilta jaloiltaan. Siippakin oli vielä reilu viikko sitten pojan kanssa tekemässä heille autotalliin työpöytää, ja kotona teki pihahommia ja roudasi pojan puuvajasta halkoja meille saunan lämmitystä varten. Mutta elämää se tämäkin on, ja otettava on, mitä kulloinkin annetaan.

        Nyt taas auton nokka kohti naapurikaupungin sairaalamiljöötä.

        Rauhaisaa pyhäiltaa!
        Ps saas nähdä säilyykö kirjautuminen. Edellisen viestin aikana kerkisi hävitä, mutta puhuin puhelimessa kirjoituksen välissä aika pitkään. Josko sitten siitä systeemi suivaantui ja teki amummun hävitystempun.


    • Anonyymi

      Hyvin se kommentointi ajanviete otsikon allakin tulee käymään
      Mitä tulee mahdolliseen U trakemian tarpeeseen tai miten pleurapunkrioiden tuntemattomia syitä hoidetaan niin minulla on suoraa verrannaiskokemusta ja tietoa jo vuodesta 2004 lähtien.
      En ole kaikesta vaan kirjoittanut kun tämä yleisö erittäin herkästi käyttää jokaisen sairauttakin ad hominen hyökkäyksiin tai edes jonkinlaiseen vyön alle lyömiseen jos muuten argumentit ovat vähissä.
      Jos U tulee tarvitsemaan apua trakeostomian ja puhumisen kanssa selviämisessä niin tulen kyllä kysyttäessä kertomaan miten sitä tilaa saadaan hoidettua ja miten sen jälkiseurauksia hoidetaan.
      Voin jopa kertoa, että Peg letkussa ei ole mitään rasvoittumisongelmaa laisinkaan vaan sen ongelmat ovat ihan muut jos ovat tullakseen.
      Luonnollisesti jos ihmisen nielua ja kielen juurta leikellään niin paljon ja siihen joudutaan tekemään kudossiirtoja muualta niin että nielun refleksit eivät kunnolla toimi eikä esimerkiksi läskinkappaleita pysty kokonaisina nielemään niin haitat ovat lähinnä siinä että ravinnon pääosa muuttuu sellaiseksi missä maku ei enää ole missään roolissa mutta koostumus on taatusti lääketieteellisesti täydellinen ja ainoa ongelma jos sitä ongelmaksi voi sanoa on ruokahalun puute ja painon rankkakin putoaminen.
      Mutta tulen apuun vain verrokkiapuna jos sitä rehellisesti kysytään eikä yrityksenä etsiä uusia ammuksia millä voi nimitellä ja halveerata.

    • Noh nih, nyt kun ei olla enää aloittelijoita, se ikäänkuin velvoittaa kirjoittelemaan piirun verran harkitumpia juttuja mitä tuolla aloittelevien hiekkalaatikolla..no jaa, taitaa olla turha toivo.

      • Katsoin ekan kerran, mitä ajanviete-osasto pitää sisällään, niin ensimmäisenä on aloittelijat, sen jälkeen 27 muuta otsikkoa, jotka sisältävät kaikkea mahdollista, kuten elämäni käännekohta, rakas päiväkirja, rippituoli, huuhaa, vitsit, mutta siellä ei ole politiikkaa eikä yhteiskuntaa jne.

        Joten kyllä meidän ruokajutut, perheasiat ja terveys- ym asiat tänne mahtuvat muiden ohella. Nuo 28 alaotsikkoa sisälsivät vielä lisää niiden alaotsikoita, joten asiainkirjoa riittää.


      • Anonyymi

        Ja sinä sinne politiikkaan. Aloittelijathan ovat olleet koko ajan ajanvietteen yksi alaotsikko, aakkosissa ekana. Eli ajanvietteessä oltu jo kohta 10 v. Sinäkin osasit aikoinaan puhua muustakin kuin vajakeista jne.

        Cee


    • Jahas, nyt sitten ollaankin oikke hupi eli ajanvietepalstalla ja ali jo tiedottikin, että kirurgisia hoito-ohjeita tulee jos kysytään - vai oliko ne imeytys vai rasvaimuohjeita läheisille, läheisten omaisille ja kaikille niille elämäläisten sukulaisillekin, sillä ajanvietettähän se. Odotettavissa on myös koivuni ja sen pihakuuseni hoito-ohjeita ja aivan varmaan jokin työstöesitys. Ja mikä tärkeintä, ei sitten pilkata, koska alikaan ei pilkkaa, hihhih. Aivan eri asia kuin aloittelevien kirjoittajien, mikä sinänsä ei toki tarkoittanut varmaankaan esikoululaisten tekstausopetteluja.

      Who on ihan oikeassa - ei ole paluuta mihinkään piirun verran harkittuun - en ainakaan minä "harkitse" elämäläis yhteisöllisesti, jotta nyt ei vaan kukaan ottaisi nenuseensa ja kaikilla ei oliskaan pusipusi kivaa. Ja siksi esipuheeni jälkeen jatkankin HS luontoaiheella, tosin vain lainauksin ja ensimmäisen kappaleen lainaan uudestaan

      "”MEILLÄ on nolla vuotta aikaa estää vaarallinen ilmastonmuutos, koska se on jo täällä”" sanoi yhdysvaltalainen ilmastotutkija Michael E. Mann CNN:lle"

      Joka jälkeen tekee HS esseisti "oivan" päätelmän, mikä kuvaa kyllä itselleni koko totuuden

      "Voimme vain sopeutua maailmaan, jonka olemme luoneet"

      "Yhdessä kirjan teksteistä Rich raportoi Kalifornian Porter Ranchin valtavasta maakaasuvuodosta syksyllä 2015. Se oli Yhdysvaltojen historian suurin metaanivuoto."

      "Vuoto oli hälyttävä esimerkki siitä, miten ilmasto lämpenee ikään kuin vahingossa."

      Eli toistan. Ei muuta mahdollisuutta kuin sopeutua ja ilmastonmuutos lämpenee siis vanhingossa. Tässä HS:n anti kokonaisuudessaan. Pitkiä jaarituksia voi ns. esseisti tehdä yhä edelleen, mutta tuohan menee vain taulapäihin

    • syksyn lehti maahan ehti. Puosu

      • Kyllä ne maahan pian ehtivät. Kovasti ovat kellastuneet, mutta vielä puissamme suurin osa on pysynyt. Nurmikkomme ovat vielä aivan vihreinä ja tuuheina. Tuuli on melkoinen, joten varina puista kiihtyy. Meillä paistaa nyt jopa aurinkokin.


    • Puosu ei varmaan tiedäkkään että täällä saitilla oli taannoin muutamia runoketjuja, joissa kirjoiteltiin
      näitä sekalaisia juttuja runomitassa. Miekiin olin mukana "salanimellä". Toki mukana oli monia muitakin tämän palstan kirjoittajia. Kuka milläkin nimellä.

      Esim "runoraati" -nimellä niitä juttuja keskuteluhausta yhä löytyy, jos joku haluaa muistella menneitä. Vuodelta 2013 siis suunnilleen. Osattiin silloinkin kettuilla oikein runomitassa, ynnä jutustella mukaviakin..

      • Sinäpä sen sanoit. Ihastuin silloin sinun kirjoituksiisi Riimi-Raimo tai jotain sinne päin. Vasta paljon myöhemmin paljastit, että se olit sinä. Riitaakin siellä riitti vaikka kuinka. Mukavaa sopuakin suurimmaksi osaksi.


      • Calvados kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit. Ihastuin silloin sinun kirjoituksiisi Riimi-Raimo tai jotain sinne päin. Vasta paljon myöhemmin paljastit, että se olit sinä. Riitaakin siellä riitti vaikka kuinka. Mukavaa sopuakin suurimmaksi osaksi.

        Nyt on muuten Raimon nimipäivät. Onnittelut kaikille Raimoille. Huomasin sen jo aamun Hesarista ja tuli mieleeni ensimmäinen ns poikaystäväni joka oli Raimo. Tutustuin häneen melkein heti Malmille muutettuani. Olimme enemmän ja vähemmän yhdessä 3 vuoden ajan ennen kuin aloin olla enemmän U:n kanssa. Raimo oli minua 3 v vanhempi ja esim sen ajan kun hän oli intissä, en ollut hänen kanssaan. R jäi kokonaan pois minun maailmastani mutta sitten paljon myöhemmin sattui että appeni joutui sairaalaan noin 82 vuotiaana ja hänen viereisessä petissään oli ollut Raimo. Kerrankin kun menin U:n kanssa appea katsomaan niin yksi mies käytävällä ilahtui selvästi tulostamme ja näytti, että yrittää nousta ylös tuolistaan, mutta minä vain nyökkäsin tervehdyksen hänelle ja menimme apen huoneeseen. Ainakin pari kertaa kävi näin, etten tunnistanut häntä, vaikka hän tunnisti meidät.

        Sitten uudenvuoden jälkeen appi kertoi että se hänen vieruskaverinsa RR pääsi kotiin viikonlopuksi ja heti uudenvuoden jälkeen oli kuollut. Sitten näin myös kuolinilmoituksensa hesarissa. Minua ja U:ta jäi vaivaamaan se ettemme tunnistaneet häntä, olisimme ilman muuta jutelleet hänen kanssaan vaikka mistä. Mutta en jaksanut tajuta, että hän 60 vuotias on siellä sairaalassa vanhojen ukkojen seassa. Eikä hänen ulkonäkönsä ollut edes paljoa muuttunut.


      • Sanopas muuta, oli se aikaa. Ei sitä takaisin enää saa. Surku.


      • Hulluja nuo Kontiolahtelaiset. Toisaalta mikäs sen mukavampi kuin oma giljotiini pihalla epätoivottujen vieraiden varalta.

        Tuskin tässä kehtaan edes valitella omia vaatimattomia vaivojani, mutta tänä aamuna heräsin taas kohtalaiseen päänsärkyyn. Tällä kertaa kyseessä oli tensio, eli jännityspäänsärky. Johtuu niskalihaksien kramppaamisesta. Tulee usein juurikin huonossa asennossa nukkumisesta. Tää on siis se toinen päänsärkylajini migreenin lisäksi. Koko aamun kärvistelin buranan voimalla, kunnes sitten Impparin höyryissä särky häipyi. Sauna on tuohon yleensäkin paras lääke. Päinvastoin kuin migreeniin, siinä sauna pahentaa asiaa.

        Eli tällainen heikko ja helposti särkyväpäinen oon.


      • On se niin mukavaa lukea muutakin välillä kuin ilmastoa ja politiikkaa. Pusipusi.


    • Selailin vähän noita kirjoituksia vuosien varrelta niin löysin mm sellaisen otsikon kuin: Huussista puhaltavat raikkaat kesätuulet nyt. Aloittajana Woldemort ja päiväys 27.5.2017. Ketjussa on 495 kirjoitusta ja vain 3 kirjoittajaa, Woldemort, joka on välillä Moldewort (tuttavamme Ali), joka puhuu kavereistaan Eikasta ja Örjanista, toinen on Dr Whoo ja kolmas on edson ja ihan siedettävänä puheissaan vielä silloin.
      Se että elämiä on jo 146, sen lisäksi elämäläiset ovat kirjoitelleet vaikka minkä nimisissä ketjuissa Runoraatien, Tyyntä ja tuiskua ja vaikka missä huussiketjuissa. Välillä siis aina kolme on keskenään kun muut ovat suutuksissaan. Runoraadeissa on ollut monipuolisesti eri kirjoittajia, joita en ole tunnistanut kaikkia elämäläisiksi. Yksi kukkahattutädeistä ainakin oli Inkeri eli Inger, mutta kukkahattujakin oli monta.

      • Juu, iso osa kirjoittajista oli ihan muita. "Kukkahattuja" oli vissiin kaksi, toinen I ja toinen muuan A-alkuinen. Ei amummu. Olihan siellä muiden muassa Saksan Riitukin ihan omalla nimmarillaan. Eipä oo näkyny häntäkään enää näillä ketjuloilla.


      • DrWhoo kirjoitti:

        Juu, iso osa kirjoittajista oli ihan muita. "Kukkahattuja" oli vissiin kaksi, toinen I ja toinen muuan A-alkuinen. Ei amummu. Olihan siellä muiden muassa Saksan Riitukin ihan omalla nimmarillaan. Eipä oo näkyny häntäkään enää näillä ketjuloilla.

        Ei ole HHRiitua näkynyt, lopetteli sen jälkeen kun hän koki sen metrossa sattuneen laukkunsa varastamisen ja hän lähti perään ja jäi metron oven väliin sen verran pahasti että sai päähänsä vammoja, mutta selvisi siitä. Hän tänne S24:ään meidät houkutteli hesarin jälkeen. Hän oli mukava kirjoittelija, kävi Hampurin merimieskirkolla kahviossa töissä aina välillä ja teki kankaankudontatöitä talonsa kellarissa olevilla kangaspuillansa. Kutoi kaikenlaisia pikkujuttuja kirkon myyjäisiin.


      • Ja juu, luinpa tuosta "huussista puhaltavat raikkaat" ketjusta vähän alkua..eipä uskois että noin
        "lupsakkaasti" juttu luisti kolmen äijän kesken viel siihen aikaan.


    • 1-vuotis juhlat on juhlittu ja täällä on uusi ketju avattu. Poika oli innoissaan kun autoja tuli monenlaisia synttärisankarille. Mukavaa oli meillä isoilla ihmisilläkin, kun katselimme tämän pienen touhuja. Ketterästi nousee seisomaan ja seisoo ilman tukeakin, mutta ei vielä uskaltaudu kävelemään muuten kuin jostakin kiinnipitäen.

      Huomenna saan hänet ja tyttäreni tänne haravoimaan noita männynneulasia, jotka ovat joka syksyinen pihan peitto. Tänään kyllä, juuri kun olin lähdössä noille synttäreille, avulias naapuri (mieshenkilö) tuli haravoimaan niitä. No, vielä niitä riittää tyttärenkin haravoitavaksi. Minulla on nyt selkä- ja käsi vaivoja, eikä tuo hengästyminenkään ole vielä paljon helpottanut. Tuo sydänparka...

      Nyt minä taidan sulkea koneeni ja toivotan kaikille rauhaisia unia!

    • Ny minuu huolestuttaa

      Saako jo kolmannen kerran yllytyksestä kansanryhmää vastaan allekirjoittaa vajakkien välikysymyksen? No saa, sillä vajakkien tärkeimmillä paikoilla istuu tuomittuja ja takapiruna heillä raiskauksiin yllyttänyt vesipääHalla

      Uskoisin, että kok. oikeiston osa kyllä allekirjoittaa tämän välikysymyksen.

      Seuraavaksi onkin tarkistettava, kuinka monia poliiseja oli jossain faceryhmässä kiihottelemassa kaikenlaisiin kansanryhmiä vastaan toimimisiin. Tuppaa unohtua "maailman parhaan suomalaisen poliisin" toiminta. No katsotaan nyt rauhassa ensin ne pippurisumuttajien tuomiot, huumehomissa häärineet poliisit on jo osin saatu kiinni.

      Lisää poliiseja huutaa kansa.

    • Nyt on minun pihani siisti ainakin vähän aikaa. Perheemme pienin on tutustunut mummin kodin hiekkalaatikkoon, joten sekin leikkipaikka on nyt tallennettu hänen muistiinsa. Tänään ilmestyivät myös piha-alueen puutarhan uudelleen kasvukuntoon laittajat tuon meidän putkiremontissa myllätyn pihan uudelleen kunnostuksen aloittaen. Vielä ei ole muuta tehty, kuin mittauksia ja merkkipaaluja on isketty maahan.

      Nyt on jo nälkä, joten pakko mennä lämmittämään ruokaa. Onneksi ei tarvitse tänään aloittaa aivan alkutekijöistä asti ruoanvalmistusta. Leikkiessä tuli nälkä.

      • Anonyymi

        Minä olen syönyt todella kevyesti viime päivinä, ei tee mieli tehdä mitään, huomenna pakko tehdä vaikka jauhelihakastike koska sillä lihapaketilla on parasta ennen päivä 6.10 ja huomenna on jo 5.10. Viime yönä oli aika ontto olo, kun vatsassa ei ollut mitään.

        Cee


    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?v=JyhFe1A8hWQ

      Tässä erittäin hyvin ja kauniisti soitettua kuubalaista musiikkia, jossa ylistetään komandante Chegeä, minulle ei ole koskaan poliittinen musiikki tuottanut päänvaivaa kuunteluun kun se lauletaan huutamatta nyrkit pystyssä, kuten Agit prop teki aikoinaan. Tätä olen aina kuunnellut mielelläni, myös alkuperäisenä Carlos Pueblan esityksenä. Olen ostanut jopa sen levyn itselleni.

      Cee

      • Anonyymi

        Kiitos paljon, amummu. U:lta oli aamulla otettu se suntti pois kallosta, eli ei enää tarvitse sitä. Hengityskoneessa on edelleen ja puristaa kättä, availee silmiä, ymmärtää puheen. Eli parempaan menossa. Tänään tuli meille se uusi U:n tv-tuolikin, eli odottaa täällä häntä. Voimia sinulle ja siipallesi, amummu.

        Cee


    • Tulin taas koneelle ja olin hyvilläni minäkin luettuani, että te molemmat, amummu ja Cee, olette saaneet hieman jo parempia toiveita "siippojenne" kunnosta. Tunnen aivan hyvin vieläkin itsessäni sen tuskan, mitä minä tunsin aikoinaan kun kumppani viereltä katoaa, vaikkakin minulta eri syystä kuin kummallakaan teistä. Teillä sairaus pelotteli, mutta nyt näyttää teille jo valoisammalta, eikä pahinta tapahtunut. Siltä pahimmaltakaan me emme tosin kukaan välty loppujen lopuksi, mutta aikalisää on hyvä saada. Voimia teille toivotan minäkin.

      Minua piristi tänään hiekkalaatikon reunalla istuessani hiekkakakkujen tekeminen ja tämän meidän pienen rikkoessa ne innolla omalla pikkulapiollaan. Oli mukava taas istua taloyhtiömme leikkipuistossa, vaikka tuuli oli aika kylmää, mutta kun oli lämmintä vaatetta päällä, niin ei se nyt niin haitannut.

      Nyt toivottelen taas hyvää yötä ja menen vuoteeseen lukemaan tyttäreni tuomaa Kyllikki Villan kirjoittamaa kirjaa: Tyttö sodassa

      • Anonyymi

        Kiitos Rapu tsempistä. Olen joskus ajatellut sitä sinun miestäsi, että hän hylkäsi myös omat lapsensa. Hän ei taida olla missään tekemisissä myös lastenlapsiinsa. Meillä lapsenlapset ovat U:lle niin rakkaita, että melkein asuivat meillä. Nyt pikkuinen 5 vuotiaammekin on huolissaan papasta ja melkein itki kun skypetimme ja pappaa ei ollut näkyvillä. Häneltä on jo yksi isoisoisä kuollut ja muistaa sen. Nyt on kaksi vielä jäljellä neljännestä polvesta.

        Cee


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Rapu tsempistä. Olen joskus ajatellut sitä sinun miestäsi, että hän hylkäsi myös omat lapsensa. Hän ei taida olla missään tekemisissä myös lastenlapsiinsa. Meillä lapsenlapset ovat U:lle niin rakkaita, että melkein asuivat meillä. Nyt pikkuinen 5 vuotiaammekin on huolissaan papasta ja melkein itki kun skypetimme ja pappaa ei ollut näkyvillä. Häneltä on jo yksi isoisoisä kuollut ja muistaa sen. Nyt on kaksi vielä jäljellä neljännestä polvesta.

        Cee

        Huomenta Elämä!

        Ahkerat ovat jo työntouhussa meidänkin pihallamme. Kaivinkone näkyy seisovan tuossa lasten leikkipihan vieressä, mutta ihmisiä ei kyllä näy juuri nyt. Ovat jossain toisaalla pihalla.

        Niin se on, että kaikki eivät arvosta edes omia jälkeläisiään, vaikka ne olisivat kuinka hyvin menestyneitäkin ja kunnon lapsia kaikin tavoin, kun heistä tuntuu, että ovat jääneet kuitenkin jostakin paitsi?

        Onnellisia mielestäni ovat kuitenkin ne, joille perhe on tärkeä kaikkine puutteineenkin, koska lapset ja lastenlapset ovat meidän aikaansaamia ja useimmille vanhemmille ja isovanhemmille kuitenkin rakkaita.

        Hyvää tiistaita kaikille. Tänään taitaa olla joku "vanhusten päivä", radiossa jotain sellaista puhutaan. Ikään kuin välittäisivät...


      • Sinä edson, olet kyllä mestari kääntämään asian, kuin asian päälaelleen! Siitä sinulle ainakin "papukaija merkki!"

        Minä tunnen kyllä hyvin monta myös lapsetonta, yksin elävää ja onnellista, tai ainakin elämäänsä tyytyväistä ihmistä, jotka ovat tieten tahtoen valinneet sellaisen elämän. He eivät kuitenkaan ole ratkaisullaan tehneet pahaa kenellekään läheiselleen ja siitä on nyt kysymys, mutta ethän sinä voi sitä ymmärtää, vaan kierittelet asioita oman ymmärryksesi mukaan niin kuin joku "sittiäinen" tekee niitä pallojaan. En sano mitä palloja?

        Pilkkaat myös isovanhempia, vaikka itsekin olet "isovanhempi", jos olet totta puhunut, mutta ei se ole meidän lapsiamme ja lastenlapsiamme rakastavien vanhempien ja isovanhempien syy, ettet sinä pysty rakastamaan edes omia jälkeläisiäsi! Ivatessasi isovanhempia, ivaat samalla myös itseäsi ja omaa "isovanhemmuuttasi", niin se vain on!

        Vanhusten päivää vaan sinullekin, edson!


      • Tunnen monta lapsetonta, jotka ovat omaehtoisesti lapsettomia, pitäneet tarkkaan huolen, etteivät tule raskaaksi, ovat tyytyväisiä elämäänsä. On isompi osa kuitenkin lapsettomia tahtomattaan ja tekevät kaikkensa niitä saadakseen. Lukuisa määrä julkkiksia on tästä asiasta lehdissä kirjoittanut. Ovat lapsettomuushoidoissa moneen kertaan. Osa sitten haluaa otto- tai kasvattilapsen itselleen, osa valitsee puolison, jolla on lapsi ja saa näin bonuslapsen itselleen.

        Nykyään lapsettomuus on aika yleistä, mikä on varmaan johtunut siitä, että on ehkäisyt aloitettu jo hyvin nuorena, käydään koulut ja yliopisto-opiskelut sekä hankitaan asunto ym ja sitten vasta ollaan valmis lapsentekoon, jolloin paras lapsensaanti-ikä on ohitettu. Näin moni lääkäri on sanonut.


      • Kiitos, amummu! "Vahvaksi" on minunkin ollut aivan pakko oppia tuossa minun kohdalleni osuneessa tilanteessa, mikä tuli minulle täysin yllättäin. Olin aivan liian hyvä uskoinen ja luottavainen.

        Joskus iski epätoivo, mutta kun on lapsia, niin on ajateltava heitä. Ei molemmat vanhemmat voi vain kadota oikeasti, tai edes mielen hämärään, joten tsempattava on, vaikka ei jaksaisi. Lapset auttoivat jo olemassaolollaan minua selviämään. Ymmärrän kyllä hyvin sen kodin autiuden, kun kumppani on kadonnut, mutta kyllä se taas muuttuu kodiksi ajan myötä. Toisilla vie aikaa kauankin, toiset selviävät nopeammin.

        Voimia me ihmiset kuitenkin tarvitsemme ja jostakin niitä on pystyttävä ammentamaan. Kirjoittelu on yksi hyvä keino purkaa asioita, eikä ole väliä, jos "kukot tunkiolla" kiekuvat pilkkaansa kuinka lujaa tahansa!


    • Sitten tietoa

      Saksan cdu luopui ydinvoimasta, eivät vihreät. Nyt kaupunkivihreät haluavat pienydinvoimaa. Maaseudun "vihreät" eivät halua, sillä pienydinvoimalan jäte on yhtä ongelmallista kuin ison ydinvoimalankin.

      Jos ja kun sähkön tarve tulee älyttömästi kasvamaan, niin aurinkopanelit eivät ole Suomen ratkaisuissa kuin pienen pieni osaratkaisu, jos sitäkään (jo vanhentuessaan ongelmajätettä). Tuuli ja vesivoima ovat ainoat järjelliset ja energian säästö

      • Anonyymi

        Missä on se alussa mainittu tieto?
        Minä en nähnyt siitä jälkeäkään.
        Näin kyllä pajon totaaliseen vailla vähäisintäkään ymmärrystä olevaan uskomukseen.


      • Anonyymi

        Tosiasia kuitenkin on että saksan vihreät ovat tehneet ydinenergian suhteen täyskäännöksen parin viime vuoden aikana. Kymmeniä vuosia saksan vihreät vaatineet totaalista luopumista ydinenergiasta. Puosu
        https://www.vihrealanka.fi/uutiset/saksan-vihreät-haluaa-eroon-ydinvoimasta-kuudessa-vuodessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosiasia kuitenkin on että saksan vihreät ovat tehneet ydinenergian suhteen täyskäännöksen parin viime vuoden aikana. Kymmeniä vuosia saksan vihreät vaatineet totaalista luopumista ydinenergiasta. Puosu
        https://www.vihrealanka.fi/uutiset/saksan-vihreät-haluaa-eroon-ydinvoimasta-kuudessa-vuodessa

        ”Kannatuksemme kyllä nousi onnettomuuden (fukushima) jälkeen, mutta emme koskaan olisi saavuttanut tällaista kannatusta, jos emme olisi osoittaneet niin laajasti mieltämme ydinvoimaa vastaan viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajan ja erityisesti viime vuonna”, sanoo Lemke. (Saksan vihreiden puoluesihteeri Steffi Lemken lausunto vuonna 2011)


      • Anonyymi

        vuoden 1998 liittopäivävaalit voittivat SPD ja saksan vihreät. Gerhard Schroederin hallitus teki päätöksen ajaa ydinvoima hallitusti alas vuoteen 2022 mennessä. Yhtään uutta ydinvoimalaa ei saanut enää saksaan rakentaa. Laadittiin vuoden 2002 laki nimeltänsä
        " Atomgesetz" jossa käytännössä ydinvoimalle laitettiin täydellinen lopettamispäätös. Sen seurauksena v 2003 suljettiin Staden ydinvoimala ja vuonna 2005 Obrigheimin ydinvoimala.
        Kesällä 2011 Merkelin hallituksen aikana tehtiin lopullinen päätös joka sinetöi Schröderin ajan lait. 2011 äänestyksessä 80 % oli puolesta ja 20% äänesti vastaan. Die Linke eli vasemmisto äänesti vuonna 2011 vastaan. Linke halusi lopettaa ydinvoiman käytön vielä nopeammin. Puosu


    • Huomenta!

      Kun avasin koneeni ja tulin tänne Elämä-ketjuun, niin jouduin pyörittämään melko alas ennen kuin otsikkomme löytyi. Silloin muistin, että olemme joskus aiemminkin yrittäneet kirjoittaa täällä "Ajankohtaista" osiolla, mutta palanneet sitten takaisin tuonne Aloittelevat keskustelijat, koska täällä hukumme helposti liian alas, kun nuo nopeasti vaihtuvat "huuhaa otsikot" valtaavat tilaa, toisin kuin tuolla Aloittelevissa, siellä pysyimme melko hyvin aina näkyvillä.

      Syystyöt ovat taloyhtiömme pihalla taas käynnissä. Leikkipihan ympärille traktorit kaivavat pensasistutuksille uomaa.

      Ei tässä nyt muuta, mutta nostin vain ketjun taas ylemmäksi, ettei aivan piiloon mene.

      Hyvää, tai parasta mahdollista, kunkin voimien mukaan, syksyistä keskiviikkoa toivottelen kaikille!

      • Korjaus: Ajanviete-osio, ei Ajankohtaista!


      • Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Korjaus: Ajanviete-osio, ei Ajankohtaista!

        Niin on, koska Ajanviete on pääotsikko ja sen alla on 28 alaotsikkoa, joista Aloittelijat on ensimmäinen. Täytyy seuraava taas avata sinne aloittelijoihin..

        Ulkona paistaa aurinko kauniisti. Aamutee juotu ja paperihesari selattu. Iltapäivällä saan kaupasta tavarat kotiin tuotuna. Avasin eilen itselleni tämän palvelun ekan kerran.


      • Anonyymi
        Calvados kirjoitti:

        Niin on, koska Ajanviete on pääotsikko ja sen alla on 28 alaotsikkoa, joista Aloittelijat on ensimmäinen. Täytyy seuraava taas avata sinne aloittelijoihin..

        Ulkona paistaa aurinko kauniisti. Aamutee juotu ja paperihesari selattu. Iltapäivällä saan kaupasta tavarat kotiin tuotuna. Avasin eilen itselleni tämän palvelun ekan kerran.

        Sain jo äsken sen kauppalähetyksen, toimitus oli nopea ja kaikki haluamani tavarat olivat laatikossa. Maksoin kortilla, kuljettajalla oli maksulaite mukanaan. Kätevää.

        Cee

        Kirjautuminen jo pois, vaikka kirjauduin 12:02 edelliseen viestiini.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain jo äsken sen kauppalähetyksen, toimitus oli nopea ja kaikki haluamani tavarat olivat laatikossa. Maksoin kortilla, kuljettajalla oli maksulaite mukanaan. Kätevää.

        Cee

        Kirjautuminen jo pois, vaikka kirjauduin 12:02 edelliseen viestiini.

        Se on hyvä, että sait noin kätevästi ja nopeasti ostoksesi kotiin puhelinsoitolla. Minä olen saanut jonkun lapseni tuomina kauppakassit, mutta hyvä tietää, että noinkin toimii hyvin.

        Kirjautuminen on minullakin pois. Ei se kauan pysy.

        Rapu


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se on hyvä, että sait noin kätevästi ja nopeasti ostoksesi kotiin puhelinsoitolla. Minä olen saanut jonkun lapseni tuomina kauppakassit, mutta hyvä tietää, että noinkin toimii hyvin.

        Kirjautuminen on minullakin pois. Ei se kauan pysy.

        Rapu

        Kirjauduin ensin verkkokauppaan ja sitten laadin listan netissä tarvitsemistani tuotteista, joiden kuvavalikoimat sain ruudulle ja sieltä täppäsin mieleiseni ns ostoskoriin, jonka yläpuolelle ilmaantui samalla tuotteen hinta ja kun tilasin seuraavan tavaran, niin hinta aina nousi sen mukaan. Sain tilauksesta vahvistuksen sähköpostiin. Puhelimeeni sain tekstiviestin mihin kellonaikaan saan tavarani, kun olin ensin itse valinnut, että 12 - 16 välillä, sain sitten tarkennuksen että 12:45 - 13:45 välillä ja tavarat tulivat noin 13:10.
        Kauppani on K-Supermarket, Columbus.


      • U:lle on tänään tehty se avanne kurkkuun kaulasta, , johon on liitetty hengitysputki hengityskoneesta. Saa nyt kurkkunsa levätä, kun se suun kautta menevä estää kaikenlaisen toiminnan suussa, kuten tuskin on saatu hampaitaan pestyä kunnolla. Ehkä voi kohta puhuakin kun äänihuulet toipuvat rasituksesta. Tänään on taas uninen anestesian takia.


    • Hesari on "kiinnostunut" ja lukijat saavat "tietoa" ympäristäaioista HS YMPÄRISTÖSTÄ

      Mikä ettei ja nyt saamme lukea Cambridgen tähtiekonomisti Partha Dasguptan kirjoituksesta

      Siis käykäämme taloustieteen näkökulmasta ja sen opein pelastamaan sitä, mitä ei edes voida pelastaa, sillä nyt on vain mahdollisuus sopeutua. Partha sai monelta kommentoijalta taputukset. "Loistavasti kirjoitettu" hoetaan. Ja huom! Mielestäni taloustieteilijöitä ei yhdistä edes yksi suuntaus, vaan on monia suuntia. Mutta en tyrmää Barthaa, vaan luettava kappale kerrallaan. Tarkasti. Sanooko hän oikeastaan yhtään mitään?

      Minulle nääs riittää "koronanajan" näyttäessä päätepistettään (ehkä) uutisten haastattelemat turistifirmojen tiedottajien lausumat ja Finnairin tilanteen pohdinnat. Myös hallituksemme (hallituksien) huoli siitä, että nyt voimakas nousukausi ei vaan pysähtyisi. Kaataako pärseelleen mennyt kiinalainen suuryritys myös muun maailman ja lama iskee. Kasvun pitää olla luokkaa 2-3 prosenttia ja mieluummin ylikin jne

      Siihenkö pitäisi siis pyrkiä? Koska saamme kiinalaisia ja japanilaisia tungeksimaan Lappiin. Lentäen ihailemaan ruskaa.

      Lisäksi tavallinen ihminen, kun häneltä kysytään, mitä nyt sulkujen jälkeen? Haluan parin päivän ajan tutustua Pariisiin, Lontooseen, New Yorkiin ...

      • ”On aivan selvää, että emme pysty säilyttämään elintasoamme, jos jatkamme näin”, ekonomisti toteaa.

        Huhhuh, hienosti ajateltu. Lisää ekonomeja ratkaisemaan ongelmaa.

        Petra Pelli, kirjoituksen hesariin laatinut : "Tunnin aikana käy selväksi, että Dasgupta ymmärtää taloustieteen lisäksi varsin syvällisesti myös ekologiaa."

        Petra Pelli, siis pakko hänen on tuntea itsekin taloustiede ja ekologia läpkotaisin, koska noin kirjoittaa. En vaan löydä mistään hänen koulutustaustaansa, mutta ihmetyyppi pitää olla kyseessä, kun tunnissa pystyy toteamaan kirjoittamastaan henkilöstä, että ymmärtää syvällisesti ... hihhih joopati joo


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nostokurki töissä tässä huuhaa-otsikkojen ketjussa!

    • Anonyymi

      syksy on pikkasen harmaata aikaa. Musiikkia piristämään mieltä.
      Pour Un Flirt oli se 70 luvun alun isompi hitti. Lähes jokainen osasi rallattaa siihen
      aikaan. Kuju Hyttisen Flirtaten versiona nyt ainakin. Onnistuukos? Puosu
      https://www.youtube.com/watch?v=rp2ozbWXBGo

      • Oli tuo ihanaa aikaa. Muistan hyvin nuo trumpettilahkeiset housut ja miesten valtavat pulisongit, jotka sekottuivat paksuihin hiuksiin ja takatukkaan.


      • Anonyymi

        Se olikin mukava tuulahdus nuoremmilta vuosilta.
        Tosin aika on siitä kummallista että kirjanpidollisesti en ollut enää nuori edes v.1971. Mutta Merikapteeniksi valmistunut keväällä 1970. Sekin oli siihen aikaan yksi pisimpiä ammatillisia koulutuksia pakollisinen harjoitusaikoineen. Silloinennätys valmistumisaika taisi vielä olla 9 vuotta vaikka ilman armeijaa olisi aivan teorissa voinut mennä läpi 7 vuodessa.
        Oppiminen on kuitenkin erittäin helppoa sitten kun siitä saa otteen. Niimpä minäkin hankin vielä pari lisälisenssiä joista lopulta kemian insinöörinä elin erityistutkinnon avulla koko loppuikäni ja siitä viimeisen noin 10 vuotta konsultin tehtävissä kouluttamassa jälkipolven insinöörejä kenttähommissa. Osin myös valvomassa heitä isommissa projekteissa Arabianniemimaan talviaikoina jolloin ilmasto siellä päin oli ihmisen siedettävä. Tosin osa joutui siellä ympärivuotisesti elämään.
        Siellä se on onnistunut siten että elämöimisen sijasta on päätelty mitä tarvitaan ja sitten yritetty sopeutua olosuhteisiin ja itse asiassa juurikin Persianlahden alueella kohtalaisen hyvin onnistuen.
        Etenkin siirtolaisten elintason nostamisessa jopa miljoonille köyhille aasialaisille


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se olikin mukava tuulahdus nuoremmilta vuosilta.
        Tosin aika on siitä kummallista että kirjanpidollisesti en ollut enää nuori edes v.1971. Mutta Merikapteeniksi valmistunut keväällä 1970. Sekin oli siihen aikaan yksi pisimpiä ammatillisia koulutuksia pakollisinen harjoitusaikoineen. Silloinennätys valmistumisaika taisi vielä olla 9 vuotta vaikka ilman armeijaa olisi aivan teorissa voinut mennä läpi 7 vuodessa.
        Oppiminen on kuitenkin erittäin helppoa sitten kun siitä saa otteen. Niimpä minäkin hankin vielä pari lisälisenssiä joista lopulta kemian insinöörinä elin erityistutkinnon avulla koko loppuikäni ja siitä viimeisen noin 10 vuotta konsultin tehtävissä kouluttamassa jälkipolven insinöörejä kenttähommissa. Osin myös valvomassa heitä isommissa projekteissa Arabianniemimaan talviaikoina jolloin ilmasto siellä päin oli ihmisen siedettävä. Tosin osa joutui siellä ympärivuotisesti elämään.
        Siellä se on onnistunut siten että elämöimisen sijasta on päätelty mitä tarvitaan ja sitten yritetty sopeutua olosuhteisiin ja itse asiassa juurikin Persianlahden alueella kohtalaisen hyvin onnistuen.
        Etenkin siirtolaisten elintason nostamisessa jopa miljoonille köyhille aasialaisille

        Kyllä ihminen on nuori jos vuoden 1971 lopussa täyttää 27 vuotta, vaikka ei enää teini-iässä olekaan.


    • Loistavaa loistavaa

      Saankohan merkinnän supon papereihin turvallisuusriskinä, kun lahjoitan muutamia euroja elokapinallisille? Veikkaan, että vajakit tekevät tästä hallitukselle välikysymyksen - ja seuraavaksi he vaativat eroa YK:n ihmisoikeusjulkilausumista.

      Nyt kämpän tulipesiin tulet. Sieniä on kuivatettu talven varalle paljon

      • Anonyymi

        Ei taida elokapina-liikekään selvitä ilman maailmaa tuhoavaa rahaa. Tarvitaan telttoja, tekniikkaa jne. Mitä kaikkea kivaa rahalla saakaan. Tärkeintä jostain letkusta saa rahaa niihin juttuihin. Kirjanpitoa ei varmaankaan harrasteta. Liikkeen ylipapit kylpevät toisten keräämässä hillossa. Mulle-sulle. Mulle-sulle.


    • Korona on tosiaan taas täyttämässä sairaaloiden vuoteita ja se oli odotettavissa kun yht'äkkiä ihmiset kirmailivat vapautettuina nauttimaan "elämisen riemuista!"

      Te molemmat amummu ja Cee, olette saaneet myös toivoa miestenne hoidoille, niiden tuloksellisuudelle. Ceen U:n tilanne näyttää jo peräti toipumista ja amummunkin siippaa ruvetaan hoitamaan tosissaan elämää varten. Jos toivoa ei olisi, niin hoito olisi hoitoa tietysti, mutta ei elämää varten, niin kuin nyt vaikuttaa olevan, joten nyt vain asenne kaikille samaan suuntaan. Minunkin tyttäreni soitti minulle juuri töistä. Emme kauan puhuneet kun hänelle ilmoitettiin, että potilas on valmis ja hän lähti antamaan apuaan sen henkilön elämälle. Onneksi meillä on korkeantason lääketieteellistä tietoa ja myös taitoa käyttää tuota tieto/taitoa potilaiden parhaaksi.

      Mitä tulee liikenteeseen, niin se on nyt täysin sotkettu täällä meilläkin. Nyt ei pääse enää minnekään suoraan, niin kuin ennen pääsi, joten huonosti liikkuville ei juuri ole kyytejä, jos ei ole omaa autoa ja taksitkin ovat suorastaan pelottavia, kun niilläkään ei ole enää turvallista matkustaa, kaikilla takseilla ei ainakaan.

    • Anonyymi
      • Sanna onkin ihan hyvä tyyppi, jos ei nyt sentään fanitettava.
        PS. tämä on aito am:n kirjoitus


    • "Hae Kelan tuki jo ennen kuntoutuspsykoterapian alkamista
      Kelan tuki kannattaa hakea jo ennen kuntoutuspsykoterapian alkamista, jolloin saat sinulle kuuluvan korvauksen jo käynnin yhteydessä. Tällöin maksat yksilöterapiasta (45 min.) sinulle kuuluvan noin 30 euron omavastuuosuuden ja me laskutamme Kelalta heidän osuutensa, joka on 57,60 euroa. Perhe- ja paripsykoterapiasta Kela korvaa 63,91 euroa, kun käynnin kesto on 60 minuuttia ja 95,87 euroa, kun käynnin kesto on 90 minuuttia. Voit myös hakea korvausta jälkikäteen Kelasta.

      Voit saada Kelalta korvausta vuoden aikana 80 käyntiin ja kolmen vuoden aikana 200 käyntiin."

      Hhihhih ja tässä siis syy, miksi kokkarit jauhavat mielenterveyteen hoitotakuuta. Kun vastustivat Sipilän hallituksessa yleisen terveydenhoidon hoitotakuuta, sillä Suomen terveydenhoito pitää yksityistää mahdollisimman paljon. Ja kaikintavoin pitää alentaa ansiotuloveroja ja sitten mölytä, että julkinen ei toimi ei. No maksusitoomuksilla toimisi. Härskiä toimintaa kokkareilta

    • Anonyymi

      Suomalainen peeruna on yksi niistä hedelmistä jotka maassamme erinomaisesti kasvavat ja tuottavat erittäin laadukkaitakin oienvariantteja kulinaristeille.
      Määrät eivät vaan riitä Euroopan ja Amerikkojen suureen teolliseen pottutarpeeseen ja niinpä ne maat kasvattavatkin itse ne teolliset määrät ja juuri teollisuuden eri tarpeisiin sopiviksi ja sopivan kokoisiksi jalostetut perunalajikkeet. Jotain lapin puikulaa ei yksinkertaisesti saataisi kysyntää varten kasvatettua.

      Hesarissa oli tämä koostelma kotimaisia pottureseptejä. Mielestäni siellä ihan turhaan oli kovia makuja kuten tryffeliä lisätty, kun suomalinen kohtuullisen tuore kesän pottu on maukkaimmillaan ihan pelkän voin, sillin ja tillin kanssa. Miksei jopa graavilohi siivun alla syötynä.
      https://www.hs.fi/ruoka/art-2000008205467.html

      • Anonyymi

        "Välillä" syntyy vaikutelma, että Edson ei lainkaan ymmärtäisi mitä siinä on kirjoitettu jantarkoitettu mitä hän sitten kommento moottorisaha toisessa ja leka toisessa kädessä, jollain ihan sellaisella mistä ei edes ollut kyse. Toivottavasti joku muu osaa edes lukea suomea ja ymmärtää edes keskenjääneen kiertokoulun ja taksikuljettajan ammattivaatimuksilla mitä mikäkin sana, puhumattakaan useammasta sanasta jonossa tarkoittaa.


      • tottahan puutyöt ja nikkarointi muillakin materiaaleilla kiinnostaa. Juuri nyt ei työn alla ole puutöitä. Aina silloin tällöin jotain jännää rakentelenkin. Puosu on ehdottomasti hetero ja mies. Sellainen 7x 5 metrin betoniseinäinen kellaritila on käytössäni. Hitsata en kuitenkaan viitsi ok-talossa. Vakuutusyhtiö ei sellaista hyväksy. Puikkohitsausvälineet toki on. Puosu


      • Puosu kirjoitti:

        tottahan puutyöt ja nikkarointi muillakin materiaaleilla kiinnostaa. Juuri nyt ei työn alla ole puutöitä. Aina silloin tällöin jotain jännää rakentelenkin. Puosu on ehdottomasti hetero ja mies. Sellainen 7x 5 metrin betoniseinäinen kellaritila on käytössäni. Hitsata en kuitenkaan viitsi ok-talossa. Vakuutusyhtiö ei sellaista hyväksy. Puikkohitsausvälineet toki on. Puosu

        Tämän kirjoituksen Edsonin pyytämänä ylläpito poisti. No lähetän sen uudelleen kirjautuneena ja viimeisen sanan korjanneena:

        Kun nyt ihan itse ja "kauniisti" pyysit niin pika otan yhden puuliitoksen malliksi sinulle kokoelmastani puutietoutta.
        Tässä voisi olla mahottoman taitavalle edsonillekin haastetta omilla työkaluillaan.
        No diesel traktori mikä pyörittää vaikka vannesahaa hihnalla onkin Edsonin vakiotyökaluissa. Ja ilmastotietoisena Edson käyttää ainoastaan Nesteen palmuöljydieseliä mikä on sitten todella ilmastoystävällistä eikä sen tuottamiseenkaan ole polteuut kuin enintäin puolet Indonesia-Malesia saariston sademetsistä. Erityisesti Sumatralta ja Borneolta.
        Mutta osaavat erinomaisesti ihan pikku pajoissa yksinkertaisilla kiinalaisilla dieseleillä pyöritetyillä vannesahoilla sahat kovimmankin sademetsän puun ja sitten kolmiulotteisen hahmotyskykynsä vuoksi taiteilla niistä mahtavia huonekaluja ja oikeita taideteoksiakin
        https://www.youtube.com/watch?v=oagobokYapw&t=42s
        Minulta onkin naisyleisön pyynnöstä jäänyt postittamatta lähes kaikki itseäni ja jonkin verran muita miehiäkin kiinnostavaa puu, polttoaine ja kemian teollisuuden aiheita.
        Merenkulun aiheita kuten aivan mahtavia aluksia en ole enää aikoihin postittanut juuri siksi että eräät mummot vpoivat ylettömän pahoin nähdessään sekä teknistä tietoa että totuutta!
        Hyvä että sinä edes halusit nähdä puuliitoksen. Heti tulee ja jonossa olisi arviolta ehkä noin 1000 muuta teknistä ja ilmastotodellisuuden sekä energian videta. Muista vaan pyytää välillä niin saan laillisen luvan lähettää itseänikin kiinnostavaa tietoa uudelleen lettavaksi ns. yleisölevityksenä jolloin se jostain kumman syystä maistuu vieläkin paremmalta lukea kuin vain kaivaa se esiin ja lukea itselleen

        Näitä puuliitoksiakin löytyy kansiostani puu ja artesaanityöt kymmenittäin ja puuta ja metsiä käsitteleviä sahaus ja yleis videita ehkä muutama sata. Kysy vaan lisää.
        Minua kiinnostaisi vastata runsaasti jos pyytäisit LNG globaalia tilannetietoa tai taajamakäyttöisten modernien ydinreaktorien malleja ja kehitystilaa erikseen sekä sähkön, että kaukolämmön tuotannolle.
        Täällä jopa Puosua saattaisi kiinnostaa sellinen tieto ja videot. Varma en tosin voi olla muusta kuin että Puosu on mies ja insinööritaustainen sellainen. Jokaisen miehenä esiintyvän sukupuolestakaan kun ei voi ihan varma olla. Ties vaikka olisivat muun sukupuolisia nee*****ä!


      • Röyh kirjoitti:

        Tämän kirjoituksen Edsonin pyytämänä ylläpito poisti. No lähetän sen uudelleen kirjautuneena ja viimeisen sanan korjanneena:

        Kun nyt ihan itse ja "kauniisti" pyysit niin pika otan yhden puuliitoksen malliksi sinulle kokoelmastani puutietoutta.
        Tässä voisi olla mahottoman taitavalle edsonillekin haastetta omilla työkaluillaan.
        No diesel traktori mikä pyörittää vaikka vannesahaa hihnalla onkin Edsonin vakiotyökaluissa. Ja ilmastotietoisena Edson käyttää ainoastaan Nesteen palmuöljydieseliä mikä on sitten todella ilmastoystävällistä eikä sen tuottamiseenkaan ole polteuut kuin enintäin puolet Indonesia-Malesia saariston sademetsistä. Erityisesti Sumatralta ja Borneolta.
        Mutta osaavat erinomaisesti ihan pikku pajoissa yksinkertaisilla kiinalaisilla dieseleillä pyöritetyillä vannesahoilla sahat kovimmankin sademetsän puun ja sitten kolmiulotteisen hahmotyskykynsä vuoksi taiteilla niistä mahtavia huonekaluja ja oikeita taideteoksiakin
        https://www.youtube.com/watch?v=oagobokYapw&t=42s
        Minulta onkin naisyleisön pyynnöstä jäänyt postittamatta lähes kaikki itseäni ja jonkin verran muita miehiäkin kiinnostavaa puu, polttoaine ja kemian teollisuuden aiheita.
        Merenkulun aiheita kuten aivan mahtavia aluksia en ole enää aikoihin postittanut juuri siksi että eräät mummot vpoivat ylettömän pahoin nähdessään sekä teknistä tietoa että totuutta!
        Hyvä että sinä edes halusit nähdä puuliitoksen. Heti tulee ja jonossa olisi arviolta ehkä noin 1000 muuta teknistä ja ilmastotodellisuuden sekä energian videta. Muista vaan pyytää välillä niin saan laillisen luvan lähettää itseänikin kiinnostavaa tietoa uudelleen lettavaksi ns. yleisölevityksenä jolloin se jostain kumman syystä maistuu vieläkin paremmalta lukea kuin vain kaivaa se esiin ja lukea itselleen

        Näitä puuliitoksiakin löytyy kansiostani puu ja artesaanityöt kymmenittäin ja puuta ja metsiä käsitteleviä sahaus ja yleis videita ehkä muutama sata. Kysy vaan lisää.
        Minua kiinnostaisi vastata runsaasti jos pyytäisit LNG globaalia tilannetietoa tai taajamakäyttöisten modernien ydinreaktorien malleja ja kehitystilaa erikseen sekä sähkön, että kaukolämmön tuotannolle.
        Täällä jopa Puosua saattaisi kiinnostaa sellinen tieto ja videot. Varma en tosin voi olla muusta kuin että Puosu on mies ja insinööritaustainen sellainen. Jokaisen miehenä esiintyvän sukupuolestakaan kun ei voi ihan varma olla. Ties vaikka olisivat muun sukupuolisia nee*****ä!

        Tarkennan vielä kaiken väärinymmärtämisen välttämiseksi että en tarkoittanut että tämä kirjoitus oli poistettu Edsonin pyytämänä vaan että se oli kirjoitettu Edsonin pyytämänä
        Puosun nikkarointitila onkin jo aika kohtuullinen ja varmasti riittävä normaaliin nikkarointiin.
        Hitsaaminen on jo sinänsä pitkälle vietyä nikkarointiytaitoa mutta todella voi olla sen verran vaarallista että parempi olla tekemättä kuin ulkopihalla tai sitten siihen tarkoitetuissa tiloissa.
        Itse olen muuten surkea hitsari mutta puu taipuu kaikenlaiseen käyttöön ja jostain syystä näen jokaisen puupinnan taideteoksena jota voi hyvällä käsittelyllä muuttaa ilmaisultaan.
        Ja kuten monesti todettua totuin myös tropiikin puiden erilaisiin pintoihin ja ne minua innostavat siinä missä sub trooppisten ja boreaalisten alueidenkin puiden pinnat.
        Meilläkin esimerkiksi lepästä saa aivan taiteellisia näkymiä aikaan. Meillä vaan omasta takaa ei luonnonmetsissä paljoakaan poppelia, pyökkiä, saarnia ja jalavaa kasva ja vaahterat, lehmukset, kastanjat ovat harvinaisempia puiston puita. Joskus tapaa jopa varsin suuria hevoskastanjoitakin. Kirsikka voisi yleistyä myös käsityöläispuuna kun sitä enemmän ja enemmän istutetaan. Tammi on aika perusteellisesti puutavarapuun kokoisena kadonnut vaikka sitä risukokoisena kasvaa runsaasti kaikkialla etelä Suomessa.
        Kaikista niistä ja niiden puistopoistoistakin saisi kyllä hienoa tuotetta aikaan jos olisi riittävästi artesaanitoimintaa ja puun pienkäsittelijöitä muuhun kuin polttopuuksi keräilyyn mistä taas ei ole muuta kuin ilmastotuhoa tiedossa vaikka osaamisen löytyessä lehmuksestakin saisi vaikka kellon pesiä


    • HS autolla ajon tiedotuksia. Kyl nauratti

      Kaksi pitkää artikkelia, toisessa pohdittiin vanha auto vs. uusi auto ja toisessa oli otsikkona jotain sellaista kuin, että katsastus löysi kliinisen näyn Teslan pohjasta, joka uhkaa.. huhhuh sentään

      Ekassa artikkelissa ei sanaakaan siitä ilmastovaikutuksesta ajaako 1000 km vai 100 000km/vuosi. Vanhalla autolla kuulemma ympäristöystävällisemmin. Ei myös sanaakaan siitä, että on sitten vanha auto tai uusi, niin niissä on samaa valmistetta olevat nykyrenkaat, jotka ovat yksi suurimmista mikromuovin lähteistä

      Teslan uhkana näin artikkelissa sen, että sitä ei voi katsastusmies sörkkiä rautakangella, voi saada näpeilleen

      Voi näitä HS uhkia ja tutkimuksia

    • Minä olen huomannut turhaksi edes yrittää kirjoittaa täällä mitään silloin, kun tuo rienaaminen on pahimmillaan. Ei silloin auta yhtään, vaikka kuinka sopuisasti haluaisi keskustella aivan tavallisista asioista, niin niistäkin löytyy sitten jotain "hihiteltävää", joten en viitsi edes yrittää ennen kuin pahin "sanasota" laantuu.

      Jokohan nyt tuo amummun kommentti tuolla ylempänä saisi aikaan sen, että joku joutuu "pesemään kielensä saippualla"?

      Rauhallista perjantai-iltaa toivotellen!

      Rapu

      • Tuskin tässä tapauksessa mikään kommentti "auttaa",
        pikemminkin päinvastoin.


    • Kävin iltapäivällä sairaalassa ja U oltiin siirtämässä Meikkuun valvontaosastolle. Hengityskone oli irrotettu ja pystyy hengittämään itse. Oli letkuissa sieltä täältä ja vaikutti erittäin apaattiselta. Kysyin näkeekö hän minut, nyökkäsi. Kun kysyin, voiko jo paremmin, puisti päätään. On se hänelle raskasta, kun ei pysty liikkumaan eikä puhumaan. Toin hänen tavaransa kotiin, ettei tarvinnut meikun säilöön viedä. Toin viemäni silmälasit ja lehdetkin pois, ei voi vielä lukea mitään.

      Toivoa on kun sentään hengittää itse.

      • Tuollaisesta toipumiseen menee pitkään.

        Lukemisesta puheenollen, itse "luen" eli kuuntelen nykyään paljon äänikirjoja. Yleensä kuuokkeilla. Niitä saa aika hyvin kirjastosta digitaalisesti lainattua.


      • Kasvotusten näkeminen varmaan helpotti pahinta ahdistustasi. Saat itsellesi rakkaimman ihmisen kotiin takaisin toipumaan. Toivoa siis on. Ihkauusi tv-tuolikin on valmiina odottamassa istujaansa. Puosu


      • Kiitos teille kaikille rohkaisusta ja myötätunnosta. Kyllä tästä suosta noustaan vielä.


    • Anonyymi

      Anonyymiys on koko Suomi24 ja monen muunkin ketjun perusolemus ja sananvapauden tärkein perussuoja.
      Missään tapauksessa siitä ei pidä poistua sillä se on sama kuin poistuisi demokratiasta.
      Anonyymiys ei ole mikään ongelma tunnistettavalle käsialalle ja kohtuuteen pyrkiville kirjoittajille.
      Mikä on sen korvike. Hyvin helposti vaihdettava nimimerkkikö? Mihin pyritään yksipuolisella pakkotunnistuksella?
      Se mitä amummu toteaa oman merkkinsä väärinkäytöstä on toki aivan selvää. Sellaiseen ei saa syyllistyä ja jos siihen syyllistyy ylitetään kohtuuden rajat.
      Toisaalta tuo toisten nimimerkin tai tunnistuskoodin väärä käyttö yleensä tunnistetaan ja sille silloin viis veisataan.
      Asiassa on sellainenkin puoli, että jos tuo väärinkäyttö on seurausta henkisestä ongelmasta niin ei siihen oikeuskaan tehoa vaan ongelma olisi kyettävä jollain muulla tavalla hoitamaan. Ihmisillä kun voi olla huolellisesta naamioimisesta huolimatta milloin minkäkinlaisia persoonallisuusongelmia.
      Jos minulla olisi niihin mitään muuta ratkaisua kuin se ex Hesarin elämän riittävän suuri osallistujakanta niin kertoisin, mutta parempaa keinoa en tiedä. Nyt väkeä on liian vähän ja olemassa olevat persoonallisuusongelmat väkisinkin suurenevat tai näyttävät suuremmilta kuin olisivat esimerkiksi jo 10 vakiokirjoittajan joukossa.
      Houkutelkaa tuntemianne samaan ikäalueeseen kuuluvia tuttuja mukaan kommenttikirjoittamaan. Onhan se kuitenkin joiltain osin ihan älyllinenkin harrastus ja jokainen kyllä muistaa miten paljon paremmin asiat luistivat Hesarin muinaisessa isossa elämässä. Niin kauan kuin kirjoitusintoa riittää pitäisi pyrkiä takaisin siihen suuntaan

      • Anonyymi

        "Toisaalta tuo toisten nimimerkin tai tunnistuskoodin väärä käyttö yleensä tunnistetaan ja sille silloin viis veisataan." Aika pitkälle viisveisaankin, vaikka välillä ihan hirveää, sairasta solvaamista olen saanut osakseni. Mutta kun pistetään natsi- ja äärioikeiston listoille, niin siinä tällä kertaa rajani.

        Sairashan tuo edson on. Ei kukaan normaali ihminen kirjoittele niin kuin hän täällä. Älyllinenkin harrastus tämä useimmille on, mutta ei hänelle. Hänelle tämä on paikka purkaa traumojaan, tosin aivan käsittämättömällä tavalla. Terapiaa hän tarvitsisi kipeästi.
        yt. amummu

        PS Ja taas on kirjautuminen hävinnyt. Siksi usein vain allekirjoitan, kun en laiskuuttani aina viitsi mennä kirjautumissivulle


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Toisaalta tuo toisten nimimerkin tai tunnistuskoodin väärä käyttö yleensä tunnistetaan ja sille silloin viis veisataan." Aika pitkälle viisveisaankin, vaikka välillä ihan hirveää, sairasta solvaamista olen saanut osakseni. Mutta kun pistetään natsi- ja äärioikeiston listoille, niin siinä tällä kertaa rajani.

        Sairashan tuo edson on. Ei kukaan normaali ihminen kirjoittele niin kuin hän täällä. Älyllinenkin harrastus tämä useimmille on, mutta ei hänelle. Hänelle tämä on paikka purkaa traumojaan, tosin aivan käsittämättömällä tavalla. Terapiaa hän tarvitsisi kipeästi.
        yt. amummu

        PS Ja taas on kirjautuminen hävinnyt. Siksi usein vain allekirjoitan, kun en laiskuuttani aina viitsi mennä kirjautumissivulle

        Sen pienen vaivan mitä kirjautuminen vaatii, sen tekee jos oikeasti haluaa osoittaa arvostusta niitä keskustelijoita kohtaan jotka eivät ole täällä pelkästään ilkeilemässä ajankulukseen.

        Mutta kun ei niin ei.


      • Olet siis Edson?


      • Kirjautumattomuus on jokaisen oma valinta. Jos haluaa olla idiootti, sekin on oma valinta.


      • Oikein hyvä ajatus, kuka idiootti lienetkin.


      • Heh heh joo, siekiin Edson olet toisinaan hyvä kirjoittaja. Mutta kuulut kuspäihin pahimmasta päästä silloin kun otat anonyymin idiootin viitan yllesi. Toki tiedät sen itsekkin. Se ehkä erottaa sinut monista muista kuspäistä.

        Toisaalta mikäs siinä, sehän on vain hauskaa antaa vähän saman tyylistä skeidaa takaisin.
        Ja tätä lajia on tulossa lisää.


    • Tulin koneelle ja huomasin, että Cee on saanut jo toivoa U:n toipumisen alkamisesta, kun hän jo hengittää itse. Tuo on tärkeää, että pääset käymään hänen luonaan sairaalassa. Se, jos mikä, antaa U:llesi intoa parantua. Minulla on pari tuttua, jotka ovat toipuneet aivan hyvin vähän vastaavanlaisesta tilanteesta. Toinen heistä jopa palasi entiseen työhönsä, mutta on nyt jo eläkkeellä, mutta patikoi Lapissa monta kertaa vuodessa, kun hänellä on siellä loma-asunto.

      Nyt minä taidan sulkea koneeni ja luulen, että NukkuMatti jo pian matkaan untenmaille vie.

      Hyvää yötä!

      Rapu

      • Vasta tulit ja heti meinaat mennä potslojoon!


    • Huomenta!

      Ilmoitus nimimerkkini väärinkäytöstä siepparin taholta.

      9.10.2021 klo. 09.32 kirjoitettu ja minun nimimerkilläni allekirjoitettu kommentti, ei ole minun kirjoittama. Tämä tiedotus on minun kirjoittama.

      Halpamaista toimintaa tuolta nimimerkki varkaalta, mutta kun ei pysty toimimaan terveen ihmisen ajatuksilla, niin ei sellainen pysty muuhun kuin epätoivoiseen huomionhakuun!

      • Sekoilin jo itsekin, kun harmittaa tuo nimimerkkivaras!

        Oikein on kai sanoa, että "Ilmoitus nimimerkkini väärinkäytöstä siepatuksi tulleen nimimerkin oikealta omistajalta!"

        Tuskinpa "sieppari" mitään ilmoittelee?


      • Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Sekoilin jo itsekin, kun harmittaa tuo nimimerkkivaras!

        Oikein on kai sanoa, että "Ilmoitus nimimerkkini väärinkäytöstä siepatuksi tulleen nimimerkin oikealta omistajalta!"

        Tuskinpa "sieppari" mitään ilmoittelee?

        Saahan täällä kaiketi "allekirjoittaa" viestinsä millä nimellä tahansa. Ei kukaan nimmariaan siinä mielessä omista. Se voi olla korkeintaan huonoa käytöstä. En tosin ole varma sanotaanko saitin säännöissä jotain tuosta. Voi olla että sanotaankin.

        Joka tapauksessa huonointa mahdollista käytöstä on tahallinen anonyyminä kirjoittaminen. Jotkut jopa kuvittelevat että heidän kirjoituksensa ovat niin ylivoimaisen loistokkaita, että toki jokainen sellaisen loistokkuuden ihan pikaisella silmäykselläkin huomaa.


    • Idiotismia pahimmillaan taitaa olla rehellisyys ja luotto toiseen - ainakin somessa. Siihen olen syyllistynyt täälläkin. Niin omista asioistani puhuessani ja allekirjoitusta käyttäessäni kuin toisten kirjoituksia - kirjautuneena tai allekirjoitettuna - lukiessani. Piti näin vanhaksi elää, että huomaa sellaisen olevankin typerää ja lapsellista. Mutta kuten joku - tais olla Puosu - tuolla ylempänä jo totesi, että sairaan pitäisi saada hoitoa, mikä ei kylläkään tällä foorumilla onnistu.

      FYI Cee ja Rapunen: eilisillan 21:19 jälkeen tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, joten tällä välillä allekirjoituksellani varustetut ovat tuota edsonin - whoon lempein sanoin ilmaistuna - ilveilyä.

      Mukavaa päivää. Kaikesta huolimatta.

      • No mikäs nyt sai sinut kirjautumaan, jos nimittäin olet se joka eilen kirjoitteli jotain sekavaa siitä että kirjautuminen on ihan turhaa?


      • DrWhoo kirjoitti:

        No mikäs nyt sai sinut kirjautumaan, jos nimittäin olet se joka eilen kirjoitteli jotain sekavaa siitä että kirjautuminen on ihan turhaa?

        En sanonut, että on turhaa. Nyt kuitenkin halusin näyttää kunnioitukseni sinua(kin) kohtaan.

        Päätä nyt kummasta nyt oikeesti haluat veetuilla, kirjautumisestani vai kirjautumattomuudestani?


      • amummu kirjoitti:

        En sanonut, että on turhaa. Nyt kuitenkin halusin näyttää kunnioitukseni sinua(kin) kohtaan.

        Päätä nyt kummasta nyt oikeesti haluat veetuilla, kirjautumisestani vai kirjautumattomuudestani?

        Öö, vastasinko edellisessä vahingossa ei itselleni tarkoitettuun viestiin..mie jo ihmettelinkin mistä meikää noin ylenpalttisesti kehut. Aurorallahan oli aina vähän samanlaiset kehumisen aiheet minun suhteeni.

        Veetuilu on minulle vieras laji. Mutta voin vakuuttaa että tästälähin kaikki kirjautumattomat viestit saavat tylyä kohtelua. Milloin satun siis olemaan paikalla.


      • DrWhoo kirjoitti:

        Öö, vastasinko edellisessä vahingossa ei itselleni tarkoitettuun viestiin..mie jo ihmettelinkin mistä meikää noin ylenpalttisesti kehut. Aurorallahan oli aina vähän samanlaiset kehumisen aiheet minun suhteeni.

        Veetuilu on minulle vieras laji. Mutta voin vakuuttaa että tästälähin kaikki kirjautumattomat viestit saavat tylyä kohtelua. Milloin satun siis olemaan paikalla.

        Nauti nyt kehuista, kun vielä kerkiät. Voi olla ettei niitä enää tule. Itse asiassa ne kehut, joihin viittasit piti olla vastine Edsonin, meitä kaikkia niin nätisti silittelevään viestiin. Hän on se Luojan lahja meille lahjattomille.


      • amummu kirjoitti:

        En sanonut, että on turhaa. Nyt kuitenkin halusin näyttää kunnioitukseni sinua(kin) kohtaan.

        Päätä nyt kummasta nyt oikeesti haluat veetuilla, kirjautumisestani vai kirjautumattomuudestani?

        Päätä nyt, mitä yleensä olet sanonut.

        Autan. Et ole sanonut yhtikäs mitään


      • amummu kirjoitti:

        Nauti nyt kehuista, kun vielä kerkiät. Voi olla ettei niitä enää tule. Itse asiassa ne kehut, joihin viittasit piti olla vastine Edsonin, meitä kaikkia niin nätisti silittelevään viestiin. Hän on se Luojan lahja meille lahjattomille.

        Vastasin kuitenkin Edsonin puolesta rakentavassa hengessä..

        Ja taitaa olla Edson jumalatonta lajia kuten miekiin, tuskin voi siis olla ainakaan luojan lahja.


      • DrWhoo kirjoitti:

        Vastasin kuitenkin Edsonin puolesta rakentavassa hengessä..

        Ja taitaa olla Edson jumalatonta lajia kuten miekiin, tuskin voi siis olla ainakaan luojan lahja.

        Siis pikemminkin rangaistus


      • DrWhoo kirjoitti:

        Vastasin kuitenkin Edsonin puolesta rakentavassa hengessä..

        Ja taitaa olla Edson jumalatonta lajia kuten miekiin, tuskin voi siis olla ainakaan luojan lahja.

        No, pienellä ällällä kuitenkin.


      • Kuules sinä kaikkitietävä. FYI ei suinkaan ole nuorison kieltä, vaan vanha sähkösanomalyhenne, otettu käyttöön jo vuosikymmeniä ennen kuin silmät kierossa yritit tarttua kädelläsi pulloon ottaaksesi siitä taas huikat, ja sitten vähän selvempinä hetkinäs kuskasit toisia juoppoja.


    • Nyt minusta tuntuu siltä, että edson "onnistui" nimimerkkiemme "lainaamisella" sekoittamaan aidot ja väärät anonyymit, joten nyt kannattaisi rauhoittua.

      Turhaa "suukopua" DrWhoon ja amummun keskelle on nyt syntynyt, kun kirjoitutukset, mitkä sen saivat aikaan, olivat selvästi edsonin kirjoittamia.

      Rauha, ei nyt langeta tähän ansaan, minkä edson on onnistunut taas aikaansaamaan!

      • Suukopua? Vain luovaa ajatustenvaihtoa asiasta mistä hieman erilainen näkemys miulla ja amummulla.


      • Joo ja unohtu vielä, etä jos jollain läheiselläsi on samanlaisia liikkumisongelmia, niin voitais heittinkin puolesta olla pahoillaan. Jos vaikka lähisukulaisillasi on vaikeaa löytää parkkipaikkaa rappusi edestä


    • Onpas täällä ollut ahkerana edson tänä aamuna, esiintynyt meidän kaikkien allekirjoituksilla ja kaivanut aurorankin esiin.

      • Joissakin nimettömissä kommenteissa on ollut jo muutamia kertoja aistittavissa "auroran" kädenjälkeä, joten autoin ehkä myös häntä

        Eksyneitä on aina kiva auttaa


    • Pieni vitsi tänne ankeuteen: Mies ajoi asuntoautollaan ja ihmetteli, On se kumma, kun tällaisessa pikkukaupungissa voi olla näin pitkä katu. Eihän tämä tunnu loppuvan koskaan. Pikkupoika sanoo takapenkillä: Mutta isi, etkö muista että tämä Hamina on ympyräkaupunki?

      Mies korjasi autoaan kerrostalon pihalla. Vaimo huusi ikkunasta: Armas syömään. laitoin lehtipihvejä, on punaviiniä ja kirsikoita, sekä kahvia konjakin kanssa sekä vielä mansikkakiisseliä kermavaanhdon kera.
      Mies tulee sisään: Mitä sinä höpäjät. Tuohan on sitä eilistä kaalikeittoa. -No, en kai minä nyt kaalikeitosta ala koko talon kuullen huutelemaan.

      Vaimo sanoo miehelle. Menisimmekö Figaron häihin? Mies vastaa: lähetetään vain joku kaunis korusähke.

      Mies lääkärille: Nämä määräämänne rautatabletit ovat liian voimakkaita.
      - Mitä tarkoitatte?
      -En päässyt lentokentällä läpi metallinpaljastimesta.

      • Kiitos, Cee, kun välillä saadaan nauraa. Muuten ovatkin tällä erää elämä ja Elämä aika totista sorttia.


      • amummu kirjoitti:

        Kiitos, Cee, kun välillä saadaan nauraa. Muuten ovatkin tällä erää elämä ja Elämä aika totista sorttia.

        Niin on. U on niin apaattinen, sanoi hoitaja kun sinne soitin tänään ja lisäsi, ettei ole ihmekään. Muuten tilanne ennallaan, hieman kuumeilee, mutta hengittää itse.

        Minä jätin eilen ruokailun väliin, äsken paistoin Kivikylän valmiiksi kuorrutetun wienerleikesatsin, joista yhden söin ja Saarioisten äitien kermaperunoita pari lusikallista. Olivat yllättävän hyviä.

        Uusin paistinpannuni on surkea. Varmaan vuoden ollut ja jo tarttuu ruuat pohjaan siitä huolimatta, että laitan öljyä ja oivariinia vaikka pannun pitäisi olla tarttumaton ilman mitään rasvaa. Pohja on terästä ja sisäpuoli näyttää valkoiselta emalilta.


      • Calvados kirjoitti:

        Niin on. U on niin apaattinen, sanoi hoitaja kun sinne soitin tänään ja lisäsi, ettei ole ihmekään. Muuten tilanne ennallaan, hieman kuumeilee, mutta hengittää itse.

        Minä jätin eilen ruokailun väliin, äsken paistoin Kivikylän valmiiksi kuorrutetun wienerleikesatsin, joista yhden söin ja Saarioisten äitien kermaperunoita pari lusikallista. Olivat yllättävän hyviä.

        Uusin paistinpannuni on surkea. Varmaan vuoden ollut ja jo tarttuu ruuat pohjaan siitä huolimatta, että laitan öljyä ja oivariinia vaikka pannun pitäisi olla tarttumaton ilman mitään rasvaa. Pohja on terästä ja sisäpuoli näyttää valkoiselta emalilta.

        Meillä on nyt Satake merkkinen, kevytvalurautainen pannu, hunajakennomaisella pinnoitteella. Kestävyydestä ei ole vielä tietoa, on ollut käytössä vasta muutaman kuukauden. Noi ei paljon maksa, muutaman kympin. Vaikuttaa kyllä erittäin pätevältä pannulta tähän asti. Sanoisin että paras paisto-ominasuuksiltaan mitä olen käyttänyt. Ja mie olen sentään aikamoinen paistinkääntäjä.


      • amummu kirjoitti:

        Kiitos, Cee, kun välillä saadaan nauraa. Muuten ovatkin tällä erää elämä ja Elämä aika totista sorttia.

        Toivottavasti mie en ole se pahin totistuttaja kuitenkaan...myönnän että joskus olen turhan jyrkkä, jopa äkkijyrkkä kannanotoissani kun jokin asia ärsyttää tarpeeksi. Taidan olla aika kuumaveristä sorttia..


      • Calvados kirjoitti:

        Niin on. U on niin apaattinen, sanoi hoitaja kun sinne soitin tänään ja lisäsi, ettei ole ihmekään. Muuten tilanne ennallaan, hieman kuumeilee, mutta hengittää itse.

        Minä jätin eilen ruokailun väliin, äsken paistoin Kivikylän valmiiksi kuorrutetun wienerleikesatsin, joista yhden söin ja Saarioisten äitien kermaperunoita pari lusikallista. Olivat yllättävän hyviä.

        Uusin paistinpannuni on surkea. Varmaan vuoden ollut ja jo tarttuu ruuat pohjaan siitä huolimatta, että laitan öljyä ja oivariinia vaikka pannun pitäisi olla tarttumaton ilman mitään rasvaa. Pohja on terästä ja sisäpuoli näyttää valkoiselta emalilta.

        Joku vuosi sitten minäkin haksahdin keraamiseen pannuun. Sitä kehuttiin maasta taivaaseen muutaman valtakunnan kokinkin suulla. Ostin, maksoin itseni kipeäksi ja petyin. Alkuun oli erinomainen, mutta sitten se alkoi vain jostain syystä kärtsätä paistettavat, vaikka ihan ohjeiden mukaa toimin. En esim. koskaan laita paistinpannua tiskikoneeseen, enkä siis sitäkään, Ja paistaessa aina käytän vain puisia tai muovisia lastoja. Joten nekään eivät voineet olla syy pannun kämäistymiseen.

        Pari vuotta sitten ostin Swiss pannun. Se on aivan verraton. Kallis oli kuin peeveli, mutta hintansa on haukkunut jo moneen kertaan. Se on pieni, kahden hengen paistoksille just sopiva. Nyt meinaan kyllä ostaa isommankin, kun nykyinen Kovanaama-pannu on kohta entinen; kovanaamaa ei ole nähnytkään. Mikään pannu ennen Swiss pannua ei ole vastannut lupauksiaan.


      • DrWhoo kirjoitti:

        Toivottavasti mie en ole se pahin totistuttaja kuitenkaan...myönnän että joskus olen turhan jyrkkä, jopa äkkijyrkkä kannanotoissani kun jokin asia ärsyttää tarpeeksi. Taidan olla aika kuumaveristä sorttia..

        Pakko myöntää, että kun tässä ei niin hilpeä olo ole muutenkaan niin se, että vielä edsonin paskanheiton päälle sain idiootin leiman sinultakin - ja sentään vain pelkästä kirjautumisesta; edsonhan mätkii mielipiteistä - niin eihän se nyt kovasti ilahduttanut. Mutta kaikkeen tottuu. Sanoi pässikin kun päätä leikattiin. Mutta: nou haard fiiilings.


      • amummu kirjoitti:

        Joku vuosi sitten minäkin haksahdin keraamiseen pannuun. Sitä kehuttiin maasta taivaaseen muutaman valtakunnan kokinkin suulla. Ostin, maksoin itseni kipeäksi ja petyin. Alkuun oli erinomainen, mutta sitten se alkoi vain jostain syystä kärtsätä paistettavat, vaikka ihan ohjeiden mukaa toimin. En esim. koskaan laita paistinpannua tiskikoneeseen, enkä siis sitäkään, Ja paistaessa aina käytän vain puisia tai muovisia lastoja. Joten nekään eivät voineet olla syy pannun kämäistymiseen.

        Pari vuotta sitten ostin Swiss pannun. Se on aivan verraton. Kallis oli kuin peeveli, mutta hintansa on haukkunut jo moneen kertaan. Se on pieni, kahden hengen paistoksille just sopiva. Nyt meinaan kyllä ostaa isommankin, kun nykyinen Kovanaama-pannu on kohta entinen; kovanaamaa ei ole nähnytkään. Mikään pannu ennen Swiss pannua ei ole vastannut lupauksiaan.

        Tutustuin jo netissä näihin pannuihin, Sataken ja Swissin, jommankumman hankin seuraavaksi. Valurauta on minulle liian painavaa, mutta tuo kevytvalurauta.. yksi käyttäjä sanoi sitäkin aika painavaksi.

        Minusta tuntuu, että nykyiset pannut on tehty heikommiksi kuin ennen. Minulla on pari vuotta vanha Heirol wokkipannu ja sekin jo lievästi tartuttaa pohjaan, kun se edeltävä, sisareni minulle ostama kesti ainakin 15 vuotta ennen kuin alkoi sitä tekemään.

        Minäkään en ikinä pese paistinpannuja koneessa. Teräskattilat pesen.


      • Anonyymi
        amummu kirjoitti:

        Pakko myöntää, että kun tässä ei niin hilpeä olo ole muutenkaan niin se, että vielä edsonin paskanheiton päälle sain idiootin leiman sinultakin - ja sentään vain pelkästä kirjautumisesta; edsonhan mätkii mielipiteistä - niin eihän se nyt kovasti ilahduttanut. Mutta kaikkeen tottuu. Sanoi pässikin kun päätä leikattiin. Mutta: nou haard fiiilings.

        Minusta kyllä vaikeampaa on päästä idiootin leimasta kuin mökkisi homeesta. Minulla meinaan on ihan sama juttu täällä stadin kämpässäni. Luulen, että joudun turvautumaan psykoterapiaan ja olen ollutkin Kelaan yhteydessä. Kerron sitten sinulle, mitä maksaa. parin vuoden hoito. Voit verrata sitten kannattaako mökkisi purkaa vai mitä teet. Itsehän saan stadilta uuden kämpän, että siinä mielessä edullisempaa eikä tarvitse vertailla. Tsemppiä sulle

        röyh


    • Anonyymi

      Tässä ihan taas viitteellisesti uunikuivattujen umpipuu tuppeen sahattujen levyjen hankintapaikka Jenkkilässä. On meillä Suomessakin ainakin lohjalainen Wooden Oy mistä saa melkoista valikoimaa ainakin toimitusajalla.
      https://gobywalnut.com/collections/kiln-dried-slabs-on-sale
      Nämä Goby uunikuivatut ovat heti jatkotyöstettävissä.
      Nämä ovat kovin arvokkaita nämät kannoista, jätepuista eli tyypillisestä Suomessa kunnan lämpölaitoksen polttoaineesta muunlaisten osaajien melkein täyspuuttumisessa.
      Ei näitä kyllä Jenkkilässä eikä muuallakaan Ikeoista löydy vaan nämä ovat puun ja luovuuden osaamisen ja tiedon kulinariaa ka valmiita tuotteita joko rakennetaan itse tai tilataan hyvään hintaan artisaaneilta.
      Yksi tuollaisesta paksusta levystä valmistettu pöytä maksaa jenkkilässäkin helposti 10000 dollaria.
      Toisaalta jos täällä asuu metsän keskellä niin vuodessa voi mennä dieseliinkin sellaiset 10000 dollaria, varsinkin jos vielä omistaa diesel homen ja home traktorin sekä polttopuuta varten moottorisahan,

    • Anonyymi

      Mitä tuo tarkoittaa?

      • Älyttömän vaikeata vastata ei löydä "tuota" mutta löysin HS huolen

        Lähteiden suojelu on alkanut, HS etujoukoissa, mutta ei hätiä mitiä, sillä Tuulensuun lähde on jäljellä. Vaikka ympärillä pörrää rekkoja, jotta kaupunkilaiset saisivat ruokaa ja juomaa ja vaikka kevytvalua ja keraamista erikokoisille perheille ja jopa ihan yksinelävälle sopivan kokoista ja käteen mallikkaasti istuvaan ... siis paistinpannua ja lisäksi koirankusettaja kävelee läheltä lähdettä, niin siihen on sopivalle paikalle jätetty puu, minkä juureen voi rakki nostaa jalkaansa.

        " Aki Janatuinen Uudenmaan ely-keskuksesta haravoi maastoa."

        Mainiota hienoa, sillä nyt onkin juuri haravoinnin kiihkeintä aikaa. Lehtipuhallinta on hankala käyttää maastossa, joka vielä lisäksi on kosteaa näin syksyllä


    • Jaahas. Täällä taas oma ketjuidioottimme jatkaa "ilveilyjään". No, pitäähän ihmisen jossain saada purkaa ahdistuksiaan, jos ei kotona sitä saa tehdä. Tilansa pahenee kaiken aikaa; jakomielitauti on iskenyt sananmukaisesti. Kohtahan tuo tarvitsee kuomuauton kyytiä

      Olin eilen katsovinani, että tänään olisi poutaa, mutta ainakin täällä sataa nyt ihan ropisemalla. Piti tänään korjaamani sato: yksi ruusupapu ja nippu yrttejä. Vaan en taida nyt tuonne mennä sadeviittaani liottelemaan. Huomenna on uusi päivä. Sen sijaan lähden pyörittelemään poropullia Swiss-pannussa ja keittämään niiden kanssa puikuloita (siis pottuja, ei leipää).

      Rauhallista pyhäpäivää!

    • Tervehdys ketjuun!

      Nyt sanon minäkin, että on tärkeää kirjoittaa tänne vain kirjautuneena ja olla kokonaan huomaamatta tuo nimimerkkiemme käyttäjä, joka alkaa jo olla aivan epätoivoinen, kun mikään ei tehoa ja kukaan ei huomaa hänen yritystään esiintyä milloin meidän kenenkin nimimerkillä. Onhan hän yrittänyt sitä joskus aiemminkin, mutta luovutti kun vastauksia ei tullut.

      Sitten säätilaan. Täällä tuulee ja hieman sataaripotteleekin. Lämpöä 12 astetta oli ainakin aamulla. Nyt en ole katsonut.

      Minulle tulee taas siivooja ensiviikolla. On se mukavaa olla työnantajakin, vaikka vain hyvin pieneltä osin. Katselin tänään tuosta Hesarin jutusta noita kuvia kodeista, joissa ei oltu kovin tarkkoja siitä, onko siivottu, vai ei. Tilanahtauskin rajoittaa kyllä siivoustakin.

      Yksi tuttu laittoi myyntiin kaksionsa, kun hänelle ja miehelleen valmistuu uusi koti tammikuun alussa, missä on tilaa noin 30 neliötä enemmän kuin tässä nykyisessä. Ensimmäisen näytön piti olla nyt tänään, mutta kun siitä oli ilmoitus netissä jo keskiviikkona, niin joku oli soittanut heti ja halusi käydä katsomassa jo torstaina, koska ei olisi tänään päässyt tulemaan. Hän tuli ja osti asunnon tinkimättä senttiäkään pyyntihinnasta, joten tämän päivän näyttö on peruttu. Nopeaa kaupankäyntiä! Myyjä on tyytyväinen, eikä sano, että olisi pitänyt pyytää suurempaa hintaa! Kaikki ovat tyytyväisiä.

      Tässä nyt tällä erää kirjoittamiset. Täytyy ruveta kuuntelemaan tuota sunnuntain "valitus radio-ohjelmaa!"

      • Joiltakin asunnon osto ja myynti tuntuu sujuvan. Poika ja miniä myivät edellisen asuntonsa niin, että heti ilmoituksen ilmaannuttua nettiin soitti ostaja, joka osti kämpän puhelimessa, edes näkemättä sitä.

        No, olen minäkin muuttanut asuntoon, jonka ensi kerran näin vasta, kun tavaroinemme sinne muutimme. Siippani läksi Kuopioon töihin vähän aikaisemmin kuin minä ja lapset sinne pääsimme. Hän oli jo tehnyt asuntokaupatkin ja vain puhelimessa selitti minulle millainen se oli; sIlloin ei ollut nettiä eikä kamerakännyköitä. Ja ihana se asunto olikin: aivan uusi, Kallan rannalla, 20m2:n parveke, länteen aukeava olkkari, jne. Parasta oli juuri tuo iso parveke, missä monet kesäyöt nukuimmekin. Se oli meille melkein kesämökki.


    • Anonyymi

      2000 luvun alussa diskoteekissa pieraisin tanssin pyörteissä. Hetken kuluttua olin yksinäni tanssilattialla. Huomasin että tiukkoihin discohousuihini oli saapunut vetelä kakka. Tätä ollaan aina jouluisin yhdessä muisteltu lämmöllä lapsieni kanssa. Vastaavan tapahtuman torjumiseksi minulla on aina ollut matkoillani laivoilla ollut vatsaa kovettavaa, mikä tietysti on aiheuttanut ummetusta. Mieluummin kova paskahätä kuin ripulipaskat housuissa vai mitä?

      Onko teillä rakkaat ystävät ollut vastaavia kokemuksia

    • Palstamme on muuttunut huuhaa-palstaksi. Tänään 10.10 en ole kirjoittanut yhtään viestiä allekirjoituksella cee, vain kirjautuneena.

      Talomme edessä olevalla viheriöllä olevat puut ovat pudottaneet yhtäkkiä kaikki lehtensä. Nurmikko ja ajoradan reuna on aivan täynnä keltaisia lehtiä.

      Katsoin eilen Elämäni biisin -ohjelman ja siinä nämä arvailija-vieraat kyynelehtivät, alkaa muistuttaa sitä ohjelmaa, jossa artistit kokoontuvat Satulinnaan ja laulavat toistensa biisejä ja itkevät. Ei silti, kyllä minullakin kyyneleet herkästi tulevat silmiin tietyn biisin kuullessani. Riippuu tilanteesta ja siitä mitä se tuo mieleen.

    • https://www.youtube.com/watch?v=Fuv-rFCrThI

      Esim tässä biisi, joka saa minut kyyneliin, tässä videossa on pienet lapset, joka saa minut muistelemaan kuollutta vauvaamme. Kyllä tämä sopii myös tilanteeseen, jossa puoliso on kuollut ja toinen jää yksin tyhjään kotiin. Ja Juha Björnisen kitarasoolo on ihanaa kuultavaa.

      • Anonyymi

        Paska kappale ja sitä paitsi Matti Ja Teppo olivat viime Elämäni biisissä kertakaikkiaan pilkan kohteena. Sentään Turusta tuo mainio kaksikko, ettäs kehtaavat. Puosu.


    • Pistin pöydän puhtaaksi. Aloittelevia taas ollaan jo 147. kerran.

    • Anonyymi

      Voimmeko luottaa poliisiin?

      Ennen oli helppoa. Jos toinen ei osannut lukea, niin toinen liki varmasti osasi. Nyt kuultiin että poliisi käsitti uhkan väärin. Oli hiuskarvan varassa, ettei irroitettu varmistimia. Ehdotus.

      Lisää poliiseja, niin käsitysprosentit nousevat ja turhia hylsyjä ei tarvitse keräillä

    Ketjusta on poistettu 134 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      173
      2950
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      429
      2345
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      46
      2254
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      130
      1580
    5. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1370
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      131
      1355
    7. Hallitus käy seuraavaksi palkansaajien sunnuntailisien kimppuun

      Vuoro-ja sunnuntaityötä tekeville työntekijöille, muun muassa hoitajille, poliiseille, kaupan työntekijöille jne. on luv
      Maailman menoa
      251
      1295
    8. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      30
      1269
    9. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1223
    10. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      11
      1183
    Aihe