Ahdistuneisuushäiriöstä kärsivä

Ajattelin kirjottaa tänne koska olisi helpottavaa saada vertaistukea muista ahdistuneisuushäiriöstä kärsivistä. Mulla todettiin ahdistuneisuus häiriö n 10vuotta sitten ja olin pitkään oireeton. Mutta viimeisen kuukauden aikana mulla on alkanut tulemaan taas ahdistuneisuus oireita. Kärsin psykosonattisista oireista pahin oire on sydämen tykytys tuskaisuuden tunne levottomuus ja ikävin oire on koko kropan lihasheikkouden tunne. Kärsin myös käsien ja jalkojen vapinasta. Kävin päivystyksessä tänään ja sieltä sain kaksi opamoxia mukaan mutta muuta apua en saanut. Hyvin tylyä kohtelua oli koska olen vaan kuulemma ahdistunut. Olenko ainoa jolla tuollaisia oireita ahdistuksen takia? Lisään vielä, että kärsin myös sisäisestä levottomuuden tunteesta. Sekä huimauksesta. Kiitos paljon jos jaksatte vastailla.

11

715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuulostaa tutulta. Välillä pelkään, ettei sydän kestä kun se hakkaa yhtäkkiä niin kovaa. Huimaustakin minulla on, saatan törmäillä kaikkeen mahdolliseen ja olenkin koko ajan mustelmilla. Itselläni on myös vapinaa, yleensä käsissä, mutta joskus myös päässä. Tuo sisäinen levottomuus kuulostaa myös tutulta, hyvin usein puuhastelen ja siivoilen kykenemättä lopettamaan ja olemaan rauhassa paikallani.

      Tosi harmi, että sait tylyä kohtelua :( itsellä kokemus, että ahdistusta on vähätelty terveydenhuollossa. Sinänsä tosi tyhmää ja väärin, kun miettii, miten invalidisoivasta asiasta on kyse.

    • Anonyymi

      Ahdistuneen elämä on yhtä h*lvettiä. Kävin kaupassa ja tuntui, kuin olisin ollut esiintymislavalla. Kaikki pelotti. Ihmiset katsoivat minuun päin ja palan tunne oli kurkussa ja hengittäminen oli hankalaa. Sama palan tunne nousee kurkkuun, kun tietää, että pitäisi huomenna töihin jaksaa ja ei ole saanut riittävästi levättyä viikonloppuna. Milläköhän h*lvetillä jaksaa taas seuraavan viikon. Mulla on psykosomaattisia oireita pahinta on vatsakipu/muut vatsaongelmat, palan tunne kurkussa (herään yöllä siihen, että tuntuu että tukehdun kieleeni) ja kamala päänsärky, joka johtuu purentalihasten jännittämisestä. Tiedän, että pelot ja ahdistus on taas kasvaneet aivan omiin sfääreihin ja suurempi annos neuroleptiä ois varmaan hyvä, mutta kun se vaan pahentaa näitä nielemisongelmia ja väsyttää vaan lisää, joka pahentaa sitä jaksamisongelmaa, jonka takia ylipäänsä näitä lääkkeitä syön.

      • Anonyymi

        Neuroleptit on tarkoitettu skitsofrenian hoitoon ei ahdistukseen. Esim. Pregabaliini on erittäin hyvälääke ahdistukseen ja tuskaisuuteen ja vaikutus alkaa heti.


    • Anonyymi

      Niin no, mulla liittyy ahdistukseen myös masennusta (tai tää ahdistus alkaa sillä masentuneella mieliallla), siihen liittyy kiihtymistä ja loputonta v*tutusta, sairasta pelkoa jne. Oon tietyllä tavalla ihan oma itseni ja pää toimii, mutta todella vähättelevästi sanottuna ”vaan” ahdistaa, olo on aivan epätoivoinen.

      Oon joskus testannut Lyricaa, mulle tuli siitä ohimeneviä euforian tunteita, mutta ne meni ohi nopsaan. Muita vaikutuksia en muista. Ja tää oli vielä silloin kuin mulla ei ollut näitä psykoottisen kaltaisia oireita. Oon niin paljon toivonut ja rukoillut että tää menee ohi ja käynyt kuntoutuksessa ja hoidoissa sekä syönyt lääkkeitä. Mut tää vaan pahenee, ja se pelottaa mua. Mä pelkään jo itseänikin toisinaan. Mä en kerta kaikkiaan tiedä mitä mä voisin asialle tehdä.

      • Anonyymi

        Lisään siis vielä sen, että psykiatrinen hoito on mulle vaan pahentanut oireita. Siis tullut traumaattisia hoitokokemuksia, jotka jäävät kiertämään päähän ja tulevat takaumina mieleen, kun joku nykyisyyden asia muistuttaa niistä. Mitä siis voin tehdä? Terapiaa 15v. En juo enkä käytä päihteitä, koitan pitää yllä normaalia päivärytmiä jne. Kaikki voimat menee vaan selviytymiseen päivä toisensa jälkeen.


      • Anonyymi

        Oletko kokeillut jotain rauhoittavaa esim. Xanor Depot tai Rivatril?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kokeillut jotain rauhoittavaa esim. Xanor Depot tai Rivatril?

        En ole. Hiukan mietityttääkin koko idea. Koska se tarkoittaa, että lääkeaineen pitoisuus pysyisi melko vakiona, jolloin tuntuu, että syön turhaan lääkettä ison osan ajasta. Mulla on ahdistusta, mutta se on usein kohtauksittaista tai jaksottaista. Jos mulla on koko ajan rauhottava päällä, niin syön sitä silloinkin, kun oireita ei normaalisti edes ole. Se mua siinä vaihtoehdossa ärsyttää, eli syödään pillereitä varmuuden vuoksi. Pillereillä on aina vaikutuksia elimistöön muutenkin, ei niitä kuulu syödä turhaan.

        Ja mulla syntyy toleranssi rauhottaviin, annosta pitää nostaa, jos syön viikkojen ajan samaa annosta, ja joudun vierottamaan itseä välillä lääkkeistä, jotta tehot säilyy. Tämä ei ole ongelma, kun hankalat jaksot eivät kestä kauaa, mutta jos söisin koko ajan rauhottavaa, ei se lääke auta silloin kun sitä tarviin. Ja silloin kun tarviin niin oikeasti tarviin, jos en nuku moneen yöhön. Siihen mulla on oltava lääkkeet.

        Toiseksi, ei mulla ole ollut tapana ehdotella lääkärille pillereitä, oon saattanut kommentoida annokseen, jos huomaan, että tulee sivuoireita tai jos tuntuu, et annos on liian vähän. Jos lääkäri on ehdottanut jotain pilleriä ja sitä on mulla jo testattu, oon sanonut, et se on jo nähty ja kertonut, ettei sillä oo ollut vaikutusta. Mut oikeesti en jaksaisi tutkia noita lääkkeitä niin tarkkaan, että selvittäisin sopiiki ne mulle just mun tapauksessa, se on psykiatrin tehtävä ja siksi siellä käyn.


    • Anonyymi

      Avaudun tänne, miten nolosti ja oudosti käyttäydyn taaas tänään ahdistuneena, kun menin hoitaa asioita kauppakeskukseen. Olin varmasti sen oloinen, että olen huumeissa tai psykoosissa. Järkevintä olisi ollut lähteä kotiin ja mennä sitten joskus paremmalla voinnilla. Yhtäkkiä vaan iski ahdistus siellä. Ehkä se vaikutti, että ihmisiä oli taas liikkeellä paljon, ehkä jopa enemmän kuin ennen koronaa? Ja kaikki tulivat niin lähelle, ei mitään tietoa enää turvaväleistä.

      Ahdistuneena tulen harhaluuloiseksi ja kuvittelen jonkun kuvanneen sekavaa käyttätymistäni. Kohta varmaan nään itseni poukkoilemassa ja hoipertelemassa viraalivideolla 😩

    • Anonyymi

      näin keski ikäisenä on myös ahdistus häiriöitä unettumuutta tressiä korvissa soi aika aika ajoin, lääkärien mukaan on masennusta kun sanoin että masennusta on aikoinaan ollut oideet olivat erinlaiset, niin astuin lääkärien varpaille , näillä oidella menty yli 2 vuotta ilman lääkitystä kun sitä ei ole tarjottu,

    • Anonyymi

      Sanoma oy pahoittelee ajoittaista trollaamistaan lehdissään ja pyytää nöyrästi anteeksi.

    • Anonyymi

      Vertaistukea saat ilmasiksi livenä ryhmässä Helsinki Mission kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe