Populisti kohtaa todellisuuden 3.0

Kansallismielisten populistien junailema Britannian EU -ero ei ole mennyt putkeen ja itsekin alkavat tajuta vähitellen, että tässähän on tosi kyseessä. Käänsin Guardianin jutun asiasta, lähdelinkki lopussa.
--

Henkilöstöpula leviää yhdistyneen kuningaskunnan liiketoiminnan kaikkiin kolkkiin, kyselytutkimus toteaa

Brexit, globaalit toimitusketjukysymykset ja "Covid-19:n pitkä häntä" luovat "täydellisen myrskyn Yhdistyneen kuningaskunnan yrityksille". Henkilöstöpulaa on siirtymässä kuljetus-, maatalous- ja hoitoaloilta lähes kaikkiin talouden osiin, mikä aiheuttaa "vakavia paineita" keskisuurille yrityksille kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa, uusi tutkimus on varoittanut. Yli neljännes kyselyyn vastanneista 500 yrityksestä sanoi henkilöstön puutteen aiheuttavan paineita niiden kyvyn toimia normaalilla tasolla, ja varastojen pieneneminen – siitä johtuvan toimitusketjun häiriön vuoksi – vahingoittaa heidän liiketoimintaansa.

Vaikka jotkin yritykset olivat harkinneet tuotannon leikkaamista, toiset aikoivat nostaa hintoja, mikä johti huoleen inflaation noususta joulukaupan lähestyessä. Lähes viidennes kertoi nostavansa palkkoja houkutellakseen uutta henkilöstöä. Tilitoimisto BDO:n julkaisemassa raportissa todettiin kuitenkin, että kuluttajille vaikutukset voivat olla "merkittäviä", ja lähes kolmannes yrityksistä sanoo, että hintojen on noustava seuraavien 3–6 kuukauden aikana häiriön varalta.

Yli kolmannes tutkimuksen yrityksistä kertoi vähentäneensä tarjolla olevia tuotteita ja palveluja, ja kolmannes suunnitteli tekevänsä samoin seuraavan kuukauden aikana, ellei tilanne parane radikaalisti. Vastaava osuus odottaa, että se vaikuttaa pitkällä aikavälillä. Yritykset syyttivät pandemiaa ja brexitiä työntekijöiden puutteesta, ja 38 prosenttia sanoi alueellisten osaajien puutteen vahingoittavan heidän mahdollisuuksiaan rekrytoida kipeästi kaivattua henkilöstöä. "Brexit, globaalit toimitusketjukysymykset ja Covid-19:n pitkä häntä ovat luoneet täydellisen myrskyn Yhdistyneen kuningaskunnan yrityksille", BDO:n osakas Ed Dwan sanoi. "Navigoituaan pandemian haasteissa ja toivottuaan hengähdystaukoa yritykset ovat havainneet suurempia häiriöitä, kun lähes kaikilla sektoreilla olevat ovat raportoineet henkilöstöpulasta. "Tämä on mullistuksen aikakausi, ja Yhdistyneen kuningaskunnan talouden moottorin – kohtaamat haasteet ovat pitkän tien päässä", Dwan sanoi. Tutkimus paljastaa yhdistyneen kuningaskunnan liiketoiminnan kaikkien tasojen haasteet. Raskaiden tavarankuljetusautojen kuljettajapula on jo johtanut polttoainepulaan eri puolilla maata, kun taas Tescon kaltaiset suuryritykset varoittivat viime viikolla, että työvoimakriisi voi johtaa tyhjiin supermarkettien hyllyihin ja paniikkiostoksiin ennen joulua, ellei hallitus höllennä maahanmuuttosääntöjä. Pääministeri Boris Johnsonin hallitus on sittemmin ottanut käyttöön hätäviisumit, joiden avulla mahdolliset 300 polttoainekuljettajaa voivat saapua välittömästi ja jäädä maaliskuun loppuun, ja antaa mahdollisen 4 700 uuden ruokakuljetusautoilijan saapua lokakuun lopusta ja lähteä helmikuun loppuun mennessä.

Myös muualla alat kärsivät työntekijöiden puutteesta, ja joka kuudes työpaikka on tällä hetkellä avoinna konsulttitoimisto CGA:n ja teknologiapalveluyritys Fourthin viimeisimmän yritysten luottamustutkimuksen mukaan. Vain 18 prosenttia ravintola-, pubi- ja baarialan 200 yrityksestä sanoi luottavansa siihen, että ne pystyvät rekrytoimaan ja säilyttämään yrityksensä liiketoimintaan tarvittavan henkilöstön. Tämä on dramaattinen pudotus 67 prosentista, jotka tunsivat olonsa turvalliseksi vain kolme kuukautta sitten. Noin kaksi kolmasosaa ilmoitti odottavansa palkkaavansa henkilöstöä tavallista nopeammin tänä vuonna ja kamppaili jo poissaolojen kanssa ilmoittaen, että keskimäärin noin 6 prosenttia henkilöstöstä oli tällä hetkellä eristyksissä covid-riskien vuoksi.

Pula pakottaa yritykset tehostamaan toimiaan henkilöstön palkkaamiseksi ja työssä pitämiseksi. 3/4 osaa sanoo tarjonneensa parempaa palkkaa, kun taas kaksi kolmasosaa on "yrittänyt kehittää oikeaa työkulttuuria" työntekijöiden säilyttämiseksi. Palkkaa on nostettu keskimäärin 11 prosenttia nykyisen henkilöstön ja 13 prosenttia uusien työntekijöiden osalta. Yksi CGA:n johtajista, Karl Chessell, sanoi lukujen kuvaavan rekrytointi- ja logistiikkakriisin "täyttä asteikkoa" ja vaati hallituksen tukea. "Tuhansilla yrityksillä on nyt kriittisesti pulaa henkilökunnasta, kun taas monet niistä, joilla on riittävästi työvoimaa, joutuvat taistelemaan pitääkseen siitä kiinni", Chessell sanoi. "Nopeasti nousevat palkkakustannukset uhkaavat suistaa teollisuuden elpymisen raiteiltaan, ja ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan nyt kiireesti jatkuvaa kohdennettua valtion tukea."

--
https://www.theguardian.com/business/2021/oct/04/staff-shortages-spreading-to-all-corners-of-uk-business-survey-finds

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ei j..malauta taasko se alkaa?!?!

      • Anonyymi

        Kenellä se pakkomielteisyys mahtaakaan riivata . . . . pahasti.


      • Anonyymi

        Itkettääkö sinulla?


      • Kyllä, taas alkaa asiallinen keskustelu perustuen johonkin todelliseen.


    • Anonyymi

      Niinhän se on, otetaan työntekijät mistä halvimmalla saadaan.

      Meillä ei ole muuta ongelmaa kuin rakennusmiehet ovat siellä mistä halvimmalla saadaan, ja tulos on sen mukaista.

      • Anonyymi

        Niin tai britit joutuu ottamaan hinnalla millä hyvänsä. Kukahan muuten eu;sta lähtisi töihin vsin pariksi kuukaudeksi?


    • Anonyymi

      Brittien kilpailukyky kokee pahan haaksirikon jos palkkainflaatio karkaa käsistä. Jokohan johnsonin taulapää valmistelee devalvaatiota?

      • Anonyymi

        montako avausta ajattelit vielä klrjoittaa britannian eu erosta edellisten jatkoksi keskustellen niiden viestiketjussa itse itsesi kanssa?


    • Anonyymi

      Britit oli joskus suurempi mahti kuin USA , kauppaliitto .

      • Anonyymi

        Niin oli hollantikin Jopa belgia oli iso siirtomaavalta.
        Samoin espanja ja portugali. Mutta vain britit haikailee menneeseen. Briteillä vain ei ole mitään mistä esim kiina kiinnostuisi.


    • Sitä minä ihmettelen, että yrittää avata keskustelua asiallisella artikkelilla, niin hyökätään sen julkaisijaa vastaan.

      Ihan kuin Venäjällä.

      • Anonyymi

        Jos mikään ei auta, niin lyödään pöytään venäjäkortti XD Miten sulla muuten menee elämässä? Päätä seinään ja persuja syyttelemään siitäkin? XD


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos mikään ei auta, niin lyödään pöytään venäjäkortti XD Miten sulla muuten menee elämässä? Päätä seinään ja persuja syyttelemään siitäkin? XD

        Niin, Venäjällä tapetaan viestintuoja. Aivan samalla tavalla kuin tässäkin tapauksessa, maalitetaan sitä joka tuo informaatiota.


    • Anonyymi

      Laardilordi on näköjään nähnyt uutisia ja muuta tietoa, jossa kerrotaan hyviä uutisia Brexit-Britanniasta :D Siitähän se kimmoke tulee ja sitten kimpoilemaan palstoille ja haukkumaan kaikki väärämieliset pystyyn.

      Se on kaikille selvää, että kun maa eroaa EU:sta, se ei ole helppo keissi, koska EU pitää kynsin hampain kiinni sen olemassaololle tärkeistä jäsenmaista. Kun maasta lähtee EU-kuona, jää jäljelle EU:n raiskaama maa, jolla on iso työ edessä korjata kaikki vahingot. Suomi on niin pahasti raiskattu, ettei ole mitään mahdollisuuksia lähteä meille vahingollisesta järjestelmästä. Diili on niin paska, siis niin paska, että on ihan pakko valehdella itselleenkin, että EU on meille kaikille paras ja ainoa. No, onhan se siinä mielessä, jos maa on niin raiskattu, ettei se pysy tolpillaan ilman tukemista.

      • Täydet hyllyt, toimiva logistiikka, ihmisten vapaa liikkuminen ja toimivat rahamarkkinat, eivät kyllä minusta vaikuta EU:n tekemältä raiskaukselta. EU-kansalaisella on paljon enemmän vapauksia kuin brittikansalaisella, jolle on tullut muurit ympärille. Ei brittikansalainen voi enää tuosta noin muuttaa vaikkapa Espanjaan asumaan. Pitää tyytyä omiin rantoihin ja sumuun, sekä sateeseen.

        Niinpä minä kysyisin kansalaisen näkökulmasta:
        Mikä siinä sinun EU-diilissä on niin paskaa?

        Eihän se EU:n vika ole, että Briteillä menee päin helvettiä tällä hetkellä.


      • landlord kirjoitti:

        Täydet hyllyt, toimiva logistiikka, ihmisten vapaa liikkuminen ja toimivat rahamarkkinat, eivät kyllä minusta vaikuta EU:n tekemältä raiskaukselta. EU-kansalaisella on paljon enemmän vapauksia kuin brittikansalaisella, jolle on tullut muurit ympärille. Ei brittikansalainen voi enää tuosta noin muuttaa vaikkapa Espanjaan asumaan. Pitää tyytyä omiin rantoihin ja sumuun, sekä sateeseen.

        Niinpä minä kysyisin kansalaisen näkökulmasta:
        Mikä siinä sinun EU-diilissä on niin paskaa?

        Eihän se EU:n vika ole, että Briteillä menee päin helvettiä tällä hetkellä.

        💩aa...Hmm..Mietitäämpä? No esim. illan uutinen missä EU-komission puheenjohtaja Leyen kehui miten Suomi käyttää "EU:lta saamansa elpymispaketin" edellyttäen vielä että Suomen suunnitelmat saa hyväksynnän muilta jäsenmailta sen suhteen miten Suomi käyttää n.2miljardia n.6:sta miljardista minkä se EU:lle kippasi?


      • luotsi.trollaa kirjoitti:

        💩aa...Hmm..Mietitäämpä? No esim. illan uutinen missä EU-komission puheenjohtaja Leyen kehui miten Suomi käyttää "EU:lta saamansa elpymispaketin" edellyttäen vielä että Suomen suunnitelmat saa hyväksynnän muilta jäsenmailta sen suhteen miten Suomi käyttää n.2miljardia n.6:sta miljardista minkä se EU:lle kippasi?

        Joo mietitään, mutta äläpä vaihda puheenaihetta. Nyt on kyse kansalaisen vapauksista ja oikeuksista.

        Minulla on paljon vapaampaa EU-jäsenvaltiossa asuvana kuin brittikansalaisella. Täältä on helppo lähteä, tänne on helppo tulla. Yritykset saavat työvoimaa, kokonaiskakku on isompi EU:n kanssa kuin ilman. Viinaksia voi käydä hakemassa edullisesti ilman Alkon monopolia, sekin on vapautta! Puhumattakaan siitä, että voin lähettää lapset minne tahansa opiskelemaan ja työharjoitteluun jos paikka on, ilman eri ilmoituksia.

        Mitä siis minä tai muu suomalainen saisi enemmän, jos Suomi ei olisi unionissa? Kerro ihan omin sanoin ja perustele mielipiteesi.

        Tästähän siinä on loppupeleissä kyse.


      • Anonyymi
        landlord kirjoitti:

        Joo mietitään, mutta äläpä vaihda puheenaihetta. Nyt on kyse kansalaisen vapauksista ja oikeuksista.

        Minulla on paljon vapaampaa EU-jäsenvaltiossa asuvana kuin brittikansalaisella. Täältä on helppo lähteä, tänne on helppo tulla. Yritykset saavat työvoimaa, kokonaiskakku on isompi EU:n kanssa kuin ilman. Viinaksia voi käydä hakemassa edullisesti ilman Alkon monopolia, sekin on vapautta! Puhumattakaan siitä, että voin lähettää lapset minne tahansa opiskelemaan ja työharjoitteluun jos paikka on, ilman eri ilmoituksia.

        Mitä siis minä tai muu suomalainen saisi enemmän, jos Suomi ei olisi unionissa? Kerro ihan omin sanoin ja perustele mielipiteesi.

        Tästähän siinä on loppupeleissä kyse.

        Heh heh heh...Noin se menee. Minkä takia te ette ole pakkomielteisiä kuten minä vastatkaa s..tanat ja kun sinulle vastataan eipäs vaihdeta aihetta EU:hun kun puhutaan EU:sta.

        Loppupeleissä on kyse siitä, että sinä kaappinatsi olet EU:n suurimpia vihollisia sinun nyt vetäessä jostain kumman syystä EU pyhimyksen roolia vaikka olet niin umpi Soinilainen EU vammoinesi että oksat pois. Ja sitten sinun kanssa pitäsi jauhaa pskaa että sinun aikasi kuluisi kerrankin muiden kuin sivupersooniesi kanssa keskustellessa hällä väliä siitä, että ainao mitä tavoittelet on riidan haastaminen että pääset purkamaan patoutumiasi ja traumojasi..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh heh...Noin se menee. Minkä takia te ette ole pakkomielteisiä kuten minä vastatkaa s..tanat ja kun sinulle vastataan eipäs vaihdeta aihetta EU:hun kun puhutaan EU:sta.

        Loppupeleissä on kyse siitä, että sinä kaappinatsi olet EU:n suurimpia vihollisia sinun nyt vetäessä jostain kumman syystä EU pyhimyksen roolia vaikka olet niin umpi Soinilainen EU vammoinesi että oksat pois. Ja sitten sinun kanssa pitäsi jauhaa pskaa että sinun aikasi kuluisi kerrankin muiden kuin sivupersooniesi kanssa keskustellessa hällä väliä siitä, että ainao mitä tavoittelet on riidan haastaminen että pääset purkamaan patoutumiasi ja traumojasi..

        Miten s*itsojen kanssa keskustellaan kun vastaanottopuolella ei ole koskaan ketään kotona? Tyhjään metsään huutamista jokaisen em:n kohdalla ja vaikka vastaisikin viisi minuuttia ja s*itso esittää samat kysymykset joihin sai juuri vastaukset. Kuka sellaista jaksaa ei kukaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh heh...Noin se menee. Minkä takia te ette ole pakkomielteisiä kuten minä vastatkaa s..tanat ja kun sinulle vastataan eipäs vaihdeta aihetta EU:hun kun puhutaan EU:sta.

        Loppupeleissä on kyse siitä, että sinä kaappinatsi olet EU:n suurimpia vihollisia sinun nyt vetäessä jostain kumman syystä EU pyhimyksen roolia vaikka olet niin umpi Soinilainen EU vammoinesi että oksat pois. Ja sitten sinun kanssa pitäsi jauhaa pskaa että sinun aikasi kuluisi kerrankin muiden kuin sivupersooniesi kanssa keskustellessa hällä väliä siitä, että ainao mitä tavoittelet on riidan haastaminen että pääset purkamaan patoutumiasi ja traumojasi..

        Eli kun hommat menevät vaikeaksi eikä pystytä vastaamaan esitettyihin argumentteihin, niin sitten maalitetaan ja hyökätään viestintuojaa vastaan.

        Sinäkin olet vapaampi tekemään asioita kuin Britannian kansalainen. Silti haluat vapauksiasi pois. En ymmärrä.


      • Anonyymi

        Kaipaat siis korkeiden korkojen sekä devalvaatioiden markka-aikaan? Siirtyminen eurosta takaisin markkaan olisi kuin hyppy tuntemattomaan. Ja erityisenä vaarana olisi, että menettäisimme keskeisimmät vientikohteemme, koska joutuisimme Ruotsin ja Norjan tapaan maksamaan enemmän pääsystä unionin vientimarkkinoille. Se joko tappaisi kilpailukykymme tai johtaisi älyttömään devalvaatioon, ellei jopa devalvaatiokierteeseen. Omistuksien arvot sulaisivat käsiin.


      • landlord
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaipaat siis korkeiden korkojen sekä devalvaatioiden markka-aikaan? Siirtyminen eurosta takaisin markkaan olisi kuin hyppy tuntemattomaan. Ja erityisenä vaarana olisi, että menettäisimme keskeisimmät vientikohteemme, koska joutuisimme Ruotsin ja Norjan tapaan maksamaan enemmän pääsystä unionin vientimarkkinoille. Se joko tappaisi kilpailukykymme tai johtaisi älyttömään devalvaatioon, ellei jopa devalvaatiokierteeseen. Omistuksien arvot sulaisivat käsiin.

        Jos ei omista mitään, niin sillähän ei ole merkitystä koska ei ole menetettävää.


    • Anonyymi

      Taitaa aloittajaa kirvellä tuo Englannin järkeentulo isosti. Nykyiselläkin hallituksella on kiire ottaa valtionvelkaa ja tehdä kaikkia maksusitoumuksia ja muita elvytyspaketteja, että Fixit olisi mahdollisimman kallis toteuttaa. On Suomi ennenkin selvinnyt vaikeista ajoista. Tulevaisuus näyttää sittenkin valoisalta, kun kansalaiset alkavat tajuamaan, ettei tämä ole se EU, johon kansanäänestyksellä liityttiin. Euroon liittyminen oli ensimmäinen iso kusetus ja se vaan jatkuu yhä röyhkeämmillä tavoin...

      • Millä tavalla se alkaa näyttämään valoisalta muutoin kuin mielikuvituksen tuotteena?


      • Anonyymi

        Britannia on vasta heräämässä järkiinsä. Nyt se saa omakohtaisesti maistaa pölhöpopulismin aiheuttamasta talouskaaoksesta ja yksinjäämisestä. Oikeistopopulistit kansankiihotuksellaan vievät maan sisäisen törmäyksen kurssille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Britannia on vasta heräämässä järkiinsä. Nyt se saa omakohtaisesti maistaa pölhöpopulismin aiheuttamasta talouskaaoksesta ja yksinjäämisestä. Oikeistopopulistit kansankiihotuksellaan vievät maan sisäisen törmäyksen kurssille.

        Tietäen kuinka brittikansalainen on ärhäkkä menemään kadulle jos he tuntevat että näitä on petetty, niin kaaosta tiedossa.


    • Anonyymi

      Jälleen tästä ketjusta nähdään, ettevät persut pysty keskustelemaan asiallisesti mistään. Tässä asiana oli brexitin vaikutukset Britannialle.

      • Anonyymi

        ja mitä vttua se kuuluu persupaltalle sinun juuri kieltäessä aiheen vaihtamisen puhuessasi EU:sta aiheen ollessa EU? Mitäs seuraavaksi anna kun arvaan hyppäät kirjoittamaasi avaukseen missä haukut EU:n 🤣🤣🤣?


    • Anonyymi

      Brexit ei tosiaan ollut ratkaisu mihinkään: Britannian yhteiskunta on niin pahasti mädättynyt vasemmistolaisella woke-ideologialla ettei sen uppoamista mutavyöryn alle pelasta enää mikään - pakolaisia tulee kanaalin yli satoja lisää joka päivä ja Britannian kaduilla kulkee 11 000 laitonta oleskelijaa, jotka ovat päässeet brittivankiloista...

      EU tuhoaa koko euroopan jossei jotain ihmettä tapahdu.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      345
      4088
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2307
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      129
      1650
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      97
      1431
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1403
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      54
      1110
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1006
    Aihe